19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunisté se postarají, aby vše bylo jako dosud

Když předseda komunistických poslanců Pavel Kováčik v neděli v České televizi vysvětloval svoje překvapivé zvolení do čela poslanecké komise dohlížející na chod sněmovny, ačkoli toto místo bylo původně vyčleněno pro Piráty, zdůvodnil to velmi výstižně: „Aby věci fungovaly tak, jak léta fungovaly.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Žůrek 20.12.2017 17:53

Nic není tak jednoduché, autore.

U nás komunismus za komunismu fungoval. Po 20 letech přišel Alexander Dubček a za ním "pomocníci" z Moskvy a komunismus se opět nezbortil. Až po dalších 20 letech zasáhl přímo v Moskvě reformátor komunismu M.S. Gorbačov a my prý máme již svobodu a máme zde prý kapitalismus a já ani nevím, co všechno zde JEŠTĚ máme. Ale především sleduji u nás neuvěřitelný brajgl, když to řeknu slušně.

Máme nyní v Poslanecké sněmovně 9 politických stran či politických uskupení. Na takové Piráty, to je vskutku radost pohledět. Člověk ani neví, zda si takové lidé snad nedělají z politiky přímo srandu. Ale v "Kocourkově", v národě, kde je plno "Švejků", je nakonec možné všechno. Kdo nepije pivo, tak snad ani není Čech, že ANO.

Je pravdou, že za komunismu se dostali k moci různí podvodníci - falešní političtí "hráči". Ale dnes mám dojem, že takových takypolitiků máme až neuvěřitelné množství. Po tom, jak byl panu senátoru Jiřímu Čunkovi mediálně vyprášen kožich, tak se do politiky ani slušný člověk velice hrnout nebude. Česká média mají jediný úkol: Na každém člověku hledat jen chyby a chyby... Na žádném člověku v české politice není přece vůbec nic dobrého. Vždyť již dopředu víme, že když někdo vlezl do politiky, tak je to podvodník, který jde za korytem, jde jen hrabat pro sebe, chce se napakovat. O nějaké pofiderní službě občanům, to ani nemluvme.

A nyní jde o to? Změní se to? Alespoň trošičku ZMĚNÍ SE TO?

F. Žůrek 20.12.2017 18:10

Re: Nic není tak jednoduché, autore.

Komunismus fungoval. To proto, že bylo po roce 1948 z čeho brát. Jsem ze Zlína. Soudruzi ukradli Baťovi fabriku a vše, co se jen dalo. Vznikl zde velký podnik Svit, ale boty se dále vyráběly, není- liž pravda. Dnes "Gottwaldov" zde nemáme, ale zmizela také výroba obuvi ve Zlíně. Je to v pořádku?

Vyrábíme dnes auta, to je zase pravda, je radost pohledět. Ale na druhé straně: jak třeba vypadá zase naše zemědělství?

Lidé u nás se zlajdačili až běda. To, co si dovolil premiér Bohuslav Sobotka vůči Andreji Babišovi, to, podle mne, nebylo v pořádku. Pokud se v této oblasti nezměníme, nebudeme si dělat z poctivé práce jen srandu, tak to u nás nebude stát za nic. A budou se u nás "rodit piráti"...

M. Prokop 20.12.2017 18:10

Re: Nic není tak jednoduché, autore.

Jak jste přišel na ten nesmysl, že u nás komunismus fungoval? Nefungoval nikde na světě, ani u nás.

Co se týče bordelu u nás, zcela odpovídá průměru voličů. A ten se mění pomalu, až skoro vůbec.

Š. Hašek 20.12.2017 16:47

Kteří komunisté se postarají?

Komunista Filip/Ondráček?

Komunista Dienstbier/70% námořník lupičů/Feri?

Začíná být zajímavý čurbes v terminologii. A domnívám se, že pan Jelínek často mluví úplně jinou řečí než já.

K. Kořinek 20.12.2017 14:38

Ubožák Jelínek..

M. Pesat 20.12.2017 11:30

paleni mostu

spalit most ktery budu potrebovat, to je docela blbost, vetsina tzv. zavedenych demokratickych stran pred volbami spalila mosty pro pripadne koalicni vyjednavani po volbach. Mozna jejich vudcove naivne verili v drtive vitezstvi sve partaje. Hned po volbach oznamil soudruh Babis ochotu pro pkracovani tehdejsi vladni koalice, resp. naprahl ruku k modrobolsevikum a naznacil nejvetsi programovy prunik, snad dokonce 70%?.tradicni "demokraticke" strany se zachovaly "statotvorne" a strcily hlavu do pisku. Takze prisli na radu soudruzi Pirati, ustaveni snemovny a vyboru a samozrejmne komuniste a samurajovci, protoze politika je neco za neco. Z pohledu vlady, mensinova vlada mi prijde jako nejcistsi/nejpoctivejsi k volicum, na rozdil od koalice, kde se delaji velke kompromisy/koalicni smlouva. Pokud je napr. programovy prunik v otazce skolstvi cca u trech stran, tak by asi zakony v teto problematice mohly snadno projit, kdyz je mensinova vlada dobre predjedna pred predlozenim do snemovny. Tim strany plni sve predvolebni sliby/program-jsou statotvorne. Asi to nektere soudruhy prekvapi, ale to je presne to co od politiku/partaji/vlady cekam, dokonce jsem si jist, ze, mimo kovane fanatiky, to od politiku/partaji ocekava vetsina normalnich volicu/obcanu. Bo tak je to spravne a tak to ma byt. Cest :)

I. Schlägel 20.12.2017 11:20

Zásada

„bližší košile než kabát“ je pro typická nejen pro české politiky, ale pro lidi obecně. Omluva Matce Tereze, ta v tom nejela "prý".

P. Urban 20.12.2017 10:44

Jak to Babiš obhájí?

Jednoduše. Babiš tvrdil, že s komunisty a SPD jít nechce. Nikoli, že s nimi za žádnou cenu nepůjde. V tom je rozdíl. A já myslím, že Babišovi voliči ho pochopí. Většina z nich také komunisty nemusí, ale zas tak strašný problém to pro ně není.

J. Fridrich 20.12.2017 10:44

Rudým komoušům už otrnulo, rostou jim křidélka a

Rudým komoušům už otrnulo, rostou jim křidélka a hlavně SPROSTOTA - to jejich navržení takto zprofanovaného darebáka o tom jasně svědčí.. Důležitý a potěšitelný je jejich letošní "úspěch" ve volbách.

Ano, jsme Absurdistán.. Lehce mně to připomíná, jak kdyby po II. světové válce v Německu udělali z Adolfa Eichmanna a Josefa Mengeleho vedoucí v skautském táboře. Lehce nadneseno, ale ne zase tak moc...

I. Novák 20.12.2017 12:45

Re: Rudým komoušům už otrnulo, rostou jim křidélka a

Má to výhodu. Čím víc bude KSČM otevřeně ve vládě, tím více bude u svých voličů ztrácet. Většinou byli voleni v bláhové naději, že se nějak za prosté lidi postaví v tom denně se rozrůstajícímu svinstvu. Že se v něm potichu vezli nebylo vidět. Nebyli vpuštěni na výsluní a sami o to ani nestáli. Leč naděje jejich elektorátu se nenaplňovaly. Důkazem je volební propad jejich strany. Pokud budou nyní vidět, bude sešup ještě rychlejší.

F. Navrátil 20.12.2017 9:43

Komunistický oportunismus slaví

Jelínek se diví, že komunisté dobývají jednu sněmovní pozici za druhou. Je tomu tak proto, že pilně jednají se všemi stranami, uzavírají dohody a také tyto dohod dodržují. Naopak Kalouskova čtyřkola umíněně trvá na tom, že nepodpoří ANO, komunisty a SPD. Musí se jedna a ne pofňukávat a kritizovat.

J. Ševčík 20.12.2017 15:39

Re: Komunistický oportunismus slaví

Drive bych rekl ze slavite vy osobne z vas je primo citit kovanej komunista

P. Lenc 20.12.2017 9:29

A pane Jelínku,

přilísávání socialistů k Babišovi,(Tejc) část straníků otevřeně požadující přinejmenším podporu Babišovi neli koalici, tak nad tím se nepohoršujete? A ano, Babiš mistrně využívá komunisty a hlupáka Okamuru, bude se přece hlasovat o jeho a Faltýnkovo vydání. Nemusíme hádat jak to dopadne.Že si potom jak je jeho zvykem vytře přinejmenším s Okamurem pozadí bude pouze překvapením pro Okamuru a možná pro vás.

P. Urban 20.12.2017 10:51

Vytřené pozadí

Ono je těžké si nevytřít pozadí se stranou, která nejenže nedokáže prodat úspěchy své vlády, ale ani se o to nepokusí.

Tohle asi nebude Okamurův případ. Samozřejmě, až v dalších stranách zjistí, že obstrukce nikam nevedou, je možné, že Okamura dopadne jako pověstný mouřenín. Anebo naopak se ukáže, že spojenectví Babiše, Okamury a komunistům bude pánům i jejich voličům vyhovovat více, než možné alternativy.

Z. Trunecek 20.12.2017 8:46

Když Ondráček v minulém volebním období kontroloval BIS,

což je úřad pro odhalování protistátní činnosti, tedy i cizích špiónů, nikomu to nevadilo.

Když má nyní kontrolovat GIBS, který vyšetřuje trestné činy policistů, je z toho velké haló.

J. Kopeček 20.12.2017 0:47

Jelínku, prémie co? Prémie budou.

Z. Čábelka 20.12.2017 0:43

Pane Jelínku,

... vy sám a neustále svými příspěvky spějete k tomu, "aby věci fungovaly, jak by měly". Děláte to dávno a nepřetržitě pod rouškou sociálna a i vám se v tom daří. Můžete být se svými soudruhy spokojen.