25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hartmann 29.3.2021 15:05

Nějak jste zapomněl, vážený pane, uvést ty naše dnešní přátele, co v minulých staletích a i v tom dvacátém vydrancovali a zplundrovali celou Afriku, Asii a kdeco dalšího po světě. A když jim došlo, že tam už tedy ne, vydrancovali Lisabonskou smlouvou spolu s přispěním naší Velké Modré a Oranžové i tuhle zem. Přeji příjemný den, pane Krešňáku! Je venku hezky, můžete v klidu rozmýšlet o tom, co jste tu vyplodil. Sláva velké a brčálově zelené EU včele s inteligentní Grétou a Uršulou! Jo a ten uran si můžete třeba koupit v pražské tržnici SAPA, abych nezapomněl zase já.

J. Kalina 29.3.2021 15:00

něco k tomu atomu: máme tady 2 JE a zatím "jediné" nebezpečí představoval postoj Rakušanů k Temelínu a obecně nějaký šílený nápad ujetého zeleného aktivisty. To do teď. Neslyšel jsem prezentovat nějakou hrozbu od bezpečnostních služeb za tuto dobu odvozenou od JE. Že tady mají Rusové, ale i jiní zhruba tolik agentů kolik si myslí že je tak akorát, tak o tom nepochybuji. V souvislosti s novou zakázkou: a) je třeba prozkoumat a zveřejnit co kdo z uchazečů za posledních 20 let postavil, kde a jak to nyní funguje potažmo jak se u toho ten který dodavatel choval, zda dodržel cenu atd. b) je třeba zvážit maximálně to, že během výstavby by se na našem území mohlo pohybovat více agentů a snadněji a také zvážit jaký by to byl rozdíl proti současnému stavu. Jde o ohromné prachy, seny nebudou ode všech dodavatelů stejné a my si máme vybrat koho necháme vydělat a zda rozdíl v ceně se kompenzuje vyšší bezpečnostní a v čem vlastně.

Pokud za sebe, tak do toho moc nevidím, ale výše uvedené bych prosil někde nějak publikovat a rozebrat to. Kydy mne nezajímají. Abychom zaplatili 2 x tolik a měli tu stejnou bezpečnost před Rusy (a jinými) jako máme nyní? Zatím mi to spíš připadá, že se spíš lobuje a bezpečnostní se to jen podporuje.

Co se změní v oblasti bezpečnosti proti nynějšímu stavu. Pokud sleduji všeobecně, tak mi připadá, že takové USA jsou nyní pod mnohem větším vlivem ideologií, až se mi chce říci svazáckým než pragmatičtější a kšefty potřebující Rusáci.

M. Hartmann 29.3.2021 14:46

Promiňte prosím, ale mám velmi důležitou zprávu pro všechny zájemce. Proslýchá se, že slovutní pánové Krešňák, Halašta a Kmoníček asi budou zakládat novou partaj do říjnových voleb. Ještě se sice neví, jak si rozeberou předsednické posty, ale kdo ještě nejste rozhodnutý, počkejte si na stanovy a programové prohlášení. Mohlo by se to třeba vyplatit, nabírají silný vítr do plachet proti Pirátům i Babišovi. No to je bomba!

I. Lyčka 29.3.2021 14:40

V čem vězí ta ochota? No přece ve zvolení Uršuly Lejnové. Zlikvidovala bundeswehr, zlikviduje i Čínu s Ruskem. A bez jediného výstřelu. ;-)

M. Hartmann 29.3.2021 14:33

Nevím, kolik je Vám let, pane Halašto, možná byste se mnou v tomhle ohledu mohl závodit a nebo taky ne. A jestli jste ten zvací dopis v mém období už dávno po všech školách zažil, pak jste jistě zažil, co bylo taky potom. Budu stručný při svých odsloužených pátcích. Kecáte!

O. Mayer 29.3.2021 14:28

Brtitanie si tu vakcínu vyvinula a vyrábí na svém území. Israel disponuje nesmírně vlivnou lobby v zemi dalšího výrobce (US) a výrobci navíc recipročně dodal nesmírně cenná klinická data ohledně efektu té vakcíny. Naopak např. země jako Švýcarsko a Norsko očkují zhruba stejně jako my, ačkoliv v EU nejsou. Jediná nonEU evropská země která se vymyká, je Srbsko, ale to jen na vrub Sputniku a Synovacu (o které, a podle mě z dobrých důvodů, naše ctěné občanstvo zrovna dvakrát nestojí) . Takže je celkem zbytečně z toho vinit EU- holt výrobní kapacita na očkování všeho lidstva 2x prostě nevznikne lusknutím prstu, ať už v nějaké smlouvě stojí cokoliv.

M. Hartmann 29.3.2021 14:22

Prosím, nediskutovat zde o zbytečnostech. Bartošek se tak chová odedávna, nic nového pod sluncem. To není dnešní objev. Je to jen jeho technika kdákání.

M. Valenta 29.3.2021 14:13

Je zajímavé, že někdo nevidí Babišovu vládu v Zemanově hrsti. Rus pociťuje k Němcům odpor, závist i respekt a bohatý Rus navrch miluje Mercedes a tak to spolu pytlíkují ke škodě Evropy a demokracie. Northstream je zatím největší hrubka, ale ještě je šance, že jim to Amíci zatrhnou.

M. Hartmann 29.3.2021 14:03

"Jak prosté, milý Watsone", řekl by pan Holmes okamžitě bez přemýšlení. "Velikost a směr celkového vektoru snažení pana sebekorunovaného premiéra je dána přece součtem takových vektorů členské základny oné strany, jeden hot, druhý čehý". Tak asi tak.

Jen mi vrtá hlavou, jaké že to vektory akademického senátu MU v Brně ho kdysi dovedly k postu rektora této slovutné školy. To je jistě daleko větší záhada, než ten dnešní stav strany ODS.

H. Lukešová 29.3.2021 13:28

Napsala jsem, chtěl vládnout s komunisty, ne že vládl s komunisty i vy se laskavě naučte číst.

H. Lukešová 29.3.2021 13:25

Já rozhodně neobdivuji Zemana, ale Zeman přece nevládne, zodpovědnost za vnitřní a zahraniční politiku má vláda ne prezident že? Zeman může jenom tak kecat, ale nic více dělat nemůže. Hlavní zodpovědnost za vše nese vláda.

Důkazem je i to, že Zeman prosazuje přesunutí naši ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma a stejně tak vláda plně neučinila, částečně ano, ale Zeman po tomto kroku volá řasu let a vláda nikdy neuvolila.

Dobře, popsal jste, jak se brání Číně a jak se Německo brání Rusku? Pan Kmoníček mi to nevysvětlil a já tomu nerozumím.

H. Lukešová 29.3.2021 13:21

Já jsem z ČT 09 ochotna sledovat tu a tam nějaký ten dokument z historie na ČT 09 2 a Primu Zoom, opět kde vysílají historické dokumenty, jinak se na TV moc nedívám, nemám důvod, vše důležité si přečtu na internetu a Goebbelsovy lži nepotřebuji, vážně ne.

P. Krešňák 29.3.2021 13:19

Pane Kusák, je velmi smutné, že se stát cpe kam nemá. Ale doufám, že papírnu s JE srovnávat z pohledu bezpečnodti státu asi není to pravé. Takže papírny ať obchodují jak chtějí, JE, armádní zakázky, komunikační technologie, strategické zdravotnické vybavení a ..... bych u Rusů a Číňanů nepoptával. Krešňák

Š. Hašek 29.3.2021 13:16

U mě stejné.

Za důležité považuji to, že nemám Soukupovu televizi (a jiné) na SIPO. Goebbelsovskou ČT09 ano.

M. Valenta 29.3.2021 13:05

Vysvětlím. Německo, ač se mi to také příliš nelíbí, se brání vůči Číně hospodářskou a inventivní převahou, což je celkem elegantní a zatím i funkční. Lepší by pochopitelně bylo, kdyby tento přístup byla schopná EU aplikovat jako celek. Kvůli lidem jako Zeman a spol to bohužel nelze.

H. Lukešová 29.3.2021 13:03

Dříve byl Soukup třídní nepřítel, nyní když se dal k té správné straně je hrdina. TV Barrandov dříve okamurovská, teď prý pirátská, ale já nemůžu posuzovat kvality Soukupovy televizi, neb se na ní nedívám a dívat ani nehodlám a je mi to šuma fuk.

J. Sedlář 29.3.2021 13:00

No, Vy už jste se vykakal a teď by mohly být na řadě argumenty. Pojďme na hopa.

F. Kusák 29.3.2021 12:57

Víte mnoho papíren, hlavně těch německých a francouzských, jsou korporace, kde má významný podíl stát nebo municipality. Takže je mně líto, ale naše forma korporátního kapitalizmu nemá se soukromým vlastnictvím nic společného.

H. Lukešová 29.3.2021 12:52

Ano, já vím. A takové obdivování Německa nechápu.

F. Kusák 29.3.2021 12:51

Tak si prosím něco nastudujte o výstavbě plynovodu Nord Stream a ještě si něco přečtěte o tom, jaké veletoče se provádí při jeho financování.

P. Čech 29.3.2021 12:51

Všechno je to vinou systému a zejména volebního zákona a ústavy. Tam, kde volební zákon předjímá a vyžaduje handlování neschopných koalic, existenci koalice a opozice v moci zákonodárné, nemůže efektivně fungovat naprosto nic. A ono také téměř nic nefunguje. Politici, koaliční a zejména ti opoziční jen hloupě žvaní, za což jsou nekřesťansky placeni. Je to snad vina někoho či něčeho jiného než celkového politického systému? Není! Nefunguje to takto nikde na světě. Jediný funkční systém je zastupitelská demokracie ve Švýcarsku, jíž se blíží jen systém Lichtenštejnský.

J. Kombercová 29.3.2021 12:49

Pan Kmoníček neříká pravdu.

M. Starý 29.3.2021 12:46

Hlavně, že si Kalous (TOP09) našel kamaráda Soukupa z TV Barrandov. Vrána k vráně...

F. Kusák 29.3.2021 12:46

Na vás je protivné, že nedokážete ani nikoho oslovit. Vy jste neslyšel, že oslovujeme paní nebo pane. Naposled neoslovovali své třídní nepřátele soudruzi.

P. Čech 29.3.2021 12:45

Objednali vakcín dost, naučte se počítat. Je nás cca 10,5 milionů a vakcín bylo objednáno 23 milionů. Skutečnost, že EU preferovaní výrobci vakcín jsou neschopní dodávat nasmlouvané množství je opět vinou EU. Nikoho jiného. Izrael, např. v EU není a vakcím má dost. A to zejména bez ní. My jsme měli odtud vystoupit hned po schválení Lisabonské smlouvy.

P. Krešňák 29.3.2021 12:44

Pane Kusáku, šéf soukromé papírny ať klidně obchoduje s Ruskem a Čínou (také jsem technicky pomáhal při stavbě konzervárny čínskou firmou - mimochodem již zkrachovala). To mně opravdu nevadí a občas se dá s nimi mluvit. Spolehnout se na ně ale nedá. Krešňák

T. Bubeníček 29.3.2021 12:39

Ano, Británie, Izrael a další, ti všichni jsou bez vakcín, protože nejsou v EU.

A přirovnávat státní zakázku ke zvacímu dopisu (omluvence vojenské agrese) je dost mimo, bez ohledu na to, jak moc se mi nemusí líbit představa Rusů v další energetické stavbě. Jako by nestačil plyn a to co už tu mají.

H. Lukešová 29.3.2021 12:39

A v čem ta ochota bránit se vězí? Je hezké mít ústa plná keců, ale důležité jsou i skuty.

F. Kusák 29.3.2021 12:36

Podívejte se, když s Ruskem a Čínou státy jako Německo, Francie a Itálie vesele obchodují a naše subdodávky směřují vlastně také tam, tak mně nějak uniká smysl Vašich slov. Představte si, že jste šéf odbytu papírny, kterou musíte trvale krmit zakázkami, protože každé zastavení papírenského stroje je nenávratná ztráta a znamená propouštění lidí. Budete se pak řídit nenávistí k těm Rusům, kteří v době invaze ani nebyli na světě?

J. Sedlář 29.3.2021 12:36

;-DR^