18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunistický sjezd

Když se na sjezdu sejde demagogická strana, která je demografickým vývojem předurčena k zániku, ale která se stále zuby nehty drží okolo 15 % všech voličů, je to hodno pozornosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Šarina 22.5.2016 6:55

Ono to může být i jinak,

protože těch 15% ať se komu líbí nebo né je obrovské číslo tam, kde se potřebuje a neváhám říci , když nastane po volbách situace , ČSSD a možná i jiní(dnes proklamující že s KSČM nikdy) sáhnou pro jejich hlasy , nechoďme daleko, Klaus, Zeman, ČSSD když dají spolu dohromady 51% a spolupráce v krajích, okresech. Naše partaje se tužbou po moci se spojí třeba s ďáblem, natož s KSČ(M).

V. P 21.5.2016 18:32

Komunisti vždycky byli, jsou a budou pátou kolonou Moskvy

Marx-leninismus už sice naše soudruhy moc nerajcuje, ale nehynoucí láska ke Kremlu jim zůstala, stejně jako nenávist k Západu, hlavně k USA a NATO.

Není pravda že jsou politicky zcela neškodní, jak píše autor. V případě, že by s Babišem po volbách dosáhli na nadpoloviční většinu v parlamentu, mohli by být nebezpeční hodně. Pak by totiž Agrofertu mohli reálně slibovat pohádkové kšefty, výměnou například za blokování rozhodovacích procesů v NATO a EU. Což by se Putinovi v té nadcházející éře formování geopolitických kontinentů (jak to sám takhle pěkně nazval) zajisté velmi hodilo.

J. Laták 21.5.2016 19:06

Souhlasím

ale pravdou také je, že naši komunisté svým ideologickým ukotvením zkejsli v pravěku, z čehož otevřené nebezpečí asi nehrozí.

Ona nebezpečnost čouhá spíš ze známých komunistických praktik a hlavně v jejich oblíbenosti u podstatné části nevzdělaného obyvatelstva - lůzy, v jejichž vodách se v poslední době tak často a rád brodí náš pan prezident a viditelně ho baví zesměšňovat a urážet nejen novináře, nebo inteligenci, ale také hodnoty, jako je třeba ušlechtilost, nebo posvátné tradice. Také nechápu jeho nápadné směřování v cizích službách po krátké míli rovnou do pekel. Nedivme se proto, že když už lidé přijdou k volbám, jsou otrávení a hledají menší zlo. Jenže kultivovaní a vzdělaní lidé do politiky nevstupují, takže strategické pozice opakovaně obsazují mnohdy i političtí dobrodruzi.

K. Loskot 21.5.2016 15:51

Od politika ODS, strany která je

před zánikem, je to roztomilé povídání. Ten sjezd byl už před týdnem a týden ten hodný muž zpracovával analýzu nebo čekal na noty z ÚV ODS ?

21.5.2016 19:26

Autor článku, komunistické svině vystihl velmi přesně.

A co ti, komunistický poskoku, brání napsat podobnou analýzu o ODS?

V. Mohorita 21.5.2016 14:47

Co znamenají?

No přece nic.

Z. Koutecký 21.5.2016 11:09

Pár poznámek k textu autora

Ty komunistické, ale i diktátorské a islamistické režimy, rádi přivineme na svoji hruď, pokud budou podporovat nás a ne Putina (viz Kuba,Egypt,Irán, Saudská Arábie, atd. Trump slibuje jednat se Severní Koreou). Merkelová a jiní dnes neobhajují koloniální správu Indočiny, ale třeba zase vojenské zásahy s cílem určovat, kdo bude vládnout v Afganistanu, Libyi, Sýrii, Kosovu atd. Taky máme EK, která se snaží mluvit do toho, kdo bude vládnout v Maďarsku nebo Polsku i jinde. O volebním právu žen se sice nepolemizuje, zato o kvótách žen v různých institucích ano. Vykořisťování dělníků (a nejen jich) jakoby zmizelo, ale kde se potom berou miliony členů vrstvy „working poor“ nebo kdo jsou „bloodsuckers“, o nichž mluví papež František? Taky je otázka, jestli zaměstnanci Volkswagenu v Česku pracují skutečně třikrát méně než zaměstnanci téže firmy v Německu. Pojem „třída“ jsme zase obnovili, dokonce v návrhu trestního zákoníku. Možná se zase začne sporům mezi třídami říkat „třídní boj“, kdo ví? Diktatura proletariátu je skutečně mimo mísu, ovšem zase se nám zdárně rozvíjí diktatura globalizovaného finančnictví a korporací (uvidíme, co nám přinese smlouva TTIP). Internacionalismus se nám jaksi přeformoval do multikulturismu a celosvětového šíření "západních hodnot".

Prostě boj o moc a světovládu je věčný, protože podstata lidské povahy se moc nemění, jen se mění forma, terminologie a ideologie tohoto boje. A že bychom dnes, kdy rozhodující jsou ekonomické tlaky, žili v postmateriální a postmoderní společnosti, to snad nemyslí autor vážně. Doporučuji, aby si o těchto pojmech něco přečetl.

F. Pavlis 21.5.2016 14:42

Re: Pár poznámek k textu autora

Textu lze rozumět i jinak, než to uvádíte vy. Škoda, že čtete s jinými okuláry než autor psal. A pokud jde o ty pojmy - pak o nich autor ví patrně stejně tolik jako vy. Ale můžete se ho optat a nebýt tak "nasertivní".

M. Prokop 21.5.2016 15:36

Re: Pár poznámek k textu autora

Smlouva TTIP by mohla přinést větší konkurenci, tedy věc pro zákazníka prospěšnou.

Proto zelenáči a komouši tolik prskají.

K. Loskot 21.5.2016 15:54

Re: Pár poznámek k textu autora

Tak proč tu smlouvu TTIP před námi zákazníky tak utajují ?

Nechtějí, aby nás z toho těšení neklepla pepka ? Ale vy o ní jak vidět jediný v ČR něco víte, tak pište, pište. Rozdělte se s námi o tu radost :)

21.5.2016 19:29

Re: Pár poznámek k textu autora

Protože smlouva ještě neexistuje, utajuje se vyjednávání. Pepka beze sporu klepne zelené, ale to není důvod ke smutku.

J. Růžička 21.5.2016 10:36

Líbí se mi

ten komušský skanzen a rudochy bych nezakazoval. Jen ať jsou pěkně na očích a každý vidí, jak jsou bez těch svých fantazmagorických ideologických floskulí prázdní, směšní a zbyteční. Komoušství bylo a je slepé střevo vývoje lidstva.

K. Loskot 21.5.2016 15:56

Re: Líbí se mi

Konečně znalec něco napsal !

M. Šejna 21.5.2016 10:18

15% voličů - o to tu běží

pan autor přesně vystihl, proč KSČM existuje dál a proč nikdy nebyla rozpuštěna a nikdy rozpuštěna ani nebude, i když se o tomto záměru dlouho uvažovalo. Jde totiž o těch 15% LEVICOVÝCH voličů, kteří pravidelně volí komunisty.

Včera nebo předevčírem tady vyšel článek nějakého pravicového "myslitele", který celkem výstižně sdělil, že pokud socanům ubydou hlasy, přibydou komunistům, a naopak. A o to tu běží.

Zakažme KSČM, klidně hned a okamžitě. Ale zakázat voliče nelze. Koho budou voliči zakázané KSČM volit? Socany !!!!

Pak už jen nastupuje matematika, která říká: 25% + 15% = 40%

M. Prokop 21.5.2016 15:37

Re: 15% voličů - o to tu běží

Jo, těch 40%, které volilo komouše v roce 1946. Lidé jsou pořád stejně pitomí.

A. Trick 21.5.2016 9:41

Nic než fňukání,

že ODS již "nečůrá vysokým obloukem".

R. Tesařík 21.5.2016 9:53

Re: Nic než fňukání,

Hu hůůůůů, bacha , přijde tunel..Nevyklánějte se.

K. Vyšata 21.5.2016 9:25

Promluvil člen strany,

potácející se možná v polovině volebních preferencí komunistů. Chtěl bych hádat, kdo padne pod 5% dřív, ODS nebo komunisté?

P. Lenc 21.5.2016 9:33

Re: Promluvil člen strany,

Hádejte a volte koblihy.

K. Kovář 21.5.2016 8:17

Perli!

Nikoliv komunální politik ODS ale kolosální lhář z ODS a ještě k tomu ukecanej až běda!

P. Lenc 21.5.2016 8:28

Re: Perli!

Opravdu? A v čempak pane Kováři.Že by jste to rozvedl?Opravdu rád se nechám fundovaně poučit.

R. Tesařík 21.5.2016 9:54

Re: Perli!

Nemůže rozvést. Musel by vyvalit, že je zelenej , nebo nějak jinak alternativní.

J. Farda 21.5.2016 12:09

Re: Perli!

Potrefená husa kejhá, nerozvádí ....