19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komunální volby ve stínu globální politiky

Současná kampaň před komunálními volbami byla poltickými stranami nastartována z časového hlediska takřka optimálně dle politologických pouček. Přesto je otázkou, zda se podaří přilákat ke komunálním volbám takový počet voličů, aby se výrazněji zvedla legitimita těchto voleb.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Pauk 10.9.2014 12:28

Politologičtí šarlatáni přijdou o chlebíček ???

V Česku není a ani nemůže být ani jediná autentická tradiční politická strana - jen Potěmkinova vesnice "standardní" Klauzemanovy prognosťácké vylhané "demokracie", složené ze sulcovitých nesoudržných tlup levorukých žvanilů, parazitů a zlatokopů s těmi nejpřízemnějšími motivy, stran a straniček vzniklých na troskách KSČ z jejich bývalých členů nebo jejich potomků. Nešťastní bývalí „pracující“ se drží zoufale těchto trosek jako trosečníci do sebe zhroucené parodie Titanicu. ODS i ČSSD nepřežijí své podvodné, šarlatánské a falešné "zakladatele" a nebude to žádná škoda. Tuto zdánlivě bezvýchodnou situaci lze výhodně využít pro vznik autentické, občanskoprávní politiky, založené na důsledné osobní odpovědnosti jak voliče, tak zastupitele, na zákonné bázi občanského zákoníku - nikoli na vylhaném "veřejném právu".Blíže viz odkaz na konci příspěvku.

„Nepartajnická politika“ (podobná nezávislé advokacii), na bázi občanského zákoníku založená, má reálnou a logicky zdůvodněnou šanci, a to univerzálně.Všechno už tady jednou bylo – jenom zodpovědný občanskoprávní, adresný a průběžný volební systém na bankovně účetním principu dosud nikoli.Nepomůže nic jiného, než úplná, obousměrná personální ručitelská adresnost a zpětnovazebnost volebního systému na voliče, včetně možnosti levného a voličsky osobně zodpovědného referenda i přímé volby kohokoli :

„Státy se prostě udržují těmi principy, na kterých vznikly“ (korupčník TGM).

Existuje stručný a logický, na partajích nezávislý projekt adresné spoluvlastnické demokracie (nikoli však falešné, diletantské a klamavé tzv. „přímé demokracie“): v článku „Právní stát" na google:

http://www.inuru.com/index.php/spolecnost/organizace-spolenosti/324-pravni-stat-volby

A. Reček 10.9.2014 8:02

Že autor psal svou úvahu v Praze?

U nás na dědinách řešíme globální politiku zásadně pouze u piva v hospodách. Totiž několik větších štamprlí zcela vyjasní problémy jimiž se musí zabývat politici a média.  Ovšem lokální politika je panečku už něco zcela jiného, tu řešíme i u jídla ve svých chalupách. Proto k ní nepotřebujeme ani média, protože víme oč u nás v obci jde. Proto také účast našinců ve volbách členů zastupitelstva není malá! Totiž víme koho tam chceme a co dokáže! Onen zastupitel také ví, že u piva bychom mu nějaký jeho kiks pěkně vytmavili. A k tomu nepotřebujeme novináře a už vůbec ne nějakou globální politiku. Ta je našincům ukradena a v naprostém stínu toho, co na dědině právě teď potřebujeme! Např. nový vůz pro hasiče.