19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Klausova rodina, Schwarzenberg a Zeman

Není už překvapivé – neboť Klausovo "odcházení" má okresní úroveň a je plné přešlapů – že se Klausovi v jednom šiku přidali k bonmotovému hrubiánovi Zemanovi a zaútočili na Schwarzenberga způsobem, pod který by se podepsali fašistoidní nacionalisté z doby 2. republiky – mezi Mnichovem a březnem ´39: Schwarzenberg není vlastně Čech.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 25.1.2013 21:42

Spíš by mně zajímalo proč Zeman lže ?

Kecá tak že jse na jeho lži dřív nebo později přijde !Vymyslí si ptákoviny a když je upozorněn začne se bránit napadáním a ještě k tomu směšným !Příklad:Proč žádáte komunisty o pomoc když se s nima nechcete bavit ?A vy jste dala Dubčekovi medaili no to je úroveň !

J. Kanioková 25.1.2013 20:08

No jo, ono se lehce řekne, že p. Schwarzenberg má noblesu.... když ona tu špinavou práci za něj dělá celá mediální a kulturní P&L fronta ....

V. Kobetič 26.1.2013 12:22

Re: No jo, ono se lehce řekne, že p. Schwarzenberg má noblesu.... když ona tu špinavou práci za něj dělá celá mediální a kulturní P&L fronta ....

Souhlasím s Vámi. Ale viďme v tom i jedno pozitivum. Já doufám, že mnoha případech tato elita - s patentem na morálku - a s pomocí části tisku a  tv, motivovala dostatek voličů k účasti ve druhém kole k tomu, aby šli zvolit to menší zlo... Výsledek uvidíme už zítra.

V. Kobetič 25.1.2013 18:05

Pane Horanský,

už dlouho jsem nečetl tak dokonalou hloupost. Gratuluji.  

P. Vaníček 25.1.2013 16:45

A Horanský je co?

Jak napsal Cyril Hoschl samonasírač.

Š. Hašek 25.1.2013 13:17

Ne.

Vidím to složitěji.

Mírně řečeno.

S. Trkola 25.1.2013 11:42

Ano

Velmi solidní článek -souhlasím !!

I. Poljaková 25.1.2013 11:08

Podobné psychologické rysy

Řada lidí poukazuje na politické propojení politiků zemana a Klause. Já zas pozoruji jisté shodné psychologické rysy. Oba jsou "IQ elitáři", svou inteligenci považují za brilantní - ale spíš jejich ješitnost na tuto vlastnost je nebetyčná. Diskuze s nimi je obtížná, názorové protivníky automaticky pokládají za vývojově nižší bytosti, i když jejich oponenti jsou úctyhodní a diskuze může být plodná. Oba jsou napřeni do své pravdy a shlíží se v ní natolik, že je jim odepřen přesah do dimenzí jiných, na které buňky nemají - a tak, pokud je vnímají, marginalizují je či znevažují. Např. emoční inteligenci, jakýsi vytříbený vkus pro lidskost, mravnost, cit pro dějiny, místo, čas - a jiné - no, kdo je neobdařen, nepochopí, že to existuje. Je to důvod jevu, který tolik štve V. Klause - proč nedotáhne na V. Havla. Vyniká v kastě kupecké, má spoustu názorů správných, ale bráhman, opravdový vizionář s citem pro celek, osobnost spojující protipóly z něj nebude - na vyšší level nemá. (Kdyby toto  uznal, už tím o hodně postoupí.) Tak, jako nedokáží být v interakci se svým národem, na jehostruně ale ladit ji výš, tak nedokáží ani zapojit stát do vyššího celku, do  správně nastavené mezinárodní spolupráce - přesvědčit o své kvalitě, udělat si tam přátele. S nimi to bude vždycky "My kontra ostatní".

J. Urban 25.1.2013 15:24

Re: Podobné psychologické rysy

Ano, někteří lidé jsou takoví, že společnost polarizují, nikdy ji nespojují. Ale možná to ani sami tak nechtějí. Možná by chtěli být ve své ješitnosti raději těmi "tatíčky" a "milovanými vůdci". Ať jsou ale raději, že těmi "vůdci" nejsou. Mnoho těch jedinečných, geniálních a nenahraditelných "vůdců" skončilo fakt blbě.

J. Kanioková 25.1.2013 20:04

" Je to důvod jevu, který tolik štve V. Klause - proč nedotáhne na V. Havla."

Ha ha ha

M. Hoblík 25.1.2013 10:51

Pane Horanský!

Jste proti panu prezidentovi jen plivanec v moři; raději se zamyslete nad sebou samým a neraďte panu Klausovi a jeho blízkým, co mají dělat!

P. Khail 25.1.2013 12:13

Re: Pane Horanský!

V tom případě ani vy byste neměl radit p. Horanskému.

M. Gavlák 25.1.2013 9:39

Pěkná pitomost.

Karel je všechno možné, ale těžko normotvorný prezident. Pokud se něčím vyznačuje, pak neustálou změnou názorů. Má takové plovoucí myšlení. Pro život fajn, všem se zavděčí, ovšem jako představitel státu hrůza. Jako kancléř ano, jako prezident ne. Tragické ovšem je, že proti němu stojí zrovna Zeman....

V. Kain 25.1.2013 10:18

Re: Pěkná pitomost.

Kolik vám pane Horanský zaplatili za tu glorifikaci toho milého,upřímného a už vůbec nezištného politického turisty Schwarzenberga?

V. Václav 25.1.2013 9:38

Pane Horanský

PAne Horanský, volil jsem Schwarzenberga. Ale mrzí mne že jsem volil společně s takovým podrazníkem, lhářem a demagogem, jako je vaše maličkost. Pokud dojde k vítězství pana knížete, nebudu mít z toho takovou radost, jak jsem předpokládal. Protože to bude vítězství nečisté, podporované nemyslícími, nesolidními , neférovými lháři. A to mne mrzí.

J. Hanzal 25.1.2013 9:29

Perfektní hodnocení.

Ještě bych, z dovolením, dodal - KS-přesvědčivý, zatímco MZ-přesvědčený, ve smyslu JÁ, JÁ, JÁ jenom JÁ 

R. Misák st. 25.1.2013 8:59

Děkuji

hodně dobrý, hlavně ten  závěr.

M. Rejman 25.1.2013 8:56

Vážený pane Horanský,

přesně jste vystihl úroveň odcházení pana prezidenta Klause. Zloba, nízkost, malost. V tuto chvíli ještě nevíme, bude-li následována stejným nebo podobným chováním pana Zemana, nebo velkorysostí, nadhledem, aristokratickou šlechetností a mužným gentlemanstvím pana Karla Schwarzenberga. Ale moc bych si to přál už proto, že by jeho zvolení prezidentem přinutilo pana prezidenta Klause přemýšlet o emigraci, a snad skutečně emigrovat. Přemýšlím, kam by asi emigroval...

V. Václav 25.1.2013 9:46

Re: Vážený pane Horanský,

PAne rejmane, souhlasím s váme, ale kde berete tu jistotu o svazku Klaus - Zeman. Sledoval jsem pilně celé dění a z chování pana Zemana nic takového nevyplývalo. první útok, který změnil původně přátelský a na úrovni duel, začal pan Swarzenberg se zmínkou o muži minulosti.

Přeji si, aby tyto volby se staly mezníkem mezi špinavou politikou, pletichařením, kariérizmem, korupcí, zlodějinou, kterou jsmezde doposud místo slibované demokracie zažili, ale myslím si, že to záleží i na nás voličích. TAkže i ten volební boj by měl jako počátek jiné doby být pod záštitou fair play a ne štvavých lží.

T. Marek 25.1.2013 8:51

Máte nárok na názory

ovšem já také. Souhlasím, že p. Beneš nebyl kdovíjaký prezident. Nicméně tu zradu provedli kamarádi z Francie a Británie a říká se jí Mnichovská dohoda. Chtěl bych vás vidět, jak byste si s tím poradil. Beneš musel zachraňovat, aby se Československo (resp. Čechy a Morava) nestalo po válce poraženou zemí - asi víte, proč vlastrně byl udělán antenetát na Heydricha, který stál tisíce mrtvých občanů. Proto také muselo být Slovenské národní povstání, že? Poválečné rozdělení, které nás dalo do sféry SSSR udělaly mocnosti a gen. Patton nesměl dál než do Plzně - ani na pomoc Praze. Na pomoc Praze nesměly ani české jednotky z východu, které v té době už byly někde u Nymburka. I tak Češi v r. 1946 v poválečné euforii svobodně volili komunisty a Gottwald se stal předsedou vlády. A aby toho nebylo dost v únoru 1948 pánové Jan Masaryk a  Ludvík Svoboda nepodali demise a tím musel prezident nechat Gottwalda, aby si jen doplnil vládu. Tak je to s Benešem. O odsunu Němců je zbytečné mluvit - o vraždách s ním spojených se mluvit určitě mělo. Takže špatný byl ten generální pardon, který Beneš podepsal - to ano. Ovšem zrada to nebyla.

Z. Rychlý 25.1.2013 10:51

Re: Máte nárok na názory

Souhlas.

L. Severa 25.1.2013 14:49

Re: Máte nárok na názory

Ano, pane Marku. Nedávno jsem na N.P. napsal příspěvek s přibližně stejnou úvahou. Uvedl jsem v něm, že asi se nikdy nedopídíme pravdy o čem se dohodl Beneš se Stalinem, o jakých ústupcích,  aby naše republika nemusela hned po válce upadnout do tenat Moskvy. Rozhodně se muselo mlčet o tom, že Patton mohl být v Praze za několik hodin, také jsme dodatečně museli zamítnout Mashallův plán a j. Souhlasím s Vámi, že Beneš nebyl kdovíjaký prezident, ovšem v roce 45 za ním stál celý národ. Zní to dnes trochu pateticky, avšak každý pamětník by to měl potvrdit.

J. Štrobl 25.1.2013 8:39

Podepisuji každé slovo!!!

V. Petrová 25.1.2013 9:29

Re: Podepisuji každé slovo!!!

Připojuji podpis.

R. Jonák 25.1.2013 8:36

Řeči a řeči

To je teda snůška keců, jinak se to nedá nazvat, i když takové výrazy nerad používám. Podle vás tedy měl KS pravdu, když by chtěl poslat Beneše k soudu. To jsou tedy skutečně názory podle vás "moudré" a ne "chytré".

J. Štrobl 25.1.2013 8:42

Re: Řeči a řeči

Jó, soudruhu, (říkám soudruhu, protože na pána jste ještě nedorostl) ne každý chce lhát jako vy a jedovatou slinou potřísnit vše, co vás převyšuje.

R. Jonák 25.1.2013 8:58

Re: Řeči a řeči

Podle čeho se dorůstá na pána? Musí k tomu být šlechtický titul?

V. Petrová 25.1.2013 9:35

Re: Řeči a řeči

Jsem ještě o nějaký rok starší, než pan Schwarzenberg a pamatuji si rok 1945. Němce jsme tak nenáviděli - a bylo za co -, že se i dnes domnívám, že jim odsun ( nebo vyhnání, jak chcete, zkrátka, že zmizli velmi rychle z republiky ), zachránil život.Viz Dobronín u Jihlavy. A souhlasím se Schwarzenbergem, že dnes, po více než půl století, by za totéž stál Beneš před haagským tribunálem. Časy se mění a lidé v nich. A změnili se Němci, změnili jsme se my, Evropané udělali obrovský krok dopředu a dostali Nobelovu cenu míru. A o tom to je.

V. Kain 25.1.2013 10:35

Re: Řeči a řeči

Paní Petrová nic ve zlém,ale pěkně kecáte.Sudetští němci i když tady žili několik staletí byli pátou kolonou němců.Byli mezi nimi i ti kteří Hitlera nemohli vystát,ale kolik jich bylo?Vystěhování a zabavení majetku byla velice slabá náplast za tu hrůzu kterou vyvolali němci.Ty statisíce mrtvých mluví za vše.Navíc 2.W.W. zapříčinila,že se tady na čtyřicet let usalašil bolševik.Pokud jde o tu nobelovku EU,tak to je stejná komedie jako nobelovka největšímu teroristovi Arafatovi a nebo Obamovi.

J. Vyhnalík 25.1.2013 14:58

Re: Řeči a řeči

Paní Petrová neřekla nic jiného, než to, že odsun bylo špatné řešení, ale zároveň nejlepší řešení z možných a to i z pohledu samotných Němců, které by čekaly mnohem horší osudy v Čechách než v Německu.