23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Krach střetu zájmů české opozice

Česká opozice podlehla svodům koronavirové krize a upřednostnila svůj boj s Andrejem Babišem před zájmy státu. Vyznamenali se v tom zejména senátoři za KDU-ČSL, STAN a ODS.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 23.3.2020 19:46

No jo, no ... politika ... průser jednou odezní a budou volby.

A je třeba se ptát - jak jsme my, opozice, využili průseru k získání voličských hlasů? Jak jsme jako opozice poukázali na fatální prohřešky a opomenutí těch, kdož vládli? Zdrtili jsme je dostatečně hojnou kritikou a důrazným odsudkem všech jejich pochybení, aby voliči viděli, kdo je jejich skutečnou oporou v těžkých časech? Taková příležitost se nemusí opakovat - za nic neodpovídáme, nic neděláme a tudíž nic nemůžeme pokazit, ale můžeme hodně získat!

M. Varadinková 23.3.2020 16:35

Ano. Opoziční strany zcela propadly.

L. Severa 23.3.2020 15:39

Je otázkou do jaké míry jsou ty výtky pravdivé. Jetliže jsou pravdivé, tak je článek poněkud mimo. Mám také jednu výtku. Když se zjistilo, že je roušek nedostatek, tak stát neměl nechat jejich výrobu na lidové tvořivosti. Ministerstvo zdravotnictví mělo příslušnými odborníky navrhnout a zveřejnit optimální roušku z dostupných materiálů a především zalarmovat možné výrobce po celé republice. Je smutné, že rouškomaty nezavedly vládní organizace. Místo toho se omezil na možnost použití šály.

M. Hartmann 23.3.2020 16:44

Zatímco vy budete čekat na "optimální střih" někde na webu, ostatní už dávno šili, tedy především šily. A díky jim všem! Vaše svolení a radu asi nepotřebovali (-y). O co šlo, věděl každý, snad i vy možná.

L. Severa 23.3.2020 17:46

Vůbec Vám nerozumím. Před chvílí jsem v televizi zaslechl, že ČVUT z VLASTNÍ iniciativy vyvinulo respirátory. Vláda nezařídila nic, jen dovolila používat i šátky. Moje svolení ani radu jistě nikdo nepotřeboval, ale od vlády bych, co se týče výroby roušek, čekal větší iniciativu.

M. Panter 23.3.2020 18:10

Dle vás tedy vláda dělá vše špatně , přesto v rámci EU patří určitě mezi ty hodně lepší... divné , že ?

L. Severa 23.3.2020 19:37

Napsal jsem snad, že vláda dělá všechno špatně? Pokud si myslíte, že patří mezi ty nejlepší, je naprosto nedoknutelná ? Napsal jsem jen, že pokud se týká výroby roušek, mohla, dle mého názoru, udělat víc.

F. Král 23.3.2020 19:46

Takže si myslíte, že by každý (samozřejmě vyjma těch opozičních) politik měl být zákonitě technicky zdatnější než absolvent ČVUT?! A kolik by měl politik umět skočit do výšky, příp. jak hluboko a na jak dlouho by se měl dokázat potopit bez dýchacího přístroje?

M. Hartmann 24.3.2020 16:47

Ach jo, pane Severo, ono je nějak v rámci té karantény zakázáno vyvíjet něco z vlastní iniciativy? Už jste se vyvinul?

L. Netolická 23.3.2020 13:33

Pane Bartoni, ty tři body senátního usnesení, které jste uveřejnil,jsou pravdivé! Babiš nedělá líbivou politiku?!Biatlon nesměl mít diváky a následně hokej ano?!To kritizovala opozice. Když jeden, tak všichni, ne? Podle vás smí opozice pouze Babiše a vládu chválit?! EU neřídí zdravotnictví v jednotl. státech, na to nemá kompetence. A na závěr - když opozice kritizuje,tak je to špatně a když nekritizuje, tak je to také špatně?!Vy jste opravdu nepochopil jaké nebezpečí představuje oligarcha Babiš, který má obrovskou politickou, ekonomickou, mediální moc a když si jeho osobu dáte do kontextu jak k bohatství přišel,jak korumpoval politiky, zaklekával na konkurenci atd, jak neustále lže, manipuluje, je obviněný ze závažného trestného činu, je v nekonečném střetu zájmů a lže, že není jak jedná s podřízenými.........., vy nevidíte to NEBEZPEČÍ OLIGARCHIZACE POLITIKY a schvalujete člověka s tímto morálním deficitem?!!!!!!!

Š. Hašek 23.3.2020 13:58

Nikdo nebrání opozici podávat variantní návrhy on line!!!!

Místo toho se sejdou a řeší historii, možno to, co zajímá Vás. Mě to nezajímá.

Já opravdu řeším dnešek a zítřek!!!

Zajímá mě krizová parta (nemám čas na vykulený oči Moravce a make up Fridrichové). A nikoliv Stanjura s melírem. Sledujete čísla??? Tedy kolem viru!

Zkráceno.

L. Netolická 23.3.2020 16:30

Na webu Aktuálně.cz si můžete přečíst článek - Snažíme se během krize také pomáhat, tvrdí opoziční lídři. Odmítají Babišovu kritiku.

J. Jurax 23.3.2020 19:56

Ano.

Opozice musí pomáhat kritikou všech chybných kroků vlády. Je to její povinnost! Neboť všechny ty vládní kroky jsouce chybné kritiku plně zasluhují!

M. Krátký 23.3.2020 14:55

I když uznávám, že ten hokej měl stát taky zatrhnout - tak si dovoluji tento komentář - na český hokej chodí v Čechách téměř výlučne Češi - kdežto na biathon by přijeli a to ve velkém počtu i cizinci s velkou převahou Italů - hezký den !!!

Š. Hašek 23.3.2020 14:59

Tak nějak ....

M. Hartmann 23.3.2020 16:39

Nic než pravda, pane Krátký! Je často dost těžké po někom chtít, aby přemýšlel i v souvislostech.

J. Vlček 23.3.2020 16:42

Paní Netolická, ve všech vašich příspěvcích šijete do Babiše co se dá. Vy vidíte v krocích Babišovy vlády, potýkající se s koronavirem, nějaké ohrožení demokracie?

Přesně jak říká pan Hašek, on někdo brání opozici přicházet s návrhy jak situaci, jež nemá za posledních sto let obdoby, řešit? Ono se to kritizuje a kecá, že.

Nebo, že by měla vláda spoléhat na zázrak, kterých vy jste už v životě zažila celou řadu, jak jste tu onehdy napsala? To, že někdo přežije onemocnění koronavirem, není ani tak zázrak, jako výsledek neskutečného nasazení zdravotnického personálu a odolnosti každého jednotlivce.

Spoléhat na zázraky se nedá, a proto vláda činí opatření, jaká činí v zájmu nás všech, tedy i vás. Přestaňte si tedy hrát na bojovnici za udržení demokracie. Tu ohrožují lidé, jako jste vy, a vám podobní, co chodí vyřvávat na náměstí coby miliony chvilek pro demokracii, ale nasadit si roušku je jim zatěžko.

M. Panter 23.3.2020 18:14

Konkrétně třeba ten biatlon . Na něj by se sjelo mnoho tisíc lidí z celé Evropy , včetně Itálie... Chápete pointu ?

Oligarchizace naši politiky začala Bakalou...pro úplnost.

M. Hoblík 23.3.2020 11:48

S Babišem netřeba bojovat, ot to zastane sám!

M. Šejna 23.3.2020 10:39

Opozice kritizuje vládu za to, co udělala vláda blbě před měsícem. Není ale schopná poradit vládě, co má vláda dělat teď. To bude opozice vědět až za měsíc.

Š. Hašek 23.3.2020 11:15

Přesné.

L. Netolická 23.3.2020 11:21

Samozřejmě, že opozice chce spolupracovat, iniciuje schůzky, ale její návrhy Babiš spláchne, aby je po nějaké době prezentoval jako své.Pan Šejna a Hašek zřejmě ještě nezaregistrovali, že opozice vládu upozorňovala na nedostatek roušek už koncem ledna a vláda s komunisty to odmítla projednat a řekla, že je všeho dostatek.

J. Hanzal 23.3.2020 11:26

Ano, paní Netolická, opozice umí opravdu jen a pouze KECAT. A to ještě nehorázné blbosti.

L. Netolická 23.3.2020 11:31

Vy nevíte, pane Hanzale, že opozice nemá nástroje, aby jednala? To má v popisu vláda. Opozice má úkol vládu kontrolovat, aby z Česka neudělala Babišovu firmu, víme? A opozice se snaží a kritizuje vládu, kde jsou překračovány zákony. Vy, stejně jako autor žijete stále v době socialismu.

J. Tomeš 23.3.2020 12:37

Opozice hlavně nemá patent na rozum. Vymýšlí pohádky o státu jako "Babišově firmě". Voliči snad volí podnikatele aby žili v socialismu?

L. Netolická 23.3.2020 13:37

Babiš má patent na rozum? To nejsou pohádky, Babiš svými postupnými kroky, které vy pochopitelně nevidíte k ovládnutí celého státu směřuje.

M. Hartmann 23.3.2020 13:12

A na jaké místo jste se vy posunula od toho socialismu, to Pán Bůh suď. Ale já soudím, že nejužitečnější pro vás i pro nás ostatní by teď bylo, kdybyste na tom místě někam zalezla a zůstala tam hóóódně dlouho, nejlépe až do ztracena. Zatím můžete sbírat a vymýšlet moudra, co má dělat opozice a co vláda dneska. Určitě ještě na něco geniálního přijdete, držím palce.

L. Netolická 23.3.2020 13:42

Pane Hartmanne, prožila jsem jako dítě padesátá léta, osmašedesátý a poté normalizaci. A jsem velmi citlivá na to, když nějaký oligarcha chce ukrást svobodu a demokracii. Vám zřejmě ke spokojenosti stačí pivo a buřty, já nechci být nesvobodná a žít v zemi, kde je nám předkládána lež a chvála vlády a jak je Babiš úžasný. Já se nechci vracet zpět.Pro mne je pravda zásadní.

M. Hartmann 23.3.2020 16:34

Vážená paní Netolická, nevím, o jaké pravdě mluvíte, ale domnívám se, že o té vaší. Nevím taky, kdo z nás je starší a zažil toho víc. Ale závodit s vámi nebudu, jen skromně podotknu, že to, čím se tady holedbáte, jsem prožil se vší parádou já taky. A nelehkým způsobem. Na rozdíl od vás ale vím a respektuji, že v kritické situaci je potřeba držet všichni spolu, ať je to Petr nebo Pavel. Vy jste k tomuhle asi ještě nedospěla a hřejete si svou opoziční polívčičku v přesvědčení, že nenáviděného Babiše (kdopak vás asi tohle naučil?) konečně tady na hlavu porazíte. Zkuste to u voleb s vámi podobnými a neplačte teď nad vlastním rozlitým mlékem, všichni víme, jak se ODS a jim podobní o dnešní politický stav zasloužili. Můžete tady i zveřejnit, koho byste volila dneska, aby se o tuhle osudem zuboženou zemi staral. Ale konkrétně, prosím, žádné žvásty.

Já dnes oceňuji každého, kdo si ještě zachoval zdravý selský rozum, zkuste se k němu vrátit, pokud jste ho kdy měla. Diskutovat o tom, co Babiš a lidé jeho vlády měli a nebo neměli a kdy, to můžete sama jistě i tady, nechtějte ale, aby těch 80 procent, co souhlasí se všemi současnými opatřeními té vlády, souhlasilo i s vámi. To by byl opravdu drsný protimluv. Přeji hezký den.

J. Vlček 23.3.2020 16:54

Pane Hartmanne, lépe bych to paní Netolické nepověděl. Smekám, a děkuji za vaše slova.