23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Klaus a ODS

Ve volbách Václav Klaus ODS nepodpoří. Podpoří ty, kdo zůstanou z "nesourodého hnutí", které se kolem něho začalo vytvářet. To nesourodé hnutí se jen těžko sjednotí. Bez autority, kterou je Václav Klaus, je nesourodé natolik, že nenajde společnou řeč téměř v ničem. Projekt ale nekončí, jen se nezúčastní říjnových voleb. Po volbách bude pokračovat, bez časové tísně, lépe a důkladněji.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 2.9.2013 12:51

Skutečný problém ODS

Skutečný problém (nejenom) ODS je trvalý naprosto nedostatečný počet členů, který je hluboko pod hranicí, jež by (v místních sdruženích) umožňovala obměnu vedení. Po Bruselem vynuceném (opětovném) vzniku krajů, jež jsou příliš vzdálené od občanů (členů strany), příliš mocné vůči centru a trvale korumpované EU-dotacemi začala i ODS politicky degenerovat.

EU-hujerská masmédia ovšem tajila, že tento rozkladný proces nastal daleko dříve ve (Špidlově, Grossově,..) ČSSD, kde vedl k totálnímu politickému rozkladu (místní sdružení se rozpadala na nenávidějící se části) a nakonec k vítězství vlastizrádné EU-hujerské (Sobotkovi) mafie.

ODS je cíleně masmediálně ničena jako poslední (reálný) ostrůvek reálné české politiky.

J. Urban 30.8.2013 23:12

Dobré. Budí úsměv, když právě takoví

odéestapáci rozkulačovali VeVerky a mj. argumentovali tím, že nešlo o polit. stranu, ale o podnikatelský projekt. ODS vlastně už není ani ten podnikatelský projekt, je to jen průhledná zástěrka podnikatelských projektů jiných. Král je nahý - a občan už to většinou (konečně) pochopil.

P. Čása 30.8.2013 15:20

Děkuji.

Pane Haasi, chci Vám poděkovat za tu důvěru, kterou jste tak jednoduše vyjádřil přáním, že "snad jednou budou Svobodní hlavní pravicovou stranou v české republice."  Od Vás to je poklona a budu se snažit, aby se Vaše přání jednou splnilo.

P. Vítek 30.8.2013 12:54

Moroslav Macek-znamy tzv Mackovkou-jedina odpoved na kterou ti krivaci slysi:

Spousta lidí se mne ptá koho budu volit a já po pravdě odpovídám, že si počkám na kandidátku ODS a pokud uvidím, že z ní většinově zmizely tváře těch, kteří mohou za její současný stav, s radostí jí dám svůj hlas. Neboť spoléhat se na všelijaké nové řepkové či jiné mesiášské subjekty je hloupost.

Proto mne potěšil návrh kandidátky oblastního sdružení ODS v Pardubicích: na pozici lídra byl nominován prof. ing. Simeon Karamazov, děkan Fakulty elektrotechniky a informatiky Univerzity Pardubice, na druhém místě je místopředseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer z Holic, třetí v pořadí se umístila lektorka a pedagožka Mgr. Helena Wiesenbergová z Horního Jelení, čtvrtý je známý podnikatel v zemědělství ing. David Novák a páté místo obsadila pardubická studentka Fakulty chemickotechnologické Bc. Jitka Kašparová. První šestici poté uzavírá vědecký pracovník ing. Miroslav Antal z Lázní Bohdaneč.

Jsem přesvědčen, že pokud takto budou postupovat všechna sdružení ODS, může být volební výsledek mnohem a mnohem lepší, než je prognózován. Stále totiž platí starý anglický bonmot: Vyberte na kandidátku důvěryhodné a schopné občany a už jste vyhráli volby…

V. Hajková 30.8.2013 16:20

Re: Moroslav Macek-znamy tzv Mackovkou-jedina odpoved na kterou ti krivaci slysi:

Tak  to  je  skvělá  nominace!

L. Novák 30.8.2013 18:37

Re: Miroslav Macek-známý tzv Mackovkou-jediná odpoveď na kterou ti křiváci slyší:

Ale pozor na pátou kolonu kašpárků v ODS! Štěpánek se vrátil do ODS. Bude taky kandidovat? :-)

P. Vítek 30.8.2013 11:11

Posledni zbytky vlivu ods by meli vyuzit

a protlacit do hlavnich diskusi lidi jako exministr Fiala,Joch,toho ekonoma ze vcerejsiho Hyde parku(tusim Michl z Raiff), proste mlady,chytry,vzdelany lidi,kteri vysvetli,co je to pravicova politika(a hlavne ekonomie!).Jednou jsem Fialu videl v diskusi s nejakym socanem-vsechno,co ten soudruh rekl,mu logickymi argumenty vyvratil a usvedcil ho z naproste neznalosti.

Lidi nadavaji a horlive diskutuji,ale nevi vlastne o cem.Vsadim se,ze vetsina naroda by musela zavidet bezpracne zisky statnim urednikum,kdyby nebyla zpracovana medii.To by bylo mnohem vic nez 118!

P. Vítek 30.8.2013 10:48

Ale zacalo to ideovym vyprazdnenim,jak rikate

kdyby realizovali pravicovou "ideu"zmensovat stat,tak by se na ne kmotri nelepili.Rozprodat a pryc od toho.Bohuzel pomerny system,lidovci(vlezdoprdelkove luze) a uz to jelo

V. Mlich 30.8.2013 8:45

Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Je to naprosto jasné, Klaus je čitelný. Jediné, čím mě (mile) překvapil, byla amnestie při jeho odchodu.

ODS jako jeho dítko má u něj zvláštní protekci. To, co mnozí chápali jako dělání rozbrojů v ODS, byla ve skutečnosti snaha zabránit tomu, co se s ODS stalo. Klausův plán je pokusit se dostat na Barossovo místo. K tomu musí kandidovat v eurovolbách a straně, na jejíž kandidátce bude, tím přinese cca 20% hlasů navíc. Od počátku je jeho úmysl věnovat ty procenta ODS, ale po pádu 101 zazněly z ODS na Klause nepěkné věci. Bobošíková má o těch 20% zájem dávno, tak Klaus využil situaci a naznačil ODS, že ty procenta může klidně dát i Bobošici, jestli se nehodlají vzpamatovat. Já bych byl nejraději, kdyby ty procenta dostali nakonec Svobodní, bohužel Mach svým hrdým výrokem "Nechceme použít jméno Klaus jako výtah k moci" to definitívně zazdil. :-( Nezbývá, než doufat, že voliči i bez Klausova jména budou mít rozum.

J. Holiš 30.8.2013 10:24

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

     Pane V. Mlichu, nechápu, proč jste dal slovo" mile" do závorky, týkající se jeho novoroční amnestie. Drtivé většině tohoto národa je tato amnestie, ale i řada těch jeho předcházejících trnem v oku. Prospěch z nich mají jen ti, kterých se hlavně týká, hlavně nenasytní tuneláři, kteří tuto republiku, pod jeho "moudrým" vedením dovedli tam, kde nyní je. Požadovat, aby se vrátil zpět do politiky chtějí pouze ti, kteří by chtěli aby se v těch lumpárnách, které započal VK  na počátku devadesátých pokračovalo. Téměř 75% obyvatel ČR si jeho návrat nepřeje, patřil k těm nejhorším vrcholným politikům, měl by následovat  nynějšího hradního nástupce a alespoň 10let v nějakém skrytém koutku objímat stromy. Jak požadují mnozí jeho příznivci, že by bylo přínosem jeho zapojení do EU, ano bylo, již dost nás ve světě zviditelnil. Nikdy víc, dost bylo Klause!

P. Vítek 30.8.2013 10:53

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Myslel jsem,ze neschopnych,smradu a blcu jsou jen 2/3 .Ale 3/4!?

S. Ševeček 30.8.2013 11:53

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Na "drtivou většinu národa" se vytente. Hubálkova konstatnta s Ševečkovým dodatkem zní, že nadpoloviční třetina obyvatelstva je úplně pitomá.

(a ke zbytku Vašeho textu, vážený pane Holiši, už nemám vůbec nic)

V. Mlich 30.8.2013 16:29

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

To je obehraná písnička. Kdyby někdo byl doopravdy tunelář, tak by za 8 let snad mohli alespoň tu žalobu stihnout! A když si Klause 75% nepřeje, tak to taky znamená, že 25% si ho přeje. Podívejte se na průzkumy preferencí a zkuste kterékoliv straně přidat 25%.

P. Vítek 30.8.2013 10:50

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Dobry pane!

S. Ševeček 30.8.2013 11:48

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Pěkná poznámka, pane Mlichu.

V. Vaclavik 30.8.2013 15:34

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

"bohužel Mach svým hrdým výrokem "Nechceme použít jméno Klaus jako výtah k moci" to definitívne zazdil."

Jestli nektera strana ideove nesouzni s idejemi Vaclava Klause, pak je to prave a pro mnohe mozna paradoxne prave tato strana Machovych Svobodnych. A nahlednuto z druhe strany mince, kdybych ja byl clen Svobodnych, tak posledni co bych rad videl, by bylo dostat na palubu Klause jako souputnika - kvuli jeho ideovemu pragmatismu a politickemu konzervatismu.

V. Mlich 30.8.2013 16:38

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Nezávislý kandidát není žádný souputník. Jen ho prostě nějaká strana "přikryla", když není samostatná kandidátka "nazávislí". Svobodní nepotřebují vaše rady ohledně ideového pragmatismu ani politického konservativismu. Kdysi jim kdosi řekl KlausJugend a oni se teď těžko toho stigmatu zbavují. Dali kvůli tomu všanc i úspěch v nastávajících eurovolbách, raději si ho vydřou propagací svého programu, než se svézt na Klausově jménu..

J. Vyhnalík 30.8.2013 18:45

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Pokud jde o Svobodné, tak musím konstatovat, že svou politikou sami sebe popírají. Asi se shodneme na tom, že SSO staví na racionálním pojetí ekonomiky. Jinými slovy, má smysl dělat to co funguje a nesnažit se realitu popírat tím, že přírodní zákony (zákony trhu) uměle deformujeme tak, jak si myslíme, že by to mělo být. Potud se SSO nejspíš shodnou s Klausem v jeho kritice iracionality socialismu a socialistické EU.

Problém je v tom, že SSO nedokázala stejný racionální postup aplikovat i na vlastní politické působení a politický program. Odmítání kompromisů, koalic atd. jim sice zajistí ideovou čistotu, ale také prakticky nulový podíl na reálném politickém rozhodování. Racionální analýza odhalí, že žádná politická strana v demokracii nemůže postupovat proti vůli voličů. Pokud SSO zůstane nadále stejně rigidní, zbývají ji pouze dvě varianty. Změny prosadit zrušením demokracie (to asi nikdo z nich nechce), nebo zůstat okrajovým a nevolitelným think tankem.

L. Novák 30.8.2013 23:38

Re: Není jasné, co má Klaus v úmyslu?

Bohužel. Svobodní bojují za svobodu občana jenom teoreticky, občas na Internetu, a pak to všechno shodí obhajobou svobodného přístupu k drogám a svobody drogově závislých. Bohužel, část ODS se chovala v minulosti naprosto stejně.

I. Schlägel 30.8.2013 8:03

K tomu

není co dodat. Snad malou poznámku o šíbrech, je to problém všech politických stran od leva do prava. Je to problém České republiky a jejích občanů-voličů. Zatímco šíbři na pravici jsou pravicovými voliči nemilováni, šíbři na levici jsou levicovým voličům až na výjimky u zadku.

V. Vaclavik 30.8.2013 5:23

Vypocitavost

"Jeho ODS, jak ríká, to už není. Co s ní ucinit pro neho není otázkou, kterou chce práve ted rešit. Po volbách se uvidí, zda stojí za záchranu."

Jasna vypocitavost. A kdyz jak pisete, je ODS stranou dospelych lidi, zadne ''baby'', tak proc o ni pak o par odstavcu dale mluvit jako o decku? -> "Co s ní ucinit"... jakoby se mluvilo o nejakem bezprizornim nezletilem harantovi?

Kdybych byl clenem ODS, takova nebetycna arogance, ktera z toho vyroku cisi by me zvedla tlak a pana Klause bych odkazal nekam, kam patri. Jestli se z ODS na takove prohlaseni nezvedne zadny ohlas a to siroky ohlas, pak to hosi muzou opravdu zabalit.

T. Hamet 30.8.2013 1:15

Museli by změnit značku,

řekl bych. Ale jinak dobře napsaný, uměřený článek.

J. Vozábalová 30.8.2013 0:59

Václav Klaus jako zachránce ODS?

No nevím, nevím, ale zdá se mi, že to nemůže fungovat. 

Především je VK svázán s těmi, kteří systém klientelismu do ODS vnesli, respektive je jedním z nich.

Pokud by tedy tito lidé byli z vedení strany odstraněni, nebude mít VK zájem se v ODS angažovat. Ale pokud odstraněni nebudou, nebudou mít zájem se pro ODS angažovat voliči, tedy aspoň ne ve větší míře.

Možná to vidím zjednodušeně, ale řekla bych, že na tom žádné velké složitosti nejsou - ODS možná ještě šanci má, ale Václav Klaus ji nepředstavuje.

J. Holiš 30.8.2013 10:39

Re: Václav Klaus jako zachránce ODS?

    Plně souhlasím s Vašim názorem paní Vozábalová, ale bude to dlouho trvat, než se tato zkorumpovaná strana dokáže zbavit všech těch kmotrů a kmotříčků, kteří jdou do politiky, jen za účelem zbohatnutí. O nic lepší není ani situace v jiných stranách. Na základě zkušeností řada lidí nemá koho volit. Něco jiného je volební program a realita jeho plnění je jiná.

L. Novák 30.8.2013 0:26

"... propojení byznysu a politiky."

... předváděl Václav Klaus od samého začátku své kariéry v ODS. "Večeře s Klausem za 100 000 Kčs" byla prvním donebevolajícím příkladem lákání sponzorů ODS. Klaus byl na prodej...

R. Langer 30.8.2013 8:59

Re: "... propojení byznysu a politiky."

Copak, závidíte, že za večeři s vámi by nikdo tolik nedal?

P. Khail 30.8.2013 11:17

Re: "... propojení byznysu a politiky."

Pan Novák vám rozšlápl bábovičku?

P. Vítek 30.8.2013 12:26

Re: "... propojení byznysu a politiky."

Pro vas duchodce jsou to babovicky,ale pro nas,zavisle na zakaznicich,to muze byt pruser.Tady se rozhoduje o nase penize,uvedomujete si to?To neni je exhibovani v diskusich!

P. Khail 30.8.2013 12:36

Re: "... propojení byznysu a politiky."

Zdá se, že nechápete smysl psaného textu.

J. Vyhnalík 30.8.2013 18:29

Re: "... propojení byznysu a politiky."

To je jeden ze způsobů, jak se strany financují všude v demokratickém světě. "Obyčejná" tematická setkání, kterých bývá několik do měsíce a slouží k tomu, aby se vzájemně potkali a seznámili lidé z různých oborů, stojí běžně desítky tisíc. Hezky česky se tomu říká networking.