29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nepolitik 22.9.2007 13:49

Typický článek zhrzeného politika

kterému všichni ubližují, jenom on je vzorem vší poctivosti, ctnosti, atd., atd. ....(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Hrad 22.9.2007 13:19

Re: Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

A proč ne. Jenom proto, že se to pere sjednou ideologickou doktrínou. A mimochodem. Již 17 let existuje analýza 17. listopadu od pana Dolejše , která jako by z oka vypadla hore uvedemému článku. Pan Dojejš byl označený za paranoika, jako Hlučín. Možná jim byl. Ale kdyby na internetu nevisela jeho analýza, kdo by ji dnes aspoň četl.

http://www.volny.cz/vfstrakonice/miroslav_dolejsi.htm

http://www.casodej.cz/analyza17.htm

Esmerald 22.9.2007 12:59

Re: --

rolandszewczyku, pak čtěte ještě jednou a pozorněji !

tatina 22.9.2007 12:28

Re: Re: To je dobry,

Prosím Vás,trochu více mi vysvětlete ten zákon"o nekontrolovatelnosti privatizace".Nic jsem takového zatím neslyšel,a to sleduji politiku již od roku 68.

brblal 22.9.2007 12:14

Re: To je dobry,

Má pravdu.Funguje to stále.Kritika,majícího pravdu,je nutné umlčet,nedat mu prostor.Přímé prodeje zavedené Klausem nebylo nic jiného,než tu "jeho"partu odměnit,uspokojit.Proto prosadil zákon o nekontrolovatelnosti privatizací.Proto vznikl roůzné s.r.o. s majetkem 100.000 a privatizující stamilionové či moliardové podniky,proto topné oleje,vytunelované banky a to vše končící sudy naplněnými lidskými ostatky v Orlíku a jinde.

Oteplovač 22.9.2007 12:02

Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Co to melete za nesmysly ? A proč ? Průměrná hodnota jedné kupónové knížky byla v obou vlnách minimálně 20 tis. Kč. Kupónová knížka byla k mání za 1000 Kč. A každý, kdo chtěl, tak těch  10 tis. Kč od Koženého dostal.  (co bylo potom s těmi, kdo si těch 10 tis. Kč nevzali je jiná povídka). Když mi budete chtít prodat Vaše ojeté auto za 100 tis. Kč a jeho cena bude 300 tis. Kč, seženu těch 100 tis. snadno. Ekonomický negramota jste Vy. A ještě se tím chlubíte.

michal 22.9.2007 11:34

od té doby usměrňují, co, kdo a jak bude psát i publikovat.

Pane Hofhanzle, abych Vás trochu potěšil - přes všechnu bídu té naší existence jsou i světlejší místa, jak sám dokazujete: Vaše starší texty se nakonec na světlo Boží dostaly, vy publikujete aspoň na Psu. No a psát do šuplíku si každý dnes může co chce bez nebezpečí, že by mu Stb udělala filcunk. Hlavu vzhůru! - účty budeme jednou skládat všichni!

Klička 22.9.2007 11:34

90% pravdy

Vážený pane Hofhanzl,zde máte v mnoha věcech pravdu, v některých a to mnohdy zásadních zase ne. Mýlíte se např. v pohledu na většinový volební systém, který,dle mého názoru jediný, může odstranit současnou nutnost  vždy špatných kompromisů v programech politických stran při nutném zakládání vládnoucích koaličních seskupení. Je totiž známo, že jakýkoliv kompromis z několika alternativ je vždy horší než kterákoliv z těchto alternativ. Pokud se týče pohledu na fungování a politiku ODA, je zde nutno říci, že politici a členové  této strany se jevili především jako spolek diskutérů, neschopných se v reálném čase na čemkoliv dohodnout . Programy této strany byly též spíše náměty k diskusi než návrhem konkrétních opatření, které by byly ,v případě vítězství této strany ,prosazovány v parlamentu. O závažných problémech je totiž třeba nejen diskutovat, ale především závěry těchto diskusí prosazovat a ne znovu a znovu o nich diskutovat bez jakéhokoliv závěru, což zhusta ODA předváděla.

Jindřich 22.9.2007 11:23

některé věci se nedělají

Dovoluji si z tohoto článku citovat a doporučit k zapamatování - Vždyť dobře musíte vědět, že co funguje v anglosaských zemích a je dobrým kompromisem mezi vládou královskou a demokracií, neplatí a nebude platit v postkomunistické zemi. V anglosaských zemích politika vznikla z náboženství a rámec jí dal puritanismus se zásadou, že určité věci se nedělají. V postkomunistické zemi většinový systém bude znamenat vládu jedné party banditů, kteří budou jenom střídat a pozměňovat varianty - konec citátu. S tím souvisí nebo z toho i vyplývá, že na "samet" mohou věřit pouze lidé zmanipulovaní nebo si to vsugerovali sami strůjci "listopadu". Také jsem byl už páteho prosince "převratového roku" u zakládání dnes již parlamentní strany v nadějích lepších zítřků. Hned ale na přelomu desetiletí mi došlo, jak jsem naběhl. Nevydržel jsem to a z politiky odešel, dnes mám stejné nutkání jako po maturitě tento stát opustit a ve svých šedesáti začít jinde. Moc času mi nezbývá a ten augiášův chlév, který tu vystavěli bolševici a jejich nástupci snad vyčistí až některá z následujících generací a dovoluji si předpovědět, že to nebudou ani moji pravnuci. A ještě jednu pesimistickou větu na konec - pokud si nevytlučou mozek mlácením hlavy o modlící kobereček nebo tak nějak podobně neskončí křesťanská civilizace (a to nejsem věřící).

rolandszewczyk 22.9.2007 11:16

--

snůška nesmyslů,nesouhlasím až na poslední odstavec

Vasekpasek 22.9.2007 11:08

Re: To je dobry,

Jo, tahle hláška mě taky pobavila:)

Kubeš 22.9.2007 11:02

Re: Re: Malý dotaz

R^

mumla 22.9.2007 10:52

To je dobry,

"Nikdy mi nic nezverejnili, ackoliv jsem byl poslancem". Pripomina mi to neco z Haska, ale ted si nemuzu vzpomenout. Holt co poslanec, to mistr pera.

-ferry- 22.9.2007 10:50

Vaše jméno si pamatuju,pane Hofhanzle.

V té vaší ODA jste moc důvěryhodní nebyli.Viz pan ministr Dlouhý... V těch slavných dnech listopadových mi kolega řekl :"jsem členem OF za naše oddělení".Povídám - jak jsi se tam dostal? No jak,vedoucí mě nominoval... Od té doby jsem nevěřilv nějakou nápravu věcí veřejných.

 Vám ale věřím,protože vidím,že z české kotliny se stala žumpa.Lhát a podvádět zde je běžné.Řekne-li Topolánek,že kdyby se lidem řeklo,co na ně skutečně chystáme,tak by nás nikdo nevolil a přesto má tato strana stále největšípreference,tak to už mluví o úpadku národa.V české kotlině je snadné vládnout ...

Vasekpasek 22.9.2007 10:33

Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

A jak byste chtěl zařídit, aby noviny přešly do českých rukou a jak byste chtěl zajistit jejich pluralitní vlastnictví? Doufám, že ne nějakým znárodňovacím zákonem...

jirka.s. 22.9.2007 9:42

"Sametová revoluce nebyla spontánním revolučním procesem. Byla cíleně, s připravenou základní strategií, vyvolána."

Zlatá slova, pane Hofhanzle! V lednu 1990 jsem se na toto téma rozkmotřil téměř na rok se svým vlastním bratrem, když on též aktivně zakládal OF a postupně i ODS a neustále věřil, že komunisti budou "eliminováni" do kanálů! Teprve po čase a po vlastních zkušenostech mi dal za pravdu!

Kolemjdoucí (J.Š.) 22.9.2007 9:04

Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

je to mediální protektorát řízený z Bavorska (a centralizovaný téměř jako ten dřívější komunistický)– tam se rozhoduje o tom, jací novináři budou najímáni a jak budou psát. Na německé vlastníky tudíž padá hlavní odpovědnost za to, jak pravdivě je veřejnost informována. Proč tohle, pane Hofhanzle, zamlčujete? Což z politologie nevíte, že prvním předpokladem zdravého politického vývoje je svobodný tisk? A naopak že nesvoboda novinářů vede zákonitě k jejich demoralizaci, a postupně i celé veřejnosti - i bez předchozích padesáti let totality?

Jde-li Vám opravdu o nápravu neutěšeného morálního stavu v naší zemi, tak vezměte na vědomí, že nezbytnou podmínkou (netvrdím že postačující) k tomu je požadavek, aby se česká média vrátila do českých rukou a aby byla zajištěna pluralita jejich vlastníků. V současném mediálním protektorátu se silné novinářské individuality, lidé čestní a samostatně myslící, dostanou ke slovu skoro stejně málo jako za komunistů.

Sám to svými zkušenostmi potvrzujete, jen přehlížíte jednu z hlavních příčin.

Pišta 22.9.2007 8:53

Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

I v demokracii a podnikání platí, že nevyhrávají čestní idealisté, ale tvrdí pragmatici. Problémem idealistů je, že většinou vědí co nechtějí ,ale nedokážou definovat co chtějí tak , aby přesvědčili většinu. Když k tomu připočtete zabedněnost voličů, výsledek nemůže být jiný než je. Na to aby si gramotný člověk spočítal, že jistota desetinásobku je ekonomicky nesplnitelný nesmysl, nemusel být ekonom, stačil selský rozum. Kdepak by asi genius Kožený vzal ty miliardy v hotovosti , aby mohl svůj slib splnit. To je asi stejná logika jako myšlenka obejít všechny občany společnosti a od každého z nich vymámit jedinou korunu. Co je to jedna koruna? A jste rázem vlastník deseti milionů. Jak prosté.

Baba Jaga 22.9.2007 8:18

Re: Malý dotaz

Máte plnou pravdu, a to samé platí o fašistech. Přesto jsou fašismus a jeho symboly  zakázané! Proč tedy dělat u komunismu výjimky?

Baba Jaga 22.9.2007 8:11

Komunisté lhali jako když tiskne.

Nedivme se potom, že hybnou silou současné politiky je LEŽ! Jak se říká, co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš! Rčení, že lež má krátké nohy, v tomto případě jaksi nefunguje.;-( Ukazuje se, jak naši současní politici byli učenliví.;-€

PetrM 22.9.2007 8:11

Malý dotaz

Komunisti se snad změní, když se budou jmenovat jinak? Není to strkání hlavy do písku, když jsou intelektuály a humanisty tlačeni k přejmenování a "změkčení" své ideologie? Komunista komunistou zůstane vždy!

sago 22.9.2007 7:32

názor

to,co se dělo a děje je běžná věc, nezávisející na ideologii nebo režimu - lidi jsou prostě takoví a jakékoli snahy je umravnit ,dříve či později bohužel selhaly -

BERAN 22.9.2007 6:49

Děkuji za článek

Buďte rád, že jste zůstal pouhým nepohodlným poslancem. Oni by už na vás něco vymysleli. Pan Čunek by mohl vyprávět.

Vasekpasek 22.9.2007 2:23

Pesimistické

To bylo trochu pesimistické čtení, v podstatě o tom, že všichni kolem nás jsou lháři a zloději, kteří se demokraticky pouze tváří a z nakradených peněz uplácí média, která nás o jejich demokratičnosti mají přesvědčit. Abych řekl pravdu, příliš tomu nevěřím. Jsem sice spíš pesimisticky založen, ale že by kolem mě byla až taková mafie, to už mi hraničí trochu s paranoiou. Čímž ale nevylučuju, že autor může mít i pravdu

opravdovy liberal 22.9.2007 0:51

CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

zdravim pane hofhanzle - bohuzel jste malo konkretni - kteri politologove kteri novinari? - takhle je to jen zase na vode bohuzel - zkusim tipnout: pisete o panu lamperovi co bydli v bohuslavicich?