24.4.2024 | Svátek má Jiří


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 14.2.2009 16:58

Re: příjmy pojišťoven zkrátilo především to,

Stát nemá žádné peníze. Nemůže dát, může jenom přesunout, přerozdělit a p. Má  peníze, které vybere na daních a dluhy.

ike 14.2.2009 14:00

Kubek se vzdaluje Rathovi

Léky musí někdo ordinovat,pracovní neschopnost někdo orazítkovat.Nadužívání zdravotní péče tedy umožní přísežní,mohu se ovšem mýlit.

Doktor 14.2.2009 13:21

Co Bartoňovi nikdy nedojde

Jak dr. Rath, tak dr. Kubek jsou ve volených funkcích. Dr. Ratha si za hejtmana vybrali občané Středočeského kraje. Je tedy občanům povinován - dali mu hlas aby učinil to co jim před volbami slíbil, a on to činí.

V obdobné, ale ne zcela identické situaci je dr. Kubek. Lékaři si ho zvolili za hlavu svoji stavovské organizace - před volbami prezentoval svoji vizi ČLK a dostal důvěru k tomu ji naplnit. Prezident ČLK ale není absolutní monarcha, stejně tak jako jím není hejtman kraje. Prezidenta ČLK  zavázal poslední sjezd činit v případě zdravotnických poplatků určité kroky, a dr. Kubek je tedy samozřejmě činí. (Kdo chce, ať si najde usnesení sjezdu ČLK)

Bartoň nikdy nepochopí, že by někdo ve volené funkci mohl jednat ne na základě egoismu, ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili.

AndyO 14.2.2009 15:03

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

;-D;-DRath byl zvolen s tak malým  odstupem od druhého, že musel uzavřít spolek s KOMUNISTY ( KSČM, STALINISTICKOU STRANOU- dodnes ho propagují a podporují), aby mohl projevit odpovědnost k těm, co ho zvolili tím, že sebral peníze na SPRÁVU KRAJE a financuje jimi své předvolební sliby.

Vážně jste doktor?

janoryna 14.2.2009 16:05

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

však on původně chtěl koalici s ods kvůli jasné většině, ale ta za to požadovala funkci hejtmana. no a to i na socana bylo moc.

AndyO 14.2.2009 16:13

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

asi mu nedošlo, že to byl ten samý případ jako princezna Lada a její podmínka- šaty jako noční obloha.

On  má strašné díry ve vzdělání, to je jako s tím Hitlerem.

MUDr Jiří Kilian 14.2.2009 20:46

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

těsně netěsně, z toho, že si  ho ve svobodných volbách zvolili občané středočeského kraje, se nevyvlíknete :-)) :-)))

AeroKarel 14.2.2009 22:45

"však on původně chtěl koalici s ods kvůli jasné většině,"

Škoda, že to neřekl.

Trauntenberk 14.2.2009 22:34

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

Pro AndyO.Pane mistře demagogie,začněte počítat od začátku!Kdo a jakým způsobem a jaké okolnosti k dnešní situaci vyhrotil.A jaká byla podpora v PS pro přijetí tak "zmršeného" zákona!Kdo jak zasel,tak sklízí.Od začátku,je všechno špatně a jestli je co ve zdravotnícví reformovat,tak určitě ne plošně 30 Kč,ale začít u lékařů.Ti si dnes dělají to,co je v jejich zájmu,nikoliv zdravotnícví!

AeroKarel 14.2.2009 22:49

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

To jako myslíte, že je někde na světě stát nebo systém, v němž lékaři dělají to, co je v zájmu zdravotnictví a ne v jejich zájmu?

Někdy bych vás rád potkal a podíval se na vás. Viděl už jsem ledacos, ale takového idealistu ještě ne.

jirka.s. 15.2.2009 10:25

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

Vy jste ale, Karle, stejně slušný člověk! ;-)

Bianca 14.2.2009 23:18

Re: ale na základě odpovědnosti k těm, kteří ho zvolili

Stejne tak ODS pred casem ve volbach sice uspela, ale s tak malým  odstupem od druhého, že musela uzavřít spolek se zelenymi  (ve skutecnosti - viz  zeme na zapad od nas - levicovymi az beda), aby mohla projevit odpovědnost k těm, kteri ji volili tím, že zavedla poplatky o kterych pred volbami nebylo v jejim programu ani slovo.

Vážně jste Andy? OOOOOOOOO!!!!

Jirka 14.2.2009 15:47

Prezident ČLK ale není absolutní monarcha, stejně tak jako jím není hejtman kraje.

Tak proč se Rath tak chová?(Y)

Shark 14.2.2009 21:47

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

To jsem zvědav, když je tak "zavázaný předpisy" , jak bude řešit svoje  a Rathovy vydařené atestace!

Bianca 14.2.2009 23:22

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

Pro zacatek si nastudujte, co je to atestace, licence a osvedceni, kdo ten ci onen doklad vystavuje, za splneni jakych podminek.... Pak se teprve vratte a diskutujte. Jinak trapne placate. Stejne, jako ti "investigativni" jounaliste...

Minutus 15.2.2009 12:35

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

R^

AndyO 15.2.2009 12:42

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

to píšete  mně? Proč? Copak nezfalšoval Rath údaje k první atestaci a k druhé přesně stejně?

Já si nepletu ony pojmy, vy zřejmě ano a Minutus jen dává palečky tomu, komu fandí, myslet se nenamáhá.

Bianca 15.2.2009 13:45

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

Jste mimo misu. Dokonce hned dvakrat. Za prve, paklize nemate jeste jeden nick - Shark. Za druhe pak s temi atestacemi a doporucuji Vam totez, co jsem doporucil Sharkovi. Nastudujte a pak se vratte k diskusi.

AndyO 15.2.2009 16:37

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

napište v čem se mýlím a svá doporučení si strčte za klobouk. Pokud nemáte argumenty doložitelné alespoň odkazem, pak vám dovoluji se mi omluvit a dál neobtěžujte.

Bianca 15.2.2009 19:02

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

Obtezujete Vy, vmesujete se dodiskuse, nadto bez znalosti zakladnich pojmu.

AndyO 15.2.2009 21:06

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

tak já se omlouvám, že jsem si zmýlila vlákno a domnívala se, že reagujete na můj příspěvek. Je mi to líto.

A neopovažujte se už do smrti reagovat vy na nějaký můj. O mých znalostech nevíte vůbec nic.

Bianca 15.2.2009 21:57

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

Omluvy netreba, stane se:-)))

A to opovazovani? No, v tom Vas asi neuspokojim. Prave proto, ze jste sve znalosti jeste prilis nepredvedla, treba ty o tech atestacich, licencich, osvedceni.... neda mi to, abych se  jejich rozsah nepokusil zjistit. Treba dotazem prostym.

Toz pro zacatek. Kdo myslite, ze udeluje atestace?  Ma ministr moznost udeleni licence z titulu sveho uradu nejak ovlivnit? 

Kajda 15.2.2009 23:18

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

Proč do udílení atestací pletete ministra?  To snad jeotázka znalostí atestovaného lekaře, ne? A o kvalitách pana Rátha s ohledem na jeho aktivity ve  FN Motol lze pochybovat stejně jako o celém jeho studiu na lékařké fakultě. 

Bianca 16.2.2009 13:27

Re: Co Bartoňovi nikdy nedojde

:-))) Nebyl jsem to ja, kdo toho ministra do udelovani tech atestaci zapletl. Prectete si laskave ten inkriminovany clanek v LN. Obecne vzato pak lze pochybovat prakticky ovsem. Ja tak cinim, priznavam,  dosti casto.

Honza II 14.2.2009 12:52

největší chybu....

ČSSD udělala,že se nedokázali dohodnout na způsobu financování poplatků z peněz kraje.Emerová zase chtěla něco extra a tím to zabila. Všechno musí pramenit z jednoduchosti,každá komplikace je zmatečná. Podle mého je jediný správný poplatek za stravu 60.- za den v nemocnici.

jeff 14.2.2009 13:04

Re: největší chybu....

no já bych v zemi, kde se ročně vyhodí léky za více než miliardu, těch 30 kaček nechal. Kdyby to tuhle praxi snížilo jen o 10%, ušetřilo se ve zdravotnictví 100 mil.+ ty poplatky. Myslím, že ti kteří čekají na nejtěžší operace a transplantace s náklady ve stovkách tisíc korun, to dokáží ocenit.

Martin 14.2.2009 15:22

Re: největší chybu....

snad si vy naivo nemyslíte,že v jiných státech je to jiné:-D kdybyste jen věděl,kolik prošlých léků se vyhodí v každé nemocnici i v lékárnách - je to logické,i doma nemůžete léky na ledviny,žaludek,játra nebo srdce brát po 2-3 letech,stává se z nich jed. Proto nevěřte těm kecům Šnajdera,Cikrta,Julínka.Plýtvání léky,to jen posloužilo jako demagog.argument těmto pánům.

Klaudius 14.2.2009 16:50

Re: největší chybu....

Nevím, který jste Martin. Pokud jste ten, který nedovede na nic odpovědět(diskuse s Clayem), tak reaguji zbytečně. Píšete opravdu nesmysly, které svědčí o Vaši nekompetentnosti a nevzdělanosti. V nemocnicích se pravidelně kontroluje expirace léků a vyhození prošlých léků by melo ekonomické důsledky pro zodpovědné pracovníky. Ve farmakologii a farmakoterapii nejste vůbec vzdělán, tak nepište o lécích-jedech po 3 letech užívání. Pacient na př, s hypertenzí užívá celoživotně pravidelně 3-6 léků  denně a díky nim se dožívá výrazně delšího věku než ten, který je nebere nebo bere nepravidelně. Druhá skupina nebude přece plýtvat penězi za poplatky, když léky nebere a tím se sníží plýtvání s léky. Nebo se zlepší jejich přístup k užívání léků(tzv compliance) ,když už musí platit.

Ypsilon 14.2.2009 17:02

Re: největší chybu....

Nejsem odborník, ale pokud moje příbuzná doplácí na lék na srdeční arytmii  asi 230-260 Kč (podle lékárny, kde jí ho vyzvednu) změní na jejím přístupu k pravidelnému užívání něco poplatek 30Kč? Asi moc ne. Problém bych spíš viděl v tom, že lékař vypíše na recept i u nově nasazeného léku rovnou 2 balení a neví jak bude pacient lék snášet.

Klaudius 14.2.2009 17:28

Re: největší chybu....

Pacienty můžete rozdělit podle compliance zhruba do šestin. Polovina(3/6) bere léky více méně pravidelně, buď bez výjimky, nebo někdy vynechá dávku nebo výrazně nedodrží čas. 1/6 léky nebere vůbec, další mají lékové prazdniny 1/2-1 rok. U druhé poloviny je efekt polatku vidět. Problém je zjistit, kam pacienta zařadit. proto poplatky s výjimkami plošně. Co se týká počtu balení při prvním podání, je opravdu lépe předepsat 1 balení s kratší dobou kontroly. s vysvětlením pacientovi, který to většinou chápe.