29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Lidská práva

Přednostně musím popřát A. J. Liehmovi k 95. narozeninám, které měl (a doufám příjemně oslavil) před pár dny, 2. března.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lepka 11.3.2019 22:46

Zvláštní jak se najednou všichni komunisti, s. Šustrovou

nevyjímaje, zaklínají demokracií, demokratickými procesy a demokratickou procedurou. Tak proč jste se jí neřídila při ovládnutí ÚSTRu???

J. Jurax 11.3.2019 19:59

Bylo by už konečně na čase propagovat nikoliv lidská práva, ale lidské povinnosti.

V. Student 11.3.2019 12:55

Lidská práva?

Dostali jsme se do situace, kdy jsou práva jedněch nadřazena právům druhých. Určitých menšin právům většin, hloupých chytřejším, líných pracovitým.

To je fajn, že se v televizi slaví výročí konce války. Nebo konce komunismu. Vzpomínkové akty na zemřelé při nehodách, obzvláště větších, jsou také v pořádku. Jen nechápu, proč se nevzpomíná na výročí takového Bataclanu (přes sto postřílených) nebo Riviéry (přes osmdesát mrtvých, tentokrát ovšem nikoli postřílených, ale rozježděných náklaďákem). Dokud tyhle vzpomínky budeme nahrazovat vzpomínkou na utopeného muslimského chlapečka, považuji řeči o lidských právech za poněkud pokřivené.

V. Čermák 11.3.2019 18:23

Re: Lidská práva?

Čím víc hloupých řečí o Lidských právech, tím větší Odpor proti nim...

Š. Hašek 11.3.2019 12:20

Je dost těžké to číst.

Skoro jako bych četl čtvrtletní práci "nějaké třeťačky od Putny". Jsem rád, že soudružka Šustrová to nedotáhla třeba na předsedkyni ústavního soudu. Poslední odstavec!

Další argumenty uvedeny jinými.

F. Vejr 11.3.2019 11:48

Zrušte ten nesmysl!

Úřad ombudsmana není jedinou institucí které by měly být zrušeny, natož volit do nich. Finance vynaložené na ombudsmany jsou vyhozené peníze, které jsou třeba jinde, a to v kapsách daňových poplatníků, potažmo nízkých daní.

J. Minarčík 11.3.2019 10:05

77 ička

už mi leze na nervy,tito lidé si opravdu,ale opravdu myslí ,že mají právo do všeho mluvit,kádrovat,rozdělovat funkce,vyvracet názory,připomínájí mi už své byvalé protivníky,s kterými bojují už 30 let po hadráku,většina z nich byla i v politice-bohužel nic moc,zájmy společnosti-které,určitě né té co poctivě platí daně,starají se o rodinu,a makají od nevidím do nevidím,Šabatová je vrchol nechutnosti,Křeček je daleko zodpovědnější,Wagnerová je umírněná aktiviska,Koudelka je profláknutý,nevím nevím,jen ne prosím aktivistu v lidských právech!

J. Hanzal 11.3.2019 10:05

Bože chraň

nás před takovýn tandemem Šabatice - Wagneřice. Zlatý JUDr.Křeček, ten tu čarodějnici alespoň trochu drží u"huby".

P. Lenc 11.3.2019 10:02

Zvláštní

jak této soudružce,čo tárám, také "disidence" najednou vadí Křečkův věk, zatím co devadesátipětiletý stařík, mimochodem levičák jako poleno je OK. Holt vrána k vráně sedá...

J. Vlček 11.3.2019 9:43

Paní Šustrová,...

...pokud je, podle vás, v zájmu společnosti obsazena funkce ombudsmanky paní Šabatovou, pak byste měla vysvětlit, co jsou to tzv zájmy společnosti a jakéže ty zájmy společnosti vlastně tato paní zastává a hájí. Jako členu této společnosti mi nepřipadá, že z kroků paní ombudsmanky bych vždy cítil zastání mých zájmů a zájmů společnosti jako celku.

Nehledě na to, že tzv lidská práva je tak široký a vágní pojem, který bez uvedení lidských povinností ztrácí jakékoli opodstatnění a vyváženost.

Š. Hašek 11.3.2019 12:25

Re: Paní Šustrová,...

Šabatová je přesvědčena, že správná společnost čeká "až se jeden z tisíce vynadívá", 999 ho obskakuje, a potom na pokyn toho jednoho a podle toho jednoho - se pokračuje.

Je to komunistická blbka. Pardon, ona je komunistkou s lidskou tváří, stejně jako Rychetský nebo Pithart.

K. Janyška 11.3.2019 9:28

Tzv. lidská práva jsou odporná nevymahatelná rudočerná

politická deklarace rudočerných a v jejich jménu zahynuly miliony lidí. Nesmyslně a zbytečně.

Jediné právo pravé tam kde na Zemi je tamní právo soukromé, které se v závislosti na civilizovanosti lidí tam vyvíjí a utváří čím dále, tím přesnější a efektivnější právní doménu jednotlivce, která ho chrání a která mu zároveň tako zabraňuje ničit život jiným... Dzp.

F. Navrátil 11.3.2019 9:19

Šabatovské boty

Obávám se, že Wagnerová by pokračovala ve stopách Šabatové. To znamená, že by hájila práva menšin a a zapomínala na jejich povinosti. Současně kašlala na lidská práva občanů, kteří pracují, vychovávají děti a platí daně.

J. Kanioková 11.3.2019 13:54

Já taky. Ale je fajn, že už Šabatová končí..

Š. Hašek 11.3.2019 17:31

Re: Šabatovské boty

Jo.

J. Pokoutný 11.3.2019 9:13

Politickou cestu

s.Wagnerové pozoruji od 90. let a patří k těm snaživcům, které raději nepustit do funkce, ke může škodit. Už jedna Šabatová je katastrofa, ale dvě takové pracující v tandemu, natož jedna z nich právně vzdělaná, to přesahuje kapacitu téhle republiky.