20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Kruhová leč na Vezíra

Andrej Babiš je ojedinělý úkaz mezi politiky, kteří se od vzniku státu v r. 1918 vystřídali v křesle předsedy vlády Československé, později České republiky. Ač někteří prvorepublikoví předsedové vlád byli velmi zámožní, žádný oligarcha mezi nimi nebyl a žádný se nemohl pochlubit vybudováním kolosu, jakým je Agrofert.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 15.8.2019 13:44

Nelži!

Tahleta výmluva je dávno vyvrácená. Použije se pro obžalovaného výhodnější varianta.

F. Svoboda 15.8.2019 11:32

S. Jemelík nezjklamal

svůj k svému, komunista ke komunistovi, vrána k vráně, haj.l k haj.lovi !!!"

V. Čermák 15.8.2019 18:42

Re: S. Jemelík nezjklamal

K věci Nic, v šišce Hic...

K. Salajka 15.8.2019 10:56

Kvalitní rozbor

a v principu souhlas. Nejzávažnější věc - zjevně neexistující valná hromada je už promlčená. Jako zneužití postavení bych vnímal nevybíravý útok na šéfa GIBS - Murína. Dále ale vidím přešlapy především na straně odpůrců Babiše. U Pirátů a Chvilek je cítit, že jde o expozitury cizích investic /legalizace drog, vytváření no go zone, neprůhledné neziskovky/. Hodně za hranou je publikace předběžných závěrů auditů, jejich probírání parlamentní komisí /je nadřazená soudům, nebo jsou ministerstva, státní zástupci povinni skládat jí účty ?/. Kuriózní je výklad českého práva orgánem EU /bylo to před novelou zákona o střetu zájmů, kterou si vyžádali starostové /?

Nerespektování principů dělby moci je stejně trestuhodné u Babiše, jaku u jeho odpůrců.

Státní zástupci by si měli odvyknout rozprávět s veřejností o případech, které dozorují, nebo dávat stanoviska k záležitostem svěřeným kolegům, zejména prognostické úvahy.

V. Halašta 15.8.2019 13:50

To je úmyslné zavádění nebo jen obyčejná lidská blbost?

Ukradení Agrofertu nikdo neřeší v trestněprávní rovině, takže řeč o nějaké promlčené valné hromadě (přesněji o dvou zfalšovaných dokumentech) je zcela nesmyslná a zavádějící. Nejsou promlčeny jiné trestné činy a o nich probíhá trestní řizení.

To ukradení Agrofertu, jako další Burešovy činy, ale není a nikdy nebude promlčeno v rovině politické.

J. Brom 15.8.2019 10:48

Tento článek

považuji za dobrý a výstižný. Nenapsal bych to lépe.

J. Richter 15.8.2019 18:24

Re: Tento článek

Ty umí psát?

V. Čermák 15.8.2019 18:43

Re: Tento článek

Í - Á...

P. Hlosta 15.8.2019 10:02

Vláda miliardáře

Kdyby kterýkoliv z miliardářů v Česku vstoupil do vrcholné politiky, byla by jeho účast v ní stejným způsobem napadaná jako u Babiše. Není možné se totiž miliardářem stát bez poskvrny na morálce. A tak vždy bude u každého miliardáře napadnutelné cosi z jeho dřívější činnosti před vstupem do vrcholné politiky.

Voliči Babišova ANO mají jiný způsob myšlení, než odpůrci Babiše. Dalo by se nazvat pragmatickým myšlením, ačkoliv ne doslova, ono se doslova nedá vlastně nic. A tak jsou občané státu rozdělení na ty, co morálku vzývají jako nejvyšší princip a ty, co ji mají za v podstatě mýtus. Na obou stranách je určitý díl pravdy. Jde ovšem, dle mého, spíše o to, že půdu pro příchod miliardáře do vrcholné politiky připravily tradiční politické strany. Jejich "schopnostmi" došli voliči k názoru, že je nutná změna v pojetí volby demokratických zastupitelů. Tu změnu viděli mnozí z nich u vstupu hnutí na scénu a později i v kapitálově silném majiteli hnutí.

Je symptomatické, že se socialistická strana spojí s miliardářem, majitelem obřího kapitálu, k ovládnutí občanské společnosti. Centrální dirigismus potřebují jak socialisté, tak miliardář. Ten ovšem u vládní moci bude s kýmkoliv. Je slepota (rádoby)pravice, že nevzala vládní moc po boku Babiše, protože by tam mohla realizovat pravicové reformy a Babiš by ji v tom rozhodně nebránil. Akorát by si zásluhy, jak jinak, přivlastnil. ;-)

V. Čermák 15.8.2019 18:56

Re: Vláda miliardáře

U Babišových odpůrců není jakási Morálka podstatná, protože ji sami nemají. Tzv. Morálka jim slouží jen jako Klacek na nenáviděného odpůrce, který je porazil v řádných volbách. Toš tak...

K. Ignacio 15.8.2019 21:55

Podle sebe soudím tebe.

aneb nikdo z mé rodiny v KSČ nebyl vysloužili jsme si za to zabavený barák, zákaz navštívit strýce v Hamburku, pradědu v Salzburku, s jednou dvojkou na vysvědčení nepřijetí na gymnázium, pravidelné předvídání k výslechu.

Já si mužů právem myslet, že to je jeden z těch hajzlů co ten zrůdnej režim tady podporovali.

V. Čermák 15.8.2019 23:33

Re:

No myslet si to můžete, ale Proč? Babiš je schopný a neúnavný pracovník, takže byl jistě už v minulém režimu úspěšný. Nyní v novém režimu je díky svým vlastnostem ještě úspěšnější. Nevím, proč by měl být kvůli tomu hajzl, či muset podporovat sviňárny. Prostě kdo umí, umí, kdo neumí, čumí.

K. Ignacio 16.8.2019 6:28

Bureš je pouze všehoschopný hajzl. Byl hajzlem ve starém režimu a v novém je taky. Co taková poprava De. Horákové každý kdo vstoupil a nebo zůstal ve steaně sní souhlasil/dal legitimitu starému režimu a žádné ekonomické výsledky vám to neprominou

Č. Berka 15.8.2019 9:22

Babišův životopis

...dal jsem výpověď. Na základě toho mě

přeřadili do obchodní skupiny, kde jsem kontroloval vagóny čpavku, síry a

dalších surovin, které podnik dovážel.

Ministr financí nerozhoduje o dotacích firmám- navíc zemědělství řídil lidovecký ministr Jurečka. Je přirozené, že někteří lidé Babiše nesnášejí- ale neměli by si vymýšlet...

V. Halašta 15.8.2019 13:51

Re: Babišův životopis

A píše v něm, jak založil O.F.I.?

L. Zach 15.8.2019 7:52

Osobně nepotřebuji čekat léta na rozhodnutí soudu, abych si udělal názor na to, zda se někdo chová mravně, hraje fér, nelže, ctí pravdu, spravedlnost a v pozici správce země se chová zodpovědně - ve smyslu: "národ nejsou jen osoby přítomné (aka voliči) ale též ti, kteří zde byli před námi a kteří přijdou po nás".

Kdybych spadl dneska z Marsu a přečetl si komentář pana Jemelíka (za předpokladu, že bych jako Marťan měl nějaké mozkové závity), pochopil bych rychle (citace z článku):

hlupák s úrovní opozičních pidižvíků ### v holdingu vliv faktického majitele. Nelze vyloučit, že tomu tak je, ale důkazy ještě nikdo nepředložil. ### masová shromáždění „chvilkařů“, která se zatím obešla bez výtržností a násilí. ### si je vědom záludnosti hnutí „chvilkařů“, o němž se neví, jak se bude v budoucnu chovat, zda nebude směřovat k „majdanizaci“ politické situace. ### „chvilkaři“ jsou jednostrannými nositeli záporných požadavků ### dávka jedu, která má panu obviněnému pokazit dovolenou ### Hlučné štěkání protivníků by ovšem zesílilo a „chvilkaři“ by jistě znova vyšli do ulic.

A jak praví můj dospívající synek - "tímhle to pan Jemelík úplně zabil": "Předpokládám ale, že komunisté se jako vždy zachovají státotvorně". To je asi vtip, ne?!?

Čili jak napsal pan Jiří Stránský: "Když se na mě zeptáte, dozvíte se, jaký jsem byl a pořád jsem buřič. Už taky musíte být buřiči. Máte pravdu: už není proč čekat. Už je čas nazývat všechno pravými jmény. Tedy i Babiše Burešem. Držím palce...“ - Jiří Stránský, scenarista, vypravěč, skaut, mukl. ### https://www.milionchvilek.cz/clanek/aktualita636

K. Ignacio 15.8.2019 6:44

Docela dobrá obhajoba Bureše. Bez jediného důkazu který by mohl přesvědčit nenávidtníky o jejich omylu, Článek je dlouhý, ale je v duchu idee voličů ANO. Je to hsjzl no a co.

R. Langer 15.8.2019 8:40

Re:

Jak chcete dokazovat něco, co se nestalo? To je jako s Bohem. Dokažte, že neexistuje. ;-)

V. Halašta 15.8.2019 13:55

Re:

ANi není třeba něco dokazovat. Například s Agrofertem jsou jen dvě možnosti. Buďto ho ukradl (což je jasnější než Grossův křišťál) nebo ho řídil a zastupoval v něm majitele tak mizerně, že o něj majitel přišel. Každá varianta ho diskvalifikuje z řízení státu, notabene jako firmy. To by ani Kafka nevymyslel.

R. Langer 15.8.2019 14:52

Re:

Přesně tak, bolševici měli vždycky ve všem jasno, dokazovat nebylo potřeba nic. Třeba všichni kulaci byli rovnou diskvalifikovaní, svůj majetek buď ukradli, nebo ho řídili a zastupovali tak mizerně, že bylo dobře, že o něj přišli. Evidentně to ještě pamatujete. :-)

V. Halašta 15.8.2019 15:20

Re:

Co to meleš za kraviny? Nejsi se schopen se vyrovnat s argumentací, tak začneš napadat? Já to nepamatuju ale dědek byl zrovna ten kulak tak si ty svoje ubohé urážky si zkoušej na někom jiném.

A jestli nemáš argumenty než osobní urážky tak stydlivě mlč v koutě.

K. Ignacio 15.8.2019 13:56

Co se nestalo?

Nebyl v KSČ? Nebyl veden ve svazku STB? Nebyl v PZO hned po škole v zahraničí? Nenechal zahrát úrodu? Neobednaval si články v novinách? Nežádal o dotace na málo firmu? Nežádal dotace na pekárnu?

R. Langer 15.8.2019 14:47

Re:

A co jste to jako vyjmenoval? Nějaké trestné činy, nebo co si pod tím vlastně představujete? :-D

K. Ignacio 15.8.2019 17:31

Re:

To je popis jeho hnusáren a to jsou je nty o kterých se veřejně mluví. Není dobrý člověk a nenávistníci si nikdy nezvyknou ne hajzla v čele státu. Já bych od jeho obhájců čekal posil nějaké chválihodné činnosti, ale kromě kvikotu se ni nedozvidam. Šmejdů já ko je on je určitě mnoho, ale poprvé je i premiérem.

R. Langer 15.8.2019 6:09

No, pane Jemelíku,

tohle se našim kovaným demogratům líbit nebude. :-D

I. Krahula 15.8.2019 5:53

názor

Konečně rozumný příspěvek ohledně štvanice na Babiše.O konání šéfa mizející strany škoda slov.

J. Strakoš 15.8.2019 5:41

Nejasnost zákonů a dotace

Díky za nestranný článek. Utvrdil mne v tom, že aktuální zákony jsou spletité a v podstatě až podle rozsudku soudu lze zjistit, zda byl zákon porušen či nikoliv. Netuším, zda se s tím něco dá dělat - je vůbec nějaká aktivita na zprůhledňování a zjednodušování zákonů?

S čím se naopak něco dělat dá je podstata kauzy Čapí hnízdo - dotace. Po jejich zrušení bez náhrady by podobné kauzy zmizely (a to by byl jen jeden z mnoha pozitivních aspektů).

K. Ignacio 15.8.2019 6:55

Článek vůbec není nestranný. A hlavně autor chce v manipulovat čtenáře k myšlence, že co není zakázáno to je povoleno proto je to cajk.

Jenže být hajzlem není žádné porušení zákona. Nedá se soudit a nenávistníci nemohou někoho žalovat za to že je bývalý komunista, že si koupil modrou knížku, že donášel na své kolegy aby byl přijat do PZO, že si jako ministr financí rozhodoval o dotacích své firmě. To jsou pouze morální poklesky a něco to ukazuje o jeho voličích.

Č. Berka 15.8.2019 9:20

Re:

Jak víte, že si koupil modrou knížku?- Babiš si rok poležel v ženevské nemocnici s trombocytopenií - to mohlo na modrou knížku stačit. Navíc- každý! voják přísahal, že bude bránit socialismus ( s vojsky Varšavské smlouvy). Na jaké kolegy Babiš donášel, když do PZO nastoupil hned po škole? Z jeho životopisu: "Po ukončení VŠE jsem měl původně nastoupit do PZO Koospol, ale získal

jsem místo v PZO Chemapol Bratislava, kam jsem 1. 11. 1978 nastoupil.

Byl jsem přidělen do oddělení chemikálií, kde jsme byli 3 absolventi, a

jelikož šéf oddělení neuměl anglicky, bylo mým úkolem překládat jeho

telexy do angličtiny...

K. Ignacio 15.8.2019 14:07

Každý v PZO musel vyplňovat povinná hlášení. Když tomu ne říkáte donášení tak jak? Každý ví jak to s jeho modrou knizkou tenkrát bylo zeptejte se Jirky Šlégra - těžké astma že ,,,,