28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete 31.8.2006 19:55

To je velmi chytré.

Nevolit lidovce je skutečně nejlogičtější řešení, jejich jednání nyní, tlumočené Kasalem je neskonale oportunistické, typicky lidovecké jak to známe desítky let.

Peon11 31.8.2006 15:25

Vážení soudruzi nebo bratří

katolíci. Obtěžujte si svými problémy jen svoje souvěrce. Mě zajímáte asi tolik jako soudruh Nasralaah. Jste mi u podzádí. Nebude te mě regulovat,m kdybyste se po. rali.

A.S. Pergill 30.8.2006 19:01

Vážený Zochu,

Za zásadní pak považuji nepochopení resp. nezohlednění křesťanských zásad při tvorbě některých společenských norem čili i zákonů.Do americké podoby společnosti zde máme ještě dost daleko.

Naštěstí je naše společnost většinově ateistická či alespoň nábožensky skeptická. Uplatňování "křesťanských zásad" tedy jednoznačně znamená znásilňování většiny menšinou. Jestliže si tu stěžujete na pronásledování vaší rodiny komunisty a zároveň vyhlašujete program dělání něčeho podobného většině občanů (a někteří křesťanští aktivisté na tom už dnes holivě a iniciativně pracují), pak jste tuto životní lekci nepochopil a budete si ji muset zopakovat, protože pro ateistu je komunista sice o chloupek, ale přece jen přijatelnější než klerofašista.(Y)

A pokud si stěžujete na úbytek hlasů, tak ten je, alespoň zčásti, zapříčiněn tím, že ODS v období před volbami zaujala k některým věcem křesťansko-fundamentalistické postoje (např. zákon o registrovaném partnerství), čímž KDU-ČSL odlákala část voličů. Na druhé straně ovšem přišla o voliče, kteří jí neodpustili zradu občanských principů a volili buď jiné pravicové strany (jako já) nebo zůstali o volbách sedět doma. Osobně jsem toho názoru, že tohle koketování s křesťanským fundamentalismem a klerofašismem ODS víc hlasů vzalo než přitáhlo, ale to je její problém.

A pokud adorujete Luxe, tak si vybavte jeho působení v resortu zemědělství, kde prosadil zákon, umožňující restituovat ukradené nemovitosti zcela bezcennými akciemi zemědělských družstev, a tím vlastně legitimizovat komunistické krádeže v 50. letech minulého století. Pokud tohle jsou ty křesťanské zásady, po kterých toužíte, tak přesně po tomhle třeba já rozhodně netoužím.;-€

Karel008 30.8.2006 16:26

Proč ten rozruch.

Lidovci to dělali vždycky. Kurvili se s kde kým, s fašisty a komunisty najednou. Poté si naoko udělali pořádek v partaji a jedou stále po vyšlapaných cestičkách Jidášových. 

Kralupák 30.8.2006 17:50

Re: Proč ten rozruch.

Na tomhle místě patří vzpomenout na opoziční smlouvu mezi ODS a ČSSD. Kdyby nebyla, tak si tu takhle na tohle téma asi nepíšeme, co?

lavym 30.8.2006 18:35

Re: Re: Proč ten rozruch.

Nestoupla voda v Labi? Kralupáku, jsi mimo mísu a pleteš si důsledek s příčinou.

Pete Brich 30.8.2006 15:11

Třikrát a dost:

Poprvé Lux:      "Volte raději komunisty než ODS" - doporučení před 2.kolem voleb do Senátu

Podruhé Svoboda:      "Do vlády jsme vstoupili, abychom zabránili nástupu komunistů k moci" (po vytvoření koaliční vlády s ČSSD a US). Jak to rudá stojedenáctka válcovala, skryta pod čenou sutanou, si snad ještě všichni pamatují.

Potřetí Kalousek:     "Chtěli jsme vytvořit menšinovou vládu podporovanou komunisty, abychom zabránili ODS zlikvidovat malé strany" - (nevíte, kolik členů má ODS a kolik lidovci?).

Po komunistech se jim vyloženě stýská. Ve vládě Národní fronty měli své jisté.

PB

Spolusvazak 30.8.2006 15:57

Re: Třikrát a dost:

Bodejt by se nestyskalo.Dyt treba Svoboda delal karieru jako svazacky funkcionar na mestskem vybore SSM v Brne.A co bylo SSM?no prece pripravka do strany KSC.

Kralupák 30.8.2006 17:54

Re: Re: Třikrát a dost:

Pan Tlustý z ODS byl v KSČ členem ... Zkrátka nemáme to jednoduché ..

AeroKarel 30.8.2006 16:29

Re: Třikrát a dost:

No, podrazy jim jdou plynule .........

huhu 30.8.2006 15:06

poslanci KDU

za KDU bylo zvoleno 13 poslanců a ti jsou ted podstatní. Myslíte, že přinutíte Kalouska či Cyrdu k odsouhlasení předčasných voleb ! Je to poučení pro všechny, s jakou zodpovědností je třeba volit....Kdo nechce ksčssd je jediná možnost - volit ODS Pokud by měla ODS i hlasy třeba ED, dnes už paroubek v opozici se třepe strachem z tepláků...

AeroKarel 30.8.2006 16:30

Re: poslanci KDU

Je to tak, bohužel ........

Alias 30.8.2006 18:09

Re: poslanci KDU

Ale koho volit, když nechcete ODS?

Kralupák 30.8.2006 18:24

Re: Re: poslanci KDU

Tak dejte hlas nějaké malé straně. Ten hlas sice zapadne, ale někdo dostane třeba 0,5 % hlasů, to ho povzbudí, bude dělat politiku dál a někdy příště třeba už bude mít tato strana 5 % do parlamentu ...

Petr S 30.8.2006 14:53

lidovci jsou odepsani

Myslim, ze lidovci to maji spocitane a jestli kvuli necemu nedosahnou na 5% hlasu, tak to bude predevsim kalousek a soucasne vedeni. Ja jim to preju v zajmu ocisteni strany.

Ja osobne jsem volil ODS, ale nyni se mi velmi libi chovani a vystupovani predstavitelu Strany zelenych. Ti zustavaji hezky konzistentni, trochu stranou a to je presne to co vyhovuje stredovym volicum. Takze ja osobne je budu volit v pristich volbach. Myslim ze prave Strana zelenych ma sanci zalovit nejvice ve stredovem rybniku v pristich volbach.

huhu 30.8.2006 15:02

Re: lidovci jsou odepsani

zejména po zkušenosti z povolebného vyjdnávání je třeba volit na tutovku. Je vidět jak je důležitý každý hlas. Bursík si zatím vede dobře, ale je opravdu spoleh třeba i na Uhla ?

AeroKarel 30.8.2006 16:32

Re: lidovci jsou odepsani

Zůstaňte raději u ODS. Budete mít menší naději na zásuvky bez elektřiny, nebo neskutečně drahé a auto na špalkách. AŤ si melounisti naloví od EDů, třeba.

Honza z podhůří 30.8.2006 13:23

škoda promarněné šance

Mám dojem, že předsednictvo KDU-ČSL nepochopilo co mu chtěla členská základna říct (nebo spíše pochopilo, ale hraje vabank tím, že půjde proti ní) a testuje, zda mu to projde. Přitom by stačilo tak málo - rychle a zcela očistit vedení KDU-ČSL od lidí namočených do splolupráce s Paroubkem, vyjádřit jasné ne spolupráci s bolševiky (kam lze počítat celý blok současné ČSSD-KSČM) a podpořit předčasné volby. KDU-ČSL jako strana má co nabídnout - kvalitní program ve středu politického spektra a vcelku kvalitní členskou základnu. Jenže se obávám, že šance, která se nabídla po "úletu" předsedy Kalouska, byla zcela záměrně zazděna panem Kaslem, Svobodou a dalšími, což jen urychlí odklon občanstva od této strany. Je to škoda. Jako člena KDU-ČSL mne to mrzí tím víc.

Olinka 30.8.2006 13:46

Re: škoda promarněné šance

..asi myslíte pana Kasala:-)...obávám se, že KDU-ČSL pocítí důsledky tohoto lavírování na ztrátě hlasů..škoda!

Honza z podhůří 30.8.2006 19:41

Re: Re: škoda promarněné šance

to "a" mi někde uteklo :)) dík.

penzista 30.8.2006 13:22

Vážený pane autore

většina členů ÚV KDU-ČSL se projevila jako typičtí černoprdelníci. Proto od nich nelze nic lepšího očekávat. Pokud opravdu jihomoravský hejtman prohlásil, že se musejí vrátit k Luxově politice, protom neví co mluví, vždyť oni ji provozují stále. Lux byl přece nevětší černoprdelník ze všech polistopadových funkcionářů KDU-ČSL. Ratčí jen vzpomenou jeho projevu před druhým kolem prvních senátních voleb. ;-(

karel 30.8.2006 13:20

pane bárta-vy jste hlava-vy umíte každému poradit-jen sobě ne-tak tedy-zanechte těch vašich modrých blábolů a dělejte neco co má smysl-zatím jen balamutíte lidi

Bubik 30.8.2006 14:03

Re: pane bárta-vy jste hlava-vy umíte každému poradit-jen sobě ne-tak tedy-zanechte těch vašich modrých blábolů a dělejte neco co má smysl-zatím jen balamutíte lidi

cítíte se býti obalamutěn ? :-D

Marie Dubanová 30.8.2006 13:14

???

je veliká škoda, že "nepovstali" rovněž sociální(a jestli ještě) demokraté...ale oni nemohou, neboť všech 74 podepsalo "úpisovou listinu" poslušnosti...

Ignacy M. 30.8.2006 13:13

Vedoucí analytickopolitického oddělení (sic) ČSSD

s.Oto Novotný má v dnešní MFD příspěvek s názvem "To je antikomunistické náboženství". Ráno ho tady vzpomínal Tom. Ten příspěvek by měl Aston přetisknout do Psa a každý, kdo zná někoho, kdo volí ČSSD, by mu to měl dát přečíst, aby se ten dotyčný potom nevymlouval, že nevěděl. Jasněji než tímto článkem, napsaným oficiálním činitelem ČSSD, se ke komunismu se vším všudy přihlásit už nelze. Firmu "KSČSSD" mnozí tzv. demokratičtí socani doteď považovali za nadávku modrých ptáků. Tím článkem se jí dostalo oficiálního posvěcení.

AeroKarel 30.8.2006 14:04

Re: Vedoucí analytickopolitického oddělení (sic) ČSSD

Zde na Psu to obvykle propaguje Jičínský. Nic nového, už déle než rok.

Roman 30.8.2006 16:39

Re: Vedoucí analytickopolitického oddělení (sic) ČSSD

Ten článek jsem četl a zase tak mimo mísu to není.Spousta lidí kteří mají máslo na hlavě z minulého režimu tak jsou dnes největší antikomunisti.Dobře se to některým poslouchá jak od komančů hrozí nebezpečí.

gerontusinza 30.8.2006 12:09

Ano , je to naprosto přesný plán jak postupovat.

Paroubku do toho.

ok 30.8.2006 9:59

autor asi nema rad lidovce :o)

autor asi nema rad lidovce ;-D

Zkratka at udelaji lidovci cokoliv, je to vzdy spatne, ze pane autore? Nejak jste zapomel upustit slovo na dost podstatne tema: ze v lidove strane zafungovala vnitrostranicka demokracie prikladnym zpusobem, zpusobem, o jakem se CSSD nebo ODS muzou nechat jen zdat.

Takova uspesna akce jako byla likvidace Kalouska ma svoji setrvacnost a dlouhodobe dusledky.

Saša 30.8.2006 11:14

Mám dojem, že aktivním politikům všech ostatních stran

nevadí Kalouskův pokus o triumvirát s Paroubkem a Filipem, ale lidová revoluce. Lidová revoluce jim a jejich straníkům totiž nastavuje nepříjemné zrcadlo.