18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří K. 28.9.2007 23:51

Pan Bartoň dělá z nouze ctnost.

Projev byl stručný, neboť se musel vejít do vymezeného času. Umírněnost je podle mého názoru také vynucená a navíc zbabělá. Klaus dobře ví, že to co si může dovolit (co mu projde) na  malém českém dvorečku, není rozumné ani slušné předvádět před světem, mohlo by to skončit pěkným trapasem.

Navíc  zmírňování (zjemňování) rétoriky je v poslední době patrné i doma. Klaus možná začíná registrovat, že jeho původní razantní (a navíc urážející) klimaskepticismus prakticky nemá oporu u vědecké komunity ani u odborné veřejnosti, ba ani u drtivé většiny státníků ve světě. Je třeba nemít zabouchnuta zadní vrátka.

Hrsta místních obdivovatelů z řad členů fanklubu či mediální podpora "kapacit" jako Jakl, Haas nebo Mach ve světovém měřítku neznamená nic a VK by se asi moc nelíbilo být odsouzen k roli osamělého podivína (tento termín od pana Doleža sedí) který je novinářům (pochopitelně nemyslím české) pro smích.

Že by svou roli sehrály i varovné prognózy v dopisech některých českých politiků a zároveň vědomí, že jeho (Klausovy) názory opravdu nejsou oficiálním postojem české reprezentace?

Emil XX 28.9.2007 21:37

Dokud Gore nepodpoří náhradu uhelných elektráren jadernými,

nelze jeno bláboly brát vážně, protože jim evidentně nevěří ani on sám. Natož aby šel v té "uvědomnělé skromnosti" příkladem.

tommy 28.9.2007 19:57

co se tyce diskuse v OSN

samozrejme ze tam bylo pozvano asi 150 recniku i z tak malych zemi jako je Cesko. To ze Klaus vsude obstruuje a oponuje a dela ze sebe kaspara neni nic positivniho - polsky Kaczynsky ci iransky Ahmadinenshah jsou take porad v oposice proti vsem . A pritom jsou  pro nasi Evropu jen kaspari, stejne jako Klaus . Mozna ze Vy  prave bratry Kaczynssti obdivujete stejne jako 80% Polaku ze je v Evrope - krom hloupeho ceskeho Klause  take proti vsem .

Šumavák 28.9.2007 20:05

máte samozřejmě recht!

Úplně nejlepší diskuse je, když všichni říkají totéž.

A ty co by se zdráhali, je nejlepší pro jistotu nepozvat.Tomu se říká OSN.

H.K. 28.9.2007 20:28

Re: co se tyce diskuse v OSN

Pokud  je jeden hloupý mezi většinou chytrých, nebo těch, kteří jsou skálopevně přesvědčeni, že jsou chytří, tak by to nebyla katastrofa.

PetrH 28.9.2007 21:24

Re: co se tyce diskuse v OSN

Prosím, která je ta vaše Evropa? Jen abych věděl...

Franta 28.9.2007 19:42

tomas

Tomas, Klaus je ve svetovem meritku nikdo, proto jeho slova nemaji zadnou vahu i kdyz ma treba pravdu.

Tomas 28.9.2007 18:56

Klause nikdo nezná :-)

To je vážně zábavné, kolik zde diskutujících používá argument, že Klause (za hranicemi) nikdo nezná, potažmo, že jeho vystoupení nikdo nevěnuje pozornost a pod. Kdyby jeho projev citovaly všechny velké deníky, měl by Klaus víc pravdu?

Byl by Klaus pozván do OSN, pokud by byl zastáncem teorie globálního oteplování?  Nebyl. Hoši (a dívky) z OSN jej pozvali proto, aby zazněl i oponentní názor. Můžeme tvrdit, že Klaus byl pozván právě proto, aby celá diskuse získala demokratičtější "odér" a asi to bude z části pravda. To ale nic nemění na faktu, že Klaus prostě zastupuje určitý pohled na GO a není v tom v žádném případě sám...

Dovolím si tipovat, že Klaus se časem vyprofiluje jako vůdčí postava skupiny "nesouhlasných". A pak bude i v těch "prestižních" novinách po celém světě častěji a častěji. Pak bude mít taky "víc pravdu" :-)

A ještě poznámku závěrem - může mi někdo vysvětlit, kdy a jak se pozná, že boj proti globálnímu oteplování je úspěšný? To mi totiž hlava vážně nebere. Podle mého musí být nejprve stanovena "správná" globální teplota - jako cíl, ke kterému se upnout ve snaze se s GO vypořádat. Tedy, pokud se například během 10ti let teplota oproti průměru za posledních 200 let nezvedne, bude to a) důkaz o zastavení oteplování, b) nebude to důkaz o zastavení oteplování, c) nebude to důkaz vůbec ničeho...? Za "kvalifikované" odpovědi předem díky.

tommy 28.9.2007 19:52

Re: Klause nikdo nezná :-)

Samozrejme ze  toho omezeneho  ceskeho demagoga zna pouze mala skupinka lidi z Evropy . Kolik lidi v Cesku treba zna Italskeho presidenta nebo spanelskeho ackoli tyto zeme jsou x mal vetsi nez miniaturni cesko . Treba presidenta Litvy urcite nezna 99,9% Cechu , stejne jako 99 % Nemcu ci francouzu nezna nejakeho  Klause.A kdyz nejake zna tak je to nejspis Klaus Mann .Ke kazdemu thematu s nejdou oponenti - urcite by se jich naslo hodne i k diskusi o tom , zda je mozno mit sex s vyspelymi divkami pod 15let . A presto , ze 90% vsech diskutujicich  by  se staveli negativne , urcite by se naslo par takovych  demagogu , jako ceske Klaus kteri by argumentoval s tim , ze v miliardove Indii ci Africe se divky vdavaji jiz ve 12 letech. Cesky Klaus je hnup a dela Cesku v zahranici jen ostudu.

Nikdo nerika , ze boj proti globalnimu oteplovani bude uspesny , ale vsichni pro to musime neco udelat. Stejne jako kdyz mate nejaky zhoubny nador - zadny chirurg Vam nezaruci uspech, jen se pokusi  zlepsit Vas stav. 

PetrH 28.9.2007 21:40

Re: Re: Klause nikdo nezná :-)

Zdá se že vy - jako nejspíš Němec - Klause znáte. A označujete ho za hňupa, protože vám nejde do krámu. Jo, před spoustou let jsem měl sex s vyspělou dívkou pod 15 let - aniž bych si z toho dělal a) normu, b) vrásky. Vy s tím očividně problém máte, jinak byste to nemohl uvést jako paralelu. Klaus jednak pochybuje o "úředně nadekretované pravdě", kdy nositelé jiného názoru jsou již předem skandalizováni, jednak hájí principy občanské svobody a zároveň odpovědnosti. Což je to, co vy a vám podobní popíráte. Váš problém se školačkami je jednak právní (tedy v naší legislativě), jednak morální. Názor na glajchšaltování pohledu na vědecké hypotézy zatím, bohudík, nespadá ani do jedné kategorie. I když už v části Evropy některé - spíš pseudovědecké - teorie už povinné byly. Nesnažte se nás tam tahat zpátky.

Karim 28.9.2007 20:31

Vudci postava nesouhlasnych je Bjorn Lomberg.....

...VK jeho clanky a knizky cte a "popularizuje"  - oporuje je vyroky ze zadne niceni prirody neexistuje , ze Gore je blazen, atd atd.   Timto si samozrejme ziskava bezkonkurencni oblibu a nehynouci oddanost prostoducheho ceskeho pivne-benzinove  zalozeneho volicstva.  Nicmene spisovani ruznych "modrych planetek"   neni ve svete povazovano za buhvijakou vedeckou cinnost. Pokud ve svete se nekdo chce neco dozvedet, cte si asi spise rovnou Lomberga.  

Pokud Lomberg trochu meni nazor, VK jej pak pro jistotu meni tez - tvorbu nazoru evidentne radeji  prepousti odbornikovi.   Lomberg byl tazan na nazor ohledne Klausovych extremistickych vyroku jako zadne niceni prirody nevidim, Gore je blazen atd.  Odpovedel vyhybave, ze on by takove veci netvrdil, zdalo se ze se za takoveto "priznivce" spise stydi. 

Pravda ovsem je, ze Lomborg neusiluje o politicka koryta a nemusi tedy pronaset vyroky s cilem zalibeni se prostsim a jednodussim spoluobcanum.  

Na wiki je seznam asi 100 vedcu kteri maji nejake vyhrady ku globalnimu oteplovani, politici (nebo tzv vedci-politici)  mezi nimi nejsou.

Pete Brich 28.9.2007 21:52

Karime, jste v dané GO problematice zjevně kovaný,

takže pro Vás nebude problé sem dát odkaz na

"Lomberg byl tazan na nazor ohledne Klausovych extremistickych vyroku jako zadne niceni prirody nevidim, Gore je blazen atd.  Odpovedel vyhybave, ze on by takove veci netvrdil, zdalo se ze se za takoveto "priznivce" spise stydi."

Děkuji.

PB

Pete Brich 28.9.2007 21:54

Re: Karime, jste v dané GO problematice zjevně kovaný,

Překlep!

problém

Sorry. PB

tommy 28.9.2007 18:21

trdlo Klaus coby kul v plote

Predevcirem poradal generalni sekretar Ban v NY veceri na ktere pozval vsechny vyznamne politiky vctene Bushe , Merkelove , Sarkozyho a spoustu ostatni. Jen to ceske trdlo Klaus pozvano nebylo. Kdyz  90% vsech svetovych politiku se snazi ze vsech sil neco proti neoddiskutovatelnym zmenam klimatu udelat , samozrejme ze je nemuze nejaky  jakkoli bezejmenny  demagog z bezvyznamneho Ceska jakkoli ovlivnit. Blaboly ceskeho Klause  jsou bezkonkurencni - napr. 16.6.07  rekl pro Financial Times Deutschland rekl Klaus doslova : "Nejvetsim ohrozenim nasi svobody a demokracie je ambiciosni Ekologie ".Jestli se hloupy cesky Klaus snazi byt ohrozen snahami 90% politiku nasi civilisovane Evropy  o zlepseni ovzdusi  , nikdo se s takovym kasparem bavit nebude. Jeho rady : kdyz je zima obleknete svetr a kdyz je teplo tak si jej sundejte odpovida  Klausovu zpusobu mysleni specielne pro  Cechy.

Šumavák 28.9.2007 19:02

Hele, a jste si jistej, že právě to " zlepšování ovzduší" nezpůsobuje to oteplování?

Přes čistější vzduch pronikne víc slunečního záření k povrchu a víc ho ohřívá, při nedostatku prachu - tedy kondenzačních jader- v ovzduší dochází místo vytrvalého drobného deště k záplavovým dešťům..., při spalování biodieslu se produkuje do ovzduší až 300x více rajského plynu, který je výrazně větším zhoršovatelem skleníkového efektu než z "minerálníů nafty.....(ovšem, na druhé straně způsobuje euforii zelených...,že?)

A ti politici ?Ti mají jako hlavní motivaci zisk volebních hlasů. Jsou i tací, co se bez průzkumu veřejného mínění ani neutento....

tommy 28.9.2007 19:41

Re: Hele, a jste si jistej, že právě to " zlepšování ovzduší" nezpůsobuje to oteplování?

Kdyz 90% vsech spickovych politiku v nasi civilisovane Evrope  pocinaje Francii, Nemeckem , Spanelskem Italii a vsemi ostatnimi jsou na zaklade expertis presvedceni o tom , ze je zmena klimatu tak markantni , ze se proto musi neco delat , nemuze je nejaky hloupy Klaus z bezvyznamneho Ceska ci Moldavie presvedcit o tom , aby se na sve snahy vykaslali. Klaus je nesmirna ostuda pro Cesko .

karlos-kral 28.9.2007 20:53

Re: Re: Hele, a jste si jistej, že právě to " zlepšování ovzduší" nezpůsobuje to oteplování?

Myslím,že ty jsi nejchytřejší a půjdeš s Paroubkem zastupovat naší zem.Zřejmě jsi velikán nad kterého neni.Každý jiný názor než tvůj je špatný.Pokud nějaký názor vůbec máš.

ČERT 28.9.2007 18:09

Klausovo image

Jsem toho názoru, že Václav Klaus je, a to narozdíl od jeho politických a těch všelijakých webových oponentů, vždy kultivovaným a dobře připraveným, připraveným řešit problémy a nesnáze bez ideologických obezliček, což dokázal i tentokrát .

Čert Rohatý.

krkavec 28.9.2007 18:21

Klaus jako jestny a nenavistny starec bazici po moci a lechtani ega

Podle meho je pan Klaus jestny a nenavistny starec bazici po moci a lechtani ega ;-D Proto tak tezce nese, ze krome skupinky ceskych obdivovatelu ho ve svete nikdo nezna a odbornici se Klausouvyym ekonomickym i klimatologickym bludum smeji (kuponova privaitzece, popirani zmeny klimatu atd.)8-o

ČERT 28.9.2007 18:25

Re: Klaus jako jestny a nenavistny starec bazici po moci a lechtani ega

Já si myslím, že V. Klaus nic takového nemá, nemá zapotřebí. V. Klaus dokázal ve svém životě vystoupat opravdu hodně,hodně vysoko a zároveň ukázal, že je opravdu zdatným profesionálem, což se většině jeho zlostných oponentů nepodařilo a nepodaří a je to na nich znát.

Čert Rohatý

Karim 28.9.2007 18:52

VK neni zlostny a nenavistny starec.......

...naopak ma velmi vyvinuty smysl pro humor, i kdyz ponekud morbidniho a psychopatickeho zabarveni.  Sve vtipky si ohromne uziva, rad dela ze svych posluchacu blbce, a to i ze svych jednodussich priznivcu.

Je to videt na peclive volbe jazyka - v NYC mluvi kultivivane a umirnene, patrne byl varovan, ze  vtipky tolerovane ci obdivovane v CR by mu tam nemuseli projit.  V Cesku pak uvazlive pouziva mene kultivovane vyroky, urcene na rozzureni pritomnych novinaru, nebo zelenych protivniku (kterym jeste musi splacet spilce za zarovky.....)

Skvele to funguje, VK napr prohlasi do HN, ze "zadne niceni zeme nevidim a nikdy jsem nevidel". Toto je vicemene lzivy vyrok, stejne nesmyslny, jakoze poziraci salatu a snowboardisti jsou zakukleni levicaci, ale je nesmirne ucinny a vtipny. Zeleni intosove se po svych cajovnach tydny zalykaji vzteky, novinari manipulovani pokriky "tuto otazku jsem vubec neslysel, jinak okamzite odchazim" atd tydny berou pilulky proti vysokemu tlaku, propukaji internetpove diskuse a VK sedi na hrade, pozoruje to a ohromne se bavi, mozna se dokonce vali smichy. 

Vsechny ma - jak je jeho zvykem - za blby, vcetne svych jednodussich a mirne pritroubych priznivcu, kteri berou jeho zertovne vyroky smrtelne vazne.  

JJ 28.9.2007 17:45

diskvalifikace

Kdy uz konecne pisatele pochopi, ze pouziti argementace typu: "Kazdy nezaujaty clovek uzna ..." je v podstate pro mnohe lidi predem DISKVALIFIKUJE z jakekoli solidni debaty. Oznacit bez jakehokoli dukazu v debate nesouhlasici oponenty automaticky za "zaujate" je faul, ktery proste neni akceptovatelny

Bert 28.9.2007 17:59

Re: diskvalifikace

R^R^R^

Modrý pták 28.9.2007 18:42

Mám 3 poznámky:

1. "v podstatě" je nadbytečné, 2. "pro mnohé" je nadbytečné a 3. "solidní" je nadbytečné. Zbytečně tu diskvalifikaci změkčujete.

Franta 28.9.2007 17:03

cesi

Cesi najdete me nejake zahranicni noviny ktere by se o jeho projevu zminilly. Nikdo ho nezna a to co rika nema na nic vliv . Na co si to stale hrajete.

krkavec 28.9.2007 17:31

Klausova litanie nikoho nezajima - proto mu EXXON plati aleposn inzeraty

Klausova pavedecka litanie ve svete nikoho nezajima.

Prave proto mu firma EXXON pres americky extremne pravicovy lobbysticky spolek zaplatila alespon inzeraty do americkych deniku. I tak po Klausovi nesteknul pes ....

Darja 28.9.2007 16:04

A co olampiáda v Praze

Chtěl bych znát názor V. Kluse na OH v Praze. To mu je blíž než Modrá planeta.

krkavec 28.9.2007 16:10

Re: A co olampiáda v Praze? Na té se politici ODS mohou nakapsovat

Olympiada - Na té se politici ODS na prazske radnici mohou nakapsovat. :-(Jako roidna Klausu na zpochybnovani globalni zmeny klimatu - 100 000 000 KC dostal syn pana prezidenta od generalniho reditele CEZ.... nahoda?;-D

Kubeš 28.9.2007 17:34

Re: Re: A co olampiáda v Praze? Na té se politici ODS mohou nakapsovat

Krkavče: 1.Klaus nezpochybňuje oteplování ale uvádění přííčiny (uváděnou zelenými a pod.,kteří na tom chtějí vytlouct politický kapitál),t.j. že na tom má hlavní podíl lidstvo. 2.100 melounů nedostal Klaus ml., ale jeho škola, což je rozdíl.

krkavec 28.9.2007 18:17

Vytlouka Merkelova a Cameron politicky kapital? A co sef OSN Pan-ki-Mun?

Pane Kubesi,

zrejme VK nestete pozorne. Lze dolozot celou radu Klusovych tvrzeni zpobnujicich ci doknce popirajicich globalni zmenu klimatu. "vytloukani politickeho kapitalu" - tim myslite treba politiku nemecke kanclerky z CDU, kalifornskeho guvernera /republikan/ nebo sefa britskych konzervativcu Camerona? ;-D;-D;-D

100 000 000 od nejvetsiho znecistovatel v CR opravdo nedostal Vaclav Klaus ml. osobne. Jenom firma (o.p.s.ú, kterou prezodentuv sen sefuje. To je ale nahodicka ;-D;-D