16.4.2024 | Svátek má Irena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ypsilon 14.2.2009 18:04

Re: největší chybu....

Nějak mi to hlava nebere. Pacienti chodí sice na pravidelné kontroly, ale 1/2 roku až rok si nechají psát léky (většinou se stovkovými doplatky), vyzvednou si je, doplatí a pak je dávají doma do šuplíků? Kdybyste napsal, že se 1/2 roku až rok u lékaře na kontrole neobjeví a tudíž neberou ani léky, tak to bych  ještě chápal...Má to pánbůh divnou čeládku8-o

Klaudius 14.2.2009 21:46

Re: největší chybu....

Jsou dvě možnosti lékových prázdnin. Pacient nechodí, léky nebere, hypertenzi neléčí, poněvadž z počátku žádné příznaky nepotřebuje. V poslední době se to zneužívá pro přiznání nemocenské pro t.zv. rezistentní hypertenzi, pacienti jsou draze vyšetřováni při hospitalizaci . Ve druhém případě si nechával předepisovat léky bez doplatku a dával je do šuplíku.Neléčil se, poškozoval se a poškozoval pokladnu.

Ypsilon 14.2.2009 23:48

Re: největší chybu....

A nejsou zralí spíš na Chocholouška?8-o

Klaudius 15.2.2009 7:33

Re: největší chybu....

Jsou to pacienti, mají svá práva a u některých žádná edukace nepomůže. Ale jsou to také voliči. S podobným přístupem se setkáváme na NP s některými diskutéry. Mají svou vysoce polarizovanou pravdu a tmu před očima různě zabarvenou. Z poplatků se stalo hlavně politikum, jejich sociální dopad je mizivý a pokud se objeví, je docela dobře ošetřený. Pozitivní dopady po stránce ekonomické i zdravotnické nechtějí někteří vidět natož uznat.O spoluúčasti mluvil již Kubinyi a byl odejit, velmi razantně ji požadoval Rath.Ten však otočil o 180 stupňů a z opaku dělá politickou karieru. Oba jsou velmi chytří pánové, ale jen jeden je čestný.

Ypsilon 15.2.2009 9:53

Re: největší chybu....

Myslíte, že tihle pitomci, jinak se nazvat nedají, se budou obtěžovat zvednout zadek a jít volit?

Kombinace doplatky na léky + poplatky ovšem již tak "mizivý sociální dopad" mít nemusí. Vidím to v širší rodině. Otázka poplatků je zpolitizována, s tím souhlasím. Jenže jejich konstrukce, původní podoba a i veelmi nepovedená "osvěta" dua J+C dopálila i lidi, kteří by jinak s nějakou formou spoluúčasti bez problémů souhlasili. Patřím k nim. V odpor k "poplatkům" se mnohde asi přetransformovalo  i znechucení lidí z čachrů kolem prodeje i pronájmů (lukrativních částí) špitálů na krajské a městské úrovni. Někde holt moc mlaskali (a někde možná jen hloupě skočili na špek).

Martin 15.2.2009 11:22

Re: největší chybu....

Já o voze - vy o koze ! Tři roky starý lék už není lék.I lékárna musí staré léky likvidovat,aby se nahradily novými.

vasekpav, 14.2.2009 19:55

Re: největší chybu....

Tak ! Vůbec se nevyřešil hlavní důvod ztrát na lécích ,. A to jsou ! Propisovačky Lékařů §Jak sám poznamenal ministr Julínek v Motolské nemocnici ?!!!>- léková politika stojí ročně 60 miliard korun !!!!!

Klaudius 14.2.2009 22:19

Re: největší chybu....

Náklady na léky jsou nás okolo 30% z celkových nákladů na zdravotnictví.Je to procentuálně více, než v rozvinutých západních zemích, nikoliv však absolutně, V západních zemích jedaleko větší podíl osobních nákladů, než u nás.

Pavel 14.2.2009 16:17

Re: největší chybu....

Když porovnám ceny v hotelu a nemocnici musel by jste platit za den třeba 1500,- Kč a v Praze 2x tolik.;-P

Martin 15.2.2009 11:30

Re: největší chybu....

...dost hloupé přirovnání.....:-D:-D

nalim 17.2.2009 15:11

Re: největší chybu....

Příteli,  byls poslední dobou někdy na obědě v restauraci? Všiml sis kolik stojí  jen ten oběd v té nejlacinější? V nemocnici  máš ještě  snídani, přesnídávky u diabetiků,a večeře. Kromě toho  pobyt,lůžko a  televizi, i když třeba ve společné místnosti. Víš kolik  bys musel platit,aby  to stačilo zaplatit režii.?Na to právě byly ty poplatky v nemocnicích a vzhledem k těm ostatním mohli být jen těch  60Kč.Prosím přemýšlej ! Poplatky až na několik maličkostí, byla zcela správné! Ale to nebyla ta reforma, ta teprve přijde do vlády.Samozřejmě že ti demagogové   z ČSSD budou zase proti.i  kdyby byla   výborná. Prosím Tě proto, alespoň ty s e  na věc podívej realisticky!  Omlouvám se za tykání, ale když jsem byl v Tvých létech, nebyls pravděpodobně na světě, nebo velmi mladý.

 

jířa 14.2.2009 12:04

Uvidíme po volbách.

Názorové piruety nejsou u nás nijak překvapivé. Já jsem zvědav na tyto posuny po parlamentních volbách. A to nechci předjímat jejich výsledek. Určitě se dočkáme mnoha veletočů.

BuBu 14.2.2009 11:44

Konstantin von Rath . . .

. . . už drtí mezi zuby křemeny . . . . a jeho kanálová výpusť už připravuje další slovní průjem !!! :-)

JaS 14.2.2009 10:58

Názorový posun

od kamarádství k vlastní kapse.

Pavla B. 14.2.2009 10:17

Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

to je přesné. A teď se v té pastičce zmítají a neví kudy kam. Každý blekotá něco jiného a přestože po vítězství v krajských volbách slíbili zrušit poplatky ve zdravotnictví, platí kraje jen v krajských zařízeních a poplatky zůstaly nejen v Praze, ale i v Brně, Olomouci, Ostravě , Plzni, Hradci a dá se říct, že prakticky všude.:-D 

Přestože například v Brně ovládá magistrát taky ČSSD a tedy mohla zrušit poplatky alespoň v městských nemocnicích. Tůdle - dělají z lidí kašpary.

Budíš 14.2.2009 11:03

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

Ano, přesně tak. Velkohubé politikaření ke škodě všech.Jsme v začarovaném kruhu politických hovadin a nevidím cestu  k věcnému rozumnému řešení.Je snad už jen jediná možnost. Absolutní zákaz politických stran.Parlamentí demokracie založena na činnosti politických stran se neosvědčila a je ke škodě státu i občanů - tak okamžitě zrušit.Politikaření a handrkování pol. stran už občana po zkušenostech nezajímá.

Divící se 14.2.2009 11:44

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

Proč nevidíte řešení? Stačí jen dodržet Topolánkovu Smlouvu s občany!! : .... „ Finanční spoluúčast ve zdravotnictví se nebude povinně zvyšovat.“

To není citace z programu ČSSD, ale to je doslovná citace článku II. Bod 6. Smlouvy ODS s voliči podepsané panem Topolánkem v červnu 2006. .....

jeff 14.2.2009 12:25

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

Jasně, protože zdravotnictví je bezplatné.  Jak to, že si toho ale nevšimli doktoři a lékárnící a chtěj  mzdu, farmaceutické firmy chtějí platit za léky, výrobci lékařských přístrojů taky trvají na platbě, dokonce i ten kuchař v nemocniční kuchyni by rád vejplatu.

Bianca 14.2.2009 23:26

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

No, Pavlo, blekotate Vy. Ty poplatky prece muze zrusit jen ten, kdo je zavedl - parlament CR. Nikdo jiny...

pavel 99 15.2.2009 9:54

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

a proč to slibovali (budoucí) hejtmani? Nebo jim takovou prostou skutečnost nikdo neřekl?:-D

Bianca 15.2.2009 13:51

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

Pominu-li ze ti budouci v okamziku, kdy slibovali jeste zadnymi hejtmany jeste nebyli, oni snad  slibovali zruseni poplatku? Vite vubec co slibovali? Chapu, ze pravdepodobne, jako  jejich nevolic, jste se valne o jejich sliby nestaral, chcete-li vsak o tech slibech diskutovat, pak se s nimi nejdrive seznamte.

Pavla B. 15.2.2009 16:24

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

Ano, na bilboardech ČSSD před krajskými volbami bylo napsáno "zrušíme poplatky ve zdravotnictví", bez jakéhokoliv dalšího upřesnění (např. že je zruší někdy jindy než po krajských volbách:-)).

Bianca 15.2.2009 19:05

Re: Sosani se chytili do pasti rathovské velkohubosti

No, nebylo-li upresneno, slib dale plati. Az nastane siuace, kdy bude v jejich silach ty poplatky zrusit, a nezrusi je, pak je muzete obvinit z neplneni slibu:-))) Logika prosta se tomu rika.

jirka.s. 15.2.2009 22:38

Re: "...oni snad slibovali zruseni poplatku? "

Ne, kdepak, oni slibovali jenom dětičkám a bláznům autíčka! ;-D;-D;-D

"ČSSD posela zemi billboardy s hesly jako "zrušíme poplatky ve zdravotnictví". Když pominu fakt, že to bude možné jen v krajských nemocnicích, jen na základě darovací smlouvy (občan poplatek uhradí a pak si jej přijde nechat proplatit na krajský úřad – pokud to má třeba 50 km, tak se to jistě velmi vyplatí...) a jenom někde, tak se hodí připomenout, kdo s těmi poplatky vlastně přišel."  http://www.machinegun.cz/732325-nekdy-neni-na-skodu-si-pripomenout.php

Jaroslav 14.2.2009 10:14

DOTAZ

Abych si to ujasnil.Takže-z polatků nemaj nic lékárníci,protože o to je jim krácena ůhrda pojišťove.Je to tak???Tpo samé doktoři????nemocnice ano....?????Já se ptám,aby bylo jasno

Pavla B. 14.2.2009 10:20

Re: DOTAZ

Z poplatků na léky zbylo minimum - budou se teď platit jen za léky, u kterých je doplatek menší než 30 Kč.

Nemocnice a doktoři mohou poplatky použít podle svbého uvážení - koupit léky nebo přístroje pro pacienty, navýšit platy sobě nebo sestrám (o nízkých platech sester se kvičí pořád.....)

janci 14.2.2009 18:40

Re: DOTAZ

to slovo "kvici" mne trochu vadi....  Ono to totiz tak je.

Bianca 14.2.2009 23:29

Re: DOTAZ

Pavlo, mela byste vedet, ze ti lekari nebudou, dle posledniho rozhodnuti paralementu, uzit ty poplatky dle sveho uvazeni. Opet placate.

Doktor 14.2.2009 13:23

Re: DOTAZ

Ne, ceny léků stouply, úhrady pro lékaře vesměs také (praktikům například velmi výrazně). Poplatky jsou ještě navíc.

Bianca 14.2.2009 23:31

Re: DOTAZ

Po ambulantni specialisty to ovsem, jak jiste vite, neplati.