17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Oteplovač 23.9.2007 9:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Ne, nikoliv, ta banka ty peníze nemá. Žádná na světě. Má jiný majetek, který ale není likvidní ze dne na den. Obdobný majetek měl Kožený, neboť prostřednictvím akcií měl majetkovou účast v polovině českých podniků. Co to furt melete o tom desetinásobku ? Každý, kdo chtěl  ten destinásobek dostal.  (tedy  pokud uznáte, že 10tis. Kč je desetinásobek 1 tis. Kč.). Lidi, kteří si ho vzali od Koženého se s tím moc nechlubí, protože v době, kdy jim ho vyplácel, bylo už jasné, že skutečný výnos z kupónové knížky je ve skutečnosti  20ti až 30ti násobek.  Kupónová knížka stála 1 tis. Kč.

Mell 23.9.2007 9:43

Díky za článek, je dobré znát i tento pohled.

Masaryk věděl proč řekl heslo "Nebát se a nekrást" a  proč  se později toto heslo zjednodušilo na  "Nebát se krást". Dříve se to týkalo malých českých lidiček, později školených banditů, kteří si vytvořili stoletou příležitost. Těmto banditům nějak nedošlo, že jedna věc je získat majetek druhých a druhá věc je žít v zemi, kde nefungují staré dobré principy obvyklé v demokratických státech, pak je provází stálá obava, že o takto nabytý majetek je obere ještě větší grázl. Jak se říká, je lepší být v bohaté a kultivované zemi středně bohatý než v diktatuře na špičce. V prvním případě máte zajištěny kvalitní každodenní služby, ve druhém případě, při jakékoliv změně, rychlý odchod do věčných lovišť.

jirka.s. 23.9.2007 9:29

Re: Re: Asi tak

Dovoluji si Vám zaslat odkaz:

http://www.reflex.cz/Clanek28795.html

jsemmalý 23.9.2007 8:56

Re: Pohleďte dva - tři tisíce let zpátky.

Když už jste se, vážený Claudio, zmínil o tom starém Římě, tak Vám asi uniká to, že ať tam měli zřízení jaké měli, manuální práci tam často vykonávali otroci a otrokyně.Zkuste se vžít do situace potomka takové otrokyně, který se narodil jen proto, že majiteli té otrokyně (nebo třeba jeho hostu, obchodnímu partnerovi, případně politickému kolegovi, atd.)se chtělo si zasouložit. Zkuste se nad tím zamyslet, jak by jste žil a jak by jste se choval.

jsemmalý 23.9.2007 8:37

Re: od té doby usměrňují, co, kdo a jak bude psát i publikovat.

To s Váma souhlasím, že účty budem platit, hlavu mi to ale tlačí sakra dolů. Snad nejste tak naivní a nemyslíte si, že účty budou platit ti, co si nakradli s těmi co jim to politickým "rozhodovánim" umožnili. Zaplatí to ti slušní, poctiví a pracovití a ti co si nakradli se jim budou vysmívat, že jim nezbývá na slušné žití.

jsemmalý 23.9.2007 8:26

Re: některé věci se nedělají

Chtěl bych vědět,pane Jindřichu, kam hodláte emigrovat ve Vašich 60-ti letech. V zemích EU, kam jaksi patříme-nepatříme je zakázaný volný pohyb pracovní síly pro české občany, navíc je  např. s Německem podepsána dohoda ze které vyplývá, že český občan starší 40-ti let v Německu nedostane pracovní povolení. Popřípadě  by jste se mohl připlést do náboženských násilností (katolíci - oranžisté). Jednou z možností je míti již vyřízené vízum.

jsemmalý 23.9.2007 8:03

Re: Re: Re: To je dobry,

Vážený tatino, tvrdíte, že sledujete politiku od roku 68 a nevíte co je myšleno zákonem o nekontrolovatelnosti privatizace? Potom Vám musím připomenout Klausův výrok, který pronesl před zahájením kupónové privatizace - bohužel si tento výrok nepamatuji doslova, ale zněl asi takto. Kupónová privatizace nemůže čekat na legislativu. Čímž jinými slovy řekl, ukradni co kdo můžeš.A proto jej někteří nazývají Tunelfotr Vašek.

Pišta 23.9.2007 8:02

Re: Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Jenže ta banka na rozdíl od pana Koženého peníze má. Pan Kožený v té době měl akorát dluhy za televizní reklamy. A banka také nikomu neslibuje jistotu desetinásobku za rok . Alespoň jsem zatím o žádné neslyšel. Vy ano?

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.9.2007 7:12

Re: Asi tak

Mají ten rozhovor se S.Slonkovou na webu? Nějak ho nemohu najít.

Kolemjdoucí (J.Š.) 23.9.2007 6:51

Re: Pohleďte dva - tři tisíce let zpátky.

No nevím, nevím... Když budu majitelem domu, ve kterém bydlíte, případně přilehlých pozemků, a budu mít právo vám díktovat, kolik mi máte platit na nájemném, klidně Vám ponechám Vaši vnitřní svobodu. Můžete si křičet, jak chcete, ale k ničemu Vám to nebude. A když zároveň nějaký můj známý bude majitelem firmy, ve které pracujete, bude z Vás dřít kůži a platit Vám co nejméně, budeme Vás mít v hrsti a Vaše „svoboda“ nám může být ukradená.

Ke skutečné svobodě nestačí jen ta vnitřní, nutná je i ta vnější, totiž podíl na moci, na rozhodování.

Ostatně vnitřně svobodný může být i otrok nebo vězeň, ale jaksi to není to pravé ořechové, že?

Hrad 23.9.2007 6:14

Ano, na této cestě půjde o život.

Dnes slýcháme argumenty proti nepotřebným lidem, které i když se tváří moderně, jsou opsané z 18. století. Tehdy , stejně jako dnes se tvrdilo, že chudí lidé jsou amorální – protože si nejsou schopni vydělat žádné peníze. A genocida možná už začala. Nemyslete bláhově na Dáfúr. Všechno začíná nejdříve v hlavě.  Delegátka USA ve WHO (Světová zdravotnická organizace) klidně řekla roku 1998, že dávat nějakou pomoc Africe je ekonomický zločin!!Kdo tam pošle sušené mléko je zločinec. Vy, co se zde hádáte patříte do márnice. Tak o tom rozhodli ti, co vás mají pouze k tomu, aby jste jim pomohli vytvořit zdání legitimity. Zatím. Za pár let zdání legitimity budou jenom zbytečné náklady. I o tom je radar!!Pozor!!!!!! Žijeme v období  stále větší DEZINFORMATIKY a vše co se také zde neustále objevuje, je jenom obrovská hromada hnoje. Včetně mého příspěvku. Pojďme raději něco dělat!!

Claudio 23.9.2007 5:28

Pohleďte dva - tři tisíce let zpátky.

 V historii nejdete stejné paralely s naší současností. To co napsal autor, je stejný blábol, jakého se dopouštěli již ve starém Římě stejně zklamaní. Zklamání vyplývá z nenaplněných tužeb jedinců, kteří si neví rady s novou a vlastním přičiněním nevybojovanou svobodou. Vše se stále v historii opakuje. Svoboda, řevnivost, závist, volání po pevné ruce a zvrat do diktatury. Následuje po čase odpor diktatuře, vzájemná shoda proti ní, teror diktátorů, vzpoura, převrat a svoboda - na chvíli!

 Kdo neví, co se svobodou, ten závistí nad svobodným jednání druhých, hledá špatnost v nabyté svobodě ostatních. Není si vědom toho, že svoboda má být v něm! Hledá ji mimo sebe, chce záruku své svobody a tu mu nikdo nemůže dát. Protože je pouze jeho. Kdo se necítí být svobodný, tak ani takhle nejedná. Takový pak křičí do světa, že mu je svoboda upíraná, že se mu v ní brání. Nechápe, že pokud je mu dovoleno takhle křičet, že ve svobodě žije a je jen na něm, aby jí žil.

 Takže kdo si stěžuje na intriky "starých kádrů", že mu byla svoboda odepřena, že to všechno je jen podvod, ten NIKDY nebude svobodný! Ten zůstane v postkomunismu do své smrti! Svobodně myslící a konající budou za svobodu bojovat pořád a rozhodně se nebudou dovolávat svobody, protože ji žijí! Pokud bude dost svobodomyslných, diktatura nemá šanci!!!

Nika 23.9.2007 1:55

O tom,

že náš převrat byl, zpočátku řízený a později alespoň kontrolovaný, už skoro nikdo nepochybuje. Ale o tom většinovém systému hlásáte blbosti, zřejmě také podléháte

mediálním manipulacím, které jsou šířeny hlavně z Havlova okolí.

Podívejte se na složení senátu, do kterého se většinovým systémem volí.

Kde tam máte pouze strany ? A naopak komunista je tam snad jen jeden.

Zamyslete se laskavě nad tímto.

chytrý horák 23.9.2007 1:02

díky, autore

V článku bych jistě nalezl tvrzení, o kterých by se dalo polemizovat, i ta, o kterých bych mohl říci, že nejsou autorem dostatečně prokázána, jak učinili někteří bystrouši níže. Neudělám to, protože jsem rád, že článek není desetkrát delší kvůli dokazování zřejmých věcí a drží se meritu věci. Neudělám to také proto, že s podstatou článku souhlasím a považuji jej za velmi dobře napsaný a prospěšný. Jen se obávám, že pro mladší, kteří si komunismu a praktik STB příliš neužili, to bude jen těžko stravitelná fantasmagorie (pro zabedněnce též, ale s tím se asi nedá nic dělat).

Daddy 22.9.2007 23:55

Ty strašné inoviny "Neviditelný pes" ještě existují?????

Něco jsem tady přečetl a je to strašné! Neprofesionální, nahlouplé... Asi by se každý měl věnovat tomu, čemu rozumí a co umí....

Georgg 22.9.2007 22:35

Re: Typický článek zhrzeného politika

...ty musíš mít opravdu posraný život...

jerry 22.9.2007 22:00

Souhlasil bych,

jen bych si ty anglosaské země tak neidealizoval. Jsou veselejší věci, než politika.;-)

or:f 22.9.2007 20:23

moudro

Ten,kdo ví a neví,že ví,spí-probuďte ho.Ten,kdo neví a ví,že neví,je prostý-poučte ho.Ten,kdo neví a neví,že neví,je hlupák-vyhýbejte se mu. Ten kdo ví a ví,že ví,je moudrý-následujte ho.A jak je to vážení s Vámi-námi?:-)

Pete 22.9.2007 20:08

Dejte si práci s důkazy svých tvrzení.

Vaše tvrzení o většinovém volebním systému jsou až hloupá. Ty údajné podpůrné argumenty o historii a náboženství jsou naprosto neprůkazná. Vaše důkazy spočívají v tom, že před 15 lety jste se v čemsi také nemýlil. Hodně hloupé.

Standa 22.9.2007 19:07

Zbytečně

dlouhý výlev pana Hofhanzla. Kvůli penězům se lže, krade, souloží a zabíjí. Lidé se nemění, systémy jsou principiálně stejné a politici jakbysmet. Není se čemu divit.

Libor 22.9.2007 19:03

Dík.

Děkuji za článek.

   

 

 

Oteplovač 22.9.2007 18:53

Re: Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Vy jste srandovní. Máte tam spoustu "kdyby" a "jak mohl vědět". Tak já taky jedno zkusím. Kdyby v pondělí všichni klienti nějaké banky (jakékoliv banky na světě) přišli vybrat své běžné účty, tak je s tou bankou konec. Jak můžou ti bankéři vědět, že nepřijdou ?

Kolemjdoucí (J.Š.) 22.9.2007 18:35

Re: Re: Pane Hofhanzle, náš tisk je přece v německých rukou,

Stačí se zeptat v zahraničí – v mnoha zemích mají přítomnost cizího kapitálu v médiích ošetřenou zákonem, protože si jsou vědomi klíčového významu svobody projevu.

To jen pro naše tržní doktrináře zřejmě existuje jen jedna cesta do nevolnictví, totiž ta, kterou popsal Hayek, a ani ve 21.stol.nechápou, co věděl už před dvěma sty lety Franklin: „Whoever would overthrow the liberty of a nation must begin by subduing the freeness of speech…“ – tedy že kdokoli si chce nějaký národ podmanit a připravit o politickou svobodu, musí ho nejprve zbavit svobody slova. Z čehož plyne, že kdokoli vynaloží spousty milionů ne-li miliardy na ovládnutí tisku, má být považován za nanejvýš nebezpečného a ohrožujícího samy základy demokratického státu.

PetrK 22.9.2007 18:19

Částečně výstižné,

ale zbytečně užvaněné.

Kovozemedelec 22.9.2007 17:58

Asi tak

Sleduji deni v republice od zmeny v roce 1989 - z periferie pohranici - a podle stareho zvyku si skladam obraz z vice zdroju, konkretnich cinu a jejich dusledku. Dochazim ke stejnym zaverum. Clovek by se tim nemel trapit a ztrpcovat si zivot, presto je ma mladicka naivita davno pryc. Nehlede na to, ze republika je mala a vsechno se tady vyzvani (nemam na mysli noviny). No a k tem novinam. Prectete si rozhovor se Sabinou Slonkovou v Reflexu - nepatrim k jejim priznivcum, ale stran pripravy jeji vrazdy jsem dospel k temuz. Habadura pri stretu dvou zajmovych skupin. Lide co autora clanku oznacuji za paranoika se chovaji jako ty tri opice - nechteji videt, slyset, mluvit....Kategorie - mladi, blahoslaveni a vezouci se na vlne.

Pišta 22.9.2007 17:09

Re: Re: Re: CHTELO BY TO BYT KONKRETNI

Ty ekonomický genie, Koženému dalo knížku asi milion diků.Každý si mohl vybrat, zda chce za rok deset tisíc. Kdy to udělali všichni,musel by vyplatit deset miliard. V hotovosti!!  Kde by je za rok vzal? On přece dopředu nemohl vědět, kolik lidí svěří knížku"těm co to umějí". A stějně tak nemohl vědět ,kolik z nich bude chtít svých deset tisíc. A přesto sliboval jistotu desetinásobku všem! Kolik znáš lidí, kteří těch deset tisíc od Koženého dostali? On měl sice kuponové knížky , ale peníze v hotovosti neměl. Aby je získal, musel by prodat akcie. Jenomže kde je psáno, že v tom momentě by za ně dostával odpovídající hodnotu.Potenciální kupci by velice dobře věděli proč akcie prodává a určitě by se přetrhli v nabídkách a nabízeli maximum. Jak s tím souvisí tvé auto za sto tisíc mi nějak uniká.

havran 22.9.2007 16:23

autor musí být velmi nešťastný člověk - obklopen samými zločinci a blbci. Hlavně aby se on nebo podobně postižení lidé nedostali k moci - to bychom pak byli nešťastní my ostatní.

antocom 22.9.2007 14:42

Re: Malý dotaz

tak jako cernovh cernochem !!! oni by hrozne radi aby je nekdo z te demo perty vysvetil to znamena Odpuste jim oni uz budou hodni a budou se chovat demokraticky !!!toto a na to cekali a cekaji od toho nasCHRAN BUH !!! A ANDELE !!! vzpomente si na Prof . Klause !!! NESTRASME SE KOMUNISTY A JINE VYPLODY JEHO !!! A pozvanka pro Syna sadysty a zrudy Grebenicka!!! seniora a jine excesy jen aby se drzel u moci a to jakymkoliv spusobem hlavne ze bude vladnout no nevim komu me teda ne §!!!! Rv(Y)(Y)!!

anticom 22.9.2007 14:30

Re: Re: Re: To je dobry,

Prosim vas pochopte jak muze delat politik provatizaci tak obrovskeho majetku bez toho aby byla provedena nejprve DANOVA REFORMA !!!! vzdyt to bylo do oci byjici a dost lidi na to upozornovalo !!! ovsem ti rikali nestrkejte do toho nos! mohl byste pres nej dostat nebo jeste neco horsiho !!! Prectete si pozorne co Pan Hofhanzl napsal je to opravdu zajimave a je to potreba rozebrat to znamena jit tem vetam a slovum do HLOUBKY !!! Pak opochopite v cem jsme zili zijeme a jeste dlouho budem !!! pisalkum z druhe strany bych doporucil aby se presunuli na HALO halo!!! copak se to stalo!!! a pomohli Kojzarum Filipum Falmrum Paroubkum Rokum Kavanum Katum a jinym soukmenovcum sirit svou idej svetle zitrky a nikdy jinak!!!

Trotl 22.9.2007 14:08

Re: Vaše jméno si pamatuju,pane Hofhanzle.

Kdybych národu řekl, že snížím daně z 65% na 10%, zruším benefity, dotace a podpory. S vyjímkou práce neschopných, tak mě také nikdo nebude volit. Je pohodlnější brát od státu. Jenže tohle Topolánek na mysli stejně neměl.