23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Koalice outsiderů?

Tvrdit, že zde po volbách vznikla neformální koalice ANO, SPD a KSČM, je pohodlné. Při pohledu na politickou scénu se pak snadněji pracuje s etickými kategoriemi dobra a zla. Poněvadž všichni tak nějak víme, že extrémní strany ničím vábným nejsou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Linhart 17.12.2017 13:41

Domnívám se, že se pan politolog plete. Havlistické strany byly hlasatelkami jednoduchých názorů pro jednoduché voliče. Co třeba slavná zjednodušující poučka o neviditelné ruce trhu? Primitivní vize tzv. občanské společnosti také ukázala obdivuhodou neživotnost a až vstoupíme do NATO, máme s bezpečností vystaráno je taky jedna z prázdných frází. Voliči ANO,SPD a KSČM mají bezzubosti frází polistopadové garnitury a její neschopnosti plné zuby. Uvědomte si to laskavě, až budete bez důkazů žvatlat o ruských trollech a podobné nesmysly. Naopak já bych chápal v současné situaci dát byť minimální vliv havlisticko-populistických populistickým stranám v parlamentu za ohrožení demokracie. Proti si o ně Babiš ani neotře nohu, protože na to od svých voličů nemá mandát. Když to poruší, půjde politicky do ztracena.

M. Prokop 17.12.2017 15:28

Re:

Poučka o neviditelné ruce trhu je jednoduchý a funkční mechanismus (nekurwí-li trh stát), to nemá s P&L nic společného. Občanská společnost prostě vyžaduje občany, ne na státu nebo neziskovkách závislé ovčany. Někde je, jinde není. V NATO jsme natolik bezpečni, jak je ve světě možné, rozhodně více než ve Varšavské smlouvě nebo jako "neutrálové".

Voliči ANO jsou paka, věřící na nemožné. Ruští trollové jsou prostě realita, ať už je dokážete vidět nebo ne. Do ztracena Bureš nepochybně půjde, ovšem až i idioti pochopí, že slibuje nemožné.

Ještě něco potřebujete vysvětlit?

V. Linhart 17.12.2017 18:44

Vy populisti máte vždy jednoduché odpovědi pro své jednoduché voliče po ruce, to obdivuji. Teď jste jenom prohráli, když to teď nepřiznáte, příště to bude horší.

J. Kopeček 17.12.2017 11:11

Outsider je v prvé řadě žvanil Jelínek.

Ještě chybí pindy Doležala, ale od toho jsem dlouho nic nečetl. Neleží už v LDNce? K čemu občané potřebují žvásty od politologů, sociologů a jiných logů? Volby dopadly jak dopadly a stálé kecy kolem a kolem je mlácení prázdné slámy.

B. Hančl 17.12.2017 20:33

Re: Outsider je v prvé řadě žvanil Jelínek.

Souhlas, Jelínek je debil v žoldu ČSSD.

K. Krejčů 16.12.2017 13:36

Tvrzení komunistů

o převzetí odpovědnosti za rozpočet hlasováním je úsměvné nebo spíše je výsměchem. Jediný, kdo nese odpovědnost a kdo to vše nakonec zaplatí je volič - daňový poplatník. A to včetně tak nebo onak hlasujících komunistů.

K. Kořinek 16.12.2017 13:23

Jelínek jako vždy dává složité odpovědi na jednoduché otázky. Takže neřekne nic, ale vždy má pravdu. :-D

M. Pesat 16.12.2017 13:11

to vymezovani se vuci komunistum

"Konflikt vypukl i nad nominací Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. V tomto případě se zase ANO a SPD pokusily – více, či méně věrohodně – distancovat od předlistopadové minulosti komunistů."

citace z clanku

---------------------------

No, za par to bude 30 let co sli komuniste od valu, docela dlouha doba, rudobolsevici vladli cca 40 let. Za tech cca 30 let nam snad ty tradicni "demokraticke" strany mohly predvest co dokazi. Pokud je mi znamo, tak jedine co "dokazaly", bylo to ze to "dokazi". Prelozeno do srozumitelne cestiny, tradicni "demokraticke" strany se historiky znemoznily za vyrazne kratsi cas nez jejich rudobolsevicka konkurence. Ja jsem obecne hodne opatrny kdyz ctu/slysim o tradicnich demokratickych stranach/zapadnich hodnotach. Protoze v tradicnich demokraciich platilo nepsane pravidlo o tzv. 100 dni hajeni pro novou vladu/prezidenta. Jak se ukazuje, tak jde o "pravidlo" jine situace, ktere plati pouze kdyz vyhraje nas kun, protoze pro soudruha Trumpa/Zemana/Babise/Okamuru, ti nedostali ani vterinu hajeni. Takze, soudruzi, opatrne s tim vymezovanim se vuci komunistum/nepohodlnym/politicky nekorektnim. Vzpominate na to heslo ze sametu: NEJSME JAKO ONI :), Cest :)

P. Rudolf 16.12.2017 10:08

To se moc nepovedlo

1) Jestli jsou ve volbách s velkým odstupem vítězná strana a strana, která skončila na pomyslém druhém místě, outsidery, kak co jsou potom strany Demokratického bloku?

2) Co to je "tradiční programová strana"? Podle letošních voleb by člověk řekl, že je to ta, která dostala od voličůtotálně na prdel. Kde je teda její hodnota?

3) Tyto tři strany se vůbec nepřetahují o stejné voliče. KSČM loví u frustrátů nalevo, SPD u těch napravo a ANO je doširoka roztažené ve středu.

4) Skoro všichni lidé chtějí na složité otázky jednoduché odpovědi. Sílu získá ta strana, která je umí srozumitelně vyslovit a potvrzení té síly, když svá řešení i posléze realizuje. Komplikované odborné rozbory nemají ve volebních kampaních místo. Pokud teda strana nechce dostat na p*del.

F. Navrátil 16.12.2017 9:02

Ideologická slepota

To je Jelínkův pohled na politický svět. ANO, SPD a komunisté je koalice outsiderů a naproti nim je Kalouskův shluk koalicí politických gigantů. Řekněte prosím někdo šetrně Jelínkovi, jak dopadly volby.

P. Maleček 16.12.2017 6:26

Jelínek kritizuje to, co sám budoval.

Jelínek je čelným ideologem ČSSD. A tak jeden z viníků zhroucení této, už jen dle názvu sociálně demokratické partaje. To díky tomu, že i on přes své mocensko - ideologické plkání ze socanů udělal partaj prolezlou zvlášť na krajích a tuplem v Praze mafiány dojícími veřejné rozpočty a dotace a v centrále lickoprávci, třeštícími s multikulti, genders, LGBT, či inkluzo ismy.

Čímž i Jelínek učinil z ČSSD pro většinu jejích tradičních voličů nevolitelný spolek. To zvlášť, když socanská vrchnost, v touze po pohodlném vládnutí a za Jelínkovy podpory vlezla na Babišovu predátorsko-oligarchickou lopatu. S níž Babiš socany vyhodil na politické smetiště.

A dnes opět v touze po funkcích a moci, to zas za podpory jejich ideologa Jelínka (což je účel tohoto článku), mu opět na tu lopatu lezou. Je jasné, že jak na ní budou, pak s ní Babiš socany definitivně šoupne do hrobu.

A tohle své protototalitně zlodějské žvanění Jelínek provozuje pod hlavičkou Masarykovy demokratické akademie. Být Maaryk naživu, tak přes své humanitní zaměření, vytáhne šavli a Jelínkovi s ní roseká zadek.

J. Mrázek 16.12.2017 5:28

Nikdo nenutil ODS,ČSSD, KDU-ČSL..

...k zavádění šílení inkluze, k OKD a Lithiu, naopak tyhle strany ještě navěsily na hřbet nové vlády další balvyny v podobě dalších populistických plateb ze zákona. Jelen, do zadele střelen pláče na špatném hrobě a navíc lživě...

M. Těhanová 16.12.2017 7:39

Re: Nikdo nenutil ODS,ČSSD, KDU-ČSL..

Jak s tím prosím souvisí ODS? Ona snad byla poslední 4 roky ve vládě, že jí přičítáte věci, které se za její vlády nestaly?

Mohl byste to nějak vysvětlit, konkretizovat?

P. Manda 16.12.2017 8:32

Re: Nikdo nenutil ODS,ČSSD, KDU-ČSL..

Mrázku ?

J. Hrabě 16.12.2017 4:22

relativita

"Přetahují se o podobný elektorát-lidí,kteří hledají jednoduché odpovědi na složité otázky". Otázka:Á kdopak se přetahuje o ty ,co hledají složité odpovědi na jednoduché otázky...?

J. Karlík 17.12.2017 11:03

Re: relativita

Voliči nehledají jednoduché odpovědi na otázky, to je klišé, sloužící k ponížení voličů, voliči hledají co nejduveryhodnejsi lídry, tak je to jednoduché. Ale to různí namyšlení profesoři nechtějí pochopit. Chybí jim kontakt s realitou. Chtějí zavést vedoucí úlohu své strany. Argumenty nahradily podrazy. Radují se z necelých 12%, přitom nevidí ani na paty vítěze. Tanecky s třetím pokusem nevyšly, přesto tajně myslí na předčasné volby. Což by byl poslední hřebík do rakve jejich furiantstvi.

J. Pospíšil 16.12.2017 1:38

Od kdy se vlastně schvalují

hlavní města jiných států v České republice.

P. Dvořák 16.12.2017 2:45

Re: Od kdy se vlastně schvalují

Že by od té doby, co se určují v USA?

P. Manda 16.12.2017 8:33

Re: Od kdy se vlastně schvalují

co to meleš.

J. Ševčík 16.12.2017 18:22

Re: Od kdy se vlastně schvalují

Asi prebral ne?

J. Karlík 17.12.2017 10:38

Re: Od kdy se vlastně schvalují

Schvaluje se státní rozpočet, hlavní města se uznávají.