19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Skalová 13.8.2010 18:37

jde o to,

že opozice slíbila, že vyslovení důvěry vládě nebude zdržovat, kvůli povodním, a pak se tam 7 hodin producírovali, přičemž každý na konci své řeči řekl, že vládě důvěru nedá. Tak o čem chtěli diskutovat? Jednání by se protáhlo do dalšího týdne a občané se mezitím topili.

M. Trhlík 13.8.2010 19:45

Re: jde o to,

Paní Skalová,obvykle na některé příspěvky nereaguji.Ale opravdu si myslíte.že těch 7 hodin by pomohlo tonoucím?Pokud byla situace tak vážná,nikde není psáno,že Parlament může schůzi přerušit.Jinak pokud se nedíváte na zasedání zaujatě,tak jste si jistě všimla,kolikrát se už protahovalo jednání,jen za účelem zdržování.Teď si vůbec nemyslím,že to zdržování bylo,protože se předem vědělo,že vláda důvěru získá.

J. Effenberk 13.8.2010 21:48

Re: jde o to,

Souhlas, nebylo to zdržování, bylo to zbytečné a exhibiční přednášení obecně známých levičáckých fabulací.

V. Brož 13.8.2010 18:00

Tak to nebylo

Pane Bartoń, také jsem se díval na část jednání v parlamentu při hlasování o důvěře vládě. Mám zcela opačný názor. Projevy opozice byly  na úrovni a opravdu mířily na podstatu věci. Bohužel vy pravičáci máte svou jedinou pravdu a všechny ostatní názory jsou už ve své podstatě špatné. Toto je tím, že vy se nikdy nemýlíte a vaše pravda je ta jediná. Tyto vlastnosti pravice jsou dány tím, že demokracii používá jen jako pláštík a ve skutečnosti je autokratická. Sázím 100:1, že tato vláda dopadne přesně dle Parkinsonových zákonů: Co začne dobře, skončí špatně. Co začne špatně, skončí ještě hůř. Takové Hurvínky jsme tam ještě neměli.

J. Štrobl 13.8.2010 18:06

Re: Tak to nebylo

To jsou Murphyho zákony a ne Parkinsonovy. No měli jsme tady daleko horší. Třeba Paroubka a spol. Ti nám to hospodářství rozvrátili pěkně po bolševicku.

V. Brož 13.8.2010 18:29

Re: Tak to nebylo

Omlouvám se jsou to Murphyho zákony. Jinak tvrdím, že hlavní rozkrádačky a ztráty způsobila pravice.

J. Štrobl 13.8.2010 19:16

Re: Tak to nebylo

No tady máte podrobně rozpitvaný vývoj státního dluhu, patrně to bude trochu jinak, než si myslíte:

http://kmotrdrobek.jex.cz/menu/aktualne/zadluzeni

V. Brož 13.8.2010 20:13

Re: Tak to nebylo

To znám, to je demagogie, tím pravdu neukřičíte. Jinak Paroubek byl předseda vlády cca 1,5 roku. To by musel být genius zla, aby mohl za všechno. jinak je to definitivně padlý kůň socanů a do padlých koňů slušní lidé nekopou.

J. Štrobl 13.8.2010 20:22

Re: Tak to nebylo

Vy levičáci jste vždycky pravdě nadávali do demagogií, Proto mne Vaše reakce ani nepřekvapuje. Paroubek tam sice byl krátce, ale Sobotka od roku 2002 že? Paroubek padlý kůň socanů zdaleka není. Ještě si s ním ČSSD užije. Já nikoho ukřičet nechci, ale Vy levičáci už od Gottwaldových časů křičíte víc než je zdrávo.

V. Brož 13.8.2010 21:24

Re: Tak to nebylo

Víte, ta Vámi uváděná analýza je tak otočená proti socanům, že je na první pohled zřejmé její tendenčnost. Když dovolíte tak si svůj názor ponechám, ona nám budoucnost sama ukáže jak to bylo a kdo má pravdu. A nezlobte se, že mám jiný názor. Paroubka se nebojte, ten už nemá šanci a nebude už ČSSD nic ukazovat, protože udělal mnoho chyb.

J. Štrobl 13.8.2010 21:44

Re: Tak to nebylo

Nezlobím se, že máte jiný názor. Já prostě nemám socany rád. Ne to je špatně řečeno. Nemám rád současné vedení ČSSD. Prostě to nejsou lidé s kterými bych si sedl k jednomu stolu. To, že se na věc díváte jinak mi nevadí. To je přece normální. Nicméně jsem se snažil věc vyargumentovat podle svého, prakticky stejně jako Vy.

P. Vandas 13.8.2010 23:10

Re: Tak to nebylo

Pane Štrobl, velmi slušně polemizujete. Vážím si toho.

M. Trhlík 13.8.2010 14:57

Levičácké sněmovní panoptikum.

Sledoval jsem vystoupení poslanců z opozice,které opravdu nepřineslo nic nového.Na druhou stranu chování poslanců koalice,kteří jsou si jisti svým zaručeným počtem hlasů se mi nezdá až tak hodné demokratické společnosti.Proč rovnou opozici nevyřadit z Parlamentu?Nikdo mne nepřesvědčí,že všechny příspěvky opozice nejsou k ničemu.Zarážející je chování obou, opozice i koalice.Jedni mají výhrady,které vzhledem k tomu, že jsou neposlouchatelné,koalice nemíní poslouchat a je mimo sál.Na některých členech vlády bylo vidět,že "trpí" a nejraději by také odešli.Při současné ochotě naslouchání,je opozice v Parlamentu naprosto zbytečná.Když nediskutují,jsou předmětem kritiky a když diskutují nikdo je neposlouchá.Proto si myslím pane Bartoni,že pozornost při levičáckém sněmovním panoptiku,si zaslouží obě části Parlamentu.

J. Štrobl 13.8.2010 17:45

Re: Levičácké sněmovní panoptikum.

No to musíte mít opravdu silný žaludek, když můžete poslouchat Paroubka a Ratha, Filipa a Dolejše. Já bych tedy asi opravdu také trpěl a bez uvozovek.

M. Trhlík 13.8.2010 18:32

Re: Levičácké sněmovní panoptikum.

Pane Štroble,musím znovu opakovat to,že Parlament by měl v rámci úspor zrušit opoziční poslance,   protože jim neumožňuje hovořit.Držet tam víc jak 80 lidí,kteří by neměli možnost hovořit je luxus i pro demokratický stát.Lépe řečeno ,umožňuje jim hovořit,ale nikdo je nebere vážně.Myslíte,že to také patří mezi přednosti demokracie?

J. Štrobl 13.8.2010 19:11

Re: Levičácké sněmovní panoptikum.

A Vy se domníváte, že po tom všem co slibovali při volbách by je někdo měl brát vážně? Jednání ČSSD, které evidentně poškozuje náš stát, např. rozbití vlády za našeho předsednictví v EU. Kontakty některých členů ČSSD z teroristickou organizací Hamás nebo z levicovými radikály z BAAS. A v neposlední řadě mohl byste mi říci co projednával Paroubek s Putinem, že o tom nesměl vědět ani náš velvyslanec? ČSSD dala přece jasně najevo, že jsou jí její zájmy přednější než zájmy státu a tak se demokratická strana nechová.

M. Trhlík 13.8.2010 19:39

Re: Levičácké sněmovní panoptikum.

Pane  Štroble,už Vám na toto téma odpovídám naposled.Pokud je nebude nikdo brát vážně,tak opravdu berou peníze zadarmo,což považuji za luxus.Jestli se tak strana chová či nechová,nezáleží ani na Vás ani na nikom ostatním.To neberte jako zastávání se ČSSD jako strany,ale její účast v Parlamentu je naprosto legitimní.Ona ta diskuse by byla na dlouhé lokty,protože většina politiků jedná za zavřenými dveřmi a ven se dostane jen to,co se jim hodí.A stačí rozhovory prezidenta s členy vlády.Víte na čem se dohodnuli?

J. Štrobl 13.8.2010 20:13

Re: Levičácké sněmovní panoptikum.

Takový je demokratický systém. V parlamentu mohou být i darebáci a směšné figury, když si je tam lidé zvolí. Já neříkám, že účast ČSSD v parlamentu je nelegitimní. Socani se ale nechtějí dohodnout na ničem. V podstatě se jejich reakce v parlamentu dala očekávat a co tam řekli jsem mohl předem napsat i já, takže jiná reakce koalice by nebyla možná a ani rozumná. Václav Klaus, ať už si o něm myslíme cokoliv, není pro naši republiku nebezpečí, ale Putin se svými velmocenskými požadavky ano. Proto se mi Paroubkovo jednání nelíbí a považuji ho za potenciální nebezpečí.

R. Karafiát 13.8.2010 10:25

Dvojí hodnota stokoruny

Já vnímám hodnotu stokoruny ve dvou rovinách. Jednak v rovině "co si za ni mohu pořídit", jednak v rovině "jaké úsilí jsem musel na její získání vynaložit". A možná i ve třetí rovině, totiž "jak se na mé životní úrovni projeví, když o ni přijdu". Mám za to, že (bohužel) existuje nezanedbatelná skupina lidí, kteří druhou rovinu poněkud opomíjejí.

J. Anděl 13.8.2010 12:55

Re: Dvojí hodnota stokoruny

Ta druhá rovina nepochybně platí. Ale ani ta druhá rovina neříká, že existují dvě hodnoty stokoruny, každá pro jednu přesně definovanou skupinu, to jest jednu pro chudé a druhou pro bohaté. Proto je ta formulace nebezpečná demagogie.

Otázka nutně vynaloženého úsilí je subjektivní. Není to jen v poměru kolik peněz za jaký čas vydělám, ale také jestli mě ta práce těší. Věřte mi, že v práci nenáviděné je potřeba k vydělání stokoruny více úsilí (byť ne práce) než v zaměstnání milém. Někdo je v práci šikovnější a vydělá víc, než jeho kolega se stejným platem (třeba když je plat za kus a ne na hodinu).

Dále hodnota stokoruny se mění v závislosti na mých potřebách a touhách. Čím náročnější jsou moje touhy, tím méně jich za stokorunu mohu uspokojit. Zločin (zde vyjímečně použiji totéž slovo jako pan Janyška) levice v dnešním pojetí je, že podněcuje touhy a implikuje dojem, že od určitého příjmu níže (hranice milionářské daně) NEMŮŽEME dosáhnout uspokojení všech tužeb a potřeb a spadáme do kategorie chudých. Lidé, kteří uvěří, že jsou v situaci, kdy jejich potřeby nemohou být ukojeny, jsou nespokojení a trpí. Levice (minimálně v autorem definovaném Paroubkovském pojetí) tudíž zvyšuje utrpení, proti kterému hlásá bojovat! Samozřejmě stejně působí reklama, nástroj to trhu, ta se ale alespoň netváří, jako že je tu pro blaho lidí.

Na závěr - povodňová daň, která není procentem z příjmu, ale stokorunou, je podle mě chyba. Povinná daň by měla být vždy procentuální. Něco jiného je DPH, spoustu věcí si nemusím kupovat. Ale nevěřím, že něco takového se zrealizuje.

P. Vandas 13.8.2010 23:08

Re: Dvojí hodnota stokoruny

To je moudré, co říkáte.

J. Štrobl 13.8.2010 9:58

Levicoví extrémisté

Vzhledem k levicovému extrémismu socdemáků se domnívám, že by se už měli konečně sloučit s komunisty. Patrně pod hlavičkou KSČM, protože jejich postoje jsou v podstatě totožné a dají se postihnout třemi slovy: škodit, škodit, škodit.

J. Němec 13.8.2010 12:01

Re: Levicoví extrémisté

Je tragedií, když do diskuze o politice zasahují lidé naprosto nepostižení vědomím o významu některých výrazů.  ČSSD a KSČM má do extremismu daleko. Napoledy řešená levicová extremistická strana byla strana Dělnická. V případě, že máte pocit, že je tu další taková, nezbývá, než podat podnět k příslušným, orgánům. Jinak si nechte podobné výkřiky na večer do nálevny, prosím.

J. Štrobl 13.8.2010 12:52

Re: Levicoví extrémisté

Pro pana Němce: Extremismus je termín, jímž bývají označovány jednání, ideologie či skupiny mimo hlavní (střední) proud společnosti, kterým je připisováno porušování či neuznávání základních etických, právních a jiných důležitých společenských standardů, zejména ve spojení s verbální nebo fyzickou agresivitou, násilím nebo hrozbou násilí, historickým revizionismem, sociální demagogií, motivované zejména rasovou, národnostní, náboženskou, třídní nebo jinou sociální nenávistí.

Verbální agresivita: Paroubek, Rath, Zaorálek; sociální demagogie - téměř celé vedení ČSSD; třídní a sociální nenávist - to samé. Jediná levicová strana z evropského pohledu je ODS.

J. Němec 13.8.2010 17:34

Re: Levicoví extrémisté

Verbální agresivita: vulgární Scharzenberg, akorát to umí tak pěkně zaobalit. Velká část vedení ODS. jiná slova, ale způsoby stejné.

Sociální demagogie: Kalousek- Zodpovědní chtějí práci, ne podporu (či co to je tak velká ostuda brát)

Třídní a sociální nenávist: V opačném gardu, než ČSSD v podtstaě program vlády. Omezuje zase jen střední třídu a sociálně slabé

Použil jsem vašeho rozdělení, ale v definici extremismu je myslím myšleno vše opravdu v nebezpečné podobě a ne jen handrkování v rámci odlišných politických názorů a oboustrnně nekorektní kampaně.

Jen na sebe prskají a za chvíli jsou schopní se zase na něčem potají domluvit. Mám více strach z dopadu chystaných změn. Pak teprve povstanou ty extremistické strany, do jejichž náruče tento program nažene spoustu lidí. Já osobně považuju ČSSD za pojistku od opravdového extremizmu. Stále se jedná o stranu, která se je ochotná nakonec nějak domluvit. Stejně jako ostatní tradiční strany.

J. Štrobl 13.8.2010 17:40

Re: Levicoví extrémisté

No já Vám váš levicový názor neberu, nicméně s ním nesouhlasím a podle voleb patrně většina lidí v této zemi.

T. Vodvářka 13.8.2010 20:47

Re: Levicoví extrémisté

Vážený pane - komunismus je extrémistický proud, který má ve svém raison d etre třídní boj a třídní nenávist. Kdekoli se komunisté dostali k moci, zahájili a/potlačení jakékoliv opozice za cenu životů opozičníků, b/ devastaci morálky - jediné učení je správné a to marxismus leninismus, c/v závěru likvidaci i vlastních příslušníků d/výboje v jiných zemích se snahou násilím imputovat jim komunismus. Vrcholem komunismu je Severní Korea s hladomorem a jaedrnými raketami, Kambodža s usekáváním hlav těch, kteří třeba umí cizí jazyk, střela do zátylí v Katyni jako řešení "problému s cizí inteligencí".

Pokud tyto atributy nepovažujete za extrémismus, pak by mne zajímal Váš pohled. Dělnická strana je v některých směrech extrémistická, to máte pravdu, Naopak nemáte pravdu v tom, že již bylo opakovaně poukázáno na povahu komunismu a jen proto, že v soudech sedí její bývalí exponenti se s tím nic nedělalo. Mám za to, že za 50 let, až vymřou poslední členové "lidových" milicí, se konečně dočkáme.

K. Janyška 13.8.2010 9:25

Kajan

Ano, ta hrůza, kterou vypouštěli zločinní socialisté, tady socdemáci a komunisté, ve sněmovně byla hrozivá !  Ještě, že jsou pod kontrolou ! Doufám. Dzp.

P. Kylchap 13.8.2010 8:54

Pane autore,

pište jen o tom čemu rozumíte. Nebo raději nepište vůbec.

R. Tesařík 13.8.2010 10:22

Re: Pane autore,

vy nepište vůbec.