20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef Navrátil 17.1.2010 22:03

panu Zouzalíkovi

Je s podivem, že i řidič náklaďáku musí dělat psychotesty, aby mohli řídit auto, a to nemuvím o policii a armádě, zatímco politkem ve vysokých funkcích může být evidentní psychopat a navíc  osoba naprosto v oboru, ve kterém hlasuje i nevzdělaná.

Rad 17.1.2010 18:22

Zaplatíme to samozřejmě my

jako vždy, tak jak jsme platili i během tvorby těch dluhů. jenže socani stihli rychleji rozhazovat. teď se bude muset přestat rozhazovat a ještě budeme mít co dělat, abychom to my a několik dalších generací zacálovali, jenže to praskne až tehdy, až státu nikdo nebude chtít půjčit (tak do 5 ti let je to tu). jediná šance pro socky je kanada, tam nejsou rasisti a dávky dostanete!

www racek 17.1.2010 22:55

Re: Zaplatíme to samozřejmě my

no, polovina toho dluhu vznikla za klause ( banky) a čtvrtina za poslední dva roky. což řadě lidí jistě ušlo.

na druhou stranu socani z těch klausovejch cca 500 miliard na banky socani nesplatili ani korunu. i když za posldní dva roky vládnutí je to docela hamba.

novaz 17.1.2010 17:58

socanská pakáž ráda rozdává z cizího

Všechno co zavání levičáctvím, bolševictvím a socanstvím, nakopat a vykopat...

kurbet 17.1.2010 17:24

fachmani

Pane Zouzalíku je s podivem že se ještě divíte že v Česku o ekonomice rozhodují diletanti,vždyť šéfem ústavně právního výboru parlamentu ČR je napořád ještě podvodně "vystudovaný právník" nějaký Benda.V normální zemí by za takový podraz už dávno běhal s koštětem po ulici.

jarda 17.1.2010 17:38

Re: fachmani

Dodal bych že daleko horší je, když vystudovaný právník ačkoli nebyl ani jeden den v normální práci pak dělá léta ministra financí a tolik, kolik zadlužil stát on tak to nezvládne ani celosvětová krize

alena 17.1.2010 14:55

taky nejsem ekonom, jako pan autor,

ale na tohle ani ekonom být nemusím: je jasné, že dluhy se, dřív nebo později, budou muset  splatit. Na to stačí prostý selský rozum. Která generace do toho spadne, to je otázka, ale určitě to nebude za moc dlouho. No... neveselá perspektiva.

Kéž by to se státním dluhem ČR bylo jako s oteplováním! Kéž by se provalilo, že si ho jenom pár chytráků vymyslelo, že vůbec neexistuje...Bojím se ale, že to zůstane jenom zbožným přáním a ...že bude hůř...

Přežije ten, kdo vystačí s málem, či ještě lépe s minimem. I když, kdoví jestli.

Zdareček!

Jiřina 17.1.2010 14:29

Kdo je Čech a kdo ne ?

Autor článku upozorňuje na osudy "hostů" v českém prostoru. Jmenuje Němce, Židy, Cikány...O hostech nelze hovořit tehdy, pokud, jak sám uvádí, žili tito lidé v českém prostoru po staletí. Bylo by zajímavé zavést debatu o tom, kdo se může cítit býti Čechem, jaká jsou kritéria, která ho k tomu opravňují, co musí splňovat, zda mu k tomu stačí odkaz na praotce Čecha bez dokladu toho, v jakém příbuzenském vztahu k němu byl....Host je ten, kdo do cizí země dobrovolně přijde s tím, že jí zase dobrovolně opustí. Všichni ostatní, zde po staletí žijící, hovořící též i jazykem českým, kteří se zde rodí a umírají, pokládají rodnou zemi za svou vlast, nelze nazývat  hostem. K hostům, jak dobré vychování velí, se máme chovat slušně.....Vyhnání z rodné země je jedním ze zločinů proti lidskosti, pokud je provázeno i vyvražďováním, jedná se o genocidu, ale to autor jistě ví.......

Jiřina 17.1.2010 14:35

Re: Kdo je Čech a kdo ne ?

Omlouvám se, jde o reakci na jiný článek.

vladimír ondys 17.1.2010 14:15

Celente:

Pracoval som aj pre Reagana a s inými ľuďmi vo vysokých pozíciách. Občania žijú v ilúzii, že títo ľudia sú múdrejší ako všetci ostatní. V skutočnosti je to tak, že keď človek pracuje pre štát, je zväčša sprostejší ako všetci ostatní. Druhá realita, ktorú som videl počas mojej práce v Alabamy je, že politici sa plazili po zemi, aby sa dostali na vyššie pozície. Podlizovali sa. Myslieť si preto, že títo politici by boli schopní riešiť problém, je sebaklam. Okrem toho sú všetky politické organizácie v skutočnosti zločinecké organizácie, a to nehovorím len tak ľahkovážne.

Vodička-sapér 17.1.2010 13:30

Tenkrát, když se Vl. Zouzalík narodil.....

Článek zcestovatelého supervizora Vladimíra Zouzalíka, je jeho pohled na zadlužení ČR. Ta "etická" zmínka ,pochyby,  otázka ,zda bylo co slavit když se lidem, které on nemá rád, narodilo děťátko, jej  napadla určitě proto, že si vzpomněl na to . co mu o jeho narození, co se přitom dělo,  mockrát vyprávěl jeho tatínek s maminkou. Tenkrát, pamětníci ještě žijí, když se Zouzalíkovým narodil "chytrej a nadějnej" kluk Vladimír, radoval se s nimi celý region a přifařené okolí, lidé byli všichni hodně veselí. To  vám bylo sláávy! I soudruh starosta! Zouzalíkovým srdečně gratuloval a bučely krávy!

Roman 17.1.2010 14:29

Re: Tenkrát, když se Vl. Zouzalík narodil.....

Zouzalík je hotový lidumil. Takový exoti by měli mít zakazaný přístup ke klávesnici.

jirka.s. 17.1.2010 17:02

Re: Tenkrát, když se Vl. Zouzalík narodil.....

Jojo, ten zákaz se už nejspíše rozpracovává a dává na papír na třídě Politických vězňů 9, viď, ty náš malý mitkämfpře ?

genovefa 17.1.2010 11:58

platit 30kč

Diskuse o 30ti kč poplatek mi přijde docela nesmyslná.

Když vynecháme v diskusi 30kč, zůstane jen slovo poplatek. A já se ptám: proč ho platím, za co ho platím, kam ty peníze jdou. Platím povinné zdravotní a sociální pojištění, proč tedy platím ještě něco navíc?Jediné vysvětlení pro mne zůstává, že lepím ze svého nesystémové řešení našeho zdravotnictví.Otázkou pro mne zůstává, jaké poplatky a v jaké výši budu platit příště. Poplatky naši politici začínají a rozpočtem končí, je lepší diskutovat o poplatcích než o vyúčtování peněz ze státní kasy.

gadd 17.1.2010 12:27

Re: platit 30kč

To, že platíte povinné zdravotní pojištění vám nikde na světě bezplatné léčení nezajistí.  Všude jsou nějaké příplaty nebo poplatky, některé mají smysl a logiku, jiné ne. A kromě toho to co platíte žádné pojištění není, je to jen jiná forma daně. Máte snad nějakou pojistnou smlouvu, kde je podrobně vypsáno co a jak vám pojišťovna zaplatí?

strejda 17.1.2010 12:59

Re: platit 30kč

Když je to tak, jak říkáte, proč mám platit nikoli za výrobek - lék (za ten doplácím extra) , ale za to, že mně ho v lékárně vydají? Jaký to má smysl? Proč to není zavedeno jinde u jiných komodit?

gadd 17.1.2010 14:08

Re: platit 30kč

Jak já to mám vědět? Já ty zákony nepíšu. Ptejte se soudruhů a soudružek v parlamentu.

Abraham 17.1.2010 14:22

Re: platit 30kč

V parlamentu to tlačili liberálové nikoliv soudruzi a soudružky !

Rad 17.1.2010 18:16

Re: platit 30kč

to já rád vysvětlím. má to zabránit zbytečnému nadužívání léků a lékařské péče proto, abychom pak nemuseli platit větší zdravotní daň. částečně to i funguje, bohužel tato snaha je protizákonně likvidována a proto není možné přesně určit přínos.

genovefa 17.1.2010 16:19

Re: platit 30kč

Já ale nežiji " jinde ve světě"Mám tady nastavený nějaký systém v odvodech ze svých příjmů. A pokud vím poplatek nejde do příjmů pojišťovny. Navíc ani u nás není bezplatné léčení, já si léčení platím, právě ze svého pojištění.Momentálně poplatek funguje jako vstupenka k lékaři.Nerozumím výrazu "jiná forma daně". Zdravotní pojištění posíláte na pojišťovnu a sociální do státní kasy.Jestliže budeme rozebírat sociální pojištění , zabředneme do problematiky neschopenek,důchodů atd...Jestliže myslíte zdravotní pojištění, kterým platíme úkony lékařů, sester..., tak toto pojištění do státní kasy nejde.A jsme u systému zdravotnictví- je funkční?

gadd 17.1.2010 16:36

Re: platit 30kč

Systém zdravotnictví funkční není, už dlouho. Jen taková drobná připomínka: vy "si" neplatíte léčení. Vy pouze povinně odvádíte peníze na účet zdravotní pojišťovny, ale ta neléčí, protože to neumí. Léčí lékaři. Už to chápete? Problém je v tom toku peněz od zdravotních pojišťoven ke zdravotnickým zařízením nebo soukromým lékařům. Pojišťovny zkrátka něco platí a něco ne. A vám to tají. Když po vás pokladní v samoobsluze bude chtít za nákup 300,- Kč a vy jí dáte jen stovku se slovy:"to vám musí stačit", může někdo snad říci že jste nezaplatila?

Snad jsem vám tímto i poodhalil význam výrazu "jiná forma daně"

Abraham 17.1.2010 17:50

Re: platit 30kč

Pokud byste napsal, že mají lékaři ( případně lůžková zařízení) limity ,které nesmí překročit, to by byl přijatelnější termín  dané situaci.

gadd 17.1.2010 18:15

Re: platit 30kč

To taky, ale to už zabíháme do detailů. Snažím se vysvětlit princip. Na těch limitech je roztomilé, že nejsou předem dány, že se oznámí až teprve jsou překročeny. A "dlužná částka" se nevymáhá, ale jednoduše nestydatě strhne z nejbližší platby. A ty se, doktore, můžeš s námi soudit, my máme času dost. A když  se potom ještě kdejaký obejda rozčiluje, že těch třicet korun je příjmem lékaře a nejdou "do systému", tak to občas dokáže pořádně nas+at.

Abraham 17.1.2010 18:37

Re: platit 30kč

Tak teď jste si naběhl. Ono je to právě v těch detailech. Po roce 1989 nebyla přehodnocena potřebná kapacita lůžkových zařízení garantovaná státem. Praktičtí a a zvláště odborní lékaři získali v počátku smlouvu ze zdrav. pojišťovnami, i když už jich je přehršel. Rovněž nových soukromých klinik je duplicitně, a zpětně je rušit je obava.takže problém není v obejdovi, ale v systému. Můj známý lékař, který utekl v roce 1968 do Německa musel uhladit náklady na pořízení ordinace do 12 let. U nás má vilu s ordinací splacenou do 5 let.   Takže nemáte pravdu to, že tech 30,- Kč jde u praktického lékaře do systému, to je chiméra. Pokud bude systém ten, že opět se místo 30,- Kč bude platit ku př. 50,-Kč nebo 100,-Kč tak se ten obejda rozčiluje oprávněně.  

gadd 17.1.2010 19:11

Re: platit 30kč

Četl jste co jsem napsal?

Abraham 17.1.2010 19:17

Re: platit 30kč

To víte, že četl, i o těch limitech, které podle vás dány nejsou , i když dány jsou.

Jinak průměrný praktický lékař má z těch vašich obejdovských 30,- kč nyní za rok cca 300 tisíc Kč daňových poplatníků.

gadd 17.1.2010 19:31

Re: platit 30kč

Vidím, že ten obejda vám leží v žaludku. Že by potrefená husa?

Abraham 17.1.2010 19:42

Re: platit 30kč

To má být argument ?  Osobně chodím 2x za rok na prevenci, což si můj lékař vyžaduje. Koresponduje to s prevencemi stomatologie.Mám dar od Boha, že já náklady na zdravotnictví  nedávám.Naopak  dávám za rok 120,- Kč keš a nemám s tím problém . V žaludku mi leží systém, KONEC TEČKA. ,

Abraham 17.1.2010 14:11

Re: platit 30kč

S těmi  poplatky( politicky řečeno regulačními). je nekonečné téma.

1. V lékárnách jsou naprosto neodůvodněné.

2.U lékaře prosím za předpokladu,. že o tuto částku bude ponížena platba ze zdrav. poj.

3. V lůžkových zařízeních platba za stravu samozřejmě. T zv. stanovená reg. platba 30,-Kč nemá opodstatnění regulačního prvku. Buďto je diagnosa klienta odůvodněná k hospitalizaci a nebo není. Tak co se tím reguluje.