29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gebauer 24.9.2009 23:18

Proboha, paní Hybášková

Nevím, kolikrát jsem uvěřil ve vaše schopnosti vytvořit politickou sílu, která by mohla "obrátit" tuhle "ceskou zkorumpovanou"(MPZ CZ, pokuid to nevíte) na cestu rozumné demokracie!

Pokaždé jsem část svého hlasu odevzdal lidem, na něž bych se za normálních okolností ani nepodíval!

Takže vás prosím, přestaňte již kalit politické vody, vyzkoušela jste si to, nijak se vám nedařilo, stáhněte se do ústraní a lidem, kteří by jánevímkteré vaše seskupení chtěli volit poraďte, aby už toho nechali a volili to nejmenší zlo, tedy stranu 123! Děkuji.

Jovo Miks 24.9.2009 19:10

Vrat se do Bruselu......

A proc teda kandiduji na prvnich mistech v krajich Prazaci, kteri tam nikdy ani nebyli

H ybaskova, mate za 5 z vlastivedy.

RosPerot jr 24.9.2009 12:29

souhlas

Normalne Hybaskovou nectu ale toto neni spatne napsane. Az se divim. Opravdu psala ona?

Pavel 24.9.2009 9:18

Ať si kraje jedou za své

Pevně stanovit jejich podíl na daních (aby nemusely o nic žebrat u státu) a nechat je si financovat všechny své nemocnice školy silnice, když na to budou mít. Naopak je nesmysl dávat z centra na tyhle věci dotace. Převést na kraje i sociální politiku.

Státu nechat zahraniční politiku apod.

Wlasta 24.9.2009 11:43

Re: Ať si kraje jedou za své

jenže to centrála nechce, jejím základním postupátem je: přerozdělovat

david 24.9.2009 12:02

Re: Ať si kraje jedou za své

Již za vlády ČSSD jely kraje za své peníze. A to z jednoduchého důvodu: Hejtmani byly většinou z ODS.

Bohužel se tahle pravda některým nehodí.

Falk 24.9.2009 8:47

Kraje jsou na obtíž

Kraje- krajské úřady jsou molochy plné vyžírků. Copak by ministerstva nezvládla těch dvěstě (přibližně) "malých" okresů, které jsou lidem nejblíž? Jsem pro zrušení krajů - to bychom ušetřili!!!

honzak 24.9.2009 6:36

špatný je volební systém

a hlubokomyslné úvahy neúspěšné političky s tím nic neudělají. Kapři si rybník nevypustí, že?

Ke změně pomůže jen pár kandelábrů ověšených těmi největšími hýzly v politice (což zatím není autorčin případ).

Brain 24.9.2009 5:59

Slepice,

než budeš zase něco psát, potop si hlavu do kýblu se studenou vodou. Politici jsou znalci místních poměrů. Tak to jistě.

mol 24.9.2009 3:56

Souhlas

A proto je třeba přejít na volební systém, kdy celá republika bude jeden volební obvod.

Krekunda 24.9.2009 7:14

Re: Souhlas

A k urnám půjdeme korporativně a s muzikou!;-D;-D

Ludva 24.9.2009 10:13

Re: Souhlas

Souhlas, každý hlas voliče by měl mít stejnou váhu. A že každý má právo na svého poslance ? Už vidím, kolikrát bude Paroubek úřadovat v poslanecké kanceláři v severních Čechách. (A ještě u toho bude kojit) Takhle by to vyšlo na nastejno, kdyby se poslanci rozdělili do krajů až po volbách. Stejně je nikdo nezná.

Haf 24.9.2009 0:59

Paní chytrá, je to systémem voleb

a nechtějte mě tvrdit, že v krajích nejsou chytří lidé. jen ale systém voleb je negeneruje do čela. Jen přímá demokracie to může napravit a bez ohledu na strany...:-/

Krekunda 24.9.2009 7:18

Re: Paní chytrá, je to systémem voleb

Pane nebo soudruhu. Chytrost lidí v krajích nám ukázaly podzimní volby v roce 2008, kdy si ti "chytří" zvolili ještě chytřejší!  Dnes v krajích lidé jezdí po vymlácených silnicích, ale hlavně, že za ně socani zaplatí tři pětky u doktora! To není chytrost, ale chytráctví. Spíše však debilita!:-(

Pamětník 2 24.9.2009 13:51

Re: Paní chytrá, je to systémem voleb

Pane Krekundo,to jste tak naivní,že si myslíte,když budou lidé(nejen socani)platit poplatky  u doktora,že budeme mít kvalitní silnice?Dnes jsou potřeby peníze potřeba kam se podíváte.Snad by bylo dobré také zavést mýtné,chodníkové,úřadovné,školné,poplatky ve službách,prostě za vše.Svádění všeho jen na odmítání placení ve zdravotnictví už zavání  demagogií.Jen na vy světlenou,zatím jsem si nenechal proplatit ani haléř i když mne to stojí také dost.A nevěřte tomu,že si poplatky nechávají proplácet jen socani.Volby nic nevyřeší.Místo jedněch borců přijdou druzí a velice rychle se adaptují .Nevím jestli stačíte vnímat kolik politiků se stačilo vyměnit od roku 1989 a pořád mluvíme o devastaci myšlení,která nám zbyla po minulém režimu.Jak to vidím,jedni zdevastovaní odejdou,druzí přijdou a my se pořád oháníme tím,že socani nechtějí platit poplatky za zdravotnictví,či komunisté pokračují v destrukci.

Sam 24.9.2009 15:50

Re: Paní chytrá, je to systémem voleb

Souhlasím s Vámi Pamětníku. Příčinu tohoto marasmu vidím v zápolení dvou dominantních lobby o státní zakázky. Nově příchozí politik se buď přizpůsobí zájmům lobby a přes pravicovou či levicovou rétoriku se je snaží prosazovat, za což získává tučné odměny. Nebo se výjimečně nepřizpůsobí a pak je odstaven. Zatím se nenašel žádný politik, který by se věřejně vymezil proti  takovým praktikám a začal by proti nim aktivně bojovat. Jistou nadějí byl Karel Schwarzenberg, ale zdá se, že již nemá pro tvrdý boj dost sil. Možná ani organizačních schopností.

Jiná osobnost není a hned tak asi nebude...

Klotylda 24.9.2009 0:43

Politika: krajske, nebo celostatni

 Pravdivy clanek pani  Jano, dekuji a libam Vas na celo. teta Klotylda.

Pamětník 2 24.9.2009 14:02

Re: Politika: krajske, nebo celostatni

Jasně paní Klotyldo a tím se to vyřeší.Za tři dny nikdo nebude mít o článku ani potuchu.Zeptejte se spíše politiků,včetně paní Hybáškové,co ve věcech o kterých píše udělali.Zítra napíši podobný článek já a zase se nic nestane.Jen pár politiků posílí své postavení pomohou si v kariéře a tím to končí.Nebo si snad myslíte,že za všechno co se děje nese někdo zodpovědnost?Jedině snad ti postižení z nepolitického spektra.Ostatní se neztratí.Příště až budete chtít někoho políbit na čelo(i když je to Vaše vůle),tak to zvažte.