20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Koalice nemá čas si zahrávat s důvěrou lidí

Vládě premiéra Sobotky důvěřuje 40 procent občanů. To je poměrně vysoké číslo. V poslední době však se projevily vnitřní tenze v koalici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
C. Hulka 3.6.2016 14:39

Pane Jičínský

vy byste se taky už měl jít vysrat.

Vaše působení v politice je jak handgranát, nejlíp je tam kam nedošáhne.

J. Novotny 3.6.2016 9:06

Kdyby náš Parlament nepřipomínal opičí divadlo

tak byste měl s tou přítomností pravdu.

P. Kmoníček 3.6.2016 8:53

Pane Jičínský,

co říkáte tomu,že Vaše strana nerespektuje soudní rozhodnutí,dělá si co chce a dluh dr.Altnerovi nezaplatila do soudem určeného data?Myslíte,že to je následovněhodný příklad pro veřejnost?Odpovědět na takovou otázku pro Vás bude hračka.

P. Kmoníček 3.6.2016 13:10

Re: Pane Jičínský,

.........následováníhodný......

J. Kopeček 3.6.2016 7:17

Jestli této vládě důvěřuje opravdu 40% lidí,

tak je to ještě horší, než jsem si myslel.

J. Mrázek 3.6.2016 7:17

Soud posunující svévolně volby

...a osobuje si právo říkat, co se má a musí ? Podivná doba a podivní lidé ...

J. Basler 3.6.2016 4:08

O lidi vůbec nejde...

Jsem starší pán, ne tolik jako Vy, ale jedno je mně jasné.Panové Sobotka a Babiš si hrají jen své hry. O moci, penězích a vlastní egu. Typologicky jsou ale naprosto jiní. Jeden nezkušený z běžného života - nikdy moc nepracoval, z náhrad si zajistil bydlení a proplouvat bude politikou jak to jen půjde dlouho. Kdyby byl morálně zdatný, tak po bytě z náhrad zmizí z politiky navěky. Druhý by se normálně nikdy v politice jako veřejné službě, neměl nikdy objevit... Šíbr minulého režimu, tvrdý a naprosto bezohledný podnikatel, který pochopil k penězům vede jen větší vliv a k většímu vlivu zase jen více peněž. A tak tuto spirálu točí a využívá k tomu populismus, naivitu lidí, jejich očekávání tvrdé ruky. Každý kdo chce si najde "Bureše", "Čapí hnízdo", "dotace pro jeho firmy" atd. Tito dva nehrají a nikdy nehráli pro lidi. Jen chvíli proti sobě a chvíli ssebou. Pan Babiš nikdy parlamentarismus nepotřeboval, za totality tady nebyl a do podnikání ho taky neptřebuje - jen ho zdržuje. K tomu přičtěte pana prezidenta, jako nemocného člověka, soudně usvědčeného lháře a ať pod vlivem Moskvy nebo kohokoliv jiného, výsledky jeho činnosti vidí každý. Bohužel ne každý je rozhodnut s tím něco u voleb dělat. Testem totho národa jako celku budou nadcházející prezidentské volby. Nikdo už se nebude moci vymlouvat na to, že nevědel v co se pan Zeman promění nebo z něj vyleze.

Tady se bohužel hraje o víc, ne jen o církevní restituce a pohodu v koalici. Peníze natisknete ale to, co tohle celé dělá s lidmi žádnými penězi nenapravíte.

T. Pansky 3.6.2016 4:36

Re: O lidi vůbec nejde...

Pane Baslere, velmi dobre napsano.

P. Lenc 3.6.2016 9:24

Re: O lidi vůbec nejde...

Dovolím se připojit.Pane Baslere dík.

J. Basler 3.6.2016 4:37

Re: O lidi vůbec nejde...

Omlouvám se za chyby, pracuji u toho, tak stylistika jde trochu bokem a sem tam něco t textu vypadne.

Shrnu: cítím, že autor je trochu mimo realitu. Už podruhé - viz. jeho starší článek na NP o kause Altner. To je ale můj názor, tak mě ho nechte a hezký den...

M. Prokop 3.6.2016 9:10

Re: O lidi vůbec nejde...

To je názor velmi správný.

Ten starý komouš realitu tak dlouho ohýbal, že už dávno neví, jak vypadá neohnutá.

P. Kmoníček 3.6.2016 13:09

Re: O lidi vůbec nejde...

Děkuji!

K. Vyšata 4.6.2016 9:40

Re: O lidi vůbec nejde...

Nějak jste zapoměl konstatovat, že se nynější stav občanům, tedy většině občanů, líbí. Samozřejmě není to to pravé ořechové z hlediska "tradice" politiky, ale zdá se že úspěšnost přebíjí mávače praporů, pravdoláskaře a zhryzené poražené politické strany. Prostě, současnost je následek usilovné práce tzv. pravicových sil zdevastovat republiku. Jak prosté, voliči vyvolali v parlamentních volbách Horáčkovo "povstání", ale trochu v jiné poloze.

Pokud jde o restituce a zdanění náhrad, proč ne? Výpočet byl trochu odlišný od jiných restituentů a hodně občanů má dojem, že se víc darovalo než bylo slušné. A navíc, jako vždy se projevuje chamtivost církví a republika je zavalena soudními spory. Podej prstíček a příjdeš o vše, jak říká jedna česká pohádka....