19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komu patří psí hlava?

Psát a mluvit v dnešní době o naší politice není nic příjemného. Pro ty, kdo byli zvyklí, že politika má nějaká pravidla a procedury, a hlavně hodnotové rámce, podle nichž se pozná například pravice od levice, je to éra soustavného zklamání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kouřil 28.5.2018 20:13

Lež jako věž

Nemám rád lži, i když jsou v politice normální, že, pane Žantovský. Kdysi jsem si Vás dokonce vážil. Ale jak šla léta a Vy jse se stal profesionálním politikem, úcta se vytratila. Proč asi? I proto, že lžete. Pan premiér není dosud trestně stíhán, i když se s kolegy snažíte přesvědčit nás o opaku podle pravidla stokrát opakované lež se stává pravdou. Goebelsovské praktiky se nejen v EU, ale zdomácňují i v ČR. I vaší zásluhou. Styďte se.

J. Kanioková 28.5.2018 14:39

Taky mimo článek, ale obrovsky mě to potěšilo !!!

Poslanci se na plénu ve čtvrtek 24. 5. 2018 zabývali mimořádně zařazeným bodem schůze s názvem „Projednání důsledků závazků a migračních rizik, které vyplývají z podpisu Marrákešského protokolu ministrem vnitra vlády České republiky“. Tento problém byl k jednání pléna zařazen na návrh místopředsedy Sněmovny Tomia Okamury (SPD). Jednání celé Sněmovny dopoledne předcházelo mimořádné zasedání sněmovního výboru pro evropské záležitosti (VEZ). ParlamentníListy.cz o něm informovaly jako jediné médium v ČR. Právě na jednání tohoto výboru se zrodil koncept nového řešení neblahých důsledků migrační krize, který si ve čtvrtek večer vzala za svůj celá Sněmovna.

My Afričanům nic nedlužíme! Naši politici přelomově povstali proti migraci, celá Evropa se může divit. Zde je to přesně - http://jdem.cz/d7png6

S. Rehulka 28.5.2018 12:27

Jedno upřesnění mimo téma článku !

Název článku : KOMU PATŘÍ PSÍ HLAVA ?

Pokud vím, stylizovaná "psí hlava" byla na historických praporech obránců hranic Českého království - tedy Chodů !

Když do Rakousko-Uherska dorazila z Anglie myšlenka Skautingu, přijali tuto psí hlavu na své skautské lilie na návrh bratra Svojsíka i čeští a moravští Skauti. Ti byli zakázáni, když nacisté zabrali ČSR a po dobu války a Protektorátu byl Skaut-Junák v illegalitě, což se smutně opakovalo po komunistickém puči roku 1948 a trvalo (mimo roku 1968, kdy se trhaly mraky), ale po Sovětské okupaci trvalo dál až do roku 1989.

V letech nadvlády komunismu v zemi, byl znak "psí hlavy" sprostě zneužitý k označení jednotek Ministerstva Vnitra, té vražedné Pohraniční Stráže ! Vím, mnoho jich bylo nevinných kluků, Čechů, Moravanů a Slováků, ale ta zastřelení tak zvaných "narušitelů" a "diverzantů" at je tíhou na svědomí velení, které to nařizovalo, ale i těch, kteří mohli střelit mimo a nestřelili....

I ted v České republice existuje tak zvaný klub Přátel Pohraničí, složený z bývalých PSáků a udavačů. Za to ta poctivá PSÍ HLAVA nemůže !

J. Jurax 28.5.2018 21:44

No, za tu psí hlavu a Psohlavce může Jirásek.

Na historickém praporci Chodů byla bota.

B. Rameš 28.5.2018 12:13

Když si odmyslím

expresivitu psích hlav, poslání článku zní "kritikou Zemana kritizujete jeho voliče a na to nemáte právo, protože jich byla většina". No, já myslím, že mám a máme. Voličů Jediné moudré státostrany bylo svého času cca 95 % (zbytek šel do tzv. Národní fronty) a taky se nesmělo kritizovat, že. Ostatně, autor o tom přimykání se k mocným ví své.

J. Kanioková 28.5.2018 15:27

Ale autorovi jde o úroveň, způsob diskusí,

což s ním souhlasím. Je to děs zkusit číst v současnosti diskuse, je to často hnus..

Š. Hašek 28.5.2018 12:13

Souhlas.

M. Valenta 28.5.2018 10:17

Metály zavazují,

že pane Žantovský.

F. Navrátil 28.5.2018 9:37

Vítač neměl šanci

Zeman nebyl zvolen prezidentem pro své duševní a morální kvality, ale jen a jen proto, že kavárna se společenstvím pravdy a lásky proti němu do finále dosadila obtížně volitelného vítače. Hlasy pro Zemana byly ve skutečnosti hlasy proti Drahošovi. Pokud by proti Zemanovi stál slušný a inteligentní nevítač, např. pan Hynek, pak by se žádná ostuda na Hradě nekonala. Ale vysvětlujte to Kocábovi, Kolářovi, Bakalovi a spol.

J. Berger 28.5.2018 11:46

Re: Vítač neměl šanci

Bída je, že nakonec v presidentské volbě zbydou dva nevolitelní: Švarcík a Zeman - dal jsem hlas Švarcíkovi ne proto, že by byl lepší, ale aby zmizel ze zamini, kde jeho činnost byla tragická, takže jako president by nadělal menší škody. Teď byla situace stejná - dva špatní, každý z jiného důvodu.

J. Kanioková 28.5.2018 15:28

Souhlas

Š. Hašek 28.5.2018 12:20

Re: Vítač neměl šanci

Zeman byl zvolen presidentem proto, že ti všichni "halíci, eurohodnotáři, divadelavantgarda, lidskoprávaři, ........... ", dali dohromady jen dutou nádobu s brýlemi od sklenáře. Na víc nemají. A protože na víc nemají, zbývá jim dnes jen ječet, že Miloš Zeman byl stejně slabý kandidát, jako jejich "nula". Docela slabá logika, vlastně jen vztek a nenávist.

Proto jsem volil, jak jsem volil.

Podobné to bylo i s majitelem několika cestovních pasů minule ve volbách. Tč. majitelem nemovitostí kolem řeky Vltavy se "zvláštními" názory na presidenta Beneše a obyvatelstvo ČR.

K. Janyška 28.5.2018 8:50

A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

No, pak jste nedostatečný úplně stejně s vašimi názory jako miliardy jiných... Dzp.

J. Vlček 28.5.2018 9:21

Re: A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

Pane Janyško, nikdo na světě není dokonalý, snad jedině vy, se svou znalostí kompozitivní teorie.

J. Berger 28.5.2018 11:58

Re: A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

Pane Janyško, navrhuji, abyste do NP napsal článek, kde kompozitivní teorii vysvětlíte. Snažil jsem se ji "vygůglovat", ale nic použitelného mi nevypadlo.

K. Janyška 28.5.2018 20:58

Re: A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

CO JE TO KOMPOZITIVNÍ TEORIE ? JSOU TO "STANOVY" LIDSKÉHO SVĚTA, OBJEVENÉ VĚDOU.

Metoda relevantních společenských věd je výhradně kompozitivní, tedy skladná. Viz slavná Kontrarevoluce vědy od nositele Nobelovy ceny A.F. von Hayeka. Vědecké informace jí získané, navzájem provázané a neodporující si, tvoří kompozitivní teorii. Myslíme zásadně a vždy v teoriích, tedy jinak se takový obří soubor nebo dokonce koridor souvisejících vědeckých informací o lidském světě nazvat ani nedá.

Co tedy obsahuje ? Úplně všechno, co věda ví o kulturní evoluci i jejich počátcích, tedy o oddělování našich lidských prapředků ze zvířecí říše a kulturním vývoji světa lidí, tedy světa týkajícího se jen lidského rodu, tedy světa lidského, a principů, na kterých vyrostl a stojí. A to jen a výhradně bez pověr a mýtů, tedy bez náboženských a okultních ohledů, tedy na vědecké bázi.

K. Janyška 28.5.2018 20:59

Re: A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

Čím se tedy zabývá konkrétně ? Vysvětlením motoru kulturního vývoje lidstva, tedy objevem obchodu, coby generátorem zisku a důsledky z něho. Tedy vysvětlením procesu civilizace, coby nástroje přeměny divocha, nejprve v samostatného, od kmene odděleného, jednotlivce a návazným procesem masívní emancipace lidí od kmenového způsobu života vůbec, v občana.

Studuje principy, které k takovému pohybu v čase a v prostoru vedly a vysvětluje je. Vysvětluje vznik civilizačních pravidel chování, lidské mysli, inteligence, lidského rozumu, abstrakce, soukromého práva a zejména vznik a vývoj neustále se souběžně od civilizovaných více k civilizovaným méně rozšiřujícího v čase a v prostoru generátoru všeho lidského, spontánního řádu lidské interakce a lidského světa.

Z toho jasně vyplývá, že člověk není vědomým konstruktérem vývoje lidstva, ale že to je jen jeho aktivita a jsou to spontánní síly, které ovládají vesmír a cokoliv na Zemi. Jejich neosobní souhra určuje svými regulačními, záchovnými a pořádacími vlastnostmi to, co bude a co ne. Nepředstavitelná složitost jejich interakce člověku stanoví meze toho, na co má vliv a co musí ponechat k "řešení" na nich.

p.

K. Janyška 28.5.2018 20:59

Re: A co je to kompozitivní teorie, autore, víte ? Ne ?

Kompozitivní teorie je tedy vždy nejvýše možným věděním lidstva, neboť je neustále vědou verifikována a aktualizována a je česky řečeno skladná a celostní, tedy zahrnující všechny vědecké poznatky z obou větví vědy a tvoří neustále vědou upřesňovaný koridor relevantních vědeckých informací o lidské situaci. Jsou to tedy jakési vědou určené stanovy lidského světa.

Měli bychom vždy, a za každých okolností, respektovat to, co tento nejvyšší intelektuální výkon lidstva, tedy vědy, přinesl.

Bez takového vzdělání, které odhaluje nastavení hranic, které nám spontánní síly neosobně stanovují a určují tedy i možnosti vývoje lidského světa, se neobejdeme. Už proto, že vývoj jde jinudy, než si lidé myslí a nerespektují ho. Proto ony války a proto onen zmar.

Začít se vzděláváním kompozitivní teorií je bezpodmínečně nutné. Vždyť každou aktivitu lidí je nutné tímto věděním poměřovat. Více lidstvo totiž neví a nikdy vědět nebude... Dz

R. Houška 28.5.2018 7:23

Etické parametry z pera Péti Žantovského...tak to jó!

El-Lobo 28.5.2018 21:12

Re:

Když Žantovský káže o etice, je to chucpe. Když žvaní, že podle někoho musí vymkolik důlchodců, aby byl zvolen prezidentem, někdo jiný, tak sprostě lže. Žantovský je prostitut všech režimů, slouha všech pánů, bezpáteřní pisálek. Doktor ze Sládkovičova.

J. Frček 28.5.2018 1:32

Tak to čučím, že s takovou řečí mohl do rozhlasu...