24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Loutky na provázku

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Beda 3.5.2009 10:18

A co když je to tentokrát třeba takhle....

Krize na krku a politici neví jak z toho. Chce to fakt superdrsná opatření a obrání lidí o úspory. Žádná strana s tím nechce mít nic společného. Tak se spustí scénář úřednické vlády, která ta opatření udělá a strany s tím "nemají tolik společného". A protože nejméně populární opatření bude navrhovat ministerstvo financí, tak řezníka do jeho čela nenavrhne  žádná strana, ale jen osobně předseda vlády - pan Fišer - a strany na něj budou pohoršeně pokřikovat.

A máme tu otevřenou cestu k takovým věcem, jaké by si politici jinak nedovolili.

Pěkné, což ? 

František Vízek 88.100.57 1.5.2009 15:13

Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Výrok Tomáše Bati z roku 1932 je nadčasový = trvale platný!

 Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu.

V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku:  Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání.

Je třeba překonat krizi důvěry, ale technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze,důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

jirka.s. 1.5.2009 16:46

Re: Tož to je vrchol bolševické drzosti !!!

Francek vízek si bere do své smrduté nevymáchané bolševické tlamy Tomáše Baťu !!!;-O;-O;-O Kdyby ten jenom malinko mohl, zkopal by ti (Y) do čtverce! ;-€

Vilda 1.5.2009 18:19

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Vízku, víte jaký je rozdíl mezi levicověsocialistickým myšlením a svobodněpravicovým? Levicoví socialisté mají takřka k dokonalosti propracované fráze a poučky s kterými nemá problém souhlasit ani pravicově smýšlející volič. Bohužel, jen ty poučky a fráze!  Realizace těchto vzletných frází zatím v historii všude na světě skončilo průserem. A proč? Protože žádný člověk není dokonalý a vždycky hledá pro sebe větší prospěch než by mu náležel. Jenže to nelze nikdy dokonale poměřit. Takže opusťte kolečko kázání a moralizace, které houby stejně pomůže a zkuste víc důvěřovat ve svobodu a obyčejný selský rozum. I ten nenáviděný kapitalista potřebuje ke svému úspěchu lidi, kteří si jeho výrobek koupí. A ti lidé sami rozhodnou, co za své vydělané peníze koupí. To jediný způsob kultivace společnosti a žádné moralizování nepomůže.

Btw.: Vy jste nikdy v životě nebyl v sousedově zahradě na jablkách?

Minutus 1.5.2009 19:06

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Vildo, nezlob se na mě, ale tohleto tlachání a brečení nad tím, jak jsou ti voliči nehodní a hloupí tady dnes a denně čtu od modroptáků. Namísto, aby vzali v potaz lidskou nedokonalost, pláčou tu, že nedostali hlasy a chyba tedy jitě není v nich ale tom hloupém českém národě. Takže ODS má levicověsocialistické myšlení?

Vilda 1.5.2009 19:38

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

ODS má rozhodně víc ke svobodě než oranžovorudí a já budu volit toho, kdo mi nechá víc v peněžence, protože to je přece jen cesta ke svobodě než vysoké daně a přerozdělování. ODS jsem nikdy nevolil a socany také ne a se současným vedením už vůbec NE! Kdyby byla jen volba mezi ODS a ČSSD tak bych ODS hlas dal, ale tato volba bohudík zatím nehrozí. Mezi modré se nepočítám, jenže z oranžovorudých se mi zvedá žaludek.

Na Vízka jsem reagoval proto, že neustále jako kolovrátek mele svoje vzletné fráze, přesně jako většina socanů. Plná ústa morálky a přitom socani okrádají nejvíc své voliče a ti jim ještě tleskají právě proto, že jim žerou ty vzletné, jednoduché a populistické fráze!!Proto se mi nelíbí co hlásá Vízek. To že jim věří je jeho věc, ale ohlupování lidí mi vadí!!

Vilda 1.5.2009 19:46

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Dovětek: Zrovna dnes jsem viděl heslo socanů na bilboardu: "Již žádná výpověď bez udání důvodu". Existuje na to jednoduché řešení: Vážený zaměstnanče dávám ti výpověď protože u výrobku který vyrábíš, klesl odbyt a já pro tebe nemám jiné pracovní uplatnění". A to bych chtěl vidět, jak by mě honil zaměstnanec po soudech pro neplatnou výpověď. 

Jenže jednoduchému voliči takový socanský slogan na plagátu stačí, právě proto, že lidé jako Vízek melou stále své líbivé kecy!!

Libor 1.5.2009 21:36

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Máš na mysli zrušení pracovního místa. To je v pořádku. Pracovník dostane odstupné a jde. Ale nesmíš tam druhý den vzít někoho jiného. O to se jedná. Kdyby v zákoníku práce byla výpověď bez udání důvodu, tak by to mohlo fungovat, také tak, že třeba budu mít podnik a příjde za mnou kámoš nebo příbuzný a řekne, abych zaměstnal jeho syna. Já bych řekl jasně ať si vybere flek a já toho co tam pracuje bez důvodu vyrazím a prvního může nastoupit. O to tu běží. Jinak když zrušíš misto, tak výpověď můžeš dát, dle pracovní smlouvy.

Vilda 1.5.2009 22:15

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

Obávám se, že nevíš o čem mluvíš! Normální podnikatel, a takových je drtivá většina, to co píšeš, nikdy neudělá. A víš proč? No protože zapracovat zaměstnance nějakou dobu trvá a běžný podnikatel není takový blázen, aby vyrazil zkušeného zaměstnance, kvůli nějakému kamarádovi. Ten mu tu přidanou hodnotu nepřinese, kamarádům se špatně poroučí.  To co popisuješ je možné pouze ve státem řízených organizacích, tam se vytváří místa pro příbuzné a známé.

Ale díky za reakci, došlo mi, jak to volební heslo vzniklo. A to z vlastní zkušenosti těch co to teď z plagátů hlásají. Přesně podle hesla: "Podle sebe soudím tebe!"

Ještě dovětek. Podnikatele myslím ty co řídí firmu, mající vlastnický vztah k ní. U managerů ve středních a velkých je podstatně větší riziko hrabání pro sebe a dělání toho co popisuješ. Nicméně i ty nemůžeš všechny házet všechny do jednoho pytle!!

Libor 1.5.2009 22:53

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

No tak vidíž. Takže dávat do zákoníku práce výpověď bez udání důvodu, je vlastně zcela zytečné. Když mi bude někdo špatně pracovat, tak je to důvod, vyrazím ho a je to. Je to par.63 - ztráta důvěry a nemusím mu dát ani odškodné a jde na hodinu. Většinou při hrozbě 63 odejde dohodou, protože by měl potíž dostat i od pracáku prachy. Zákoník práce zaměstnavatele chrání dobře, jen stačí využít všechny možnosti. Prosazovat výpověď bez udání důvodu může jen politická strana, která nepotřebuje hlasy od zaměstnanců. Jasně, že opozice s tím vyrukuje a kór před volbami.

Vilda 1.5.2009 23:13

Re: Vlády byly a budou... různé, některé i podivné.

A já se tedy ptám, k čemu je takové volební heslo? Zaměstnavateli ani zaměstnanci  nepomůže ať je v zákoně nebo ne. Takže mi vychází, že heslo je k ničemu a je tedy jen na ohlupování voličů!!

Alex 1.5.2009 14:00

To je osvěžující čtení,

zejména co se týká charakteristik osob vstoupivších za normalizace do KSČ. Což je tedy především samozřejmě Fischer, ale zdá se, že jich tato loutková vláda bude plná. Fuj.

kmotrdrobek 1.5.2009 9:21

Maňásek

Maňásek Fischer se také na gymnáziu nechal zlákat vidinou kariéry a snadného života a v době, kdy studenti, kteří dorostli dostatečné samostatnosti a rozumu se začínali podobným spolkům jako SSM, nebo KSČ vyhýbat, on tam vstoupil. A teď narazíme na zvláštní náhodičku. Zlákal a přemluvil ho spolužák Šlouf. Kdo by to byl řekl,že.  No a jestli ve své naivitě nepochopil, že není žádným premiérem, ale pouhám maňáskem, tak je mi ho líto.

Že ústava nezná termín úřednická,překlenovací, udržovací atd. je pravda, ale to je pouhé pojmenování pro jednodušší orientaci nás hloupých. Ovšem ústava nezná ani prezidentův požadavek na podporu 101 hlasů před jmenováním a to už není je protiústavní jednání.>-!!!!

Gambri 1.5.2009 8:46

Tošovského vláda

byla nejlepší vládou, jakou jsme tu v posledních dvaceti letech měli ....

Eva D. 1.5.2009 13:20

Re: Tošovského vláda

;-D

Saul 1.5.2009 8:33

Dost blábol

Rv

wiki 1.5.2009 3:04

Dobrý postřeh

Ti, co mají máslo na hlavě, se budou dobře ovládat...

Hrad 1.5.2009 8:23

Re: Dobrý postřeh

Ti co nemají na hlavě nic jsou holohlaví. Jak říkal náš stařeček: "Prázdná stodola nepotřebuje střechu".

jirka.s. 1.5.2009 9:45

Re: Dobrý postřeh

Jako například ozubená pleš -  http://www.tiscali.cz/mone/images/7/0/5/1/705110.jpg , náčelník Bosá hlava - http://www.listy.cz/images/autor/jelinek.gif a samozřejmě nepřehlédnutelný  smradlavý koprofág hrad -  http://www.svazmotokrosu.cz/fotodosle/prdel.jpg !!!  ;-(                     

Hrad 1.5.2009 10:08

Re: Dobrý postřeh

Vyjimky a to je tvůj případ střechu potřebují. Jinak jim při dešti prší do krku.

jirka.s. 1.5.2009 16:39

Re: Dobrý postřeh

No to jsi na tom dost blbě! Na tu díru v hlavě na tvém přiloženém fotu těžko najdeš nějakou krytinu! ;-D

jirka.s. 1.5.2009 16:41

Re: Dobrý postřeh

Musím tě zklamat, zasmrádlý koprofágu! Můj PC se brání ty tvé píčo/viny propustit! Nu, je holt chytřejší než ty! ;-D

Minutus 1.5.2009 0:28

Bože, to je slátanina o ničem

Možná, že ústava pojem "úřednická vláda" nezná, ale všichni, kromě toho hastrmana víme, co se tím má na mysli. Jsou to jen tlachy.

Vilda 1.5.2009 7:23

Re: Bože, to je slátanina o ničem

Chápu, Jelenovi s Kopeckým rozumíš!

Minutus 1.5.2009 12:05

Re: Bože, to je slátanina o ničem

Dokonce i tobě.

jirka.s. 1.5.2009 16:43

Re: Bože, to je slátanina o ničem

Moc si fandíš!!!;-(

Minutus 1.5.2009 19:00

Re: Bože, to je slátanina o ničem

A ty si nefandíš? ;-)

V 1.5.2009 19:28

Re: Bože, to je slátanina o ničem

je to takova Havlovstina, ci pravdolaskovstina, vsichni zasveceni vi "co se tím má na mysli", ale kdyz se to ma vysvetlit, tak je ticho po pesine.

lifo01 24.5.2009 9:01

Re: Bože, to je slátanina o ničem

no a co...nejseš rád, že je tu aspoň ta úřadujíccí vláda, která děla svoji práci mnohem líp než ta topolánkova? celkem se obávám, až pak přijde k moci znova on a nebo nedejbože paroubek...tahle vláda aspoň dělá i různé akce mimo polityku, třeba ta akce, jak se teď koná, ta dobročinná dražba s kandidáty a kandidátkami do Evropského parlamentu na http://www.zlutaraketa.cz/drazba-politiku,105.html.