25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Krize demokracie, nebo demokratické hledání?

Mezi politology a nejen u nás už delší dobu převládá přesvědčení, že je demokracie v těžké krizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 11.9.2017 10:14

Re: Přesně tak

"My" ?? Vás je víc ?? Neděste mě ...

P. Lenc 11.9.2017 10:29

Re: Přesně tak

Není jich víc, ale o to jsou hlasitější.

M. Moravcová 11.9.2017 12:15

Re: Přesně tak

oni jsou placeni od plevelení příspěvků a odvádění od tématu. Takoví placení rozesírači.

J. Nový 11.9.2017 10:00

Hranice

Hranice jsme zrušili za určitých podmínek. Ne za takových, že se bude moci jít kdokoliv a kdykoliv. Ne! Zvětšili jsem pouze území a počet lidí, u kterých to jsme ochotni akceptovat a to samé čekáme od nich. Ale to bylo stále za podmínky ochrany vnějších hranic schengenu. Nikdy tenkrát nepadlo ani slovo o tom, že si tu hranici budou moci překračovat beztrestně tisíce a tisíce afričanů a asiatů.

Nikdy nepadlo slovo o tom, že místo hlídání hranic schengenu budou lodě italské pobřežní stráže, španělské pobřežní stráže zajíždět k pobřeží Afriky a tam nakládat kohokoliv, kterého tam potkají a dovážet je do Evropy (schengenu). Ne, že by se změnilo a bylo schváleno členskými státy znění schengenské smlouvy. Ne, že by se změnilo a bylo odsouhlaseno z dublinských dohod, ale prostě se v Evropě našlo pár suverénů (Merkelová, Juncker, Hollande), kteří začali veřejně vyzývat k porušování platných dohod a smluv a kupodivu "nezávislá a objektivní" evropská média naprosto selhala a začala tuto podporu nelegální činnosti podporovat. Odsuzován a haněn byl naopak každý, kdo se zastával dodržování platných dohod a smluv. Pamatujeme, co si museli svého času vyslechnout Maďaři, kteří právě chtěli schválené dohody dodržovat a hranici hlídat.

Evropa je bohužel v situaci, kdy není podstatné to, co je psáno a schváleno, ale staví na tom, co vyřkne několik evropských představitelů - bláznivých dobroserů. Ale toto není dobrá cesta, ta nemůže přinést nic dobrého.

T. Kočí 11.9.2017 10:06

Re: Hranice

velmi přesné

P. Lenc 11.9.2017 10:30

Re: Hranice

Ano, analýza bez chyby.

P. Harabaska 11.9.2017 11:24

Re: Hranice

Možná bychom se měli poučit u amerických politiků. Přesněji od jedné političky jménem Nuland, která při jisté příležitosti pronesla krátkou ale výstižnou větu: Fuck the EU!

M. Moravcová 11.9.2017 12:12

Re: Hranice

perfektní

V. Student 11.9.2017 8:40

Pane Tomský, jak to přijde...

...že filozoficko-sociologicko-nábožensko-politologické a já nevím jaké ještě osobnosti a jejich traktáty, perfektně zdůvodňující, proč je Evropa v průseru, jsou dobré tak leda k tomu, abychom si poplakali a zazoufali?

Jak je to možné, že knihy jako Podivná smrt Evropy a desítky dalších nic neznamenají pro stávající evropské lídry? Jak to, že na další filozoficko-nábožensko-politický vývoj Evropy nemají vůbec žádný vliv! Jak to, že zdokumentovaná zrůdná manipulace ze strany "migračních" neziskovek a jejich (prozatím jen morální) odsouzení ze strany Itálie a dalších nevyvolá odpovídající reakci našeho mainstreamu? Ten o nich mluví jen v superlativech a ve zprávách nechává pindat "hrdiny" z Lékařů bez hranic, kteří se reálně pohybují na hraně zločinu (spolupráce s pašeráky, vypínání zařízení, sloužících k identifikaci lodi, nelegální vstup do výsostných vod Libye atd?).

Já vím, že politici "nevnímají ohroženou bezpečnost státu". Už to prosím přestaňte konstatovat,nejen vy osobně, ale vy, kteří máte vzdělání, přehled, ale hlavně možnost cosi ovlivnit! Už se od tohoto faktu laskavě odpíchněte k činům, ano? Nebojte se, když to bude mít hlavu a patu, dost lidí vás podpoří. Ale my to začít nemůžeme,to musíte vy!

R. Houška 11.9.2017 10:06

Omyl, když lidé nepodpoří politiky, jako je pan Tomský, tak to bude v háji. Ale jak z toho ven, když pan Tomský s panem Robejškem tak zoufale nedokáží to, co zvládá i Tokio Okamura, srozumitelně oslovit voliče. Jinými slovy, konečně by si měli připustit, že když jde o všechno, tak účel světí prostředky...

V. Student 11.9.2017 10:33

Re:

Fajn. Pak je úkolem pro Tomského atd. převyprávět své složité vize jednoduchým tomiookamurovským stylem pro nás ostatní. Není to ironie, opravdu je potřeba tyhle teze zjednodušit, aby byly přístupné všem. Tomio je vychcánek první třídy, ale tohle fakt umí!

R. Morava 11.9.2017 10:09

Re: Pane Tomský, jak to přijde...

Pan Tomský je ve straně Realisté. Bohužel především lid rád tlachá a ty fakta které jste popsal u voleb ignoruje. A právě tento článek Vám nabízí řešení

Volte Realisty!

V. Student 11.9.2017 10:38

Re: Pane Tomský, jak to přijde...

Fakta ignorována nejsou, jen se pořád o nich dokola mele. Ale volit je budu. Už kvůli Tomskému. Ale nějak postrádám jeho vizi řešení problému, když vyhrají. Nemyslím program, který jsem, pravda, prozatím jen přelétl. Myslím konkrétní postup řešení problému "Islám v Evropě". Bod po bodu. Co činit, jak zajistit schůdnost řešení, s kým přitom spolupracovat, s kým v žádném případě (rozhodně s těmi, kteří islám jako problém nevidí). Volit je budu, i když mám pocit, že nás nebude dost.

R. Houška 11.9.2017 7:31

Pane Tomský, vám to přijde jasné, mě to přijde jasné. Přesto na mě volební agitace Realistů působí jako nedosolený bramborák. Jednou si kousnu, a nechám to na tácku. Bude to maximálně o dvou procentech. Ani ne jako onehdá ODA. Takhle to, s materiálem co má hlasovací lístky v rukou, dělat nelze. Argumenty nelze stádu predávat s projevem intelektuální nadřazenosti. I ten koblihářský papaláš to pochopil...bohužel.

J. Schwarz 11.9.2017 6:58

V cestě účinné

podpoře rodin opět stojí ideologie, neboť kvůli "zákazu diskriminace" bychom zároveň s podporou vícedětných rodin museli podporovat romské parazity, hodlající právě z podobné podpory žít a produkovat dítka se stejným životním stylem, dokud to většinovou společnost nezničí.

R. Tichý 11.9.2017 8:07

Staci rict, ze podporujeme rodiny s dvemaaz ctyrmi detmi....

V. Student 11.9.2017 8:44

Re:

A v tu chvíli z nás začnou mačkat slzy problémisti. Už vidím ty srdcerváčské pořady na ČT s rodinou o pěti dětech, samozřejmě bílou, které jste "svým necitlivým rozhodnutím ublížil". Źijeme v době, kdy stále více lidí nehledá řešení, ale důvody, aby to nešlo, nejelo, nedařilo se....

Platí stará pravda, že když se nechce, tak je to horší, než když se nemůže!

R. Morava 11.9.2017 10:19

Re:

Tak ono to není o počtu, ale způsobu podpory.

Pan Tomský samozřejmě podporuje daňové zvýhodnění rodin s dětmi a v tomto článku menší pracovní úvazek.

Ty o kterých se tu píše na diskusi (ne jen Romové) kteří si dělají děti na dávky zvýhodnění nebudou. Zvýhodnění budou ti co pracují. Pokud nějak pracujete a máte dětí podívejte se na výplatní pásku. Máte tak 1300 na dítě a desetitisíce platíte státu. Mladá žena před mateřskou i pár let po ní není pro zaměstnavatele atraktivní, rozhodně ne z hlediska daňového. Takže není dostatečné zvýhodnění.

M. Prokop 11.9.2017 8:33

Re: V cestě účinné

Podpora daňovými úlevami se cikorek moc nedotkne.

F. Navrátil 11.9.2017 9:01

Re: V cestě účinné

Stačí podporovat rodiny na základě sociálního pojištění. Nepřizpůsobiví by rychle pochopili, že skončila doba, kdy si pořizovali děti jako výrobní prostředek k dobývání sociálních dávek.

J. Nový 11.9.2017 9:36

Re: V cestě účinné

Ale vždyť ty chudinky děti za to nemohou a chtějí mít také šťastný a plnohodnotný život jako ostatní děti, ne? :-)

Takže jim prostě dát musíme....

V. Kotas 11.9.2017 6:13

Demokratické hledání,

protože zde je jen parodie jak na ni, tak na kapitalismus.

D. Stys 11.9.2017 5:17

Piráti

Pane Tomský, utkvělá předsatava, že Piráti - tedy ti čeští - jsou banda jednostranně zaměřených autistů, je nesprávná. Přečtěte si jejich program a uvidíte, že mají pro většinu oblastí analýzy mnohem kvalifikovanější, než všechny ostatní strany dohromady. Podobně pokud jde o navrhovaná řešení a jejich technickou realizovatelnost. I když ne se vším musíme souhlasit, jsou to jen technická řešení, jako všechno, co člověk vymyslel.

M. Prokop 11.9.2017 8:34

Re: Piráti

Analýzat můžu co mne napadne, důležitá je reálnost řešení.

V. Student 11.9.2017 8:58

Re: Piráti

Ale pane Štys! Někoho možná existence chytrých, sebevědomých a zároveň negativně až agresivně vymezených jedinců překvapí, ale to by opravdu neměla!

Obzvlášť v neziskovkách a různých svérázných, k anarchii tendujících uskupeních jich najdete plné kýble. Poznáte je podle toho, že mají rádoby perfektní program, ale v pohodě podrážejí a oblbují každého, kdo má jiné názory, protože si ho neváží, je pro ně jen problém, nic jiného.

Vidí Piráti ještě někoho jiného, nějaký jiný subjekt, kterému stojí zato naslouchat? To víte že ne! Jen oni vědí jak na to. Autističtí nebudou, to souhlasím, ale banda jednostranně zaměřených sobců je to v každém případě.

J. Cervenka 11.9.2017 3:14

katastrofa

Vse hezky napsany - jen chybi duraz na to dulezite: anu jeden muslim do Cech.a To tvrdit neni primitivismus ale slo by o potencionalni kulturni a spolecenskou katastrofu .Fakt to ukazuji i historicky.