28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Krisový vývoj ČSSD

Před koncem roku si dvě sesterské sociální demokracie, česká a slovenská, připomínaly svá významná výročí. Smer oslavil dvacet let trvání, ČSSD třicetiletí obnovy působnosti v mateřské zemi. Bylo-li ovšem v jejím případě co slavit. Bývalí voliči partaje a soukromě i stávající funkcionáři (!) o ní totiž mluví jako o nebožce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 10.1.2020 18:28

Autor kope do ČSSD ( a ona si to zaslouží) ne proto, že pohrdla a odkopla svoje dlouholeté voliče, ale proto, že šla do koalice s Babišem. Demoblok to neudělal a je na tom ještě hůř, navíc musí propagandovat a lhátRv. Toš tak...

P. Lenc 10.1.2020 10:15

Když socialisté opustí sociálnost a přejdou k "liberálnosti" a neomarxistické "korektnosti", tak jdou tam, kam patří.A že svou politikou nahání své bývalé voliče k Babišovi nebo Okamurovi je pouze důsledek "politiky" této povedené partičky.Mluvím o ČSSD, o jiných stranách jinde a jindy.

J. Chaloupka 10.1.2020 10:13

A není hlavní problém ČSSD, že již splnila to, co si dala do úkolů při svém založení? Placená dovolená, nemocenská, 8mihodinová pracovní doba atd.? Teď jen hledá, kde by našla. Komunita LGTB jí nezachrání, mají jen 4% a to všichni nebudou ČSSD volit.

J. Vágner 10.1.2020 9:38

Něco, nebo někdo dokázal zařídit, že se do vedení ČSSD dostali lidé typu Špidly, Sobotky, Chovance, Štěcha, kteří umanutě opustili své voliče. Ale nejsou v tom zdaleka sami. Bělobradek reprezentoval typického voliče lidovců stejně málo. A současný pravda láska šéf ODS má s bývalým 30ti procentním voličem partaje ještě méně společného. Něco dokáže zařídit, že se ve vedení tradičních partají objevují persony, které bezpochyby prezentují nějaké zajmy, ale neblbý volič stále přesněji tuší, že to nejsou jeho zájmy. Proto 30ti procentní Babiš. A proto musí být za každou cenu zlikvidován.

V. Mokrý 10.1.2020 9:34

Současní bafuňáři ČSSD a to od shora dolů, by si měli pořádně proštudovat archivy strany, aby konečně věděli, kdo byli jejich členové a voliči, do r. 1947.

A ten pražskej spolek ČSSD poslat konečně k šípku.

M. Šejna 10.1.2020 9:17

Tradiční volič ČSSD je velmi alergický na sviňárny a podrazy politiků jakékoli strany. A přesně tyto sviňárny a podrazy začali praktikovat předáci ČSSD.

Jistě si mnozí pamatují na to, jak chtěli jistí předáci ČSSD odstranit po volbách Sobotku. Výsledkem bylo vzbouření voličů, demonstrace a nakonec odchod rebelů z vysokých funkcí.

Přežil tehdy jen rebel Chovanec. Ten se pak Sobotkovi odměnil tím, že mu pomáhal podrážet koaličního partnera Babiše. Čapí hnízdo, korunové dluhopisy apod., jsou prací socanů pod vedením ministra vnitra Chovance.

A právě toto sviňáctví přesvědčilo tehdejší voliče ČSSD, že tato strana je už nevolitelná. Právě proto socanům spadly v roce 2017 během půl roku preference z 22% na pouhých 7%.

V. Čermák 10.1.2020 18:21

R^R^

D. Polanský 10.1.2020 8:43

Boj o koryta vyčerpává. A ČSSD se právě tímto bojem kapánek vyčerpala, a přitom nějak ztratila politickou orientaci. Ovšem na parlament (horní i dolní) by to stále mělo stačit. Zachraňuje to Maláčová, rozhazuje peníze ve velikém, až i ANO se z toho točí hlava.

F. Navrátil 10.1.2020 8:27

Autor se mýlí, když tvrdí, že ANO zavinilo pád sociální demokracie. Bohužel tomu bylo tak, že sociální demokracie vedená Sobotkou, Chovancem a Dienstbierem opustila své tradiční voliče a začala se lísat k městským liberálům. Opustila tak pohodlnou pozici nalevo od středu a prostor uvolnila Babišovi, který ho s povděkem obsadil. Ovšem městští liberálové sociální demokracii nevolí! V této harakiri politice sociální demokracie pokračuje, když si zvolila do čela Hamáčka z Aspen institute. Společnosti je spolufinancovaná Bakalou. Už to vidím, jak horníci, kterým Bakala ukradl podnikové byty, hromadně volí jeho ovečku Hamáčka.

Z. Ukolébavka 10.1.2020 8:05

Taktice "Vždy u koryta" přestává vanout vítr.

D. Polanský 10.1.2020 8:44

Ten vane u tohoto typu boje vždy a ve všech stranách. Jen někomu fouká do zad a někomu do prsou.

P. Neubauer 10.1.2020 7:32

Strana závisti a hlouposti včele se s. Gajdůškovou se musí odebrat do mimoparlamentních lavic. Tam se možná probere. Šance je velmi, velmi malá.

V. Vérosta 10.1.2020 6:20

hrubka v nadpisu, správně má být "krysový ..." ;-D;-D

R. Langer 10.1.2020 11:39

;-D R^