28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 12.4.2006 21:36

To jsou teda názory!!

Pane Langer, kde to žijete spadněte proboha z té hrušky. Korupce je vždy spojena se státní mocí, státními zakázkami, prodejem státního majetku, státních podílů, schvalovacími řízeními a podobně. To tady bude stále. Vždyť většina velkých a malých starostů je členů ODS. Vemte si jenom, když je z korupce nařčen člen ODS. To je řevu. Vemte si jenom VZP. Vy se pouze s ČSSD navzájem špiníte. Až budete u moci, bude to stejné, pouze si to vaši členové lépe ohlídají. Korupce, která panovala do r. 1996, bylo něco nevídaného.

challenger 12.4.2006 16:32

Levice korupci porazit nemůže

...a soudruh Langer, co za studií vykrádal stávkové pokladničky už teprv ne...(Y)

Joska 11.4.2006 23:29

Což o to..

Příčiny korupce jsou zjevné a opravdu se znásobují bytněním státního aparátu. Jenže kdy (proboha, nemohu si vůbec vzpomenout) ODS udělala jakýkoli, třebaže minimální krok, aby korupce ubylo??? Nepamatuju si na ani jediný. Zato si velmi dobře pamatuju na zákon o vyvlastnění malých akcionářů (poslanec ODS Doležal). Na co si to ODSko hrajete? Na konzervativní stranu? Vždyť vy jste obyčejná hochštaplerská partaj, ženoucí se za mocí, snižící se (vidinou voleb) k supersocialistickým vizím. Jste nic, partaj bez ideí, bez vizí, bez morálky a zasloužíte si být na okraji politiky. A doufám, že taky tak dopadnete, až se lidem v hlavě rozsvítí.

A lidem se v hlavě rozsvítí, až přestanou tolerovat komunisty, takže máte ještě chvilku čas.....

 

aleš 11.4.2006 22:29

A další daň je na světě.

Podlé chování současné socialistické vlády vůči občanům nabylo dalšího rozměru. K již stávajícímu obludnému zdaňování občanů přibyla skrytě a nenápadně další daň. Jsou jí zdaňováni všichni občané a absurditou možnou jen v socialismu je že nejvíce ti občané, kteří používají pro vytápění elektřinu tedy nejčistší  a nejekologičtější způsob. Jedná se o platby za elektřinu. Stát provedl podvod na občanech tolerovatelný snad jen v Čechách, kdy společnosti ČEZ nejdříve zajistil monopol na elektřinu, poté tato patřičně zvedla ceny a tyto peníze si z ČEZu jako hlavní akcionář bere na dividendách stát. Stát si bere peníze občanů, které tito platí za elektřinu. Cena elektřiny v Čechách tedy sestávají jednak z ceny za výrobu a rozvod a dále daň. Proto také již jsou ceny elektřiny v Čechách jedny z nejvyšších v Evropě a to v absolutních číslech. Proti tomuto monopolu již také vystoupila evropská komise, ale to českým socialistickým papalášům vůbec nevadí, protože případnou pokutu přece nebudou platit oni, ale my všichni občané.

Eda 11.4.2006 22:28

Korupce

pane totiž začíná v parlamentu a jedno v které straně. Všechny porcují medvěda. Zlí jazykové hlásili, že dostávají ty prachy z medvěda parlamentu ti, co daj víc (rozuměj desátek z milodaru) a je stoprocentní záruka ohodnocení úsilí. Pravili taky, že nejni podstatny, na co ty prachy jsou, jestli na školy, koupaliště, nebo regulaci potoka. Hlavně, když je garantovaná návratnost. Jo, u úplatku bývají dva, tři je moc. A jakpak to bylo se sponzorováním politickejch stran, sponzorskejma večeřema, teď zase dary poslanců straně, taky dával p. Langr 100 litrů ?....

Méďa 11.4.2006 22:30

Re: Korupce

i takový Kraus by o tom mohl vyprávět ....

Iva 11.4.2006 22:35

Re: Re: Korupce

Kázat vodu a pít víno je hobby všech politiků, co u nás otevřou pusu

Iva 11.4.2006 22:43

Re: Re: Korupce

Novák Jiří 11.4.2006 21:51

Omluva

Omlouvám se za to mícení. Jsem stejně blbej jako Langr.

gabo 11.4.2006 21:47

Korupce je nezávislá na politické orientaci

V článku pana Langera opět čiší  ODSácké ideologické bláboly, které nemají nic společného s tím jak fundovaně odpovědět na problémy korupce, popřípadě ukázat jak problém věcně řešit. Je to názor pravicového politika v deníku MF DNES, který by klidně mohl nést hlavičku : MF DNES - denní tisk ODS. Názor pana Langera v tomto deníku je jedním kamínkem v celé mozaice všeho možného, co má vést k tomu, aby se ODS všemi prostředky dostala k moci - i za cenu lží, polopravd, výmyslů, vytržených informací z textů, když se mi to hodí v můj prospěch ap. Shodou okolností v MF Dnes 10.4.2006 na straně A7 vyšel článek od Jakuba Pokorného - Američtí experti radili Čechům, jak zatočit s korupcí. Tento článek amerického odborníka Petera J. Ainswortha by si měl pan Langer přečíst, aby pochopil bez ideologických předsudků možné příčiny a osvědčené metody používané v Americe. Myslím si, že americká administrativa se určitě nedá nazvat, že by byla levicová. Metody, které se používají v Americe jako práce s informátory, používání agentů v civilu, institut korunního svědka apod. jsou používány běžně a americká společnost to vníma velice silně. Americký odborník přiznal, že i u nich mají např. problémy s lobbisty, kteří mají kontakty na členy Kongresu ap. Jak uvádí americký odborník propracovali systém etických norem i na úrovních starostů ( formuláře s přiznáním). Když si těchto pár příkladů dáme do našich podmínek a souvislostí s tím, co se děje u nás, jak není vůle našich politiků tento problém řešit ( vláda i opozice), protože se obávají toho, co všechno by se naši občané o našich politicích na všech úrovních  mohli dozvědět, je zřejmé, proč tento problém je neustále blokován a neřešen. Dřív nebo později ale k tomu, bude muset dojít. A to pak bude kauz až se nám z toho budou oči protáčet. A bude jedno jestli jsou to lidé z levice nebo pravice, protože korupce je tam, kdy chybí etické normy a systém přísných postihů.

Cruton 11.4.2006 22:04

Re: Korupce je nezávislá na politické orientaci

Velmi přesné - souhlasím.

Novák Jiří 11.4.2006 21:46

Je to jinak

Levice nikdy nemůže vymítit korupci, kterou pravice nacpala do zákonů.

zvědavec 11.4.2006 20:53

to autor

Proč tedy váš čestný předseda a současný prezident podepsal zákon o střetu zájmů. To si skutečně myslí(te) , že když se někdo bude chtít ve veřejné funkci napakovat, že mu v tom tento zákon zabrání ? To hrubě podceňujete vynalézavost českého člověka. Tragédií je, že majetkové poměry dotčených osob mají být  veřejně přístupné, takže si každý Lojza bude moci na internetu přečíst, co vlastníte. A každý mafián bude vědět, jaké výkupné je reálné, až  unese  dítě těch nebožáků visících na tomto seznamu.    

Hajnej 11.4.2006 20:06

Nový název a zkratka pro ODS

Díval jsem se dnes na tiskovou konferenci ODS na téma senioři a zdraví.Na základě této / a nehen této / tiskové konference navrhuji změnit název ODS na Občanská sociálně demokratická strana  ve zkratce OSDS. Oni nás důchodce / a nejen důchodce / považují za hlupáky.

www racek 11.4.2006 17:15

langer, langer ... sakra, není to ten,

nejlíp placený koncipient v evropě a okolí ... nebo ten, co za peníze sponzora posléze zavřeného navštívil kilimanžáro či za svou polsneckou kariéru ušetřil na několik dost velkých domů v olomóci? nebo jsou to 3 různé osoby ... nevím.

Ladislav N. 11.4.2006 21:28

Re: langer, langer ... sakra, není to ten,

Racku, možná by bylo lepší dát poslancům (všem) nějaký milión do kapsy navíc, kdyby neschválili vám, socanům, ty stamiliardové vládní dluhy, které jste nadělali a ani nemáte žádný plán, jak, kdy a z čeho bude vláda (občané) v budoucnosti dluhy splácet.  Určitě bychom ušetřili a poměr náklady/úspory by byl velmi výhodný. "Vedlejší efekt" by byl  poznat na poklesu míry zdanění všech....

BuBu 11.4.2006 21:45

Re: Re: www Racek . . .

je přesně ten, který jako volič socanů aktivně podporuje korupci a bordel v tomto státě. Racek je ten poslední, kdo si v této zemi může stěžovat na korupci. Ten si nevidí ani na špičku nosu a jako správně vychovaný bolševik umí pouze závidět úspěšným.               Sám je však neschopný hlupák.

Hordubal 11.4.2006 16:26

Pane Langře, Váš pohled je poněkud zjednodušený ...

Přijedete do servisu s tím, že vám cosi signalizuje počítač v autě a prosíte, zda by se na to nemrkli. Nejdříve se ošívají - že jako jsou technici na obědě, ale za dvě kila to jde. Soukromá firma (dost velká) potřebuje komputery - osloví několik dodavatelů a zakázku dostane ten, který je "nejvstřícnější" k šéfovi nákupu.

Mohl bych pokračovat ještě dlouho ....

To přeci nemá nic společného s tím, že každý chce mít "svého" úředníka. Ona totiž ta korupce velmi bují i v privátní, nestátní sféře.

Chtělo by to řádnou aplikaci a vymahatelnost práva - tj. zjistit,  obvinit, prokázat, odsoudit, potrestat - to vše rychle, nekompromisně. Nebál bych se řízených provokací, alespoň po jistou dobu. Kdo má čisté svědomí, je neúplatný, nemusí se přeci obávat. A kdo bere - no tak musí počítat s rizikem podnikání.

Jinak Vaše strana již byla u moci a to dokonce v době velmi ožehavé ( masový vznik soukromých podnikatelů, privatizace, velké přesuny majetku ). Bohužel před právem poněkud utíkala, o tom, že kapitalizmus nejsou jen peníze a jejich vydělávání, ale též morálka, důvěryhodnost, korektnost, prostě "dobré jméno" nestačila dostatečně nahlas hovořit - alespoň jsem to nějak nezaznamenal.

Ladislav N. 11.4.2006 21:32

Re: Pane Langře, Váš pohled je poněkud zjednodušený ...

Je v tom přece jenom rozdíl. Korupce státního či na státu závislého úředníka vás přijde draho na výši zdanění. Korupce  v soukromé firmě poškozuje majitele a je v jejich zájmu poškozování firmy odhalit. A oni to odhalí... dřív než stát.

chinin 11.4.2006 15:42

...rozhoduji sám za sebe, nemám potřebu nikoho korumpovat!?!?!?!

vzdyt preci tam kde se rozhoduji sám za sebe, nemám potřebu nikoho korumpovat?! tohle je argument vysvetlujici motivy korupce? to znamena ze pokud se rozhoduji za jine mam potrebu korumpovat? VZDYT TO NEDAVA SMYSL - PROC MAME ZA POLITIKY TAKOVE BLBCE? korupce preci sleduje sve osobni zajmy, na zaklade svych osobnich rozhodnuti !!!

korupci se da CELIT JEN SILNYM MORALNIM KODEXEM a fungujicimi institucemi (role politiku). PAN LANGER SI NEUVEDOMUJE ANI JEDNO - moralka i fungujici politik/instituce jsou mu cizi -korupce zalozena na rozhodovani sam za sebe vsak ne!!Rv

Antonín Hrbek 11.4.2006 16:07

Re: ...rozhoduji sám za sebe, nemám potřebu nikoho korumpovat!?!?!?!

V řadě příspěvků se záměrně opomíjí, že prvotním aktem korupce je rozhodnutí korumpujícího někoho korumpovat a získat tak oproti ostatním výhodu. Korumpujícími jsou v současné době jak soukromé subjekty, tak i veřejné subjekty.

Samozřejmě že musí existovat i objekt korupce, což ovšem nemusí být nutně nedostatkové "zboží" i korumpovaný.

Ve státu, kde se korupce díky lobistům stala oficiálním řemeslem se lze korupce zbavit skutečně těžce, neboť k tomu, přes všechny řečí, naprosto chybí politická vůle.

Ladislav N. 11.4.2006 21:36

Re: Re: ...rozhoduji sám za sebe, nemám potřebu nikoho korumpovat!?!?!?!

Řešení je "jednoduché"... Nenechat stát rozhodovat ... a jeho rozhodování omezit na míru nezbytně nutnou. ;-)

ticha@dohoda 11.4.2006 13:53

ten clanek je o korupci

zamerne jsem ve svem prvnim komentari zminil zamestnani pravniho koncipienta, ktere autor clanku soubezne se svymi stranickymi a poslaneckymi povinostmi. Totez plati o byvalem premierovi Grossovi, prece nikdo nemuze verit tomu, ze soudny majitel pravni firmy vyplati nekomu 4 x nasobek obvykle mzdy jen proto aby mladenci meli kde ziskat praxi. Jde o zcela pruhlednou korupci vrcholoveho politika od ktereho zamestnavatel/investor/ ocekava navratnost investice v podobe informaci bezne nedostupnych, intervenci na spravnych mistech a pod. Muzeme si polozit otazku, jak je udelan zakon o konfliktu zajmu, pokud je takove konani vubec mozne, zde si ale rovnou muzeme odpovedet, nekteri si totiz siji zakony primo na telo :-((

lada 12.4.2006 11:58

Re: ten clanek je o korupci

Takže kdo skončí v jakékoliv vyšší funkci by měl jít k lopatě? A i to by mohl být dle Vašeho výkladu konflikt zájmů. Přeci je rozdíl, když zaměstná advokát koncipienta ve věku 25 let bez praxe a něco jiného když koncipient má za sebou nějakou praxi (a Vámi uváděné příklady to je sakra praxe o které se běžnému advokátovi ani nesní). Není to jen nějaký mindrák, ktery vede Vaše ruce na klávesnici?

Saša 11.4.2006 12:40

Korupce je všude tam,

kde je něco nedostatkového nebo kde o záležitostech jednoho člověka rozhoduje člověk jiný.

Bez ohledu na národ, stát, politický režim... je-li něco nedostatkového nebo má-li kdo nad někým jiným rozhodovací pravomoc, objevuje se korupce.

Protože součástí levicového myšlení je posilování rozhodovací moci státu (jako nutný důsledek kolektivismu), musí nutně korupce růst v levicových systémech. Naopak v pravicových systémech, preferujících individualismus a osobní svobodu (spojenou s osobní odpovědnosti), se míra korupce nutně snižuje. Není-li o co uplácet, neuplácí se.

Korupce nemusí být vždy jen obálka. Korupcí je také protislužba. Nebo i vlídné slovo, kytička, kafe... převzetí do okruhu přátel atd. atp.

U nás je největší korupce ve zdravotnictví.

Hawk 11.4.2006 12:51

Re: Korupce je všude tam,

No, když kytička a vlídné slovo....není korupcí taky otevřít ženě dveře?

Janus 11.4.2006 12:59

Re: Re: Korupce je všude tam,

Ne, to už je sexuální harašení ... ;-D

Saša 11.4.2006 16:08

Sexuální harašení může být korupcí snadno.

Když se taková žadatelka s velkým výstřihem před panem Úředníkem hluboce ukloní...

Janus 11.4.2006 16:09

Re: Sexuální harašení může být korupcí snadno.

... tak ten zapomene okamžitě na původní obsah žádosti a zírá s otevřenou hubou ... ;-D

I-Worm 11.4.2006 12:34

Kolik asi zaplatil Paroubek

Langerovi za tenhle článek?