29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Léčba šokem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hafusak2 7.9.2009 13:39

Re: Děkuji....

Velmi výstižné - bohužel.

emil 7.9.2009 9:58

v zásadě souhlasím

ale s tím Melčákem jste buď nepochopil a nebo nechcete pochopit. Aby mohla být vznesena jeho stížnost, musel být argument. Tím byl jeho požadavek na dokončení zvoleného mandátu. V jiné oblasti vybrat nešlo, protože poslanci se v obavě o své prebendy nechtěli postavit vedení své strany. Opravdu si myslíte, že jeho  argumentem bylo, aby dostával plat ? Chtěl bych věřit , že jste o tom nepřemýšlel, než že to byl váš hloupý a zlý úmysl.

Petr 7.9.2009 9:06

AUTOR PREKRUCUJE

duvopd podani stiznosti poslance MELCAKA.Uz nekolikrat zaznelo, ze sam nemohl podat stiznost proti onomu zakonu ohledne predcasnych voleb.To by muselo udelat 17 poslancu - aby mohl podat stiznost sam, musel to zformuovat takto. 

IH 7.9.2009 9:04

Pane Janouchu,

emotivně a doufám, že to nemyslíte úplně tak, jste vyjádřil stav naší společnosti. S tím souhlasím. Ale ta léčba šokem ÚS je hloupost. Vůbec nic nevyléčí, jenom zhorší současnou situaci a je krajně nebezpečná, protože uvolňuje cestu nekalým politickým živlům k ještě větším lumpárnám než ty, které popisujete. Vždyť kritizujete i justici a ÚS vůbec není žádnou vyjímkou. Vždyť se právnická obec  vůbec není schopna jednoznačně shodnout zda postup ÚS je dobrý nebo špatný. Kolik odborníků na ústavní právo tolik právních názorů. Je to také instituce nanic. Ten ÚS.

Ludva 7.9.2009 9:17

Re: Pane Janouchu,

R^Přesně. Nakonec při hlubším pohledu jde o prkotinu. Systém bude fungovat bez ohledu na politické spory a na to, kdo vládne. Naštěstí. 

JardaB 7.9.2009 9:18

Re: Pane Janouchu,

V mnohém máte pravdu,ale v něčem bych s Vámi polemizoval.V čem je současná situace krajně nebezpečná?To jen hrozí Paroubek a Topolánek.Co jim brání,aby byl odsouhlasen rozpočet,který sestavila současná vláda? Proč ji musejí ve všem torpédovat?Ale ohýbat si zákony a ústavu podle toho,jak to pánům poslancům v dané situaci vyhovuje?Oběma výše jmenovaným nejde vůbec ,podle mého názoru o nic jiného než o koryto.

Ludva 7.9.2009 9:22

Re: Pane Janouchu,

Prosím vás, v čem byla ohnuta ústava, když si sami poslanci zkrátili funkční období ústavním zákonem ? Naopak ji ohýbá Ústavní soud, který je povinen se ústavními zákony řídit.

JardaB 7.9.2009 9:31

Re: Pane Janouchu,

Není toto právě napadeno ? Podle mne se právě jedná o zkrácení funkčního období.Myslím ,že Sněmova není nadřazena ÚS.

LAPIS 7.9.2009 13:53

Re: Pane Janouchu,

Ludvo, kdybys řádně poslouchal p. Rychetského, věděl bys, že nic jiného neříká.

Ludva 7.9.2009 14:05

Re: Pane Janouchu,

Poslouchal jsem ho dobře. Operoval s článkem 9, podle kterého se nesmí ohrozit podstata demokratického státu. Tak by mohl vidět, že zkrácením funkčního období sněmovny ústavním zákonem se nijak demokratická podstat státu neohrozí. Zatímco přeběhy poslanců do jiných stran, za které nebyli zvoleni, podle mne ano. Jak je plněna vůle občanů těmi přeběhy ?

IH 7.9.2009 12:15

Re: Pane Janouchu,

Např. tím, že vznikla nenormální situace a jsou deformovány podmínky pro schválení rozpočtu. Současná vláda nenese žádnou politickou odpovědnost za tento rozpočet a to i v případě, že se stane zázrak a Toplolánek s Paroubkem se domluví. Protože žádný z nich neustoupí, vznikne ještě větší boj o koryta , jak správně píšete. Navíc už zcela nekontrolovatelný. Rozhodnutí ÚS bylo nerozumné, protože zbytečně riskuje další vývoj, což je horší než schválení jednorázového zákona o předčasných volbách parlamentem. Nejde o žádné fatální porušení ústavy, které není ani jasné vzhledem k protichůdným názorům odborníků na ústavu. 

JardaB 7.9.2009 12:57

Re: Pane Janouchu,

Proboha,kdy u nás nesla nějaká vláda politickou zodpovědnost?Máte pravdu,měla by,ale v našich končinách se to nenosí.

Šerlok Homeless 7.9.2009 9:19

Re: Pane Janouchu,

A už se někdy právnická obec shodla?

MUDr Jiří Kilian 7.9.2009 10:17

Re: Pane Janouchu,

:-)) začínají na tom být hůř než doktoři :-))

Vlado Z 7.9.2009 9:03

příčiny a důsledky

Ty příčiny tohoto tristního stavu jsou bohužel jasné a přesně opačné, než píšete. Politici sice přispívají k morální devastaci společnosti, oni sami však již jen vycházejí z toho, co v ní je. Když odmítnu v práci nějakou výhodu, protože "mám svoje zásady" jsem považován za exota. Když jsem kamarádovi vasvětlil, že jednoho našeho kolegu nemám rád, protože se chová nemorálně, zíral na mě jak tele na nová vrata. Když jsme probírali politiku minulý týden na přáteském posezení, jedna kolegyně se rezignovaně vyjádřila, že nakonec, kdyby byla tam nahoře, asi by to dělala taky tak a nechala by těm svým kámošům vydělat...

Jestli se lidi budou chovat takhle rezignovane a přijámat stávající stav jako neměnný řád věcí, těžko se může něco měnit. Naštěstí jsou tu i jiní, aktivní a bojující.

Jo a taky bych nemlel nic o čecháčkovství, na mém rodném Slovensku je to to samé a co říkají Maďaři u nich to taky není lepší....

MUDr Jiří Kilian 7.9.2009 9:02

Společnost není nemocná,

to si jen zvolila do čela svého  státu politiky, kteří  trpí, infikováni nemocemi mocných.  

Ludva 7.9.2009 9:20

Re: Společnost není nemocná,

Pokud si vzpomínám, tak se vždy tvrdilo, že výměna lidí nic nezmění. Změnu přináší jen výměna systému. A nic lepšího se najít nedá. Problémy s lidmi jsou všude.

MUDr Jiří Kilian 7.9.2009 10:16

Re: Společnost není nemocná,

nojo, království za koně...:-))

jsk 7.9.2009 8:34

Léčba šokem tu již jednou byla

a nyní neseme následky. Nelze se divit morálímu propadu společnosti po tzv. "privatizaci" kdy byli komuši odměněmni za 40 let devastace darováním celého národního bohatství. To byl šok srovnatelný s dobu pobělohorskou a "léčka" šokem nepomuže, bude to trvat celé generace...

Pamětník 2 7.9.2009 10:54

Re: Léčba šokem tu již jednou byla

Nejsem až tak přesvědčen,že celé národní hospodářství bylo darováno komoušům,stejně tak,že bude trvat celé generace než se z toho vzpamatujeme.Ke svému názoru jsem došel proto,že při nedávné anketě mezi mladými lidmi,málokterý dokázal odpovědět na velmi jednoduché otázky z politiky.Pro dnešní mladé je problém vědět něco o roce 1968 či 1989.Válka je pro ně úplnou neznámou a informace o minulém režimu čerpají jen z ústního podání.Pochybuji,že se jedná o morální propad po privatizaci.Mladí jen čekají až odejde starší generace a půjdou v jejich stopách aniž by  něco věděli o komouších,či devastaci národa za 40 let.A půjde to pořád dál....

Xawer_W 7.9.2009 8:21

Asi se těžko shodneme na přesných příčinách tohoto tristního stavu naší společnosti, těžko určíme správnou diagnózu.

Clanek mohu jen podepsat a jen k teto vete bych mel malou poznamku:

"Asi se těžko shodneme na přesných příčinách tohoto tristního stavu naší společnosti, těžko určíme správnou diagnózu."

Znate film "Bony a klid" byl promitan zhruba pred dvaceti lety a mel otevreny konec. Dnesni realita je jen druhy dil onoho filmu.

A jeste PS. Kvuli par vekslakum bych hned nezatracoval cechy a nemlel o cechackovstvi.  

Le Monde 2009 7.9.2009 8:45

Re: Asi se těžko shodneme - spotřebitelský kolaps

Tváří v tvář krizi je nutné se začít dělit.

Ústřední příčinou ekonomické krize je vzestup nerovnosti, především způsob, jakým bohatí přicházejí k bohatství. Ztratili svědomí. Jak ukázal ekonom Camille Landais, ve Francii stouply mezi rokem 1998 a 2006 mzdy těch nejlépe placených, kteří tvoří 0,01 procenra firemních zaměstnanců, o celých 69 procent.

To znamená každý měsíc nárust o 2800 eur! Ti nejbohatší navíc ještě žádají úlevy od státu ve formě snížených daní, a to pod pohrůžkou, že dochází k "odlivu mozků" do zahraničí, což žádná studie nikdy nepotvrdila. Je nemožné reagovat na ekonomickou krizi bez úsilí o národní solidaritu.

PS

spotřebitelský kolaps-důsledek rozevírání nůžek mezi b. a ch.

Petr Kohout 7.9.2009 7:56

Jestli Ústavní soud může zrušit volby vyhlášené jednorázovým ústavním zákonem,

může zrušit i volby vyhlášené obecným ústavním zákonem. Pak by se parlament ovšem rozpouštěl pouze způsobem, který k rozpuštění "dlouhého parlamentu" (který si stále prodlužoval volební období) zvoli Cromwell (tj. armádní pěchota).

Šerlok Homeless 7.9.2009 9:24

Re: Jestli Ústavní soud může zrušit volby vyhlášené jednorázovým ústavním zákonem,

Pokud by ten obecný zákon byl paskvil, tak jistě. Prodloužení volebního období žádná demokratická ústava nepřipouští. Nebude-li Parlament rozpuštěn, budou se konat řádné volby o 7 měsíců později.

clavi 7.9.2009 7:49

opět si sereme do vlastního hnízda?

Nejsem idealista, ale tvrzení, že

"většina institucí nezbytných pro existenci stabilního a svobodného státu. Policie a justice jsou v katastrofálním stavu. Vymahatelnost práva prakticky neexistuje. Jedinou oblastí, která v naší zemi vzkvétá, je korupce. Ke koupi je prakticky vše: za náležitý obnos si koupíte beztrestnost, dostanete vízum, občanství, pozastavení policejního vyšetřování či trestního stíhání, odklad výkonu trestu"

je trochu silné.

Mohl byste uvést nějaké konkrétní případy, nebo je to jen jedna paní povídala?

x2u 7.9.2009 7:52

Re: opět si sereme do vlastního hnízda?

Žijete tady? Čtete noviny? Pokud je Vaše odpověď dvakrát ano, pak nechápu Váš příspěvek. Pokud ne, pak mlčeti zlato.

Štastný Jim 7.9.2009 9:29

Re: opět si sereme do vlastního hnízda?

Stačí jen otevřít oči,poslouchat jednu paní co povídá je zbytečné.Stačí se podívat na prasata u plných koryt ke kterým se derou jako můry za světlem.Rv

Tomas Pansky 7.9.2009 2:55

Pane Janouchu, mohl byste alespon vy uvest, kde poslanec Melcak ...

... pronesl ta znama slova o "... 

zkrácení volebního údobí ho připraví o mnohaměsíční štědré finanční

požitky poslance, na které zvolením do parlamentu získal „nárok“."  Kazdy to opisuje jeden od druheho, ale nikdo neni schopen uvest, kde a komu to pan Melcak mel rici.  V dokumentu dorucenem US stoji neco jineho, ale koho to zajima, ze?  Poslance Melcaka je potreba znicit, protoze mocenske mafii z rad ODS a CSSD slapl na kuri oko, ze?  top0625top@hotmail.com

Paul Sulc 7.9.2009 2:25

Ceska spolecnost sice je nemocna,

ale kazdemu je to jedno. Kazdy ovsem narika a svadi vinu na jine, sam ale nedela nic. Inu, Cechackove, co od nich muzete cekat. Stredobod vesmiru.