19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Urban 18.8.2011 16:27

Pravicová reforma

je dobrá věc. Jen nesmí bolet pravicového voliče. V tom se pravice shoduje s levicí.

V. Mlich 18.8.2011 10:30

Strany považované za pravicové

Autor si mě získal touto opatrnou formulací již v první větě.

V. Kain 18.8.2011 17:53

Re: Strany považované za pravicové

Vládní koalice s ničím novým nepřijde a možná ani nechce.ODS jde do opozice.Véčkaři končí a Topáci se přivaří k vítězi.Kalouskovi to jistě nebude dělat žádné problémy.Zradili všechno a všechny a přitom měli 118 hlasů.Jediná cesta jak z toho ven je nevolit ty strany které si myslí,že bez nich to nepůjde.Naivně jsme si mysleli,že Nečas bude dělat pravicovou politiku,ale opak je pravdou,on totiž leze bruselským do zadku.Možná očekává a nebo mu bylo přislíbeno nějaké místečko v Bruselu.Tam je tolik naprosto zbytečných vyžírků,že o jednoho víc nebo míň je jedno.

M. Procházka 18.8.2011 10:10

Levice sílí......

Prosím,co tedy chtěl básník říci?

E. Heusinger 18.8.2011 8:02

Pravice není potřeba,

vše již bylo rozkradeno.

I. Schlägel 18.8.2011 8:04

Re: Pravice není potřeba,

Standa Gross s Vámi bude jistě souhlasit.

E. Heusinger 18.8.2011 8:37

Prý je

velký kamarád s Řebíčkem.

Z. Bureš 18.8.2011 11:38

Re: Pravice není potřeba,

Tak promluvil komunista - bolševik !!!

Amen . . . . . pardon - "Čest práci" !!!

R. Langer 18.8.2011 15:00

Re: Pravice není potřeba,

Ano, pravice není potřeba, to je staré známé komoušské heslo. A skutečně - rozkradli naprosto všechno a pravice již potřeba nebylo, nezbyl jí žádný majetek. Tak ji pro výstrahu vyhnali za hranice, zavřeli do lágrů, nebo povraždili. Ano ano soudruhu, to byly zlaté časy a pořádek vládl světu.

J. Schwarz 18.8.2011 6:58

Současná vláda nepředstavuje

žádnou pravici - to už jsou spíš pravicoví i komunisti. Současná vláda naopak dělá všechno pro zachování "sociálního státu", který by se levici rozpadl pod rukama. Žádné zvyšování efektivity státu a jeho institucí, žádný tlak na kvalitu, jen zvyšování daní. A k tomu  "proevropské trendy", mutikulti agenda zůstává, ostudné poměry v Policii a soudnictví jakbysmet, o státním zastupitelství škoda hovořit...

K. Janyška 18.8.2011 6:35

Ani ne v polovině volebního období to tak má být, pokud je vláda opravdu pravicová... Dp.

J. Bakulová 18.8.2011 6:31

krásná slova,

ale nic neřeší. Můžeme se tu udiskutovat, ale na naše mínění nikdo zřetel nebere. Klasická ukázka: 2. pilíř důchodového pojištění. Většina lidí si myslí, že je to nesmysl ( pozor, nemluvím o spoření, to je jistě v pořádku ) - coby důchodkyni by mi to mohlo být jedno, ale není, protože to je klasická ukázka usurpování moci. Už jen představa, že po třicet let nemohu sáhnout na své úspory, ani třeba v ohrožení zdraví či života, nemohu je ani svěřit jiné instituci, prostě je mi pouze dovoleno nesmyslně střádat a doufat, že mé úspory nikdo a nic neznehodnotí je nesmysl. Ani zdravotnická reforma není bez chyb, dosud se nikomu nepodařilo odstranit obavy mnoha lidí, že je veřejné zdravotnictví takřečeno nechá ve štychu, nebudou-li mít dost peněz. Také požadavek, aby se odstranila alespoň ta nejhorší korupce se nedaří, spíš jsme svědky toho, že pokračuje bezostyšně dál a to patrně i na nejvyšších místech, jak jinak si vysvětlit tlak na pana Dohnala a myslím, že bych mohla pokračovat. Kdysi snad politici měli obavy z vystřídání, dnes pod heslem dnes já tobě - zítra ty mně je jim to jedno, o svá teplá místečka nepřijdou.

V. Mlich 18.8.2011 10:44

Zdravotnictví

Současné zdravotnictví zatím nechává v štychu i toho, co by peníze měl. Takže takovou reformu bych též považoval za pokrok, kdyby zůstali v štychu jen ti co na to nemají.

T. Pansky 18.8.2011 2:36

Autor clanku vyslovuje obecne platnou naladu velke casti ...

... populace, ale nemel by zustat u obecnych klise. Paklize se chceme dobrat nejakeho reseni, je nutne primo jmenovat co kdo zpusobil a jake jsou navrhovane dusledky. Je treba oddelit chovani jednotlivych vladnich stran a pouceni pro pristi volby. ... Autor clanku pouzkaje na koalicni roztrzky a z toho plynouci spatnou naladu. Ja to povazuji za znacne plus. Pri pozorovani jednani politiku si totiz muzeme udelat celkem dobry obrazek o smerovani politiku a stran. V dobe voleb muzeme potom ignorovat vsechny bilboardy. Za dalsi: roztrzky mezi politiky znamenaji, ze se politici navzajem hlidaji. Jen si vzpomenme na delne velke koalice ODS-CSSD (at uz to ucastnici nazyvali "urednickou vladou" ci jinym eufemismem). Tito vladni ucastnici se moc neokopavali, pouze dojili statni penezovody a reseni svorne odkladali na pozdeji; za to ted tvrde platime a snazime se dohanet to, co uz tu melo x-let fungovat. ... Jako volici bychom nemeli pouze nadavat, to neni resenim. Mohli bychom navrhovat reseni a o nich debatovat treba zde, na Psu. Vseobecne debatovane a vyzadovane zajmy se nam potom treba podari pretvorit v tolik potrebne zakony. top0625top@live.com

A. Reček 18.8.2011 7:25

Re: Autor clanku vyslovuje obecne platnou naladu velke casti ...

Máte pravdu.  A autor článku pokud chce posílit hodnoty kterým věří, tedy prosazení skutečných konzervativně liberálních myšlenek, pak by měl vstoupit do takové politické strany, jenž jich se snaží prosazovat. Samozřejmě skutky a ne pouze slovy.