25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kongres, který postrádá logiku

23. kongres ODS v Brně postrádá logiku. A to zdaleka ne jen proto, že na něm zazněl i můj kritický projev, ačkoli jsem na něm fyzicky nebyl přítomen, poprvé v jednadvacetileté historii ODS. S o to větším zájmem jsem si po návratu z asijských cest prostudoval jeho průběh. Snad budou postřehy a rozpaky odesáckého pamětníka a zakládajícího člena zajímat i vás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 17.11.2012 10:46

:)))))))))))))) Den boje za svobodu a demokracii

a zakládající člen strany vedoucí stát do patřičného místa po cestě dlážděné jen těmi nejlepšími úmysly tady veřejně pere špinavé prádlo své partaje. :))))) Připomíná mi to situaci, kdy zoufalí soudruzi psali na zdi nápisy: LENINE, VSTÁVEJ, BREŽNĚV SE ZBLÁZNIL! po srpnovém vpádu :))))) bratrských armád. Doporučuji příspěvek pana Doležala pro všechny se zbytkem zdravého rozumu.

V. Kusý 17.11.2012 10:37

Re: Kongres, který postrádá logiku

Pochopil jsem Vaši jemnou narážku.Dovolím si však otázku.Jste opravdu přesvědčen, že pokud nějaká strana je nejméně levicová,znamená že je pravicová?Věru, neortodoní způsob myšlení! Pokud budete tak laskav a vyjmenujete jakoukoliv pravicovou vlastnost ODS, míním tím nikoli to, co za pravicovost její vedení vydává, ale skutečnou pravicovost, budu Vám velmi, ale opravdu, velmi vděčen.Jinak můj závěr je takový, pokud ODS zmizí z politické scény, zmizí s ní i kmotři a všichni, kdo ji dostali do dnešní situace.Pak bude scéna zralá pro nástup některé ze zatím malých pravicových stran, či vznik nové.Ta by měla alespoň dalších dvacet let na to, aby skončila (pokud se nepoučí) tak jako ODS.Za tu dobu by mohla něco racionálního na pravé straně politického spektra vykonat.Momentální situace mi totiž v obráceném gardu připomíná vtip ze šedesátých let: Dubček k řidiči:"Zapni levý blinkr, ale uhni doprava!".

M. Kosejk 17.11.2012 10:11

Re: Kongres, který postrádá logiku

Fajn. Tak tedy smrt pro nejméně levicovou etablovanou českou politickou stranu, aby nám na politickém spektru zůstaly už jenom ty echt-levicové strany. To chce fakt neortodoxní způsob uvažování, eufemisticky řečeno, aby člověku hlavinka stvořila takovýhle názor.

M. Kosejk 17.11.2012 10:08

--

Jestli je ODS v něčem nepoučitelná, tak je to, že v každém volebním období, kdy je ODS u moci, se vždy najdou nějací její členové, kteří nechápu důsledky koaličního kompromisu. Jak může ODS povozovat pravicovou politiku, když má za partnery např. SZ nebo TOP09? Nemůže! To by musela vyhrát volby tak, aby sama získala 101 poslanců. Druhou věcí, kterou kavárenší kvazipravicoví žvanilové nechápu, je, že když většina voličů není pravicového smýšlení, tak se těžko dělá pravicová politika - příklady:

1) drtivá většina lidí je pro progresivní zdanění. 2) lidi jsou sice pro redukci státních zaměstnanců, ale to platí pouze za předpokladu, že o místo nepříjdou oni a jejich blízcí (takže ve finále každé propouštění v státním sektoru přinese vlnu nevole). 3) občané jsou proti zneužívání sociálních dávek, ale tím mají na mysli jen cikány a lidi, které osobně neznají. 4) zaznívají hlasy o škodlivosti dotací, ale každé zrušení dotací je těmi samými lidmi prezentováno jako negativum, která nás poškodí. 5) lidi většinou souhlasí s potřebou většiny reforem, ale nesmí se to týkat jich a jejich blízkých. 6) Lidé nadávají na přílišné zasahování státu do jejich životů, ale redukci státu považují za snižování komfortu obyvatel ... atd.

V. Kusý 17.11.2012 9:44

Re: Kongres, který postrádá logiku

A jste přesvědčen, že by si  z toho vzali poučení?Jsou dvě možnosti, obě špatné.Buď nevidí, proč se ODS potápí, protože jsou slepí, nebo to vidí, ale je jim to jedno a chtějí už jen urvat co se dá.Potěš Pánbůh za takovouhle rádoby vedoucí sílu ve státě.Tím nechci říci, že ostatní partaje jsou lepší.Ale za to, co udělala ODS s pravicí, ji musí stihnout spravedlivý trest.SMRT!

J. Ptáček 17.11.2012 9:21

Re: Tak já si myslím,

Právě proto ODS stále navrhuje zvyšovat daně - a zdroje budou ...

P. Jášek 17.11.2012 8:25

Tak já si myslím,

že pokud už není co odklonit ze státního do soukromého, tak logiku postrádá samotná existence ODS...

V. Plocek 17.11.2012 1:02

Kongres, který postrádá logiku

Ač s p. Štěpánkem velmi často nesouhlasím, tentokrát platí opak. Zdá se, že jeho nepřítomnost v Česku v době kongresu ODS mu získala nadhled, jehož výsledkem je velmi fundovaný pohled na ODS a veškeré dění v něm i okolo. Bohužel nelze než souhlasit a modlit se, aby si to hlavní představitele ODS (a n ejen ODS) alespoň přečetli.