24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Lipavský u Zemana neprošel

Prezident Miloš Zeman oznámil důvody nejmenování Jana Lipavského ministrem zahraničních věcí České republiky a designovaný premiér Petr Fiala se chce obrátit na Ústavní soud s kompetenční žalobou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Moravcová 13.12.2021 12:28

Až nám Němci zaplatí reparace za 2. světovou válku, tak snad budeme vyrovnáni a můžeme je k nám, jako hosty, pozvat.

V. Povolný 13.12.2021 12:24

Zeman nezdiskreditoval Schwarzenberga, on se zdiskreditoval úplně sám tvrzením, že prezident Beneš by patřil před soud pro válečné zločince. Tím jako kandidát na prezidenta ČR skončil, Zeman už nemusel ani nic dodávat. Ovšem skutečnost, že neschopnost protikandidátů už 2x favorizovala Zemana je tězko stravitelná pro Zemanovy odpůrce. Ovšem kdo přijde po něm, to je otázka skoro hamletovská.

Jinak, Lipavský jako politická figura, která přispěje k likvidaci ČR jako samostatného a suverénního státu je jistě ideální. On se o to rád a s nadšením postará za potlesku progresivistů, politických neziskovek a mediální podpory ČT.

Š. Hašek 13.12.2021 11:41

Já bych ho také nejmenoval. Nejsem žádný vrátný Fialy.

Návrhy promýšlím, beru, neberu. Nikdo z okolí mě ještě nedal k soudu. A tak bude Fialík first. Ale pro sichr dost dlouho slinil prst, jak vokolo fouká.

Š. Hašek 13.12.2021 11:38

Chlapče mladý,

ti století borci jsou na krchově. Ale mají velice vitální syny! Jeden vypadá jako krmný vepř. Takový "echtdajč". Herman úplně slintá.

To Vám, specielně pro Vás, to mám stále inkluzivně rozepisovat jako pro třetí třídu ZŠ/Mateřídoušku?

V. Kain 13.12.2021 11:12

A budou to zase němci(po kolikáté už)kteří budou pro Evropu jako morová rána.

J. Koutský 13.12.2021 11:12

Století borci na pivu!!;-D;-D;-D

R. Meišner 13.12.2021 10:43

autore Zeman zcela jistě Lipavského nejmenuje--a to ani po jakémkoliv výroku tohoto zprofanovaného soudu. takže celá ústavní žaloba je naprosto zbytečná. tož tak.

J. Šebek 13.12.2021 10:11

R^R^R^ Přesně tak Vybarvují se pomalu, ale jistě.

Š. Hašek 13.12.2021 9:47

Sudetští Němci ve většině nic neuznají/neuznávají.

Pouze svůj pocit, že "válku zavinil president ČSR Beneš". A že jejich otcové bojovali i za nás! I v Lidicích. Na Krétě. Ve Varšavě. Hlídali Ermitáž. Bojovali s britskou pakáží a Gabčíkem!

Lidice jim nesmíte připomínat! Berou to jako nenávistné řeči!

Na vlastní uši. Stačí jim čtyři piva (některým samozřejmě) a už se píše zas rok 1938/1945.

J. Nevrkla 13.12.2021 9:46

Beneš po válce varoval, že Němci a jejich kolaboranti zase začnou měnit výklad dějin, aby se sem znovu dostali. Tento jeho citát byl i na ceduli pod Benešovou bustou v jednom krumlovském hotelu. Němci se nad tím pohoršovali. Busta s citátem byla před pár lety z hotelu odstraněna, je na zahradě firmy Kooinoor v Budějovicích, veřejností neviděna.

R. Vacek 13.12.2021 9:43

To je po té slavně neslavné bitvě, po které jsme šli rovněž z nezávislosti k závislosti.:-)

Š. Hašek 13.12.2021 9:40

V tajných volbách jejich otcové a matky opakovaně zvolili Hitlera. Zradili ČSR. Chtěli do Říše Nadnároda Německého.

Jejich problémem, že "zvolili" Norimberské zákony, holokaust, Stalingrad, Lidice, Heydricha, vraždění v celé Evropě a svoje padlé syny. Syny padlé za zájmy Henleina a knihkupce Franka.

Svých sousedů, přes plot, se štítili. Výsledky války jim umožnili, aby tedy měli bezvadnou domovinu. Co se čílí? Jejich majetek se stal částečnou náhradou za jimi umožněné krádeže majetku ČSR Německou Říší. Co se rozčilují?

Lipavský je gauner, nevzdělanec, modernista, kolaborant. Pekarová ho asi zbožňuje. Rovněž mi z toho plyne, že Fiala je loutkou. Loutkou té party kolem něho. A loutkou brusele.

Opakovaně potkávám Němce, tak kolem čtyřiceti, kteří se mi snaží tvrdit, že válku a zlo zavinil Beneš.

K. A. 13.12.2021 9:36

Lipanský je vtipná přezdívka :) Doufám, že se ujme.

K. A. 13.12.2021 9:35

Pokud by Sudetští Němci akceptovali výsledky 2. světové války, tak bych proti jejich sjezdu v Čechách nic neměl, dokonce bych to považoval od nás za hezké gesto.

Pozoruhodné je načasování. Návrh na sudetoněmecké dny v ČR totiž přichází právě ve chvíli, kdy si německá vláda dává do svého programu federalizaci EU. To, že zrovna německá vláda bude usilovat o to, aby zbavila ostatní evropské země státní suverenity, mi přijde mimořádně chucpe. Zdá se mi, jako by se zelení a další liberální levičáci stále méně snažili nepodobat nacistům (srov. i rituální pálení knih v Kanadě).

F. Navrátil 13.12.2021 9:16

Lipavského přání, aby se Sudetoněmecké dny konaly v České republice je stejně absurdní jako kdyby vyslovil přání, aby se zde konaly Sovětské dny po roce 1989 vyhnaných příslušníků Střední skupiny vojsk.

V. Kučer 13.12.2021 9:02

Ekonomicky by nám toto "krásné gesto" prospělo. Zvýšilo by to důvěru a Němci by pochopili že bereme třetinové platy v porovnání s nimi. Náš lid je ale na Sudeťáky alergický podobně jako jsou Číňani alergičtí na Tchaj-wan.

R. Vacek 13.12.2021 8:39

Bude ČR potřebovat vlastní, nezávislou zahraniční politiku? Nebo postačí chovat se tak, jak je po nás vyžadováno s ohledem na cizí zájmy?

Lipanský je skvělý kandidát na post místodržícího v kolonii.

P. Dvořák 13.12.2021 8:10

Beran, umíte číst nebo jste tehdy chyběl?

K Sudeťákům: "Šéf lidovců Marek Výborný v nápadu nevidí problém."

Kalousek to odkládá: "„Razantně a navěky zamítnout tu myšlenku není možné, ale nemyslím si, že teď je na to správný čas." Asi už tehdy pomýšlel, že to půjde, až bude prezidentem. ;-D

Podobně mluví i lidovecký exministr kultury Daniel Herman, který stejně jako expředseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek sněm před lety navštívil v roli člena vlády. O víkendu byli oba na sněmu opět. „Přijde mi to jako logické pokračovaní prohlubovaní vzájemných vztahů,“ sdělil Právu Herman k nápadu Seehofera.

Předseda Starostů a nezávislých Vít Rakušan to také za dobrý nápad nepovažuje, ale jenom proto, že. „Jen by nahrál komunistům a dalším, kteří se odmítají ohlédnout za minulostí bez nenávisti,“ Jinak by nejspíš souhlasil.

J. Nevrkla 13.12.2021 8:00

Obávám se, že Lipavsky a jeho nominanti mají na to, aby zájmy našeho státu a jeho suverenitu výrazně poškodili. Taková kolaborantská čeládka.

F. Kusák 13.12.2021 7:57

Je to taková společenská schíza, na jedné straně lidem vadí důsledky greendealu, ale nevadí jim, že se na vládní místa dostávají lidé, kteří ani nemají názor. Totéž platí o všech dalších resortech. Zkušený odborník Daň Ťok vadil a neodborník Kupka nevadí. O Lipavském se mně ani nechce mluvit. Prostě nýmand bez autority. V čele ministerstva nemusí být zrovna expert na danou oblast, ale vybrat si určitý typ schopného a zkušeného managera se znalostmi politické práce, to je jistě podmínka nutná. Pokud to nebudeme respektovat, pak se nedivme, že zaostáváme v tolika oblastech a že i na mezinárodním kolbišti nedokážeme ani své názory formulovat natož je prosazovat. Čest výjimkám.

J. Beran 13.12.2021 7:42

Těší mne, že se odvoláváte na výrok agenta cizí mocnosti, komunisty Filipa. Kdo jiný, než "nejupřímnější vlastenci" jeho typu, mohou rozhodovat, co je a co není pro soužití se sousední zemí a jeho obyvateli to nejlepší.

P. Dvořák 13.12.2021 7:16

Než začnete žvástat jak ovce:

Označil za ostudu výroky prezidenta Miloše Zemana, který by chtěl odvolat české uznání Kosova samostatným státem a označil Kosovo za stát, v jehož čele jsou váleční zločinci.

Přivítal návrh tehdejšího německého ministra vnitra Horsta Seehofera (CSU), aby se sudetoněmecký sjezd, který až do vypuknutí pandemie covidu-19 každoročně pořádalo Sudetoněmecké krajanské sdružení, v budoucnosti konal v Česku.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sudetsky-snem-v-cesku-pro-jsou-jen-kdu-csl-a-pirati-40285990

I. Mentlík 13.12.2021 6:49

A to je právě to. Namísto "krásného gesta" měl ten nápad označit alespoň "za v této době nepříliš vhodný". Žijí zde totiž stále pamětníci, a ne všichni sudetští Němci se zajímají o Sudety pouze jako o místo, kde se narodili. Protože takové věci jsou za obzorem vnímání pana Lipavského, lze tvrdit, že na to nemá, a je dobře, že tak pitomému nápadu pana Fialy někdo oponuje.

J. Beran 13.12.2021 6:24

Sudetoněmecké dny v Čechách, jako ten výrok "Hitler je gentleman" od Ferdinanda Peroutky. Oba fungují. A to je rozhodující!!!

V. Mokrý 13.12.2021 5:50

Aby nejen současní mladí něco znali o Sudetech, když informace, dokumenty, o té době - 1936 a 1939, jsou pro média/ČT tabu.

A. Dudík 13.12.2021 3:33

NO NIC, tento článek se autorovi moc nepovedl ... slabóóóta !!!

;-O;-O[>-]

T. Veselý 13.12.2021 2:34

Naprostý souhlas...R^

T. Kohout 13.12.2021 2:29

Holt, Babiš proklamoval vládu odborníků a tito proklamovali odklon od Babiše, takže najmenovali vládu neodborníků. Politické stanovisko, co s tím naděláš. A vyhráli s tím volby, jako Pětikolka a cíl dokonce již splnili.

J. Kočvar 13.12.2021 1:37

Co se sudetských Němců týče, Ovčáček to zjevně popletl. Co vím (a co píše i Jan Zahradil), tak se Lipavského zeptali, co říká myšlence na uspořádání Sudetoněmeckých dnů v Česku. Lipavský na dotaz odpověděl, že ten nápad považuje za "krásné gesto". To je něco úplně jiného než, dle Ovčáčka, "veřejný návrh Jana Lipavského, aby se příští Sudetoněmecké dny konaly v České republice". Lipavský s tou myšlenkou podle všeho nepřišel, jen s ní nemá problém.

J. Kudrnová 13.12.2021 0:31

Velmi dobře napsáno, plně souhlasím s autorem. Je příjemné si přečíst takovýto názor po dnešní masáži z čt, jaký je ten Zeman zloduch. Převažovali lidé, a hlavně se těmto dávalo slovo, kdo Zemana nenávidí. Myslím také, že velká chyba je výběr tohoto problematického kandidáta na tento post, ale souhlasím, že většina zbývajících také není žádné velké terno.