29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Krize a dluhy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Loli 1.2.2009 9:07

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

ta věta není nesmysl , pokud ji budete chápat v celém kontextu mého vyjádření,Potom vám bude naopak jasné, že nezáleží ,zda to je majetek privátní ,nebo státní.Bohatství-vlastněný majetek, dle oběmu ovlivňuje v současnosti neúnosně roli,chování politiků a td.Z toho potom pramení to, co prožíváme.Samo sebou to ovlivňují i jiné faktory pokud to budeme chtět rozvádět.

Glosator 31.1.2009 21:36

A proč by se ten jednotlivec měl vůbec snažit, když jeho děti z toho nic mít nebudou

Dá se to řešit fiktivními obchody, převody peněz do ciziny, nákup zlata apod. Ale takové investice do nemovitostí, které budou stát i 100 let po jejich smrti se v takovém případě nevyplatí.

Japonci jsou ochotni pracovat pro firmu, aniž to je v přímém vztahu k příjmu.

Posleda 31.1.2009 14:54

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Psáno na staré dobré kadibudce, že. Autorovy názory se "nevyvýjejí"- a o pravopisu hanba mluvit...

Loli 31.1.2009 15:19

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Pane ,za pravopis se omlouvám, jsem méně vzdělaný než vy , ale na rozdíl od vás myslím a konbinuji a uvádím názor s argumenty.Bavíme-li se o současných problémech, domnívám se ,že je lepe určitý názor a myšlenka, které mouhou třeba i přispět kladně k řešení, než vaše kritika mého pravopisu se zmínkou o kadibudce. Jak je vidno, vzdělání neznamená to , že si o sobě vzdělaný může myslet ,že je nejchytřejší. Já , na rozdíl od vzdělaných umím věci , které nedokážete zase na oplátku vy.

Posleda 31.1.2009 18:21

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Pravopis vem čert- ale ten puch, ten puch je k nevydržení. Zavanulo to tu léty, kdy byl úzkým profilem i ten toaletní papír. Pardon; za dolary či bony ho bylo v Tuzexu pořád dost- abych nekřivdil. Myslím, že právě tato zkušenost Vás inspirovala k poslední prognostické "myšlence".

Loli 31.1.2009 18:53

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Ne vážený,naopak za min. režimu jsme byli s mým otcem oba dost pronásledování, jenom jsme toho nevyužívali nyní jako mnozí, ale už tehdá jsme nesouhlasili s nadřazeností, útlakem , nerovnoprávností,nespravedlností a násilým. A ani nyní se stím nehodláme smířit.Zdali jste si nevšiml, ono to tu je zase .A můj otec už tehdá říkaval, že žádný ismus není špatný , ale lidi co ho provádí jsouli špatní tak je takový. A nyní těch špatných je ve vládnutí zase moc a stále jich přibývá a dokonce bych ze skušenosti řekl, že jsou i horší.Mě je milý pane jedno , jaký systém tu bude, ale není mi mjedno, jací lidé ho budou a dělají.

jirka.s. 1.2.2009 1:48

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Jó, milej Loli! Tak Vám je jedno, jaký systém tu bude? No, to se pak ovšem nemůžete divit ani tomu, jací lidé ho budou provádět! Lidstvo totiž vymyslelo jeden systém, pro který,aby vůbec existoval, je nutné, aby ho realizovaly ty největší sv/ině z množiny dostupných lidí! A ta je bohužel nezaměnitelná, dá se říci přímo konstantní!

Tož vybírejte! ;-(

Loli 1.2.2009 8:23

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Vždyť vy mi vlastně dáváte za pravdu, vlastně se v základě shodujem.Vybírám, zrovna tak jako vy z možného.Definitivní řešení neexistuje, to je známé, ale tací, jako my hledají alespoň možnost zlepšení.Díky ,že nás snad bude přibývat, aby se snámi nezametalo.

modřín 1.2.2009 21:00

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Praxe je nad veškerou teorii. Podívejte se třeba do lesa. Od jakživa platilo, že se z lesa může vytěžit pouze to, co tam narostlo. Rozumný nadlesní vytěží raději méně, neboť počítá s vichřicí a jinými kalamitami.  Máme-li ve vládě někoho, kdo by se podobal rozumnému hajnému, tak je to asi pan Kalousek. Bohužel obhospodařuje vykácený les, který je třeba napřed znovu zalesnit. Ovšem tato parcela se mi jeví natolik zerodovaná, že bude úspěch, uchytí-li se alespoň plevel.

kudý 1.2.2009 23:24

Re: Pořádná revoluce , ale bez přívlastků jen dle definice

Milý modříne, to je trefa. Ale úspěch by byl, kdyby se neuchytil  Paroubek. To je plevel nad plevely.

Monte Christo 31.1.2009 14:08

Krize a jak s toho tedy ven?

Jsme tedy Evropane a co jsme dokazaly spolecnymi silami?Nic jen prakticky projist sve moznosti a vlada tomu jeste pozehnala...Jsou vsak cesty vedouci nejen k zachrane ale i k slusne prosperite CR ale i cele evropy,avsak jde o to ,kdo stoji v cele a jestly budou ochotni mu uverit nejen lide doma ale i v cele evrope...Pak nastane nastane zlom nejen v politice ale i obchodu...Zalezi vsak na lidech,kteri sami rozhodnou....Monte Christo Washington DC Ma zeme Me srdce

Ludva 31.1.2009 13:49

Vězení pro dlužníky se zrušilo,

takže se není třeba bát. Nikoho nezavřou, ani stát. Jen ti, co mají hodně peněz, by o ně mohli přijít.

ceskej Honza 31.1.2009 13:22

je to krize systému

údajne nejspolehlivejsí systém, kapitalismus, je zranitelný nicí sám sebe. Zásahy státu do ekonomiky jeste nikdy nic dobrého neprinesly, takze tady si nadeji nedelejme. Zdá se, ze nás neceká nic dobrého.

Chalupa 31.1.2009 12:32

Pohled z opačného konce

HDP zeměkoule je cca 50 bilionů dolarů, světová zadluženost je cca 20 bilionů dolarů a v daňových rájích je uloženo (se válí) cca 160 bilionů dolarů. 

Svět sr tedy skládá z obroského stáda dlužníků, kteří mají šetřit a z úzké vrstvy lidí, kteří mají tak "našetřeno," že se nám o tom ani nezdá.

Problém je zřejmě jinde pánové "liberálové.:

jirka.s. 1.2.2009 1:34

Re: Pochopil jsem, šopo !!!

Je nejvyšší čas na novou VŘSR !!!;-D

Malý Aston 31.1.2009 12:24

Nepujčovat si na voloviny!

To máte tak, když si pujčujete peníze tak to jsou peníze cizí, jak je ale máte vracet vracíte svoje peníze.A tak je lépe si nepujčovat a netrpět depresivními stavy že Vaše peníze musíte někomu vracet,když ten který je Vám půjčil je naprosto cizí občan nebo banka a má peněz jako šupek a Vy jen ten svůj příjem pro sebe.:-D

Abraham 31.1.2009 12:43

Re: Nepujčovat si na voloviny!

Souhlasím,

 Ale chci mít garanci, že při zapůjčce NE voloviny, bankovní sektor nezmění pravidla hry, v průběhu splátek..  

tygr 31.1.2009 14:29

Re: Nepujčovat si na voloviny!

dnes je půjčka pro vás , jako sebevražda vaše a veliký zisk pro vyvolené.Nejrozumější je nyní, raději se nějaký čas uskromnit a tím na vás nebude nikdo vydělávat a pro vás to bude nejefektivnější.Ale ten čas na uskromění musíte volit optimálně, t.z.zvolit i optimální vaši potřebu k současnu.

Abraham 31.1.2009 14:54

Re: Nepujčovat si na voloviny!

Pouze teoretizuji, půjčku nemám. Ale proč potom má stát  i z mých a Vašich prostředků, soukromé banky oddlužovat a to i vzhledem k půjčkám na VOLOVINY. !!!..

tygr 31.1.2009 18:37

Re: Nepujčovat si na voloviny!

to je právě to co říká Marx, vykořisťování chudých bohatými.Domnívá se někdo, že když živnostník zaměstnávající několik lidí nyní v krizi né z vlastních důvodů krachuje , že mu stát hodí záchranný balíček?Naši mocní mají výmluvu, na kterou chytají obyčejný lid a to, že když dají miliardy těm, co to zavinili,že pro lidi zachovají pracovní místa.Ve skutečnosti, dle tržní ekonomie kapitalismu, by je měli nechat, aby se z toho dostali sami(měli na to obrovské zisky v konjuktuře a mohli šetřit), nebo je nechat padnout a záchranný balíček použít pro ty pracující ,co tím přišli o práci a najít nové vlastníky těch krachovalejch podniků a nově je rozhýbat.Ale oni dají záchranný balíček těm, co vlastní ty instituce a tím jim zachovají majetky a vymažou jejich dluhy a umožní opět dělat zisky, ale to vše na úkor pracujících, kterým sice zachovají práci, ale oni to zaplatí ze svých daní, utahováním na mzdách a výhodách sociálních a pod a nikde není záruka , že to nebude za chvíli znova, ba naopak se veřejně hovoří o periodických krizích a v realitě je to vlastně dokola se opakující okrádání pracujících a stále se prohlubující rozdíl mezi vyvolenými a poddanými.A já se ptám ,jak dlouho a odpovídám si zároveň.Dokud nebudou pracující držet pohromadě alespoň ,tak jako ti vyvolení a budou současně jako ty vyvolení ,tak bezcitní.

Abraham 31.1.2009 18:58

Re: Nepujčovat si na voloviny!

Tygře, neříkate mi nic nového, a rozumím Vám.  A dovedu si představit, že rodiny by se zcela určitě měly bez půjček při troše skromnosti obejít. Ovšem podnikatelé, ať již právnické, či fyzické osoby v tomto stylu budou pokračovat i nadále.  Zde mám ovšem dilema. Umím si představit, že bez těch půjček by tyto kategorie byly na úřadech práce.( deseti-stovky ticíc lidí). . 

tygr 1.2.2009 8:40

Re: Nepujčovat si na voloviny!

Souhlasím, podmikatelské suběkty bez půjček je nesmysl, ale v této otázce se přikláním k názoru, že zájem těch vyvolených z vyvolených, co potřebují globalizaci pro svoje záměry a zájmy právě počítá, nebo lépe, ji vyhovuje, regulovaně nížší počet právě té střední vrstvy.Může tam být i určitá míra nezájmu s neznalostí ze strany vyvolených z toho důvodu, že nemají zájem ani spojitost s potřebami společnosti a její realitou.

Dušan Streit 31.1.2009 12:13

Krize důvěry z neschopnosti splácet

Vedle krize důvěry jde i okrizi ekonomickou. Neschopnost splácet není ničím jiným. Jinak souhlasím.

Nejhorší alternativu nám představuje ČSSD:

http://streit.blog.idnes.cz/c/67762/Bastard-CSSD-Protikrizovy-balicek.html

janoryna 31.1.2009 11:26

souhlasím

okamžitě zrušit nemocenskou, tzv. zdravotní pojištění, 8 hodinovou pracovní dobu a všeobecné volební právo a daně. každý všechno hned za své.

čtenář zdrojů 31.1.2009 11:48

Re: souhlasím

v tom případě si připravte peníze už ve chvíli, kdy výjdete na chodník před dům, kde bydlíte. Ten chodník Vám nepatří, Vy jste ho nestavěl, takže za chůzi po něm zaplatíte mýtné. A jestli Váš vůz parkuje volně na ulici, tak si připravte prachy na parkovné. No a pokud se rozhodnete s autem někam jet, zaplatíte mýtné.

Minutus 31.1.2009 11:09

Nemám rád dluhy

Ale pokud autor použil absolutní částku 100 tis. Kč, je to demagogický propagandistický tah. Odpovím stejně. Američanů je 300 mil a důiží více než 10 biliónů $. Tedy na jednoho amíka je to o dost více než 30000 $ tedy v přepočtu x 20 je to zhruba 600 000 Kč

ortelius 31.1.2009 12:06

Re: Nemám rád dluhy

Však toho mají američani taky plné zuby. (A ostatně průměrně berou tak zhruba 6x víc než my...)

Novak 31.1.2009 17:45

Re: Nemám rád dluhy

Ale take za zivobyti 6x vice utrati, nez v CR. 10 rohliku v prepoctu 50 Kc, plomba u zubare 10 000.- Kc...

Minutus 1.2.2009 1:40

Re: Nemám rád dluhy

Jen jsem trochu zabrouzdal a vidím různé údaje typicku kolem 35000$ ročně, takže nějakých 6000 Kč hrubého. Řekl bych že to spíše odpovícá naší superhrubé mzdě, která bude v průměru a něco přes 30000 Kč, takže to vidím tak na dvojnásobek.

Tx 1.2.2009 8:10

Re: Nemám rád dluhy

Dotaz: jelikož americký "bilion" je česky "miliarda", tedy český bilion je 1000 amerických bilionů, který bilion máte na mysli? Pokud český, pak je to cca 33000 USD/os, pokud americký, je to 33 USD/os.