19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Komici Arenberger a Prymula

Současný ministr zdravotnictví Petr Arenberger i exministr téhož resortu Roman Prymula pouští svá moudra do veřejného prostoru o sto šest.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 5.5.2021 10:28

No, však to je také po celou dobu hlavním záměrem. A užiteční idioti, poseroutkové s kovidem na mozku tomu ještě tupě tleskají. Doufám, že je normální lidi pošlou patřičně a rázně NĚKAM. ;-D

P. Kavan 5.5.2021 10:35

Mně se líbilo, jak během zimní covidové špičky tu všichni nadávali vládě, že přes léto příliš uvolňovala. Tak si zapamatujte jak teď už zase voláte že je covid pryč a všechna opatření jsou diskriminace. A vzpomeňte si na to až to v zimě zase přijde, a budou vám umírat příbuzní (i když já teda doufám, že tentokrát už to díky testům a vakcíně bude výrazně lepší).

R. Langer 5.5.2021 10:53

No, to už tak bývá, že v zimě přijde lokální ochlazení, a potom všeobecné nachlazení. Kupodivu, je to tak od počátku lidstva. A doufám, že příbuzní, k smrti vyděšení a vystresovaní takovými hlupáky, jako jste vy, tudíž se sníženou imunitou, budou umírat hlavně vám, pokud vás zavčas nepošlou do pudele, kam patříte, protože nás, co jsme zdraví a silní na těle i na duchu, se to netýká. Takže vám přeji smutné čekání na smrt a doufám, že si to užijete do poslední chvilky, poseroutko s kovidem na mozku. Nic jiného si totiž nezasloužíte! ;-€

P. Kavan 5.5.2021 12:58

Jejej, to se nám to nějak rozjelo ... hlupáky ... poseroutko ... Nakažlivé nemoci pochopitelně vždy ustupují před statečnými lidmi, kteří se jich nebojí. Máte naprostou pravdu.

R. Langer 5.5.2021 13:05

No, před vámi s imunitou oslabenou panickou paranoiou určitě ustupovat nebude. Ba já doufám, že se dočkáte co nejdříve, a vezme si vás velmi brzy. O tom, že mám pravdu, naprosto nepochybuji, můžete se klidně zeptat svého lékaře. ;-)

P. Kavan 5.5.2021 13:38

imunita oslabená panickou paranoiou ... vážně jste to chtěl takhle napsat? Připadá mi to poněkud absurdní.

Š. Hašek 5.5.2021 14:46

Víte co, pane Kavane, přestaňte nám už tady vykládat o zemřelých příbuzných, mrtvých městech, vymřelých ulicích, že se pohřbívá v pytlích, že konečně vir nebude, .................

Je mi dost. Tedy let. Tolik, abych nebyl vykulenej z nějaké Tvarůžkové a hejhulů z opozice a parlamentních kantýn, kteří mi budou dělat přednášky. Přednášky, abych i Pasteura, Fleminga, Archimeda bral ..... tak nějak politicky, soudruzi!!!

Jo, a vražte to do sebe asi třicetkrát. Za všechny moje kamarády, věkový Durchschnitt 68 let. Všichni jsou popírači a dožili se toho věku věčným riskem a nezodpovědností. Prostě spodina a mají rádi jarní Slunce bez deklu.

Zdar virům, jarním mrazíkům a letním dešťům!!!

L. Hančar 5.5.2021 8:52

Tak se tady dám očkovat. Podle dostupných informací je určitá nenulová pravděpodobnost, že budu mít při opakované nákaze tím virem, na nějž jsem očkován, mírnější průběh nemoci. A tím to končí. Jsem stejným potenciálním vironosičem jako neočkovaný. Ale můžu do letadla do bubliny pěti set lidí. Můžu ke kadeřnici. Proboha proč?

Protože jsem se vyčůraně stal ovcí ve stádu, zaplatil jsem vstupní poplatek do sekty uvědomělých, odpovědných a moderních nadlidí?

Začínám se bát očkovaných. Jsou pro výlet k moři a zkrácený vlas ochotni ohnout hřbet. Jako pokusná myš farmaceutického průmyslu jsou nosiči a šiřiteli všech zdravotních rizik s tím spojených.

Š. Hašek 5.5.2021 9:30

Trefné.

F. De Winter 5.5.2021 10:17

R^R^

R. Langer 5.5.2021 10:34

Přesně. Vzniká nám tady nový proletariát. S novým heslem: "Proletáři všech zemí, proočkujte se!" :-P

J. Vorlický 5.5.2021 11:38

Tak, tak.

Ono to tak konečně byla asi vždy, akorát dřív, bez telefonu a bez internetu, nešlo najednou strašit tolik lidí, kteří se pak tuplem mohli bleskově strašit i navzájem.

R. Langer 5.5.2021 12:38

Přesně!

J. Nevrkla 5.5.2021 8:37

Nevím, proč by měl být Blatný nejlepší, od Vojtěcha to šlo jenom dolů. Ale může za to celá vláda a ti experti neexperti, kteří ve svých predikcich byli vždy mimo a jejichž restrikce neměli na šíření nákazy žádný vliv. Zato škody způsobily a působí obrovské.

S. Kubů 5.5.2021 8:21

1/ Masivní testování prokázalo, že ve školách, školkách a ostatně i ve firmách "to" v podstatě není. A závěr z toho: "Opatření nesou konečně své ovoce - testujte dál," a "s těmi testy není něco v pořádku..."

2/ "Poradní skupinu meses" zřejmě nebude snadné rozpustit, protože, jak se zdá, nebyla ani jmenována. Viz též

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/106658/kdo-vlastne-ridi-stat-dobry-den-jsme-klub-pratel-petra-smejkala-a-chceme-vase-dobro.html .

R. Langer 5.5.2021 10:17

Přesně. To samé tvrdím už dlouho! ;-€

Ś. Svobodová 5.5.2021 10:54

Sakra, odkaz je s předplatným:-(

A. Stárek 5.5.2021 7:50

Myslím si, že nedorozumění vzniká tím, že se neřekne, o jakém období kdo mluví. Nikdo asi nechce, nečeká a nepředpokládá, že až se dostane covid pod kontrolu (tj. když počty nemocných covidem nebudou ohrožovat celkovou zdravotní péči a nebudou potřeba testy pro běžný život), tak že by měli mít očkovaní lidi nějaká privilegia. Jde ale o tohle debilní přechodné (doufejme, že přechodné) období, kdy epidemie sice ustupuje, ale pořád tady je a pořád jsou nějaká opatření a ostražitost potřeba. Současně je ale už taky potřeba začínat normálně ekonomicky fungovat. Když nechceme úplně rezignovat na jakoukoliv kontrolu, tak se v určitých případech ještě jeví testy jako nutné (a tím nechci obhajovat každý konkrétní případ, kde to vláda nařídila, ale obecný princip). No a to, že se řekne, že v určité situaci je potřeba test nebo stačí potvrzení o očkování, je přece dobře, vždyť to mnoha lidem běžné fungování usnadní. Ano, lidi, kteří se očkovat chtějí, ale ještě nemohli, musí pořád na testy a je to pro ně velký opruz. Ale varianta povolit trochu snadněji fungovat aspoň někomu je přece pořád výrazně lepší, než to pořád zakazovat všem "aby to bylo 'spravedlivé'". Uvozovky na 'spravedlivé' jsou záměr, protože to není vůbec tak jasné.

P. Kavan 5.5.2021 10:32

Plně souhlasím, rád tu občas vidím i rozumný názor. Mně se taky nelíbí že tu ten covid je, ale když už je, tak je potřeba hledat cesty jak se s ním vypořádat, aby to bylo pro všechny co nejjednodušší. A ten covidpas mezi to rozhodně patří. Stížnosti budou na místě až poté, co bude covid definitivně pryč, ale pasy pořád budou existovat.

J. Vorlický 5.5.2021 11:51

Mně se covid také nelíbí, proč by měl?

Co se mi hlavně nelíbí, je omezování chodu společnosti - se všemi důsledky - kvůli něčemu, z čehož se drtivá většina lidí (a je-li pravda, že to měly již ,,dostat" v ČR aspoň 4 miliony lidí, prakticky všichni) dostanou sami; odečtěme těch 120.000 co umírají každý rok i před covidem. Potom, jako by lidé začali umírat, protože se pozitivně testují na covid???

P. Kavan 5.5.2021 12:09

Protože společnost se omezuje právě kvůli covidu, který by měl horší následky než ta omezení. Pokud nevěříte že toho je covid schopný, a nestačí vám loňský příklad Itálie, tak se podívejte na současnou Indii. Myslíte že u nás by pálení mrtvol na parkovištích nemohlo nikdy nastat? Proč ne, když je to ta samá nemoc?

J. Vorlický 5.5.2021 12:36

Věřte si čemu chcete. Pálení na parkovišti by hygienici zakázali, ne?

Ale kolik lidí umírá v Indii normálně každý den? (V ČR je +/- 300, covid necovid)

P. Kavan 5.5.2021 13:01

Tak v loňských statistikách úmrtí je ta covidová špička docela dobře vidět, ne? Zdůvodňovat jí něčím jiným než covidem chce dost bujnou fantazii. No a co se Indie týče, teď se tam prostě umírá výrazně víc než obvykle.

J. Vorlický 5.5.2021 13:10

Mám asi bujnou fantazii. Covid je věc víry. Někdo v něj věří, někdo ne. Pokusme se ale dohodnout na tom nejzákladnějším.

Připustíte, že je normální, dokonce žádoucí!, aby lidé umírali? (nemám teď na mysli počty. nechejme je prosím stranou.)

P. Kavan 5.5.2021 13:13

Ale jistě. Jenže pokud je váš předpoklad že covid je věcí víry, tak se těžko shodneme. Protože mým předpokladem je, že covid je existující onemocnění se známými vlastnostmi.

R. Langer 5.5.2021 13:24

Jo. Je to CHŘIPKA. ;-D

P. Kavan 5.5.2021 13:36

To bohužel nemáte pravdu. Dokazuje to mikrobiologie, lékařství i statistika. I když to zopakujete desetkrát, stejně to nebude pravda.

J. Vorlický 5.5.2021 14:39

No, humbuk kolem covidu je jistě věcí víry. Snažím se však ukázat, že i život, nejen covid, má minimálně jednu známou a velmi specifickou vlastnost, a to, že jednou skončí. Z vaší odpovědi (tedy neodpovědí) cítím, že vám a dalším vám podobným tato vlastnost uniká a pak zbývá jen ta víra.

Ještě dodám, že ten, kdo ztratil víru v sílu přírody (někdo říká v Boha), ne že by pak nevěřil už ničemu, ale je schopen a ochoten věřit čemukoliv.

R. Langer 5.5.2021 13:14

Páni, kovidová špička! Jo, umřelo o cca 17000 lidí (ve věku 78-85 let) víc. Fakt naprostá tragédie. Že ale těch zbylých 100000 živých nemůže už přes rok normálně žít, to už vás netrápí, co, poseroutkové s kovidem na mozku? Nakopat vás do ...! ;-€

P. Kavan 5.5.2021 13:33

17 000 lidí navzdory všem opatřením, ano. Co by se dělo kdyby ta opatření nebyla žádná, neví nikdo. Ale v Indii se můžeme podívat na to jak to taky třeba může vypadat.