20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Krize demokracie, nebo demokratické hledání?

Mezi politology a nejen u nás už delší dobu převládá přesvědčení, že je demokracie v těžké krizi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Zelený 11.9.2017 21:39

Re: Lhář, lhář, lhář:

1. Z pískovištních výmluv typu "Ale von zase a taky a tohle ..." normální člověk vyroste nejpozději po odeznění puberty.

2. Které Schengenské a Dublinské pravidlo či pravidla porušil kdo ?

M. Prokop 11.9.2017 22:12

Re: Lhář, lhář, lhář:

Schengenské země mají hlídat vnější hranice, na to serou hlavně Řekové, dříve i Talijáni. Dublin velí aby se připrchlík zameldoval v první bezpečné zemi, na to zase srali hlavně Němci a Švejdové.

Ještě něco vám není jasné?

K. Zelený 11.9.2017 23:03

Re: Lhář, lhář, lhář:

Schengenské země mají hlídat, nikoliv nikoho za cenu masakrů nepouštět jak si ve vlhkých snech představuje vaše parta.

O tom, kdo má kde požádat azyl, si něco přečtěte někde jinde než v publikacích institutu imeni klause. I kdybych akceptoval, že vám v hlavě uvízlo, že to mají udělat v první zemi, kterou vy považujete za bezpečnou, máte snad za to, že se do SRN a Švédska parašutovali ? Nebo si myslíte, že měli vlaky vypravené z Maďarska přes Rakousko eskortovat pod bodáky ... kam ?

R. Brzák 11.9.2017 18:27

Re: Lhář, lhář, lhář:

Pan Tomský píše v mírné nadsázce - ale Vy ve svém zaslepení strachem o nadlidský projekt jednotného lidstva (zatím v Evropě) vedeného těmi nejlepšími, protože neovlivnitelnými sprostým voličem nejste schopen ani základní reflexe reality. Píšete o nedodržování smluv - ale zřejmě jen těch, které vyhovují velkým hráčům - na Dublin a pravidla Schengenu spolu s EU (tedy Německou a Francouzskou) věrchuškou nehledíte...

P. Rudolf 11.9.2017 19:01

Re: Lhář, lhář, lhář:

Tomský napsal primitivní politickou agitku, o žádné nadsázce, byť mírné, nemůže být ani řeč. Pan Zelený reagoval naprosto adekvátně, prostě sprostého lháře označil lhářem. Smlouvy EU platí pro všechny, což potvrdil i Evropský soudní dvůr a žaloby Maďarska a Slovenska zamítl. Rovněž bylo potvrzeno, že Dublin porušen nebyl a dodržování pravidel Schengenu nikdo z členů EU nezpochybnil.

Takže jen kecáte.

R. Tesařík 11.9.2017 19:54

Re: Lhář, lhář, lhář:

Primitivní politické agitky sem šoupete vy...

M. Prokop 11.9.2017 21:06

Re: Lhář, lhář, lhář:

Obvykle se jeho snaha popisuje slovy "s vytrvalostí hodnou lepší věci".

K. Zelený 11.9.2017 21:44

Re: Lhář, lhář, lhář:

Bojim, bojim, nejvíce toho, že výsměchem dálkovým psychoanalytikům jim způsobím trauma. Tak si to psm tolik neberte.

Dublin a Schengen ... viz odpověď ad rem Prokopovi. Můžete případně soudruhovi v boji pomoci s reakcí.

M. Prokop 11.9.2017 22:14

Re: Lhář, lhář, lhář:

Odpověď? Leda tak prokázání neznalosti zeleného EUrosoudruha.

K. Zelený 11.9.2017 23:08

Re: Lhář, lhář, lhář:

Vypadá to, že i toho se strachem ovládaný Brzák bojí.

Mmch - ty nálepky, přídomky, zkomoleninky - vy jste fakt z toho pískoviště moc nepoporost.

P. Rudolf 11.9.2017 16:28

Pane Černý

Píšete moc hezky (mám na mysli obsah vašich trochu lelkujívích vět), ale s těmi 90% Čechů, odmítajícími pomoc uprchlíkům, pravdu nemáte. Je jich tady sice nepoměrně víc, než v Západní Evropě, ale tak strašné to zase není.

Nesmíte soudit podle psích vyděšených stařečků a babovřesk.

T. Cerny 11.9.2017 20:21

Re: Pane Černý

Mily p. Rudolf, jiste muj dojem co se tyce svetonazoru cechu neni signifikantni, neb tu mam asi jen 20 pratel a z tech jeden jediny je pro pomoc uprchlikum . Myslim ze se zlodeji Klausovi svymi do nebe volajicimi demagogiemi ( v EU je to jako za komunismu etc. )se podarilo uplne zblbnout naproste gros cechu, kteri v mem CSR zdaleka nebyli tak rasisticky stigmatisovani.Vzdyt se podivejte an Vase Galionsfiguren Vasi uzasne politicke garnitury :

1.zlodej Klaus : hranice nperodysen pro uprchliky uzavrit

2.pres.Zeman : ditto , ministr vnitra chovanec : ditto, premier Sobotka :ditto.

Podepsal jsem sveho casu varovny manifest ceskych akademiku proti nebezpecne gradujicimu rasismu v Cesku. Klaus a jeho synove nazvali tyto akademiky " pseudoakademiky ". I u nas mame podobne rasisticke kreatury , lec tech je summa summarum nanejvys ca 10% .

Vschny ostatni strany krom AfD a neonacistu podporuji pomoc uprchlikum . Nase p. Merkel - kterou naprosto oligophrenni cesi nazyvaji po svem , po moronsky : " Hitler v sukni "ma podporu asi 70% nemcu , jeji starna jen asi 40% , za ni v odstupu soc.dem s 25% atd.atd.

P. Rudolf 11.9.2017 20:49

Re: Pane Černý

Ještě jednou, pane Černý, s vašimi názory téměř úplně souhlasím, ale s těmi 90% prostě pravdu nemáte. Je zde význačné procento politiky a mnohými novináři vystrašených troubů, ale většinu nemají. A volby to ukážou. Strany těchto nenávistníků se většinou, až na vcelku bezvýznamné výjimky, do sněmovny nedostanou. Tak zlé to s Českem ještě naštěstí není, i když podle posledních dvou prezidentů by tomu člověk z venku asi těžko uvěřil.

T. Cerny 11.9.2017 14:45

profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Pathognomonicke pro p. Alexandra Tomskeho jsou jeho zcela konstantni nahledy na :1.spatnost nasi EU 2.neustale manifestovany obdiv k tomu nejznamejsimu zlodeji z Ceska Klausovi ( kazdy si muze zadat v Google : "zlodej Vaclav Klaus" v kteremkoli svetovem jazyce ( z tech co znam voleur VK, thief VK, ladron VK , Dieb VK , ladrao vk )- o moc vic jazyku neznam , ale urcite to bude k vyhledani i v cinstine , hindu , urdu nebo v hebrejstine . 3. neustale nazyvani Nemcu " stadem "etc. ( toto je u p.Tomskeho ale restlos nachvollziehbar -beze zbytku pochopitelne )4.p. Tomsky nemuze pochopit , ze nase solidarni EU musi Recku a Italii , ktera je diky sve mediteranni posici uprchliky zcela zavaleno , pomoci. Kdyby clovek ocekaval od cechu , polaku , rumunu a madaru dobrovolbnou pomoc , zbylo by zcela jiste u tech 10 uprchliku , co cesko u sebe prijalo.

Analogicke by to bylo u cechu a spol. s " dobrovolnym placenim dani dle vlastniho usudku"

Proto jsou ty od odborniku vypracovane " kvoty " elementarne nutne .

Cesi to ale nazyvaji : "obscese ,absolutni inhumannost a hloupa mantra hitlera v sukni ( tim mini cesi nasi celosvetove vazenou a obdivuhodnou p. Merkel.

Psat sice neumim , ale za to delam chirugii uz pres 50 let , z toho poslednich 45 let v nasi svobodne a demokraticke EU.

S. Netzer 11.9.2017 14:54

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

A žádný tremor, když "delate chirugii uz pres 50 let"?!

:-)))))

T. Cerny 11.9.2017 15:42

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Mily p. Netzer ,samozrejme ze uz neoperuji i kdyz ani klidovy ani intencni tremor nemam. jsem z rocniku na FVLKU s prof.orthopedie Sosnou z Motola , prof.kardiochirurgie Ivanem vankem a gynekologem prof. Citterbartem z Prahy- mate-li neco spolecneho s mdicinou.

Delam nni Behandlunsgfehlergutachten pro soudni potrebu v pripadech podezreni na pochybeni lekaru v oborech operativni orthopedie, neurochirurgie a traumatologie.

T. Hraj 11.9.2017 15:15

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

S psaním na tom tak špatně nejste, spíše s myšlením a domýšlením vlastních(?) slov.

Smíchal jste toho dohromady hodně a navíc způsobem, který si oponenturu ani nezasluhuje. Snad tedy jen doporučím: zkuste se poctivě zamyslet, jestli svým jednáním paní Merkel (a jí podobní) migrantům opravdu pomáhají. Jestli jim (a jejich dětem) tím přijímáním činí dobro. Nemluvě o konání dobra pro Němce, její voliče a spoluobčany. Přeji pěkný den.

S. Netzer 11.9.2017 15:25

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Naopak, s psaním je pan doktor na tom špatně, asi mu už neslouží zrak.

Ale s charakteristikou pana prezidenta kLause naprosto souhlasím.

Tak jako s nutností pomoci Řecku a Itálii. Chování vyžírek EU je skandální.

T. Hraj 11.9.2017 15:48

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Tou "pomocí" Řecku máte zřejmě namysli více než 250 mld EUR, které v něm byly utopeny z peněz daňových poplatníků členských států EU a to v přímém rozporu s Lisabonskou smlouvou (ECB dle ní nesmí sanovat státní dluhy jednotlivých členských států).

A těmi "vyžírkami EU" potom nemůžete myslet nikoho jiného než německé, francouzské a některé další banky, jejichž špatné investice v Řecku tou "pomocí" byly sanovány (dluh změnil věřitele).

To vše ale samozřejmě bledne před krádeží propisky, to je jasné.

T. Cerny 11.9.2017 15:57

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Jak vidno p. Hraj se nahledovy protagonista 90% jeho ceskych spoluobcanu a nazyva explicitni humanismus nasi p. merkel " vyzuirkami v EU " a ty bezprecedentni farizeje z ceska rumunska , madarska polska a ostatnimi zememi vychodu " opravdovymi humnisty kteri uprchlikum pomahaji " . Zpusob mysleni techto vychodoevropskych zemi je pro mne neuveritelny.A co se ma udelat s temi statisici uprchliky kteri jsou uz v Recku , Italii ci Spanelsku ? Endlösung ?

Doufam ze tyto staty brzy od nas z EU vystoupi.

Tolik jako GB ( 100-200 miliard EU ) jiste ale ty male vychodni zeme m,uset vracet nebudou .Neuveritelne je jak madarsko s polskem a ceskem neuznava verdikt evropskeho soudniho dvora.

Ale severni korea take neuznava jine soudy nez korejske .

T. Cerny 11.9.2017 15:49

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Mily p. Netzer. , jiste trpim presbyopii o tom neni pochyb. Lec jsem presto o roky mladsi nez ten vas zlodej Klaus - on vystudoval za nejhlubsiho komunismu diky nasemu neoddiskutovatelnemu politickemu konformismu i kdyz bez stranicke prislusnosti 58-63 5 let politicke ekonomie , ja 60-66 FVLKU v Praze .

Jste nejak anamnesticky spjat s tim ex fotbalistou ?

S. Netzer 11.9.2017 15:57

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Milý pane doktore, jsem žena, trpím myopií a s Guentherem N. nejsem nijak anamnesticky spjata.

Musím se ale energicky ohradit proti Vaší větě "ten vas zlodej Klaus". Ani můj, ani náš není.

J. Kombercová 11.9.2017 16:05

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Já jsem obyčejně česky odjakživa krátkozraká, ale nijak tím netrpím. Dokonce dosud čtu bez brýlí.

T. Cerny 11.9.2017 16:16

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Vite ona ta presbyopie se v prubehu casu meni . Vrozena myopie ale sned ne tolik ( nejsem ophthalmolog ! )

Ja jsem kdysi ( asi pred 10 lety )prechodne take potreboval bryle na cteni a ted po 51 letech chirurgie ctu opet bez bryli !

M. Prokop 11.9.2017 18:17

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Netzer trpí politickou myopií (kromě jiného). :-P

J. Kombercová 11.9.2017 18:21

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Trpí jak zvíře.

T. Cerny 11.9.2017 15:38

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Mily p. Hraj, samozrejme je to primarne otazka svetonahledu . Muj je diametralne odlisny od toho vaseho , p. Tomskeho , zlodeje Klause a ca 90% vasich spoluobcabnu v Cesku.Samozrejme ze p. Merkel se zachovala obdivuhodne , kdyz ty statisice ubohych uprchliku bez jakekoli pomoci dahinvegetujicim na Budapestskem nadrazi pozvala k nam , zatimco zlodej Klaus a cela ceska politicka garnitura pozadovala resolutne " neprodysne uzavrit hranice aby do toho jejich ceska neproklouzla ani mys ".Kdyz v r. 92 k nam prislo 1 mil. uprchliku pred valkou na Balkanu , spousta Kassander kricela : to nikdy nezvladneme . A zvladli jsme . Stejne tak zvladneme i nyni s temi 1,5 mil. uprchliku.Samozrejme u nas mame stejne odporne rasisticky smyslejici spoluobcany - tech je u nas ale sotva 10% ( AfD, NPD etc. )vsichni ostatni jsou pro pomoc uprchlikum . U Vas v Cesku je proti pomoci uprchlikum ale asi pres 90% Cechu.

T. Hraj 11.9.2017 15:54

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Abyste to ale, pane Černý, s tou pomocí všem vy Němci zase nepřehnali, znáte se.

Mimochodem říkáte, že to zvládáte. Zajímalo by mne, jestli byste tuto větu byl schopen říci do očí pozůstalým obětí teroristických útoků (ne že bych ty útoky osobně považoval za ten největší problém masmigrace).

S. Netzer 11.9.2017 16:07

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Ne všichni pozůstalí obětí teroristických útoků jsou tak omezení, aby byli přesvědčeni o kolektivní vině migrantů.

T. Cerny 11.9.2017 16:09

Re: profil p. Tomskeho v prubehu vice dekad

Naprosta vetsina teroristu se rekrutuje z rad obcanu GB , francie , nemecka , spanelska etc. kteri se v nasi EU narodili .

Nejvetsi masovy vrah v novodobych dejinach je bestialni krestan Breiwik s krizkem na krku , zavrazdivsi 77 mladych krestanu. To zadny muslim sam nedokazal.Pozustalym techto obeti bych tezko dokazal rict , ze takoveto imensni bestiality je schopen jediny krestan, ktery tim chtel podporit aktivni boj proti islamisaci Evropy nasim par excellence krestanskym zpusobem .

Samozrejme ze Vas a 90% vasich ceskych spoluobcanu nikdo nepresvedci , ze jen cesi s polaky rumuny jsou humaniste , zatimco ostatni staty EU jsou jen " vyzirky ".To jsme proste my cesi ( i kdyz ja vas spoluobcan nejsem a nikdy nebyl . )Ze u nas mame 5 mil. muslimu , v GB a Francii jeste vic je naked reality. A ty u nas zcela jiste naveky zustanou. Und es ist gut so !A to je dobre neb kazdy v nasi EU ma pravo vyznavat jakekoli nabozenstvi, coz potvrzuje dnes a denne ten nadherny papez Franciskus.