20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Levicová URNA

Česká levice je na lopatkách. Jestli o tom ještě někdo pochyboval, po posledních dvojvolbách a následných vnitrostranických reakcích to vidí každý.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Janyška 1.11.2018 16:38

Civilizace je procesem z podstaty pravicovým, nahlíženo

lidským chápáním. Vždyť individualizuje a subjektivizuje jednotlivce obchodem a ti vidí lidský svět jinak, než nesamostatní kolektivisté, ne ještě zcela civilizovaní divoši. A civilizovaní jsou navíc generátorem spontánního řádu lidského světa, který se šíří právě od nich k civilizovaným méně. Je to jasně vidět, jen lidé o tom vědí prdlajs. A tak levičáckým pošukům ujíždí jejich kolektivistický vlak pod zadkem a mohou se třeba zbláznit a jejich zastaralé koncepty pro politiku budou čím dále tím více oddělené od reality... Dzp.

A. Reček 1.11.2018 13:20

Významný podíl na dnešním stavu socdem má i M. Zeman

Nenápadně začal rozkližovat socdemáky už v době, když se odebral na Vysočinu. Znechucen tím, že jej nenavrhli k volbě prezidenta. Proto podporoval založení své strany, která však zcela propadla. Pochopení měl vždy pro kritiky dřívějšího vedení ČSSD. A dalo by se ve výčtu jeho podrazů pokračovat. Samozřejmě to mělo určitý dopad na názory levicově postavených občanů k hodnocení ČSSD. Nevěřím, že socdem u nás padne. Musí zapracovat na sobě, ale Babiš nebo Zeman jim zásadně nepomohou.

D. Spal 1.11.2018 12:15

Žádná pravice v ČR neexistuje

Je snad nějaká strana, která chce omezit státní aparát, snížit daně a sociální výdaje a zrušit regulace, jak by to vyžadovala konzervativní politika ala Trump? Nikoli. Existují pouze stále nově tvořená uskupení, která jsou ve své podstatě kriminální skupiny, zajímající se hlavně o obsazení úřadů a státních firem svými lidmi za účelem následného tunelování veřejných peněz.

P. Lenc 1.11.2018 11:21

Ano,

je to debakl.Ale nemylme se, oni nám vstávají noví levičáčtí bojovníci a možná ještě horší než ti stávající.Neomarxisté. A to po celém stále ještě civilizovaném světě.

P. Zinga 1.11.2018 8:10

Levicové strany možná ano,

ale levice, obzvláště ta kavárenská, nikoli.

V. Vérosta 1.11.2018 6:31

ovšem hledat dneska

nějaká levicová témata, která by oslovila voliče, je přetěžký úkol!

R. Langer 1.11.2018 7:53

Re: ovšem hledat dneska

Ano, když jiná vlastně nikdo nenabízí... :-D

J. Pospíšil 1.11.2018 5:42

Napřed by měli zaplatit své dluhy.

Nesbírat sily, sebrat peníze a zaplatit.

V. Povolný 1.11.2018 11:25

Re: Napřed by měli zaplatit své dluhy.

ČSSD a platit dluhy? Děláte si srandu?

S. Kalužík 1.11.2018 1:00

Ano, nedávno tu kdosi

vtipně napsal:"Poslední pitva vzplála: :)