25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fantom 10.12.2009 22:53

Liberální institut?

K čemu takový spolek. Aby prosazoval korupci? Žádná regulace, jen ať si každý krade spolu s modrou mafií.

WOTAN 10.12.2009 10:39

korupce

KORUPCE- politika otevřené RUKY!

Carlos 9.12.2009 23:26

LOBBING

KOCÁB je tedy Romský lobbista-chápu to správně??

Fafa 9.12.2009 21:01

Jouzo

Korupčník,tedy lobista musí býti registrovaný a máme to jasný!

Ale to by opravdu mohlo fungovat. Pokud potrebuju zastoupeni pred soudem, tak si najmu advokata, ten verejne a za dohledatelnou cenu zastupuje moje zajmy a (alespon teoreticky) netravi vecery se soudcem a nedomlouva se s nim na podminkach rozsudku. Takze at pekne lobbisti jsou registrovani a misto u soudu budou zastupovat svoje klienty v parlamentu, kdyz se projednava navrh zakona. Ale veskere diskuse na verejnosti, protokolovat a zakaz diskutovat s poslanci o navrzich zakona mimo parlament.  

vaclav 9.12.2009 18:37

tak tohle je produkt

Tak tohle je produkt nový doby vzdělaný přemýšlivý a vychcaný.Můžeme jenom souhlasit.

I politické vězně ,kteří se nenechali uplatit, uplatnil a udělal z nich korumpující podnikatele. .Není lepší ukázka současného českého myšlení než tento článek s úsměvem.

vltava 9.12.2009 15:24

Komunistické myšlení

Autor má pravdu. Komunisti řídili společnost neveřejně, rozhodnutí se přijímala ve skrytu sekretariátů, vše se tajilo. To je skutečně podhoubí korupce.

Stát je zlo a bylo by nejlepší ho zrušit. Než se tak stane, musíme se snažit o veřejnou informovanost a průhlednost všech státních záležitostí. Dokud budou ale vrcholnými státními úředníky (např. premiér) komunisti, transparentní politiky se nedočkáme.

V.ladimír 9.12.2009 15:15

Liberální institut

pěkná zašívárna, za komančů bylo také spoustu zašíváren ( maďarsky- kuleváloš ), nyní jich je možná i více a za větší peníze. Však je také pan autor pěkně vysmátý.

Miloš 9.12.2009 14:50

No,to mám....

nejradši,když někdo dnešní rozbujelou korupci spojuje s komunismem....:-D a ne s kapitalizmem.

vltava 9.12.2009 15:28

Re: No,to mám....

Za komunismu byla korupce mnohem rozšířenější než dnes.

Jinak spojování korupce s libovolným -ismem je opravdu naivita, korupce je nedílnou vlastností státu, jedno jakého. Platí úměra - čím silnější stát, tím více korupce. Pochopitelně, pokud stát vybere na daních méně, mají úředníci méně co rozkrást a rozfofrovat.

udivený 9.12.2009 14:24

Autore, autore.

Na tyhle Vaše nesmysly je institut? A snad ho neplatíme ze svých daní? Vlastně - z čeho jiného? My na to máme!!

gerontusinza 9.12.2009 13:54

Pane Otáhale.....

když čtu vaše dílo, tak mám pocit že korupci vynalezli zlí komunisté........ pane korupce byla spojena s člověkem od nepaměti jen blbec ji dokáže přiklepnou zejména jedinému režimu...... a jen tržní hospodářství a kapitalismus se jí snaží regulovat.....;-D to je nevídané, jak pak to děláte? jak regulujete vraždy, zlodějství a pod?   člověče, dáte nám kvóty kolik lidí můžeme  ročně zavraždit nebo okrást?   Bože rač mě při četbě takových slátanin při zdraví zachovati..... pane vy jste vů a co horší, vy to ani nechápete....;-) kde vás učili ? nejste ze z Plzně...?

vltava 9.12.2009 15:30

Re: Pane Otáhale.....

Ano. Korupce je stará jako svět. Ale korupce v soukr. sektoru nás nemusí bolet, jsou to jejich peníze. Naopak korupce ve státní správě nás bolet musí a také citelně bolí, protože to právě naše peníze jsou.

janoryna 9.12.2009 13:35

a autore, u nás

je to dobře nebo špatně. zase byste chtěl něco regulovat a zdaňovat, nejste kryptolevičák ?

brblal 9.12.2009 11:34

korupce divně pojatá

autor píše že korupcí bylo donášení či udávání na souseda.Jistě,tohle je v tomto národě silně zakořeněné.Kolik lidí asi za protekorátu donášelo na gestapo.Ale dnes to nebude o oc lepší.Nevěřím,že by současná BIS či jiné orgány neměly opět zástupy donašečů a udavačů.A jak nazveme tuto "korupci" dnes ??

Jouza 9.12.2009 11:29

Takže je to v amaterismu!

Korupčník,tedy lobista musí býti registrovaný a máme to jasný!Nejde přece o to ,kdo může korumpovat,ale o tom,kdo se dá zkorumpovat!

lucinapes 9.12.2009 10:55

A propos

když se platí 30.- u doktora, aby se s vámi vůbec bavil, tak proč ne na úřadě (atd.)? Je jen potřeba stanovit pevné a řádně zdaněné tarify. U korupce je problém v tom, kolik je akorát, ne moc a ne málo, a že stát z toho nic nemá. Chce to zdanit VŠECHNY příjmy, finančák musí vstoupit do bordelů a zlodějských peleší. Pak bude všechno OK. Stejně nevěřím, že ono Antikorupční cosi je úplně čisté, vždyť jsme v Česku.

vltava 9.12.2009 15:35

Re: A propos

No jistě. Tak by to mělo být, aby se na úřadě platilo. Kdo tam chce chodit, tak za svoje. Kdo nechce, nesmí být ale nucen.

Já sám jsem v posledních letech byl na úřadě jen pro nové doklady, což jsem musel, protože mi to stát nařídil pod pohrůžkou násilí. Tyto nové doklady jsem však dosud nikde nepotřeboval. A tak je to u státu se vším, nutí vám věci, které nepotřebujete. Za vaše peníze.

lucinapes 9.12.2009 10:49

Zeměplocha

Patrně jste pilným čtenářem Terry Pratchetta a obdivovatelem lorda Vetinariho a jeho metod. Cech zlodějů je opravdu velký vynález, zejména když jeho členové pořádně platí daně.

Ludva 9.12.2009 10:24

Změnila se kvantita

Ano, korupce tady byla vždy. Jen je rozdíl, když šlo o podpultové zboží nebo dnešní miliardové státní zakázky. Minulý režim nedojel na korupci, ale na to, že začal brzdit ekonomiku. A na to, jak praví i Karel Marx, dojede každý společenský řád.

Chris Kelvin 9.12.2009 12:21

Re: Změnila se kvantita

Socialismus dojel především na to, že mu došly nakradené zdroje.

Ludva 9.12.2009 12:38

Re: Změnila se kvantita

Nebuďte tak zaujatý, nic není černobílé. Z Ruska a Číny se staly velmoci. Ovšem za neúnosnou cenu obětí.

janoryna 9.12.2009 13:33

Re: Změnila se kvantita

socialismus u nás dojel na zbrojení. srovnejte tehdejší armádu se současnou: tehdy tisíce tanků, stovky letadel, dnes 30 tanků a 12 letadel. ten rozdíl se projevil v tom, že nezbylo lidem na vejplaty a továrnám materiál na žádané zboží !

ulman 9.12.2009 10:21

Krásný blábol

Kolik takových lidí se živí v Liberálních institutech a dalších obdobných zbytečných organizacích ?

akela 9.12.2009 9:42

co skusit

nějakého lobbistu taky zavřít za lobbování a schválit na to zákon jsem naivní ----všechno jde ale musí se chtít

Standa 9.12.2009 9:26

Ten institut

produkuje, ale hlupáky. Asi je tam učí, že v kapitalismu korupce neexistuje. Jsou to b....i.

BOMBON 9.12.2009 8:25

aha...

takze to neni tak, ze nejlepsi obrana porti korupci je nenechat urednika a politika o nicem rozhodovat? kdo totiz nemuze prihrat par penez lobbistovi ci korupcnikovi, ten je pro lobbistu/korupcnika nezajimavy....

autor zrejme chtel naznacit, ze cim vic ukradne slusny clovek v mezich zakonnych pravidel, tim min ukradne chuligan.... bravo!:-/

Zebra 9.12.2009 8:21

Hééézkýýýý, Pepiku !

„…každý politik může prodávat své hlasy komukoliv na základě pevných obchodních zvyklostí…“ A kdo a proč bude takový politiky volit (tedy kromě Otáhala a možná i dalších studentů konkurence) ? Že by jako otevřeně a čestně v předvolební kampani hlásali: „Volte mě, abych moh za tolik a tolik (viz sazebník) prodat svůj hlas při hlasování o čemkoliv komukoliv !“ ? Jedno zda socan, modrouš či komouš ?

ranbow 9.12.2009 6:11

a jejda

Tak jestlipak vlastně každej úředník kterej příjme úplatek a rozhodne ve prospěch úplatkáře není vlastně hrdina, kterej bojuje proti druhý straně. Důvody a obhajoba se pak dicky najdou - proti globálním aktivitám, pro/proti ekologii, proti klice na magistrátu, z osobního přesvědčení. A jestli ještě dojdeme k tomu že lobbing je legální forma korupce (včetně toho kufříku s melounama,pozváním na luxusní jachtu či cokoliv jiného), tak to můžeme zabalit rovnou. No vlastně ještě příjde komická mezihra , případní agenti provokatéři s pár tisícovkama uplatků v obálce (víc jim na to stát nedá) budou mezi lobbistama s nacpanými kufříky leda pro smích..

Hubený 9.12.2009 6:11

Centrum pro studium konkurence .....

No,to se někteří dokážou živit .....;-D