25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Klimatici všech zemí, nespojujte se!

Je potěšením polemizovat s názorem, s nímž nesouhlasím nebo ne zcela. Ale je otrava polemizovat s názorem, jenž je snůškou nepravd. Přesto se do toho pustím a zkusím se při tom i trošku bavit. Tedy bavit s autorkou Michaelou Pixovou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Rada 11.2.2021 8:36

To jsou nejspíše Vaše vize/cíle. Nechtěně vyhubit lidstvo lze nenápadně a o to důkladněji třeba tím, že emisemi prakticky nezničitelných skleníkových plynů se podnebně planeta pro potravinově náročné organismy stane neobyvatelnou.

L. Ing. Beneš 11.2.2021 9:48

...planeta se stane neobyvatelnou. To už tady, strejdo, ani vy ani vaši prapraprapra........vnuci nebudete.

L. Novák 11.2.2021 11:02

On si ten trouba rudozelený stahuje katastrofcké filmy z Internetu jeden za druhým a má z toho v palici díru... :-P

F. Navrátil 11.2.2021 13:07

Moje vize světa na rozdíl od zeleného terorismu nepočítá s vypalováním džunglí pro plantáže na produkci ekologického kokosového oleje, na devastaci Amazonie pro pěstování obilnin na výrobu ekologických pohonných hmot, s přeměnou nejkvalitnější černozemě na fotovoltaickou poušť a zejména s platbou nejrůznějších ekologických daní, příplatků a poplatků, kterými si mastí kapsy mazaní zelení miliardáři za podpory greténských aktivisů.

R. Tichý 11.2.2021 7:26

Je nutne takovou polemiku se zelenou carodejnici dostat do LN, tady na NP nema zadny dopad :-/

Zeleni, jako spravni bolsevici vedi, ze dulezite je tvrdit svou "pravdu" stale dokola, az normalni lide mavnou rukou a prestanou se branit.

P. Rada 11.2.2021 7:43

Pravda v případě nynějších změn klimatu je o relativně k života člověka velmi pozvolných ale o geohistoricky zcela anomálních změnách které co do gradientu planeta glob. nepamatuje desítky mlionů let od doby vymření dinosaurů. Tím nebezpečnějších změnách, že "normální lidé" uštvaní covidem či reklamou a takto utopení v každodenním shonu ... "mavnou rukou a prestanou se branit".

Podívejte se pro ilustraci na stav našich dříve "zelených" lesů. I lesníci už i přestávají jejich rozpadu bránit. To co klimaticky hrozí zdravotnímu systému lidí je vidět na akutním zdravotním stavu lesů. Deset až padesát procent stromů chátrá či odumřela a "normální lidé" to přehlížejí. Na takovouto apokalypsu chcípáček covid nemá.

L. Novák 11.2.2021 7:49

Už je to tady! ;-O Bláboly magora "Rady"....Rv ;-D

P. Rada 11.2.2021 8:23

Vnímá snad Kádrovák Novák poznatky o skličujícím stavu našich lesů jako "blábol" o kterém se nesmí ani uvažovat?

http://www.uhul.cz/images/aktuality_doc/Metodika_-_final.pdf

P. Manda 11.2.2021 8:37

Ale ten jste zavinili vy, ochránci brouka !

J. Kavalír 11.2.2021 8:43

Máte pravdu jen z části. Tím druhým důvodem byla nenažranost podnikatelů, kteří sem zavlekli nový druh kůrovce s levnějším dřevem dováženým z Ukrajiny. To naše putovalo dál na západ.

P. Rada 11.2.2021 9:02

Kůrovců je vice druhů - ale pokud jsou lesy v souladu podnebím - nikdy po celé ticíce-letí paraziti nepřevládly. Nyní ale nastala pro neobvyklou klima situaci a nadměrnou těžbu už taková situace, že o těžbu dřeva přestává být zájem:

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/lesnici-zbytecna-tezba-uschlych-stromu-je-dusledkem-pravidel-nastavenych-ministerstvem-zemedelstvi-to-ale-pochybeni-odmita

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/ceny-kulatiny-klesaji-rezivo-ale-nezlevnuje-40274600

L. Ing. Beneš 11.2.2021 9:53

Jak je možno brát vaše názory vážně, když nejste ani schopen vzpomenout si na to, co jste se měl naučit z pravopisu resp. gramatiky českého jazyka kdysi v obecné či měšťanské škole?

J. Fráňa 11.2.2021 10:07

Viděl jste někdy fotografie Krušných hor kolem roku 1900? Asi neviděl. Lesy tam nebyli v takové míře jako dnes, jen pastviny. Lidé to zalesnili a špatně. Vytvořili jednodruhový les, většinou smrkový a pak se diví, že kůrovcovi připravili hostinu. Boj s kůrovcem rozhodl jeden nedouk co byl zrovna ministrem a neposlechl lesníky(mimochodem kovaný ekolog). Přijeďte se podívat na Krušné hory dnes, podle poplašných zpráv z roku 1980 tady neměl být jediný strom už 20 let. Jestli patříte k ekologům co mají heslo "Lesy, plíce planety", tak si vemte učebnici přírodopisu ze ZŠ.

Z. Lapil 11.2.2021 13:17

Krušnohorské lesy nejsou dobrý příklad. Ty zničil SO2. Dnes tam jsou, protože byly vysázeny a protože byly odsířeny elektrárny. Mmch - vzpomeňte si na to, kdykoliv budete mít co do činění se sádrokartonem; sádra neboli síran vápenatý je odpadním produktem odsíření.

J. Fráňa 11.2.2021 13:33

Je to ideální příklad, protože jsem ho zažil. Ty lesy měli být podle ekoalarmistů dávno mrtvé. Termínů dali několik, měnili je podle toho, jak se katastrofa neuskutečňovala. Samozřejmě odsíření problém vyřešilo, bohužel problém čistě smrkových lesů se bude řešit déle. Ale již nám rostou lesy smíšené, odolné proti kůrovci i občasným vichřicím. A těch hub co roste a co zvěře se hvozdy prohání. Prostě žádná katastrofa, tak proč jim věřit nyní. Chovat se co nejekologičtěji, ale nechat lidi žít. Prostě s rozumem.

Z. Lapil 11.2.2021 13:41

Když umíraly krušnohorské lesy, o klimalarmistech nikdo nic neslyšel a ekologické myšlení "prostého lidu" bylo v plenkách; existovalo hnutí Brontosaurus a pár osvícených novinářů. Hrozilo nanejvýš globální ochlazení. A z podkrušnohoří se jezdilo na školy v přírodě nadýchat se trochu slušného vzduchu.

J. Fráňa 11.2.2021 13:46

Ano Brontosauři. Hádejte z jakých kořenů pochází dnešní ekoteroristé. To globální ochlazení je dobrá věc, točili se filmy jak svět zamrzne atd. Kdy se to vůbec celé otočilo?

Z. Lapil 11.2.2021 15:01

Nepochybně chcete slyšet, že z brontosauřích. Určitě je v tom kus pravdy, ale ujišťuju vás, že dnešní Brontosauři jsou spíš přes ty aleje.

Nebo stará řemesla - viz: http://zije.brontosaurus.cz/node/1367. A ne abyste z toho kladiva usoudil na výcvik teroristů :-).

J. Fráňa 11.2.2021 13:42

Kdysi se smáli Klausovi, že řekl něco ve smyslu "ekologie je otázka peněz", dali mu snad i nějakého Ropáka. Hle, on měl pravdu. Na ekologická řešení má opravdu Německo a Česko a ne Senegal, nebo KLDR. Nelze ruinovat ekonomiku pseudoekologickými zákony a čekat udržitelný rozvoj. Prosperující ekonomiky mohou zajistit udržitelný rozvoj, proto je dobré na to tlačit. Když se to přežene tak se objeví opačný efekt.

Z. Lapil 11.2.2021 14:55

Jo, to dává smysl. Jen to není úplně černobílé: to, že nemám na úspornější auto, neznamená, že musím jezdit brzda - plyn. Pro ochranu životního prostředí platí totéž, co pro jakékoliv jiné zadání: 20% úsilí dá 80% výsledku aneb nemusím v Polabí pěstovat dešťné pralesy, ale křoví a ovocné aleje podél cest jsou MNOHEM lepší, než nakrátko oholené příkopy.

R. Tichý 11.2.2021 12:04

Fabulujete. Datové sady nejsou staré miliony let, tudíž všechno jsou extrapolace z různých odhadů. Zhusta se nám jeví případy, kdy si zelení bolševici vyberou pro ně nejvhodnější údaje!

Naše zelené lesy ničí zejména ekofašisté - zákaz těžby polomů a protikorupční hysterici - soutěž na každý padlý strom. Ekofašisté mají pocit, že "napraví" přírodní ráz světa během 10 let a nedovedou si představit, že by to mělo trvat třeba 200 let. Jedou na pětiletky - jako správní bolševici.;-D

L. Ing. Beneš 11.2.2021 9:49

.... nebo je zavřou do blázince.

P. Moravčík 11.2.2021 15:13

Chcete ban?:-)

V. Kolman 11.2.2021 5:38

Samo nebe nám ty +3°C posílá!

Nebudeme muset v zimě spalovat tolik fosilních paliv (=méně sodovkového plynu do ovzduší + finanční úspory) a v letních vedrech si elektrickou energii do klimatizací vyrobíme ve FV elektrárnách bez emisí.;-D;-D;-D

P. Rada 11.2.2021 7:26

Předvádíte hloupou fantazii o tom, že oteplení +3C bude v zimě pravidlem. Pravidlem totiž při takovémto glob posunu klimatu bude letní odtávání severní polární čepičky které povede k zásadním proměnám v proudění vzduchu a tím k vyšší dynamice podnebí u nás. V létě hrozí větší hrka v zimě zůstanou rizika vpádu prochlazeného kontinentálního vzduchu s ruska... Podívejte se s okna jaký vliv má právě v tuto dobu příliv chladného vzduchu od SV oroti tomu, když přicházejí vzdušné masy od Atlantiku.

L. Novák 11.2.2021 7:50

Už zase budeš blekotat o tom, že loni bylo 500 leté sucho a vyschla ti studna? Rv

P. Rada 11.2.2021 8:33

Mnohde nejen vyschly studny ale posouvají se celá podnební pásma... a tak v už tak přelidnělém světě hrozí růst migračních tlaků v rozsahu a četnosti jakou lidstvo nepamatuje. Jen do roku 2050 se jich očekává 200 milionů. Dozvuky nepochybně přijdou, přiletí... i k "Novákům"... Česko už totiž není mnoho desetiletí zcela soběstačnou a proto odolnou zemí.

https://euractiv.cz/section/klima-a-zivotni-prostredi/news/klimatickych-uprchliku-pribyva-narok-na-ochranu-ale-nemaji/

L. Ing. Beneš 11.2.2021 9:57

A ke všemu tají ty alpské ledovce! Asi ne poprvé v dějinách, protože nález základů kaple z 11. století ve francouzských Alpách poté, co ledovec v onom místě před pár léty roztál, dokládá, že se tam rozšířil někdy jenom na čas, přesněji na pár století.

J. Fráňa 11.2.2021 10:12

Pane Rado proč se začíná zelenat jižní část Sahary?

P. Moravčík 11.2.2021 12:28

To bolo od Vás sprosté! Rada bude mať teraz psychickú traumu, pretože si narýchlo nespomenie, kde zobrať potrebný blbý link ako odpoveď;-D.