24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Konspirace ministra Chovance

S první polovinou prohlášení ministra Chovance se dá s jistou nadsázkou a humorem souhlasit – drogy by skutečně neměly být k dispozici volně, ale za peníze. Tak jako každé jiné zboží.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Pansky 8.7.2014 22:52

Ceska neoliberalni spolecnost bez zodpovednosti ...

Nekolik lidi mi podsouva veci, ktere jsem nerekl.  Nejsem proti marihuane !!!!  Paklize ji nekdo chce uzivat, nic proti tomu nemam.  Ale jsem naprosto proti tomu, aby si nekdo uzival a nekdo jiny musel platit skody (coz se v Cesku deje velice bezne).  Jinak receno: jsem pro uvolneni trhu s drogami.  Chce nekdo uzivat marihuanu, kokain, LSD, pervitin, .... proc ne?  Potom ale rekneme i B !!!  Zdravotnictvi nebude verejne jako je v Ceske republice, ale bude soukrome.  Soukrome zdravotni pojistovny budou odmitat nezodpovedne lidi a pro sve zodpovedne budou tlacit ceny dolu.  Zdravotni pojistovny totiz nemaji zajem o lidi, kteri uzivaji drogy, alkohol ci cokoliv jineho, co poskozuje zdravi.  ... Mnoho diskutujicich chce "volnost", kam patri i uzivani drog, ale nechceji nest nasledky.  Nebo ano?

S. Donát 9.7.2014 0:16

Re: Ceska neoliberalni spolecnost bez zodpovednosti ...

Souhlasím. Zcela a bezvýhradně. Takže řekneme i C a necháme každého platit i léčení za nemoci způsobené alkoholem a cigaretami. To ale musíme zrušit také daně z těchto produktů, z těch se totiž náklady na léčení z velké části platí.

Š. Hašek 8.7.2014 22:06

Výborné.

V. Kusý 8.7.2014 18:54

To, že pan Fendrych snižuje, byť i problematické

kroky ministra vnitra, má jediný účel.Bagatelizovat své selhání v boji proti narkotikům. Ale to je starý, lety osvědčený český zvyk, smývat své hříchy cizí krví.Proč to, co teď doporučuje, neprosazoval sám?

M. Prokop 8.7.2014 21:51

Re: To, že pan Fendrych snižuje, byť i problematické

Protože CELÝ ten boj proti narkotikům nelze vyhrát a škody obvykle přesahují zisky.

J. Chaloupka 8.7.2014 18:34

Víte kolik jen u nás živí tzv. boj proti drogám?

Zeptal se někdo toho blázna Frydrycha, kolik bere? A kolik má plně vycvičených maníků? Kdyby někdo rozumný zlegalizoval drogy a to myslím všechny, ne jen sušený heřmánek, přišlo by o práci statisíce skvěle placených lidí po celém světě. Afgánistán by neměl z čeho kupovat zbraně a bylo by po válce a možná i jinde ve světě by prostě válečné konflikty skončili na nedostatek financí. Samozřejmě, že ne všichni by byli drogově závislí, tak jako ne všichni jsou alkoholici. Já to vím, vy to víte, ale je nás málo na to abychom se zbavili lidí, co jsou z drog živi, na obou stranách.

M. Dukát 8.7.2014 15:50

Pořad názorů, dnes na téma: "Umrtí našich vojáků"

Lidi chcete slyšet pravdivé informace? Poslouchejte rádio Svobodný vysílač CS: http://www.svobodny-vysilac.cz právě běží kontaktní pořad názorů, dnes na téma: "Umrtí našich vojáků v Afgánistánu". Vyjádřete svůj názor svobodně  i Vy....

J. Slanina 8.7.2014 16:15

Re: Pořad názorů, dnes na téma: "Umrtí našich vojáků"

Běž už s těmi srrračkami do řiti.

BTW: Podívám se jestli jsi to nepřišpendlil dokonce i k článku pana Lukeše.

J. Babička 8.7.2014 19:45

Re: Pořad názorů, dnes na téma: "Umrtí našich vojáků"

Diky takovym lidem, jako jsou ti padli vojaci, muzete si svoji agitaci za zniceni svobody hlasat svobodne.

M. Prokop 8.7.2014 14:39

Nelze než souhlasit.

Co se týče možnosti omezování drog i co se týče Kredence Chovance.

A. Sekanina 8.7.2014 13:45

Proč

alkohol, nikotin, kofein ano a marihuana ne? Proč?

S. Donát 8.7.2014 14:25

Re: Proč

Protože se velmi snadno pěstuje a tedy státu daleko hůř kontroluje a daní.

M. Moc 8.7.2014 20:17

Re: Proč

Protože po nich nemá většina uživatelů trvalé následky jako požití marihuany!!!! Většina drobné kriminality je důsledek závisloti ma lehkých droáchg.A to nemluvím o postiženích která se projeví s přibívajícím věkem. Věřte že vím o čem píši, dnes a denně mám tu čest se s následky požívání drog potkávat. To nemluvím o ceně za detoxikaci když to nějaký jedinec přežene, někteří to dokáží i třikrát za dva měsíce. Ti co nechtějí slyšet pravdu o závislosti na drogách budou neustále propagovat jejich legalizaci. Jsem pro, pokud si každý fetka bude   platit všechna lékařská ošetření a další náklady ze svého. Žadné jehly a stříkačkyzdarma!!!!!!

M. Prokop 8.7.2014 21:53

Re: Proč

Zdá se, že ekonomika represe i léčení následků není vaší silnou stránkou.

Co zdá, je to jistota.

S. Donát 9.7.2014 0:14

Re: Proč

Mohl byste mi přiblížit ty trvalé následky po použití marihuany? Díky předem.

P. Kmoníček 8.7.2014 11:48

Čemu

se divíte?JUDr Chovanec,VŠ(nebo Universita)Plzeň.

Z. Bureš 8.7.2014 11:38

Autore - a můžete nám říci..................

......který nápad z dílny KSČSSD byl dobrý ??? Já vím pouze o jednom.....že nakopali do řiti Zemana a Paroubka !!!

Bohužel však - nahradili je ještě většími voly, než jsme všichni doufali !!!

Takže v souhrnu - velké kulové !!!

S. Donát 8.7.2014 11:57

Re: Autore - a můžete nám říci..................

Určitě jim křivdíte. Jsem si jist, že by se našla spousta vynikajících nápadů... namátkou třeba..... no teď zrovna si nemůžu vzpomenout, ale nepochybuju, že to jsou osvícení lidé, myslící jen na naše dobro... ;-)

M. Pechr 8.7.2014 11:13

konopné půtky

...Chovanec je vych-canej víc než dost, z jeho strany to určitě není naivní blábol, je to jen piškot pro otevřené pusinky levobokých a levorukých nohsledů mělkého uvažování považujíc stát za tatínka a maminku...

...chystá se tu legální byznys s konopím pro určité nemocné a to by tak hrálo, aby místo do lekárny chodili za sousedem s dredy... ...nebo si sami pěstili... ...vzhledem k indiciím soudím, že česko půjde cestou částečné legalizace, k vyšším výnosům však třeba postrašit posrá-vače a omezit konopnou svévoli na minimum, prostě uživatel konopí musí mít státní, nejlépe oranžové razítko na čele a konopné balíčky s úsměvy budou nejlépe rozdávat soudruzi Chovanci, Mládci a spol. ...případně bude logo čssd a oranžová pentle na balení z lekárny...

...fakta o boji užívání konopí jsou dávno známá, změny postojů mnoha vlád taktéž... ...o léčebných účincích se ví už mnoho... ...čili motivy hledejme jinde...

https://www.youtube.com/results?search_query=pravda+o+konop%C3%AD

...alkohol a tabák jsou nebezpečnější a tvrdší drogy než konopí, jenže pečlivě notně zdaněné... ...až soudruzi vymyslí jak pečlivě notně zdanit konopí, bude taky legální a v samoškách vedle mrkve a celeru...jsem ovšem rozhodně pro, aby ovšem velkopěstírny, zejména jsou vietnamské, začaly platit daně nebo byly zrušeny...tomu napomůže legalizace samopěstění, dejme tomu 5-10 rostlin na osobu...pak by byla užitečná preventivní informovanost o rozdílu mezi kouřením konopí a zpracováním do jídla...za pozornost stojí, že po užití konopí lidé nebývají agresivní, jako po alkoholu, jelikož konopí působí antikonvulzivně...

I. Hanuška 8.7.2014 10:45

Hloupý nápad?

Dobrá, máme dva fakty:

1. zákon omezuje jen ty občany, kteří se snaží jej dodržovat. Živnost dealerů drog je založena právě na tom, že zákon nedodržují a proto se jím ani nebudou řídit. To je věčný boj, který nikdy neskončí

2. Finanční hodnota zboží je dána jasně nabídkou a poptávkou. V případě drog je nabídka silně omezena umělými pravidly a poptávka zůstává stejná. Cena tedy roste.

Osobně bych prostě drogy nechal legalizované. Cena by klesla, tudíž by se vytratily dealerům zisky. Navíc bych zajistil, aby zdravotní potíže, vzniklé v důsledku užívání drog (a to jak legálních tak těch doposud nelegálních) platili postižení v plné výši a nevztahovalo se na ně zákonné zdravotní pojištění.

B. Berlinski 8.7.2014 10:12

konopí

08. července 2014, 08:15 — Autor: ČTK

Seattle - Ve státě Washington na severozápadě USA bude od dnešního dne možné legálně zakoupit marihuanu pro rekreační užití. Stát Washington se tak zařadil po bok Colorada, kde se první obchody otevřely již 1. ledna. V obou státech se pro legalizaci marihuany vyslovili občané v referendech.

S. Donát 8.7.2014 10:26

Re: konopí

Hurá. Jen houšť a větší kapky.

J. Vavrochová 8.7.2014 9:29

Alkohol, tabák, kofein, čokoláda, jídlo, ..., to všechno

jsou víceméně drogy, ale u nás legálně prodávané, dostupné všem, většinou řádně daněné a tedy přínosné pro státní rozpočet. Alkohol konzumovaný řidičem dopravního prostředku je velmi nebezpečným zabijákem; to praví statistika.

Jsem zásadně pro to, aby si dospělý a svéprávný člověk mohl legálně zakoupit, za své legálně vydělané peníze, jakoukoliv "drogu", ovšem pouze pro vlastní potřebu. Pochopitelně řádně zdaněnou. Ovšem konzumovat některé z nich by nesměl na veřejnosti, před řízením dopravního prostředku, v zaměstnání atp. Zaměstnavatel, stejně jako dnes u nás ve vztahu ke konzumaci alkoholu, by mohl kontrolovat své zaměstnance a v případě zdrogování by je mohl okamžitě propustit.

Problém s tím mají bigotní zastánci absolutní abstinence, ale ti se najdou všude. Smůla je, když se takovým staví ministr vlády a tvrdí, že ať to stojí, co to stojí, on to, na rozdíl od všech svých předchůdců za celou historii lidstva, zvládne za jedno volební období. 

Dostupnost drog by zlikvidovala černý obchod, možná by na krátký čas rozvlnila početnost svátečních konzumentů, ale pochybuji, že by to nějak zásadně zvýšilo počet závisláků. Protože dnes, kdo má zájem, jakoukoliv drogu si bez problémů sežene, ve městě i na vesnici to není žádná kumšt. A různí překupníci mají nezdaněný, téměř bezpracný zisk. Riziko postihu není vysoké, jen občas se někteří dostanou do vězení; jejich klienti jako svědci u soudu bývají ve většině případů naprosto nepoužitelní.

A obava z toho, že by se z ČR mohl stát ráj feťáků? To by se jistě dalo jednoduše řešit, jsme přece vyspělá civilizace třetího tisíciletí a používáme úměrně tomu vyspělou techniku, tak kde je problém? Například využít čip v občanském průkazu k uvedení možnosti nákupu vybraných drog (i alkoholu, cha, cha, cha!) a tím zamezit prodej nepovolaným. Ale od čeho máme odborníky, ať si namáhají své šedé buňky! Hlavně se to nesmí přenechat pouze v gesci politiků.

S. Donát 8.7.2014 8:16

Souhlas, boj proti drogám zcela evidentně nefunguje,

co tak pro změnu zkusit přestat proti drogám bojovat, zlegalizovat a zdanit je? Předpokládal bych snížení kriminality, snížení nákladů na policii a zvýšení příjmů do státního rozpočtu. Naopak bych nepředpokládal žádný velký nárůst drogově závislých lidí. Samá pozitiva.

J. Skála 8.7.2014 8:56

Re: Souhlas, boj proti drogám zcela evidentně nefunguje,

Máte naprostou pravdu, ale má to jeden háček. Tedy vlastně dva pořádné háky. Takováto změna paradigmatu by musela a) projít parlamentem a to je skoro nemožné a b) musela by proběhnout (sloro) současně v převážné většině civilizovaných států světa. Což se rovná zázraku. Tak zůstaňme na zemi a skřípejme zuby

S. Donát 8.7.2014 10:25

Re: Souhlas, boj proti drogám zcela evidentně nefunguje,

Máte pravdu, je to v současné době utopie. Ale určitě není cesta zvyšování represe, jak navrhuje Chovanec. Spíš naopak, je to cesta do pekel za spoustu peněz. Ve dvou státech USA se pomalu blýská na lepší časy, alespoň s marihuanou. Snad jich brzo přibude a nejen v USA.

V. Vlach 8.7.2014 21:46

Re: Souhlas, boj proti drogám zcela evidentně nefunguje,

Kecy, nejde znamená nechci. V Uruguayi je to už rok legální a výsledky maji

Z. Bureš 8.7.2014 7:07

Kdo si chce udělat obrázek o tom............

.....kdo...a co je to ministr Chovanec - stačí, když se podívá na "cestu", po které "vyšel" na své ministerské křeslo !!!

To úplně stačí pro dokonalý obraz !!!

F. Matousek 8.7.2014 10:48

Re: Kdo si chce udělat obrázek o tom............

presne tak !!

J. Mrázek 8.7.2014 5:48

Plzeň si oddychla, odešel...

Jen je podezření, že se ztrátou břicha došloi k dalším ztrátám jinde a ne tukových buněk. Nicméně diazepam staré generaci také sebere? Babičky s mastičkou posadí do vězení? Feťáky za volanty je samozřejmě třeba vyřadit, stejně tak z pracovního místa, jde o životy ostatních. Ale to zvládne schopný ministr, rozhodně ne tenhle . Pospíšila se Plzeň také šikovně zbavila ...:-)