25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Komu chybí levice

Ohrožuje politickou stabilitu naší republiky absence levice v parlamentu? To je otázka, která zaznívá po volbách často a má samozřejmě na první pohled opodstatnění: hlasy něco přes 800 000 lidí nebyly vyslyšeny. Přesnější odpověď ale najdeme, změníme-li perspektivu pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hatina 2.11.2021 6:16

Pan Hvíždala se jako vždy hluboce mýlí. Protože, právě na tom kdo vydělává a kdo prohrává/prodělává, bylo, je a bude postaveno rozlišení pravice a levice v kapitalismu.

Pravděpodobně ve svém omylu představuje extrémní levici v komunistických totalitách, kde už ale žádná pravice nebyla, neb jí soudruzi zlikvidovali. Tož se nyní u nás děje s levicí, a ty následky mohou být stejně zhoubné.

Jak se ukazuje třeba nyní, kdy pan Fiala (a to ještě ani pravicový premiér není) odmítá pomoc pro ty "prodělávající", postižené spekulačním zdražením energií.

O. Zuckerová 1.11.2021 21:08

Jak se pro nepozorného čtenáře vytváří pokřivený pohled: zdravotní, přerozdělovací (??klima?)potíže "vyplývají z klimatu". Tedy zmíněné potíže vyplývají z chybných premis a (jimi zapříčiněných) katastrofálních opatřeních nezvolených a odborně nekvalifikovaných nezvolených vedoucích osobností vedení EU, která o faktorech, způsobujících klimatické změny na Zemi, neví nic. Neví, že se s nimi lidstvo vyrovnalo miliony let, a které mu naopak dokonce někdy i prospěly (viz hodnocení působení CO2 ). Kdo to prohlašuje, je pro ekochiliasty kacíř. Galileo by mohl vyprávět.

K. A. 1.11.2021 20:21

To je blábol.

Za komunismu jsme se naučili nevnímat klimatickou změnu jako ohrožení?

Koalice není ani pravicová ani levicová?

Noví autokraté slibují, že všechno vyřeší, a co slibuje Evropská komise?

Autokratický režim vypadá tak, že vládne koaliční vláda a ta je pak poražena v regulérních volbách? No nevím, ale představuji si autokratickou vládu trochu jinak.

Autor je fakt narcis.

I. Hermanek 1.11.2021 19:12

Lze psát rozklády ale proč....hvizdala je zaprodany hajzl a skutečný lidský opad..

Š. Hašek 1.11.2021 20:22

No, Hvížďala je postarší komouš, kterého komouši kolem Bilaka vyhnali za hranice vlasti. Nic víc.

Celkem dobře mu tak. Zůstal komoušem. Co s takovými? Pisálky komouškými?

J. Černý 1.11.2021 18:28

Které profese na Západě tvoří silnou střední třídu?

Západ dočasně může existovat a fungovat, protože po roce 1989 ziskal nové relativně vyspělé kolonie ve střední a východní Evropě.

V. Mokrý 1.11.2021 20:15

R^R^R^

!!

Š. Hašek 1.11.2021 20:19

R^

V. Povolný 1.11.2021 17:13

Tak teda nevím. Už poněkolikáté mi připadá, že autor článku žije na nějaké jiné planetě. "Největší problém jsou klimatické změny" - jak pro koho, pane Hvížďalo. Zjevně jsou tady mocné skupiny, které si to přejí. Ale je to tlak seshora. "Z klimatických změn vyplývají problémy jako zdravotní (covid?), přerozdělovací a kulturní" - kristapána, to je blábol. Za tohle všechno může klimatická změna? To už je na svěrací kazajku. "Moderní společnost je od 19. století v kontinuální krizi" - ano, někteří by to tak rádi viděli. Ještě zbývá dodat, že za všechny problémy můžou národní státy, a bude vymalováno. "Někteří na modernizaci vydělávají, někteří ne" - tak ona je to modernizace, co se na nás hrne z Bruselu? Kdo by to řekl! Takhle by to napsal Orwell. Ale není modernizace jako modernizace. Třeba Paroubek svého času taky "modernizoval" ČSSD. A ČSSD se promodernizovala až mimo poslaneckou sněmovnu. "Na západě jde o souboj dvou středních tříd, v Anglii vyhrála ta stará" - tedy, dvě střední třídy, to je nějaká politologická inovace, ne? Liší se politickými názory nebo čím? Konzervativní voliči tvoří starou a progresivisti novou střední třídu? Nechtělo by to tu svěrací kazajku? "Silná střední třída se u nás za 30 let nevytvořila a za socialismu jsme se pdnaučili vnímat klimatickou změnu jako ohrožení" - páni, tak socialismus může za to, že se bráníme "modernizaci", to už je na přikurtování k posteli. "jasná většina občanů si uvědomila, že došlo k privatizaci státu" - kde vidíte tu jasnou většinu, pane Hvížďalo? Já vidím účelový slepenec s nejistou prognózou. "... potřeba radikálních změn znamená akceptovat požádavky levicových voličů " - tak tohle už je Ein Kessel Buntes. Když budeme akceptovat požadavky levicový voličů, tak budeme asi na správné cestě k modernizaci. Autokratický režim je modifikací vlády jedné strany a proto je potřeba, aby tady vládl Brusel. To nebude vláda jedné strany, nýbrž ... musím toho už nechat, jinak budu sám zralý na tu kazajku.

M. Pivoda 1.11.2021 19:12

Zralost se dostavila

"... musím toho už nechat, jinak budu sám zralý na tu kazajku."

O. Zuckerová 1.11.2021 21:12

Pane Povolný, palec nahoru!!!

V. Pavelka 1.11.2021 15:16

Co by říkal Hvíždák, kdyby KSČ a ČSSD potažmo Šlachta vyrobili koalici ? Jeho lid se svou uvědomělostí , je jen Nenávist vybičovaná medii, která vlastní Opozice . Překrucovat že Babišovi dvoje noviny a hudební rádio Očko můžou ovlivnovat veřejnost (kolik lidí čte dnes Noviny ) Je bohapustá lež ! Koneckonců lehko dokazatelné spolupráce Západních Medií , která píši všechna jak na obědnávku když je potřeba někoho nepohodlného dostat tam kam Brusel potřebuje EU Že by tak obrovská lež nebyla Hvíždalovi známa , Tihle zastydlí revolucionáři jsou všichni stejní !?EUEU:-/

V. Pavelka 1.11.2021 14:35

Kdyby západ neměl Klimatickou krizi a Putina ! Jak by zdůvodnoval svoje snahy a rozhazování cizích peněz ?§EU?!

V. Klepetko 1.11.2021 13:47

Každé slovo v tomto článku je lživé samo o sobě, ve všech souvětích, a i jako nepravdivý celek!

Nejpodstatnější asi je, že klimatická změna nás ve skutečnosti nijak neohrožuje. Veškeré ostatní lži autora vychází z této hlavní chybné úvahy!

O. Kurz 1.11.2021 12:16

Znamenitý článek, který výstižně popisuje naši polohu ve světě chápání problémů současnosti. Co Češi potřebují, je změna myšlenkových pochodů.

R. Langer 1.11.2021 13:28

Hm, já tedy své myšlenkové pochody rozhodně měnit nemíním... :-P

V. Pavelka 1.11.2021 15:19

Kdy se vám ta myšlenková změna stala Kurz ? Nebo ji máte od narození EU!?

T. Hraj 1.11.2021 11:53

"souhra tří krizí: migrační, covidové a hospodářské, které vyvolaly velkou dynamiku sociálních poměrů"

Nejsou to žádné přírodní nebo spontánní společenské fenomény. Všechny tyto krize jsou ZPŮSOBENÉ, pane Hvížďalo! Masmigrace je způsobena imigrační politikou (ničím jiným), hospodářský rozvrat (supply chain, ceny energií, inflace, etc.) je způsobe zcela neadekvántními proticovidovými opatřeními a šílenou zelenou oprátkou, kterou si pleteme.

V. Pavelka 1.11.2021 14:49

NATO rozvrátilo Libii , jako budoucí přístup migrantů do EU! EU

A. Ová 1.11.2021 11:16

...to ano, je to tak přesně. Výsledky, na nichž se podílí ti, kteří vidí jen projevené. Takže krize, říkáte... Až se ta naplno projeví

Š. Hašek 1.11.2021 10:58

1. Stran ČR a zrušení "agrofertizace" pusté, hloupé plkání. Letensko Gazdíkovské.

2. Stran domněnky, že klima na planetě Zemi vyšteluje BioBiomasa brusele - to už je naprostá debilita.

Sumárně nechutný guláš, pár slov lze brát vážně. "Že svět se mění" - to je vskutku na tři doktoráty a jednu profesuru.

P. Kubáč 1.11.2021 10:54

Pan Hvížďala dnes perlí více než obvykle

hlupák by řekl "pohnojili co mohli", ale on píše "zvýšená dynamika sociálních poměrů"

hlupák by řekl "umí vnímat lži a propagandu", ale autor píše "odnaučili se vnímat klimatickou změnu jako hlavní ohrožení i dynamiku rozvoje"

ATD...

Začíná mi to připomínat perestrojkový socík - kdo nenapsal 100 článků o "rozvoji dodavatelsko-odběratelských vztahů" toho už v Rudém Právu neotiskli.

P. Kubáč 1.11.2021 11:01

A ještě "stará střední třída", která orá a vláčí, versus "nová střední třída", která sklízí, co nezasela - to prostě nevymyslíš, pokud nejsi žurnalista....

B. Rameš 1.11.2021 9:54

Chápu to správně: jsme neuvědomělá banda, která nepochopila, že je třeba se chovat podle levicových a aktivistických paradigmat, i když ve volbách prohrají? Tak tomu říkám Hlava XXII.

V. Petr 1.11.2021 9:16

Klimatická změna nepředstavuje ŽÁDNÉ OHROŽENÍ. Jediné ohrožení předsatavuje "boj proti klimatické změně..."

O. Kaucký 1.11.2021 13:41

R^

F. Navrátil 1.11.2021 9:02

Tradiční levice v sobě neměla dostatek pružnosti, aby se přetavila na levicový liberalismus bruselského střihu. Ten se nám teď bude snažit v podobě pětikolky vládnout. Samozřejmě bude ještě nějaký čas trvat, než se včerejší opopolitici a jejich mediální hlásné trouby přeorientují z programu Antibabiš blíže k realitě. Starého psa Hvížďalu se asi novým kouskům naučit nepodaří, takže ten bude nadále vrčet jako kolovrátek jedním směrem o rohatém Satanáši Babišovi.

J. Pokoutný 1.11.2021 8:34

Tak teprve v rámci odcházení premiéra, miliardáře č.6 v ČR, který se na základě zákona pro jednoho člověka vzdal hospodářských aktivit, dozvídám, že "spojil politickou, hospodářskou a mediální moc v rukou premiéra". Takže pro něj pracovala i ČT, Nova, Prima a většina tisku? Tý vole, to tem Moravec teda dobře maskoval, o těch, co patří Křetínskému+Tkáčovi, Vltava-Labe-Press, a skupině Bauer nemluvě. Že by je stačila Mafra všechny skoupit?

https://mediagurucdneu.azureedge.net/wp-content/uploads/2014/06/Vydavatele_souhrn.png

R. Tesařík 1.11.2021 7:20

Tak to je zase guláš....

J. Nevrkla 1.11.2021 7:43

R^