18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus má šanci

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kohout 17.9.2007 7:52

Osobností schopných kvalitně zastupovat stát ve funkci prezidenta máme spoustu.

Všichni ovšem mají jednu jednotnou vlastnost - podporují kandidaturu pana profesora Klause.

kurbet 16.9.2007 21:36

obdoba

Někdo z diskutujících se ptal..."co budete modrácí dělat,až Klaus ukončí druhé období na hradě?" To je ještě předlouhých 5 let a dost času na to aby se připravila půda pro jeho doživotní mandát.Jedná paralela by tu byla(jak říká jedná pěkná písnička),tou byla snaha dvou kamarádů zmokré čtvrti,pardón,z Futurologického ústavu AV,kteří před časem připravovali změnu volebního systému-tak aby se jako v pig-pongu mohli vzájemně střídat ve vrcholových funkcích.Těmto "rivalům"to naštěsti tenkrát zatrhnul ústavní soud,tak proč by se o to nepokusili jako "seken servís".Jak se říká-v politice je všechno možné a v české ještě víc.

Ladislav N. :-))) 16.9.2007 21:24

Re - Vízek vylepující, opruzující...

Doporučení Petra H. z diskuse pod úvodníkem... ;-P

Ladislav N. 16.9.2007 21:29

Re: Re - Vízek vylepující, opruzující...

Tak ještě jednou a některé další k tomu...

F.VÍZEK 88.100.57 16.9.2007 17:04

Svobodný člověk a svobodná debata...

Snad aktuální příspěvek i pro tuto debatu: 

Prezident má kultivovat politickou scénu (říkají kandidáti na prezidentský post – Pačes, Dienstbier i Pithart) a všichni tomu kývají. Jak se toho zhostil Václav Klaus? Umí účelově hodně mluvit, ale i hodně mlčet a hlavně má dvojí metr. Mlčí ke zneužívání policie politickými stranami,  mlčí k případu místopředsedy vlády Čunka, kterému státní zastupitelství  znemožnilo obhájit se u soudu, mlčí k neodůvodněným výhodám poslanců a senátorů (dopravné, nemocenská aj),  i k tomu, že daň z jeho platu je nulová 

Divné, že přeběhlictví mu vadí jenom v případě, kdy by posílilo Paroubkovu levici, že rozhodnutí Ústavního soudu má za protiústavní (!) a za útok na demokracii (!). Veřejně tvrdí, že  Evropská unie - tedy „Brusel“ -  znamená ohrožení naší suverenity,  vytrvale a nemístně – přestože je reprezentantem všech občanů – nálepkuje, hodnotí a kategoricky  odmítá,  cokoli se mu zachce: tzv.  europeismus, environmentalismus, NGO-ismus, multikulturalismus, humanrightismus, kolektivismus,   sociáldemokratismus,  všechno sociálně tržní, vliv člověka na globální klimatické změny a zásadně se vymezuje i  k urbanismu v architektuře…   

Vím, že od oponentů si Klaus poradit nedá, ale proč se neobklopil lidmi, kteří by dokázali víc než mu  jenom kývat a „mazat med“  kolem úst –   to je mi záhadou.     

F.VÍZEK 88.100.57 16.9.2007 17:05

Připomenu i zde...

Na diskusních stránkách mají svobodní lidé vést svobodnou debatu.  Útoky na svobodu nejsou programem pravice a ani levice.  V pluralitním systému není povolený pouze jeden názor. Diskusní stránky - to není kádrování autorů textů.

Ladislav N. 16.9.2007 21:12

Re: Připomenu i zde...

Vízku, ty nejsi diskutér, ale komunistický agresor!! Rv

hlava22 16.9.2007 20:49

Re: Svobodný člověk a svobodná debata...

No environmentalismus ma na svém kontě miliony mrtvých a stamiliony poškozených lidských životů. Ostatní -ismy jsou na tom podobně. Některé méně, některé více. Moc se mu nedivím, ze sympatií k NS ho snad nepodezříváte.

martinTT 16.9.2007 8:02

To je typický

Když budete jen povykovat, tak budete mít po skončení druhého obdobá stejnou pozici - nikdo žádoucí na obzoru. Klaus už kandidovat nebude a koho budete navrhovat? Osobnost buď je nebo není - takovou nestačí jen uplácat v novinách.  

Halama 16.9.2007 6:58

A co budete psát modráci až bude Klaus končit druhé volební období ?????

Vypadá to na to,že Klaus bude zřejmě zvolen - dobrá.Ale co budete psát a blábolit až bude končit druhé volební období ?Budete chtít aby zůstal presidentem stále ? Třeba doživotně ?Nebo si myslíte,že se za pět let najednou z ničeho nic objeví někdo kdo Vám modrákům bude vyhovovat ,když teď nikdo takový není ??Jste směšní ....Nepřemýšlíte a nekoukáte ani za příští roh .....;-P

jirka.s. 16.9.2007 8:58

Re: A co budete psát modráci až bude Klaus končit druhé volební období ?????

Tak se nestyď, halamo, na napiš rovnou, že by ses tedy obětoval .....

Ladislav N. :-))) 16.9.2007 15:00

Re: halamo, na napiš rovnou, že by ses tedy obětoval ....

Jako Vízek... ;-D

F.VÍZEK 88.100.57 16.9.2007 17:09

Tak se podepiš, když útočíš na osobu, která se neschovává !

Kdy a jak jsem dal najevo, že bych byl ochotný někam kandidovat a "obětovat se" ?  Už rok tvrdím pravý opak. A týká se to nejen centra, ale i kraje a obce.  Proč máš potřebu ostouzet člověka, který jako svobodný člověk svobodně vyslovuje názory ve svobodné společnosti?   Neskrývám  se za značku...  Jednáš podle a sám se nepřiznáš ani k vlastnímu jménu...  Kdoví, z které partaje jsi, co máš za sebou a zda vedle tebe i Vondruška není "anděl"...

Ladislav N. 16.9.2007 21:15

Re: Komunistický demagog Vízek...

Ty nejsi člověk, který diskutuje. Ty vylepuješ stále dokola komunistickou propagandu a otravuješ tím ostatní účastníky diskuse.

Vízku, ty jsi komunistický lhář a agresor!!

čtenář 16.9.2007 20:50

Re: A co budete psát modráci až bude Klaus končit druhé volební období ?????

Naprostý souhlas. Kdo bude vlastně prezidentem po 2. Klausově období je ta správná otázka. Mám podezření, že ODS pro ten případ už slíbila podporu Zemanovi jako příštímu kandidátovi, když bude Zemanovo křídlo v ČSSD tentokrát jistit Klausovo druhé zvolení. Stejně mu už dlužej za přeběhnutí Melčáka s Pohankou a ti jsou určitě jen špičkou ledovce. Lepší možnost by byla, kdyby to vysočinský Bimbo dělal sám od sebe, na vztek Paroubkovi, který ho dopálil, že nezlikvidoval "zrádce" Zaorálka. Tak jako tak, Zemana v prezidentském úřadě lze jen sotva uvítat, kancléřem by se stal nepochybně Šlouf.

helena 15.9.2007 21:52

jistě,

ať je pan Klaus znovu zvolen prezidentem. Jak říká Paroubek, průzkumy veřejného mínění hovoří jasně. A proto: sedmdesát procent dotázáných si přeje, aby Klaus byl dál prezidentem, ať tedy je! Patřím mezi tuto jasnou většinu, i když jsem se průzkumu neúčastnila :-), ale vzhledem k níže tučně psaným  výpadům jsem musela napsat svůj názor. Přeju si, aby prezidentem ČR byl i nadále Václav Klaus.

Ladislav N. :-))) 16.9.2007 1:13

Re: jistě, ale co dělat, ...

... když komunistický lhář a grázl Vízek by taky chtěl být pezidentem... ;-P

F.VÍZEK 88.100.57 16.9.2007 17:02

Upřesni, anonyme,

kdy a jak jsem dal najevo, že bych byl ochotný někam kandidovat. Už rok tvrdím pravý opak. A týká se to nejen centra, ale i kraje a obce.  Proč máš potřebu lhát a ostouzet člověka, který jako svobodný člověk svobodně vyslovuje názory ve svobodné společnosti?   Neskrývám  se za značku...  Jednáš podle a nadáváš - sám se nepřiznáš ani k vlastnímu jménu... Kdoví, z které partaje jsi, co máš za sebou a zda vedle tebe i Vondruška není "anděl"...

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 20:36

Po staletí byla suverenita států v Evropě cárem papíru... Zkouší se cosi nového !

V úterý pravil Václav Klaus studentům, že naši suverenitu ohrožuje nikoli radar, ale Brusel. Tento závěr učinil člověk, který podepsal asociační dohody o vstupu ČR do EU. Je to jenom paradox ? Klaus má Brusel za Moskvu, Unii za SSSR a RVHP dohromady, NATO za Varšavskou smlouvu. Jinak si jeho blábol vysvětlit nedovedu.

Má-li pravdu, ať okamžitě jedná. Nemá-li pravdu, ať se vzpamatuje a dá vyšetřit.   Evropskou unii má za socialistickou a zapomíná dodávat, že ji takovou vybudovaly mocné socialistické země, tedy: socialistické Německo, socialistická Francie, socialistická Velká Británie, socialistická Itálie, socialistické Španělsko  a  další a další… Před podpisem asociačních dohod to nevěděl a  teď se – diví? Pan Jakl by mu měl připomenou, že Evropa se integruje 50 let a dělá to krok za krokem a těžce, ba i klopýtá... Integrace totiž není proces vojenský…  Proto válka Severu proti Jihu - aby vše bylo hotovo raz, dva tři  - opravdu  nehrozí.  Naštěstí.      

Bořek 15.9.2007 22:34

Re: Po staletí byla suverenita států v Evropě cárem papíru... Zkouší se cosi nového !

Před vstupem do EU nikdo neočekával,že nám bude Brusel "kecat" do všeho.

martinTT 16.9.2007 8:05

Re: Re: Po staletí byla suverenita států v Evropě cárem papíru... Zkouší se cosi nového !

velmi mnoho lidí vědělo, že nám bude Brusel kecat do všeho, jenže jsme byli v referendu přehlasováni.

Takže máte, co jste chtěli.

kalista 15.9.2007 19:32

Klaus ma sanci stat se ceskym Boratem

VACLAV KLAUS ma sanci realnou stat se ceskym Boratem;-D

http://www.sumnymysak.bloguje.cz/554342-vaclav-klaus-jako-cesky-borat.php

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 16:04

Šanci má Klaus velkou, ale je to dobře... ?

Vadí mi, že Václav  Klaus soustavně opakuje svoje hodnotící (!) soudy k tzv. europeismu, environmentalismu, NGO-ismu, multikulturalismu, humanrightismu, kolektivismu,   sociáldemokratismu,  ke všemu sociálně tržnímu, k tzv.  postdemokracii,  k elitářství a nově i ke globálnímu oteplováním a urbanismu v architektuře ale k věcem zásadním dokázal a dokáže mlčet jako hrob  a jasné ANO-NE neřekne: Příklady?  Vstup do EU, umístění amerického radaru. Má dvojí metr: přeběhlíci u Paroubka NE, rozhodně NE. U Topolánka... ?  

V. Klaus mlčí i k tomu, že  nepochopitelné výhody poslanců a senátorů se opakovaně ne a nedaří smést ze stolu,  ale bryskně se omezuje (či dokonce  ruší) pastelkovné pro prvňáky, pohřebné pro pozůstalé, nemocenská pro nemocné a mateřská pro maminky… Nic nedělá ani pro to, aby také příjmy prezidenta podléhaly zdanění a byl v tomto směru novelizován zákon. Na sebe „rovnou daň“ zřejmě nevztahuje, vítá pro sebe nulovou.

Závěr: Pojem morální považuje pan Klaus za „vatu do projevů“, jinak zbytečný přívlastek ke každému konání…  A to je smutné !

jirka.s. 15.9.2007 16:49

Re: Další příležitost pro francka !!!

Už se tě, francku, nebudu ptát, zda-li jsi se omluvil bývalé ředitelce mateřské školy v Desné paní Ivě Flígrové, uznávám, bylo to ode mne naivní. Bude mi naprosto stačit, když mi sdělíš, čí jméno bylo podepsáno na výpovědi, kterou dostala od Školského úřadu v Jablonci nad Nisou dne 17. května 1996 a ve které nebyl respektován § 48 odst. 1 písm. d).

Byl tam snad  podepsán jakýsi "právník" zřizovatele oné mateřské školy anebo spíše jedna velmi známá, profláknutá sv/ině, co seděla tehdy na židli vedoucího onoho Školského úřadu. Poděl se tedy s námi o její jméno.

Pro zájemce bližší na  http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d .

hulda 15.9.2007 17:13

Re: Šanci má Klaus velkou, ale je to dobře... ?

JE.

kalista 15.9.2007 19:35

Klaus a jeho přátelé - dynosauři z Jurského parku

http://www.lidovky.cz/ln_noviny.asp?c=A070622_000052_ln_noviny_sko&klic=220000&mes=070622_0 ;-€

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 19:46

Milý anonyme, jirko s.

Na personálních dokumentech velkých organizací nepochybně bývá podpis toho, na koho statutární orgán  (tady ředitel organizace) přenese danou kompetenci. Buď to byl vedoucí příslušného odboru ŠÚ či příslušného oddělení ŠÚ, případně právník ŠÚ... Ale určitě to byl slušný, odborně zdatný,  pracovitý, morálně a politicky bezúhonný člověk.  Nikoho jiného bych na svém úřadě nestrpěl...   Tečka.

jirka.s. 16.9.2007 8:33

Re: Nikoho jiného bych na svém úřadě nestrpěl...

Velmi zajímavé, francku! Jako další ukázka tvé demagogie naprosto výmluvné a dostačující!!!

JE PRO TEBE AŽ TAK OBTÍŽNÉ NAPSAT TŘEBA "JOSEF NOVÁK"? NEBO ŽE BY TAM BYLO JMÉNO NĚKOHO ÚPLNĚ JINÉHO?

P.S.:Nádherné jsou též tvé názory na vlastnické vztahy ke státním úřadům a funkcím v nich!  Prý "na svém úřadě" !!!! Koupil jsi ten úřad snad v nějaké dražbě, soudruhu satrapo?

F.VÍZEK 88.100.57 16.9.2007 17:28

Byl to můj úřad...

A vedl jsem jej poté, co jsem zvítězil v konkursním řízení.  Ano, od ledna 1990 až do července 1996 - čili v době velmi "revoluční" a zmatečného zákonodárství  jsem já a moji lidé (!) pracovali tak, že ani deset let poté neexistuje jediný podložený případ, kdy bylo s někým jednáno nefér, nespravedlivě. Všechna tehdejší rozhodnutí obstála do dnešního dne a dokonce i většina mnou ustanovených ředitelů škol a školských zařízení (počet jde v obcích okresu do stovek) pracuje ve funkcích dosud, pokud je datum narození neposlalo do penze.  Jediný nemusel odejít "s ostudou".      

PetrK 15.9.2007 18:34

Re: Nezklamal!!!

Už mi ty páně Vízkovy výlevy trošku chyběly.;-P;-P;-P