20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Koronavirové fauly poslanců

V poslanecké sněmovně proběhlo jednání o situaci s infekcí čínské chřipky v Česku. Bohužel, jednání bylo zneužito k politickým i faktickým faulům, které potvrdily zpolitizování situace.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krčmář 7.3.2020 12:32

Pane Bartoni,já to viděl,a domnívám se, že nemáte pravdu. Pan Stanjura pokládal věcné otázky,zato vystoupení některých poslanců ANO bylo až histerické,nikoli ovšem pana Vojtěcha,ten pouze neodpověděl.

D. Müller 6.3.2020 18:20

Přečtěte si rohovor:

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/pomsta-za-uspech-soukroma-laborator-ktera-odhalila-dva-pripady-koronaviru-ma-utrum-40315848?seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=315401&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null

A pak mi sdělte, jestli je peskování vlády za její přístup zbytečný. Je to vláda do slunečného počasí, dokonce brání lidem aby se o sebe postarali sami.

V. Čermák 6.3.2020 18:44

Tak já jsem to pochopil jinak. Ty soukromé laboratoře nemají smlouvy s se zdravotní pojišťovnou, takže kdo by jim ony rozbory měl platit? Navíc si myslím, že ministersvo zdravotnictví potřebuje jistotu, že rozbory byly provedeny správně. Takže nikoliv Peskování, nikoliv Pomsta, ale Peníze a Pragmatismus. Toš tak....

D. Müller 6.3.2020 21:40

Tak to jste to pochopil špatně. Test si lidé zaplatí klidně sami. 1264 korun není tolik. Když by laboratoř patřila Babišovi, už by na to žádal dotaci alespoň 200 mil. když na tousťák chtěl 100.

D. Novák 6.3.2020 23:30

Samotný odběr vzorku je vysoce odborná záležitost, není to jako vzorek ohledně tlustého střeva.

D. Müller 7.3.2020 0:01

No, myslím že, když se virus ve vzorku najde, tak je fuk jak byl odebrán. A negativní výsledek, neznamená, že za 2 dny to nebude jinak. Takže, když jsem ochoten dát peníze za vyšetření dnes a za týden, proč mi to vláda nechce dovolit?

P. S. 6.3.2020 21:40

Nemají-li smlouvy, prostě si vyšetření zaplatíte. Důležité je, zda mají oprávnění to dělat, a to podle mne mají. Představa, že "státní" laboratoř nám dává větší jistotu, že rozbory byly provedeny správně, je legrační. V celém problému koronaviru je mnoho podivností, které naznačují, že se měří různým metrem z různých důvodů. Můžeme tomu říkat třeba pomsta, ale důkazy nemám, tak nebudu konkrétní.

Co se týče politikaření, tak kdyby dnes byla u vlády ODS, tak by ANO a spol. vyvádělo stejně, jako Stanjura. Politika holt taková je.

L. Kubeš 6.3.2020 13:06

Stanjura je naprostý ubožák. Kdysi jsem ODS volil, ale teď s Fialou v čele jsou naprosto nevolitelní.

R. Šindler 6.3.2020 21:02

V roce 98 jsem z poblouzneni mysli volil ulhaneho Zemana, ale zjistil jsem, ze je to pouze pomstichtivy ubožák.

D. Müller 6.3.2020 21:41

Proč je ubožák?

F. Sojka 6.3.2020 12:06

Stanjura, a obávám se, že nemalá část členů ODS, je názorný příklad jedné z velkých vad demokracie.

Na prvním místě je pro ně(ho) zničení politického protivníka, a to i za cenu poškození vlastních voličů.

Chucpe.

D. Müller 6.3.2020 21:49

Takže, když by tam seděli jako blumy a byli zticha, tak by to bylo OK? No to mi jsou věci. Už vidím ten program... volte mne, na vše budu kývati, s vládou souhlasiti... Jak byli voliči poškozeni? Rozpravou v parlamentu? Dostal z toho někdo teplotu, zlomila se někomu nožka? P. Bartoň napsal další článek, kde se snaží vysvětlit, že se AB nemá kritizovat a má se jen mlčet nebo chválit. Už to nechce jen po lidech na náměstích, ale i po poslancích v opozici. To je prostě nesmysl. To fakt někdo zase chcete žít v režimu, kde se nesmí elity kritizovat?

J. Svoboda 6.3.2020 11:36

Maláčová už poslala do domovů důchodců a LDN přípis, že se mají zazásobit na 4-6 týdnů potravinami a ochrannými pomůckami (které nelze koupit). A pak, kdo šíří paniku :o)

Pěkný den.

V. Čermák 6.3.2020 18:46

Klid, Hezký dne. Nelze koupit dnes, Koupí se zítra, co?

P. S. 6.3.2020 21:44

Členové vlády plácají a plácají. Pouze nekoncepčně hasí. Není třeba to příliš rozebírat. Chci-li zastavit šíření ze zahraničí, musím učinit opatření ne jenom ohledně dovozu viru našimi občany, ale i občany cizího státu, kde je to podle mne pravděpodobnější. Dělají hlavně populistická opatření.

P. Aron 6.3.2020 10:50

Je to smutné, jak se z epidemického problému dělá politikum. Pak se dostáváme do situací, že ať udělá exekutiva cokoliv bude hlasitě kritizována buď za přehnaná opatření nebo naopak za nedostatečná. V různých státech se dělají různá opatření někdy i hodně rázná a v Číně až drastická a stejně lidé budou mít pocit, že vlády dělají málo. Proč ? Protože lidé podléhají panice. Ten virus stejně nikdo nezastaví. Lze jen omezit a zpomalit jeho šířené standardními opatřeními a v záloze mít připravená další pro případ zhoršení situace. Jenže VEŘEJNOST chce vidět a slyšet AKCI !

J. Svoboda 6.3.2020 11:38

Jakou politiku?

Já chci taky vědět, kdo a jak platí 14ti denní karánténu a kdo a na základě čeho mi k ní dá nějaký doklad.

Možná to nechápete, ale v mém dotazu je politiky 0%.

Pěkný den.

F. Sojka 6.3.2020 12:09

Tomu se říká ušlechtilý zájem.

P. Staronový 6.3.2020 14:50

Lékař vám dá neschopenku. Pokud tedy víte, kdo je lékař a co je neschopenka.

P. Čížek 6.3.2020 10:03

Shrnutí v posledním odstavci článku je něco, co všichni už dávno víme. Nic nového pod sluncem. Jenom věčná škoda, že se to neodrazí ve větší účasti v příštích volbách.

D. Müller 6.3.2020 9:39

Dovolil bych si upozornit na to, že parlament je od slova parlare=mluviti. Zastupitelé tam jsou od toho, aby tam mleli páté přes deváté, hádali se tam. To proto, abychom se nemuseli my hádat mezi sebou a nemuseli svá těla každou chvíli vléci na náměstí. Takže kroutím hlavou nad textem p. Bartoně. Jak on a řada dalších další diskutujících na NP by si představovali vzorový den parlamentu? Že tam budou všichni chválit kroky vlády? Držet se za ruce a zpívat koledy? Jednotnou poslaneckou sněmovnu jsme tu už měli 40 let. Děkuji nechci.

Š. Hašek 6.3.2020 9:49

Do budoucna - mluvit, schvalovat, mluvit, řečnit, nafukovat se, hlasovat ..... tedy souhlas.

Pokud se má něco řešit on line........ vláda.

Nevšiml jsem si, že by parlament zde něco operativně schválil. Krom promenády u řečnického pultíku.

J. Svoboda 6.3.2020 11:41

Schvalovat něco při interpelacích může žádat jen úplný idiot :o)

Pěkný den.

P. Lenc 6.3.2020 10:03

Nechci ani já...

P. Grigar 6.3.2020 10:23

..jako vzorový den v parlamentu jsem si představoval jednání o návrzích zákonů a jejich schvalování ve formě prospěšné obyvatelstvu státu. Z toho mě ovšem vyléčily moje časté návštěvy této instituce, především poznání, jak je možno připomínkami poslanců rozdrobit a doslova zprznit konstrukci, vytvořenou odborníky. Od původního návrhu, v podstatě akceptovatelného všemi stranami, se postupně došlo k neřešitelnému sporu, táhnoucímu se měsíce a živenému kuloárními intervencemi lobbistů.

Š. Hašek 6.3.2020 9:33

Při další hrozbě epidemie bych ostatně nedělal vůbec nic ...... počkal bych, až se sejde parlament. Nejlépe v ústavní většině.

A množství přidělených kapek do nosu bych odhlasoval napříč politickým spektrem.

Zkráceno. Odlehčeno.

V. Novák 6.3.2020 9:11

Stanjura se aspoň odkopal - buď jako trouba, který nechápe několikrát zopakovanou odpověď, nebo jako tlučhuba, která se radši bude tvářit jako trouba jen aby se mohl projevit.

Š. Hašek 6.3.2020 9:29

Před léty Stanjura "byl normálnější" ...... Dneska "na základě informace manželky, že jí uschly muškáty" ..... svolá parlament, bude interpelovat premiéra Babiše. A přejmenuje nějakou ulici ...... to poslední jsem si vymyslel.

P. Lenc 6.3.2020 9:37

Pane Hašku váš názor na Stanjuru je váš názor, v pořádku.Ale napište v čem neměl pravdu, já ho kupodivu poslouchal a nevím o tom, že jim doma "uschly muškáty". Za to vím, že to co řekl mělo hlavu i patu.

Š. Hašek 6.3.2020 9:45

Pane Lenci,

moje "úvaha" vycházela z toho, že při řešení okamžitých (veřejností sledovaných problémů) desátý poslanec se neshodne s devátým, padesátý s devadesátým ............ a všichni (až na výjimky) budou lát, že ve vládě jsou nemehla (buď nedělají nic, nebo konají příliš).

Epidemie, povodeň .... jsou typické případy, kdy věci má řešit vláda/velitelství/rozkazy ....... poslanci by mohli zalézt do pelechů/dezinfikovat autobusy/šít roušky.

Zkráceno, byla by to zajímavá a dlouhá diskuse. Děkuji za Vaši poznámku.