23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Léčba Klausem?

Po událostech posledního týdne se zdá, že hlavním výsledkem manévru prezidenta republiky může být tak nanejvýš to, že jedna mimoparlamentní strana, která v posledních volbách skončila těsně pod pětiprocentní hranicí, se přes ni trošku přehoupne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Lukavsky 16.8.2013 18:34

PRVNÍ DÁMA

"(žádná příslovečná vyspělá západní demokracie" by netolerovala první dámu, která neumí domácí jazyk)" ?????

Něco mi říká, ze pani Kennedyová byla původem Francouzska a u nás? Ani jedna z manželek Karla IV - otce vlasti nebyla Češka a manželka T.G.Masaryka byla (hrůza pomyslet) Američanka. Takže "Kte domofff mu" by zpivala asi ještě hůř nežli ten posmívaný Schwarzenberg.

Tož tyhle starosti a Rotschildovy peníze bych chtěl mít

J

P. Han 16.8.2013 20:51

Re: PRVNÍ DÁMA

Něco vám to říká blbě. Francouz byl prapradědeček paní Kennedyové, která se narodila ve státě New York a jako rodilá Američanka mluvila anglicky celkem obstojně, i když Angličané by možná byli jiného mínění. Jméno Jacqueline vás nejspíš zmátlo. Ale skutečně byla Francouzka asi stejně, jako, jako je Patrik Hezucký Skot.

Paní Charlotta Masaryková se začala učit česky hned po svatbě s TGM - v r. 1878, tedy 40 let předtím, než se stala paní presidentovou. A přes veškerou úctu ke Karlovi IV. odmítám pokládat Království české 14. století za "vyspělou západní demokracii".

Rotschildovy peníze vám přeji. Zkuste být stejně schopný jako on. Kdyby získával a používal informace tak jako vy, do konce života by žebral před synagogou.

M. Pechr 17.8.2013 0:13

Re: PRVNÍ DÁMA

...hezká poznámka... ...byť fakta neznám... ...napsal jste to pěkně...

Z. Sohorova 19.8.2013 5:04

Re: PRVNÍ DÁMA

J. Lukavsky  Souhlas....

M. Kodeš 16.8.2013 18:23

Má pravdu, předsedo

Tedy pan Daniel Kaiser

V. Mlich 16.8.2013 16:46

Spekulovat o návratu Klause do ODS nemá smysl

Tečka.

J. Matuška 16.8.2013 13:36

K čemu došlo?

Václav Klaus měl vždycky spoustu příznivců, ale stejně tak lidí, kteří ho "upřímně" nenáviděli. Byli ochotni dokonce prezidenta žalovat kvůli velezradě, druzí se ho snažili zaživa, aspoň v divadelní hře, pohřbít. V poslední době se k této množině přidává řada "lidových politologů", kteří Klause měli rádi, ale vytýkají mu jeho kritiku situace v ODS.

Domnívám se, že dochází k velkému omylu a špatnému porozumění té naší vnitropolitické bramboračky. Klaus by se musel doslova zbláznit, aby do toho galimatyáše pár týdnů před volbami vstupoval. Musí být vděčný, že někteří z vedení strany mu usnadnili jeho odmítnutí.

Doufám, že do květnových voleb 2014 bude dost času, aby došlo k dohodě mezi ODS a Václavem Klausem o jeho kandidatuře do Evropského parlamentu. Počet získaných europoslanců ukáže, že karta se obrací a nemusí zůstat jen u toho. Na podzim jsou další volby...

Z. Sohorova 19.8.2013 4:56

Re: K čemu došlo?

Dufate marne Vy Klausomile Klaus a Europoslanec ? Ten co EU nejvice pospinil by chtel  sedet v kresle EU?? To by v tom kresle museli byt hreby  velke aspon 15 cm At uz nekam dedek zaleze a nedela zle uz se toho nadelal az az

P. Rajman 16.8.2013 10:13

Zboží pro pana Kaisera

Volání po návratu Václava Klause dokresluje ideovou opouzdřenost strany. Ta ji dovedla do hořkých koců nikoliv pravicovým bolševismem, který strana vyznává, vycházejícího z principu, že "Klaus se nikdy nemýlil a nemýlí" . Aby sebou její členové navzájem nepohrdaly, potřebují Klausovy nepřátele jako pojítko. V podstatě se jedná o politickou sektu. 

P. Rajman 16.8.2013 10:14

Re: Zboží pro pana Kaisera

oprava ...konců pravicovým bolševismem...

L. Novák 16.8.2013 12:27

Re: Zboží pro pana Kaisera

Pojem "pravicový bolševismus" je nesmysl a používají jej především komunisti.

P. Manda 16.8.2013 11:31

Re: Zboží pro pana Kaisera

Mohl byste definovat pravicový bolševizmus ? Vy marxisticko leninský zastydlíku ?

J. Kanioková 16.8.2013 20:33

Jo, taky jsem už ráno nad tím málem vylila kafe do klábosnice..

No, ono to bude mít stejný zdroj jako - pravicový extremismus = DSSS

K. Kužel 16.8.2013 5:28

Se vším možným autor počítá

mnoho variant rozebírá, ale ta nejzajímavější mu tu nějak chybí: že po volbách půjde TOPka do koalice se socdem. Myslím, že by neuškodilo si s touto možností trochu pohrát.

J. Matuška 16.8.2013 13:48

Re: Se vším možným autor počítá

Nevím, co udělá TOP 09 po volbách. O předčasných volbách ale nakonec rozhodnul Kalousek.  Proč s tím tak pospíchal? Aby využil situace, která je pro ODS nyní nevýhodná? Nemůže dojít k tomu, že levice bude mít dokonce ústavní většinu? Anebo si se Sobotkou plácnou? Skončí někdy v politice tenhle Talleyrand?

K. Kužel 16.8.2013 14:54

Re: Se vším možným autor počítá

TOPka má naspěch asi hlavně proto, že čas pracuje spíše proti ní. Teď by snad ještě mohla těžit ze zbytků popularity narkoleptického knížete, ta ale může rychle povadnout. Levice by mohla získat většinu, ale myslím, že socdem bude vůči komunistům velice obezřetná. Rozhodně by pro ně bylo racionální si rudé bratry držet od těla.

Od Talleyranda Kalouska lze očekávat cokoli, co bude výhodné pro něj.

J. Vyhnalík 16.8.2013 4:35

Komunikace

Co měla ODS společného s Václavem Klausem během posledního volebního období? Napadá mne jedna věc. Neschopnost komunikovat s veřejností a jasně a srozumitelně vysvětlovat svoji politiku a názory. Vypadá to, že tato schopnost se u VK s časem stále zhoršuje a tak, by asi ODS v tomto směru trn z paty vytrhnout nedokázal.

Rád bych se mýlil, ale ...

L. Novák 16.8.2013 12:13

Re: Komunikace

Nemýlíte se. :-)

Dětinské představy, že se dědeček Klaus vrátí do ODS a "zase bude všechno dobře", jsou úplně mimo realitu a v podstatě ani nemá smysl podobnými úvahami ztrácet čas.

J. Matuška 16.8.2013 13:53

Re: Komunikace

Věřím, že "dědeček Klaus" ještě pro blaho ČR odvede  kus práce. Mám na mysli jeho činnost v EP a v "zastřešování" protihujerských sil v Unii. Klaus ještě na Sněžku vyjde po svých...

J. Vyhnalík 16.8.2013 14:59

Re: Komunikace

Byl bych tomu rád, ale proč si do paďous na té Sněžce dává pivo s vítězem závodu o eurohujera roku Zemanem?

J. Kanioková 16.8.2013 21:02

Jistě si tím určitým způsobem kazí renomé u ostatních,

ale myslím si, že Klaus obrovsky nezapomíná a velmi ctí loajalitu k lidem, se kterými se mu, byť jen v určitém čase či situaci, dobře spolupracovalo, a kdo dodržoval dohodu, slovo. Nevím, všichni asi všechno hodnotíme podle svých zkušeností a já to mám stejné. Děsně nesnáším nedodržení slova, byť jako sklerotik zapomínám mnohé. Ale kdo mi někdy řádně podrazí nohy, zklame, to mám zafixované až do hrobu :)))))

Nějak tak vnímám i jeho loajalitu k Hájkovi, protože se mi nechce věřit, že by až tak souhlasil s mnohými divnostmi, které Hájek umí vyplodit. I když zase s mnoha jeho názory souhlasím. Já nevím, jestli bych s ním dokázala tak dlouho spolupracovat...

J. Vyhnalík 16.8.2013 22:06

Re: Jistě si tím určitým způsobem kazí renomé u ostatních,

JJ dokud byl Petr Hájek presidentovým mluvčím, měl presentovat presidentovy názory a nemíchat do toho svoje fantasmagorie.

Podle mého názoru Zeman Klause několikrát podtrhl, ale Klaus si to odmítá přiznat. Například to, že nebyla dodržena opoziční smlouva pokud jde o změnu volebního systému, jde do značné míry právě za Zemanem, který si dokázal zkalkulovat, že poměrný volební systém je výhodnější pro ČSSD, která může vyjednávat napravo, nalevo, zatímco ODS jenom nalevo.

Každopádně to, jak se Zeman chová v těchto dnech ho jasně diskvalifikují jako potenciálního partnera pro demokratické politiky.

V. Němec 16.8.2013 22:43

Re: Jistě si tím určitým způsobem kazí renomé u ostatních,

Vidím to stejně

L. Novák 16.8.2013 17:42

Re: Komunikace

Klaus jako vzdělaný ekonom myslí především na svůj vlastní užitek. Pravda, v EU by nám mohl být užitečnější, než třeba parazit Špidla nedávno. Ale to je tak asi všechno.

M. Pechr 17.8.2013 0:31

...ekonom...

...být ekonomem přeci neznamená myslet v první řadě na svůj užitek...

...cituji:

Ekonomie je společenská věda o nejobecnějších souvislostech v ekonomickém životě společnosti. Zkoumá, jak se chová člověk s neomezenými potřebami ve světě omezených zdrojů. Ekonomie úzce spolupracuje s dalšími obory, jako je účetnictví, matematika, ekonometrie, zbožíznalství, marketing, psychologie, sociologie, politologie či právo. Tento portál má za úkol seznámit čtenáře se zajímavými aspekty ekonomie ze všech stran.

Z. Sohorova 19.8.2013 5:02

Re: Komunikace

Chtela bych to blaho co nadelal ten dedek zde cist soudruhu Matusko  Klaus poprasil vse na co sahl a co rekl Tech ostud ve svete rozvratu v CR co nadelal by netihl udelat zadny panovik za 50 let vlady

Z. Sohorova 19.8.2013 5:04

Re: Komunikace

Snad Zeman  ho predbehne

J. Kanioková 16.8.2013 20:53

Souhla s tím, že Klaus neuměl pro své názory a činěné kroky

získat běžné lidi. Kdysi jsem mu to obrovsky měla za zlé, např. si pamatuju, když v TV v debatách odpálkovával moderátory svým - ale to je špatně položená otázka, pane redaktore. Tak to  n e n í ...   Vím, jak jsem to nedokázala rozdýchat, zuřila jsem až v takové míře, že jsem nevydržela sedět, vyskočila jsem a  pár cenťáků od telky jsem na "něj" řvala - tak jak to je, krucifix ?  Bylo mi naprosto jasné, že když já s ekon. vzděláním i praxi mu nerozumím, že většina národa mu nemůže rozumět vůbec... No, časem jsem si na to zvykla a bylo jasné, že jiný nebude, že to musím brát jak to je.  Je škoda, že neměl a nemá Vaši náturu (ani já ji nemám, abych trpělivě, znovu a znovu vysvětlovala dopodrobna problematiku)  :))))) Nemám trpělivost, jediné co mě může omluvit je, že mám mentálně postiženou dceru a už skoro 45 let musím s ní, tak jako Vy s některými zdejšími..

V. Němec 16.8.2013 22:41

Re: Komunikace

Myslím že s tím vysvětlováním je to trochu složitější jak to udělat když nemáte prostředek media pravicové myšlenky vysvětlovat odmítají a internet je nedostačující. Pravdoláskovští novináři šíří hlavně závis jejich hlavní starostí je jaký má kdo příjem. Ono ani vládě Petra Nečase nebylo dopřáno vysvětlovat své kroky vždyť cokoliv co se chystala provést bylo předem označeno za špatné

J. Vyhnalík 16.8.2013 22:55

Re: Komunikace

Souhlasím, že novináři kvalitě diskusí, eufemisticky řečeno, nepomáhají.

Ono je to složitější. Srovnejte si TV debaty z doby před volbami a třeba z loňského podzimu. Jak výrazně a srozumitelně vystupoval třeba Petr Nečas před volbami a před rokem. Chápu, že vládní politici jsou unaveni, protože mají nabitý program. Jednání vlády, koalice, vedení strany, ministerstva, parlamentu atd. atd. Jakoby svým postojem říkali, už jsem to vysvětlil tolikrát, že to přece už musí být jasné. A přitom zapomínali na to, že TV divákům to nikdo nevysvětlil a pokud to neudělají oni, udělá to za ně opozice, či novináři.

Nakonec podívejte se na dnešní článek od Richarda Sulíka, kdy naposled jsme mohli něco takového číst od některého z našich pravicových politiků.