25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Klid v Praze

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dlohoš 6.4.2011 15:57

Ústava byla porušena

Jak SZ-SNK tak VV získali skoro 6 procent hlasů (nemají ani jedno křeslo). TOP 09 + SZ-SNK + VV získaly dohromady více procent hlasů než ODS + ČSSD. Účelovou manipulací nebyly tyto výsledky, vůle voličů, respektovány. Dle mého názoru jasné porušení rovného volebního práva zaručeného Ústavou.

J. Dlohoš 6.4.2011 16:08

Re: Ústava byla porušena

Příklad "logického" volebního obvodu: Praha 2, Praha 3, Praha 9, Praha 19, Praha - Vinoř, Praha - Satalice.

Viz http://magistrat.praha-mesto.cz/84417_Vymezeni-volebnich-obvodu-pro-volby-do-Zastupitelstva-hlavniho-mesta-Prahy

K. Janyška 6.4.2011 8:56

Úsravní soud by se musel zbláznit už defenitivně, kdyby rozhodl jinak ! Vždyť by musel prohlásit analogický volební systém do sněmovny za neplatný !!! Dzp.

P. Rajman 6.4.2011 8:03

Verdikt US je hanebnost,

která je názorným příkladem toho, jak může být právo hájeno na úkor spravedlnosti ( a dokonce i zdravého rozumu ). Odmítavá stanoviska 4 ústavních soudců jsou morální satisfakcí těch, kteří nejen neztratili schopnost počítat, ale uvědomují si, že mezi matematikou a politikou je vazba, která když je zásadně narušena vede k deformaci té druhé ( ne však první ) z obou disciplin. 

S. Vaněček Šauerová 6.4.2011 0:50

Praha : Ono to máte, pane Mareši, vlastně tak nějak už jedno.

I kdyby totiž byly nálezem ÚS volby v Praze zrušeny, nezměnilo by se pravděpodobně nic moc. TOP09, vzhledem k politice, kterou provádí, by volby pravděpodobně už nevyhrála a ODS by to zas nějak uplácala se socany a komunisty za dveřmi v nějakém tom kontrolním výboru (s Hoffmanem nebo někým jiným). Možná, že by se do zastupitelstva dostali nějací ti Zelení s Evropskými demokraty a možná, že by si tentokrát už zastupitelé nedovolili rozdělit město podobně jako v minulém roce. Obávám se, že finální výsledek by ale byl stejný. Totiž prašť jako uhoď.