20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Keller proti pracovitým občanům

Profesor Jan Keller, věren svému ideologickému zaměření, se nedávno pustil do tzv. pravicově orientovaných stachanovců, viz odkazy na konci článku. S viditelným pohrdáním o nich mluví jako o těžkých potenciálních schizofrenicích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hink 25.5.2014 17:33

Vy jste asi Kellera nepochopili

Nejde o nějaké stachanovce, ale způsob fungování společnosti s mírou poduktivity práce již tak vysokou, že pro nasycení trhu zbožím je třeba už jen zlomek lidské práce, než bylo třeba před 50 lety, a jen tato práce je zdaňována a toto zdaňování je vydáváno za zdaňování bohatých. Žádný pracovník, ať už lempl nebo stachanovec se na profitu z této produktivity nikdy nepopásl. Ta aktiva šla do kapsy vždy té bohatší části společnosti, která je ovšem početně stále slabší. Nechci používat nějaké třídní názvy pro toto rozdělení společnosti, aby mě tu nějaký blb nenálepkoval jako Kellera, aby se "vymezil", prezentoval svou příslušnost k davu a ve své zabedněnosti popřel, že takové rozdělení existuje.

Kvůli takovým zabedněncům se politici bojí zvýšit daně opravdu bohatým a místo toho nás dílem zadlužují a dílem kradou. Nemuvím o zdánlivě bohatých, kteří berou třeba pár let jen vyšší plat 100-200 tisíc. To mohou být jen stachanovci nebo špičkoví a nenahraditelní pracovníci, nebo naopak snadno nahraditelní lempli, kteří si rozdělují státní peníze bez vztahu ke svým schopnostem. Tím ale bohatství nezískají. Vydělají sotva pár milionů a zdaněni jsou 60% stejně jako poslední uklízečka. Bohatí jsou ti, kteří tisknou peníze a patří jim všechno, kam oko dohlédne a žádné příjmy vykazovat nepotřebují. Ti se zase stávají věřiteli nás všech, vůči kterým nás politici zadlužují a prodlužují tak agónii.

Keller pracuje na myšlenkách, jak uspořádat společnost v podmínkách, kdy ti stachanovci dokážou vyrobit všechny produkty pro celý svět, které jim ovšem nepatří, ale přivlastní si je bohatí. Ze svých 60% ani 100% daní pak už prostě nedokážou uživit tu většinu chudých, aby si ty produkty mohli od bohatých koupit. Vyrobili totiž příliš mnoho zboží za málo peněz, které jediné jsou předmětem daní u nás. Daňový výnos z práce se totiž bude i nadále snižovat, ledaže bychom chtěli zpátky na stromy, aby se produktivita snížila.

J. Jurax 24.5.2014 0:20

Jenže bez těch Kellerových pravicově orientovaných stachanov

by on i jeho příznivci chcípli hlady, protože by je neměl kdo živit.

Keller je nebezpečný rudozelený hňup. Ale šikovný - a ti nešikovní mu to žerou.

J. Novak 23.5.2014 19:17

Soudruh? A proč ne.

Najděte si hitorický význam tohohle slova, mám dojem, že pochází z USA. A jenom netolerantní b*b tu používá výrazy a sviních apod.

J. Šimek 23.5.2014 19:28

Re: Soudruh? A proč ne.

Sudruzi byli hlavně ruští a sověttí bolševíci a komunisté. U vědomí jejich činů bych se slova svině vůbec nebál.

J. Láníček 23.5.2014 21:02

Re: Soudruh? A proč ne.

Přečtěte si staré rodokapsy amerických autorů - Unger, Zane Grey atd. Tam se to soudruhy jenom hemží. Já americkým soudruhům říkám taky soudruzi. Vy jim klidně říkejte nesoudruzi nebo nelidi, jak vám libo.

J. Jurax 24.5.2014 0:31

Re: Soudruh? A proč ne.

Jojo - a Vy díla oněch autorů - mimochodem v románech do kapsy publikována nebyla, ale to je pominutelný detail - čtete v anglickém originále? Pakliže ano, sdělte nám, jaký anglický výraz překládali ve dvacátých a třicátých letech překladatelé tehdy ještě celkem nezprofanovaným označením soudruh. Pakliže ne ... :-)

A ještě - kdo jsou američtí soudruzi? KS USA ještě existuje? Angela Davisová už bude stařenka, pokud ještě žije ...

J. Láníček 23.5.2014 14:31

Níže jsem si všiml tradičních

pravicových kydů. Jak se může pan zaměstnavatel předřít , aby vydělal na své zaměstnance, kolik musí platit daní ... zkrátka ta stále omílaná klasika. Proto radši zaměstnavatelé skoro žádné daně neplatí, nebo se placení maximálně vyhýbají, aby pak mohli jódlovat, jaký je stát obtížný byrokratický moloch, kolik toho zbytečně sežere a kolik je v něm darmojedů. Zajímavé ovšem je, že nejlépe se daří v zemích, kde jsou vysoké daně a rozvinutý sociální systém. Takže já si spíš myslím, že na tu naši produktivitu práce a dosažený HDP je tady až příliš moc zlodějů až velezlodějů. Konečně to vidíme, slyšíme a čteme denně v televizi, novinách a rozhlase. A bacha na věc, nejsem státní úředník. To jsem vydržel pár let a pak hajdy pryč. Kdo by tam vydržel za ty prachy dlouho dělat. Kromě Pražáků - ti měli za stejnou práci dvojnásobné platy. A navíc vymýšleli samé hovadiny, které akorát komplikovaly normální práci. Co přišlo z Prahy, to stálo za howno, protože to mělo s realitou pramálo společného. Takový je můj poznatek ze státní správy.

P. Mach 23.5.2014 17:10

Všiml sis tradičních pravicových keců

a evidentně ses rozhodl je dohnat a předehnat. A víš co? Povedlo se ti to. Ostatně tradičně tupý a z prstu vycucaný levičácký blábol, který realitu neviděl ani z rychlíku (viz http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika-svedsko-vzor-pro-pravici-d6k-/p_ekonomika.aspx?c=A140129_204702_p_ekonomika_wag) nemohl zklamat.

P. Kmoníček 23.5.2014 14:19

Keler

je odpuzující,odporné a křivé stvořeníJak může mít tento exot vysokoškolské tituly?

J. Láníček 23.5.2014 14:32

Re: Keler

Včera večer jsem se na ně chvíli díval. Kdo z nich vám byl sympatický? Kdybych je měl po jednom okomentovat, nic lichotivého bych ze sebe nedostal.

J. Jurax 24.5.2014 0:32

Re: Keler

Je to pfilozóf - tam je možné všecko ...

R. Tichý 23.5.2014 12:11

Souhlas, až na jednu drobnost

Jsou opravdu cizí jazyky tak moc důležité, když před socialismem není kam utéct? Socialismus je totiž strašně pohodlný a takových se rodí víc a víc...

Není odchod do ciziny jen přechodem z bláta do louže?

P. Smatlak 23.5.2014 12:04

Bublanina

A TO VY PŘECHYTRALÍ A PŘEMOUDŘELÍ LIDÉ S rádoby PRAVICOVÝMI NÁZORY asi mluvíte o těch úspěšných jako je Janoušek, Rittig nebo jak se to píše a jim podobné že. TAKTO JE OPRAVDU ELITA TĚCHSLUŠNÝCH PODNIKATELŮ CO NEPOTŘEBUJÍ NIC OD STÁTU ŽE??!!Oni si to jako většina zařídí jinak aby to vypadalo jako, že jsou na státu nezávislí a schopní ale ono je to naopak oni jsou závislí a hlavně neschopní ale především všehoschopní. A že jich tu je těch !"skromných" a slušných podnikatelů to si pište, tak jako je tu hodně těch co píšou podobné bláboly jako většina z vás. ALE VY ASI PÍŠETE TAK A PODLE TOHO V JAKÉ SKUPINĚ LIDÍ SE NACHÁZÍTE TAKŽE JE TO ASI NORMÁLNÍ I KDYŽ TO CO PÍŠETE NEMÁ S NORMÁLEM CO DOČINĚNÍ A SPÍŠE JE TOMU NAOPAK.A už jsem psal slušný člověk bude vždy slušný i když většinou z toho nic nemá a naopak parchant a podvodník se bude míti slušně za jakéhokoliv režimu a tak je to u nás nyní, ti největší parchanti, nedoukové a nemehla z doby socialismu se mají dnes nejlépe, protože mají hroší kůži a neexistují u nich žádné morální zábrany..

J. Slanina 23.5.2014 13:25

Re: Bublanina

Milej zlatej šmatlo. Já ale opravdu, opravdu nemohu za to, že neumíš vzít do ruky ani vařečku, aby ses někde upíchl třeba jako hodně špatný kuchař. Z tebe jenom prostě prýští jenom ta pravá, nefalšovaná česká závist.

BTW: Dle tvého písemného projevu soudím, že bys pravděpodobně neobstál ani v konkurzu Techn. služeb na post popeláře.

L. Hrušková 24.5.2014 7:47

Re: Bublanina

Souhlasím !!!

P. Kmoníček 23.5.2014 14:21

Re: Bublanina

Dotaz Šmatláku.Kterého operatéra byste si vybral?

J. Láníček 23.5.2014 11:45

Jelikož jsem ten článek četl a vidím,

že autor to tady účelově přebarvil i přibarvil, jdu to tam odpoledne Kellerovi hodit. A získal jsem ještě 6 dalších hlasů. Tož asi tak.

R. Langer 23.5.2014 12:32

Re: Jelikož jsem ten článek četl a vidím,

Tak až se budete stěhovat do zemědělských komun, tak se pak nedivte... :-P

J. Slanina 23.5.2014 13:29

Re: Jelikož jsem ten článek četl a vidím,

To ti chválím, lžidimitriji. Kdybys to totiž hodil komukoliv jinému, přivedl bys mne do rozpaků. Takhle jsi prostě jasnej bez jakýchkoliv pochybností i nadále.

BTW: Už se těším, jak se budeš ohánět motykou v nějakém tom Kellerově kibucu.

V. Kusý 23.5.2014 17:25

Re: Jelikož jsem ten článek četl a vidím,

Soudě podle Vašich výpotků a srovnám li je s tím, že jste inženýr, tak asi by bylo dobré, abyste si to hodil sám.

J. Jurax 24.5.2014 0:36

Re: Jelikož jsem ten článek četl a vidím,

Inu, i takoví mezi námi existují, co to hodí Kellerovi. Blbost a levičáctví je strašná a neléčitelná nemoc.

K. Frauknecht 23.5.2014 10:44

Kruh se uzavírá :-)))!

Voliči Kellerů naříkají na svoji "chudobu". No to nemá pramalou chybičku :-))))!

Š. Hašek 23.5.2014 23:35

Re: Kruh se uzavírá :-)))!

Ožebračený majitel bazénu vo průměru tři metry bude vždycky ječet nad fotkou bazénu vo dýlce patnáct metrů.

Závist je nepěkná věc.

80 procent programu Sobotky a Zaorálka je o závisti. Momentálně zabetonované.

J. Kratochvíl 23.5.2014 10:38

Keller má pravdu

a dnes volím pana Kellera.!!!!!

J. Slanina 23.5.2014 11:44

Re: Keller má pravdu

Nevím, proč to tady, rudý zmetku, avízuješ, vždyť to tady všichni víme.

BTW: Vyjádřil jsi se sice velmi krátce, ale i tak tam máš obrovskou chYbu. Keller nikdy nebyl a nebude PAN, ale vždy a jedině SOUDRUH.

J. Láníček 23.5.2014 11:46

Re: Keller má pravdu

A co ty, černý kreténe, komu to tam hodíš? Fašisti u nás totiž nekandidují.

P. Mach 23.5.2014 16:14

Keller je debil.

A co se týče fašistických stran, tak tyto tradičně levicově orientovaná uskupení volí dementi stejného ražení jako keller nebo ty.

J. Jurax 24.5.2014 0:42

Re: Keller má pravdu

No, to bude taky ta progresivní demence.

Volba Kellera se na tuto chorobu hodí jako indikátor - je to levné, rychlé, spolehlivé a pojišťovny tento test plně hradí.

Š. Hašek 23.5.2014 23:39

Re: Keller má pravdu

Myslel jste soudruha, khméra, maoistu, prof. Kellera????

Nemáte nikoho lepšího?

Napište v krátkosti důvod Vašeho zájmu o přesídlení do prvobytně pospolné společnosti moderně řízené počítačovým politbyrem s krajským náčelníkem Kellerem.

J. Jurax 24.5.2014 0:38

Re: Keller má pravdu

Důvod? Progresivně postupující demence ...