19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Medák 26.2.2008 0:09

Urbane,vševěde

A nepokoje v Makedonii (FYROM) taky měli na svědomí Srbové?

Francek 25.2.2008 22:00

Urbane,jak píšeš,hlavně

je třeba se vyhnout historickým argumentům a mezinárodnímu právu !!?? No tedy, to je úroveň!

čtenář 25.2.2008 18:54

"....a destabilizace Evropy pod náporem uprchlíků"

Nápor uprchlíků se řeší tak, že se hranice neprodyšně uzavřou a do případných narušitelů suverénního území se spustí palba ostrými. Takže žádná katastrofa výše uváděného typu nehrozí.

JK 25.2.2008 18:27

V roce

 1968 se v Československu objevila politická figura jménem Čestmír Císař a stala se vkrátku miláčkem studentů a jejich guru. Některým studentům připadaly její řeči logicky nesmyslné a trapně podlézavé, ale nebylo radno dát to najevo. Byl jsem jednou dokonce na nějaké besedě s tím soudruhem a tam jsem poprvé poznal, jaké to je, když se dospělý chce zavděčit a reaguje na to nejřvavější a nejnesmyslnější. Atmosféra ale byla takříkajíc neopakovatelná a jistě by nikdo nevěřil, že skutečným cílem bylo na pozadí těchto dějů přivést několik bezvýznamných na jinou cestu. Jak se mnohem později bylo lze dočíst, největší starostí tohoto idolu poté, co po příjezdu tanků zjistil že stojí na špatné straně barikády, bylo, aby mu plat neklesl pod deset tisíc. Tolik k Evropské koleji, postavené jistě na správné straně barikády a plné studentů už odmalička si po večerech listujících v atlasu nebo čtoucích Velikány dějin, a naprosto vzdálené apokalyptickému vidění světa, aspoň do té doby, dokud budou muslimové vítězit.

Jak lze z článku vyrozumět a co je v něm vlastně jediné podstatné, nedoporučuje se při řešení národnostních problémů brát v potaz historii a mezinárodní právo. Jen málo věcí nelze pochopit logicky nebo intuitivně, tohle je jedna z nich a jejich sílící proud už těžko jen tak šmahem odbýt. Nejen totiž pan Urban, ale i jmenovaný pan Rupnik blahé vzpomínky a jiní, nedávno dokonce sám Aston by rád z Verna odstranil francouzskou velikost a slávu, podivné poznámky Tomáše Halíka. Něco mi uniká. Pracují ti vyvolení o své vůli a pokud jsou řízeni, vědí o tom? Málokdo chce být součástí dožívající civilisace, zkažené a opovrhované všemi. Oni už se vydělili nebo se vydělují. Pokud existuje způsob, jak lze s vnitřním klidem a dobrým svědomím změnit myšlení, měli by naznačit i ostatním.

čtenář 25.2.2008 18:12

Urbanoviny

"Mezinárodní vojenský zásah tam před devíti lety zastavil genocidu a páchání válečných zločinů – zde, prosím pěkně, mluvím o definicích mezinárodního práva. Přes sedmdesát tisíc vypálených domů, zničení tří čtvrtin všech škol a zdravotnických objektů, vyhnání jednoho a půl milionu lidí z jejich domovů, hrozba kolapsu nejméně dvou sousedních států a destabilizace Evropy pod náporem uprchlíků."  -  je to pořád dokolečka dokola. Doufám, že soudruh Urban do toho výčtu zničených domů počítá i domy kosovských Srbů a do těch uprchlíků i vyhnané kosovské Srby. Pokud ano, tak by bylo záhodno, kdyby to kosovské vyhánění vzal za správný konec a se vší možnou vehemencí a se svou výmluvností volal po jejich návratu, aby tak vyhánění lidí na principu etnickém jaksi vzalo za své. neboť: buť je vyhánění lidí zločin z principu, anebo se za něj považuje pouze selektivně.

pbla4024 25.2.2008 18:42

Re: Urbanoviny

Vaše tvrzení jsou v rozporu se zprávou HRW.

http://www.hrw.org/reports98/kosovo/

Jak to vysvětlíte?

čtenář 25.2.2008 18:49

Re: Re: Urbanoviny

Ja na všechna tvrzení jakýchkoliv institucí v otázce válek v bývalé Jugoslávii kakám. Řídím se prostou úvahou typu: kolik bylo před vypuknutím násilností v Kosovu Srbů a kolik jich tam je teď ? Kolik bylo před vypuknutím oněch násilností v Kosovu Albánců a kolik jich tam je teď. Ostatní bláboly mě nezajímají.

kurbet 25.2.2008 18:54

Re: Re: Re: Urbanoviny

A znáš tedy Archimedův zákon,když na fšechno kakáš?

čtenář 25.2.2008 18:57

Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Nekakám na fšechno. Stačí si přečíst na co.

pbla4024 25.2.2008 19:02

Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Tedy vaše přístup ke všem událostem v bývalé Jugoslávii je "Srbové mluví pravdu, nic než pravdu a všichni ostatní jim ubližují, lžou a spikli se proti Srbsku". Chvályhodné, získáte tak opravdu neutrální pohled na věc.

čtenář 25.2.2008 19:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Vo co, že tak neuvažuju ??!! Stačí si přečíst, co jsem výše napsal. Ale skutečnosti odpovídá, pokud někdo tvrdí, že "čtenář" odmítá uznat, že zločiny v těch válkách spáchali jenom Srbové.

pbla4024 25.2.2008 19:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

To někdo tvrdí? Ve zmíněné zprávě doslova stojí, že převážnou většinu porušení lidských práv v Kosovu mezi únorem a zářím 1998 mají na svědomí jugoslávské vládní síly. Důležité je zde slovo "převážná většina".

čtenář 25.2.2008 19:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

P.S.: navíc tvrdím, že za všechno to svinstvo, kterým byla válka v bývalé Jugoslávii, může výhradně Evropská unie. A při troše dobré vůle lze dohledat i konkrétní jména.

pbla4024 25.2.2008 19:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

To je zajímavé, že odsouzeni za válečné zločiny byli Srbové, Chorvati atd. atd., nikoli představitelé Evropské unie. Tvrdíte tedy, že všichni tito odsouzení jsou nevinní?

čtenář 25.2.2008 19:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Ne, já tvrdím, že ti z EU nejsou za své činy souzeni. Makačka na bednu, co ?!

pbla4024 25.2.2008 19:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Vaše předposlední tvrzení "tvrdím, že za všechno to svinstvo, kterým byla válka v

bývalé Jugoslávii, může výhradně Evropská unie" je v rozporu s vaším posledním tvrzením. Když za vše může výhradně Evropská unie, jsou všichni odsouzení Srbové (Chorvati atd.) nevinní. Můžete zkusit být konzistentní?

čtenář 25.2.2008 19:36

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Tím myslím tolik: kdo měl určitou mravní povinnost, zejména, když se cítí být soudcem nad druhými ?! Obzvláště, když dává najevo svoji civilizační a kulturní nadřazenost. O to větší je vina takových slávou a ctí obdařených.

pbla4024 25.2.2008 19:46

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

To se ale musíte rozmyslet sám, co chcete říct. Výrok "chování Evropské unie ve vztahu k Balkánu mělo mnoho chyb" není úplně ekvivalentní tvrzení "Evropská unie může za všechno".

čtenář 25.2.2008 20:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Urbanoviny

Jak tak čtu tu naši "přestřelku", tak ve mně neodbytně narůstá pocit, že nejsem příznivcem Evropské unie.  ;-) 

Boleslav 25.2.2008 16:11

Naše přítomnost v Kosovu

Nezáleží mi na našich žoldnéřích, kteří tam jsou  jen pro peníze. A vinou politiků (hlavně USA) teď paradoxně jsou na straně muslimů.

člověk 25.2.2008 12:42

p. Urban nezklamal

a já bláhovej jsem myslel,ža se přeci jen může vyvíjet.Přesně jak se říkávalo:Koho chlebíček žereš i jeho nepřítele řežeš.Spadat pod vliv Ruska p. Urban přednáší v Moskvě a má obrácenej kabát.Je mi Vás líto.

Nibir 25.2.2008 15:24

Re: p. Urban nezklamal

A kdyby sem jednou takhle večer přišli Číňani, je Urban do rána žlutej a šikmovokej. Já mít na sobě takové kýble sra.ek jako on, skočím do záchodové mísy a v letu zatáhnu za splachovadlo.Ale Urban je jinačí frajer - smrdí na dálku,  ale hrdě vykračuje a píše a píše. Co na tom, že se od něj všichni odtahujou.

čtenář 25.2.2008 18:18

Re: p. Urban nezklamal

Myslím, že ani trochu neprohádám, když řeknu, že tento Urban pochází z echt komunistické rodiny a že jeho papínek i matinka byli oba kovaní komanči. děťátka z těchto rodin lidí zvláštního ražení mají přímo nadpřirozenou schopnost řečňovat, jak situace (odkud vítr fouká) žádá. Také to je jasným důkazem toho, kam vedou sametová zvěrstva.

Baubo 25.2.2008 18:32

Re: Re: p. Urban nezklamal

Ano, otec Urbana byl kovaný stalinista

čtenář 25.2.2008 19:33

Re: Re: Re: p. Urban nezklamal

Příznačné.

David 25.2.2008 10:52

Urbane, to je dílo tvých chráněnců

http://www.pravoslav.or.cz/kosovo1/tragedie.htm

Mravkolev 25.2.2008 10:49

Tunel plný Urbana

Pane Jane Urbane, jste fakt chudák!

Malý Aston 25.2.2008 11:32

Re: Tunel plný Urbana

Zásadně nesouhlasím aby se pan Urban vydával za nějakého disidenta.U nás nikdy žádná diktatura nebyla,jak pěkně napsal soudruh Jičínský a podepsali všichni poslanci za ČSSD+KSČM a já jim věřím,neboť jsou nejlepší a Jirka Paroubek je miláčkem národa.:-D

Domočech 25.2.2008 9:56

Dělení států a změna jejich hranic byla vždy otázka moci

V době studené války si velmoci uložily v tomto směru dočasný půst pomocí OSN. Ten nemohl vydržet věčně. EU má smůlu, že musela porušit příměří poválečného statu quo jako první.

Nyní si Srbsko připojí bosenskou Republiku srbskou a Srby osídlené kosovské území až k Mitrovici. Rusko si připojí Abcházii a Osetii, patrně i Bělorusko a východní Ukrajinu. To vše bude podle vůle obyvatel těch území.

A my Češi můžeme chválit Beneše jako stejně úspěšného prezidenta, jako byl Masaryk. Nebýt toho, že vlákal české Němce do náruče Hitlerovi, kapitulací v Mnichově z nich udělal pomocníky agresora, který Mnichov nedodržel, a pak po válce je díky tomu dokázal odsunout, změnily by se možná naše státní hranice v nejbližších letech. V každém případě bychom se nyní octli pod obrovským tlakem.

Velmi politicky nekorektní, že? Ale na Psu je P.C. nepopulární, zde se to snese.

Malý Aston 25.2.2008 11:37

Re: Dělení států a změna jejich hranic byla vždy otázka moci

Ještě si dovoluji zde pochválit kromě Beneše i naše komanče.Pěkně naše cigány rovnoměrně přesídlili po celé republice.Možná že Chánov by mohl vyhlásit samostatnost ale je to nepravděpodobné,naše menšina dobře zná kdo je krmí a šatí a kdo jim uhne z cesty když jsou na své zdravotní procházce.:-D