16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Ke sladění not nedošlo

Ve středu se sice na Pražském hradě sešli prezident, šéfové Senátu a Sněmovny, předseda vlády a ministři zahraničí, obrany a vnitra, aby sladili noty, ale ve čtvrtek už to opět drhlo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ticháček 8.2.2019 20:51

Já bych to zkusil napsat jinak

Před sedmdesáti lety řešili lidé své problémy způsobem, který jim připadal nejvhodnější. A jestli se nepletu, nějak je vyřešili. Tím to hasne. My dnes řešíme své problémy způsobem, který nám vyhovuje. Tak přestaňme aplikovat naše kritéria na dávné události. Netýkají se nás.

To je jako nadávat opraváři televizorů, že nám před lety vyměňoval elektronky, místo toho, aby vyndal desku a šoupl tam novou.

J. Kanioková 8.2.2019 19:25

Na Petříčka má dodnes velký vliv i Poche

Š. Hašek 8.2.2019 20:10

Re: Na Petříčka má dodnes velký vliv i Poche

To jsme to dopracovali, Poche, Petříček. Snad není všem dnům konec.

J. Ptáček 8.2.2019 15:47

Hrozná doba, a složitá.

V druhé polovině 20. a začátkem 30. let umíralo na Ukrajině někdy až 25.000 Ukrajinců denně hladem. Všechno jim centrum v Moskvě sebralo. Stepan Bandera, který to celé zažil, byl především nacionalista a po tom, co v mládí viděl a zažil, chtěl Ukrajinu osamostatnit. Podle sovětských zákonů zrádce. Zpočátku spoléhal na německé okupanty, ale když viděl co páchají, odklonil se od nich, fašista to nebyl. Konec konců ani nepodepsal pakt Molotov-Ribbentrop. I tak byla na Ukrajině řada opravdových fašistů, jako třeba Hitlerův kolaborant Andrij Melnyk, zhruba stejně silný jako Bandera, ale jeho úhlavní nepřítel. Nebo takový Symon Petljura byl ukrajinský nacista, ale současně agent NKVD. Není to Banderova obhajoba, ale čtenáři by si měli přečíst oboustranně objektivní dostupnou literaturu a nenaletět lhářům v jednou, nebo druhém dresu.

K. Janyška 8.2.2019 9:25

Za Zemana není možná a za Babiše nemožná.

Oba lotři hrají jinou hru, než českou... Dzp.

Š. Hašek 8.2.2019 9:37

Re: Za Zemana není možná a za Babiše nemožná.

Nesouhlas. Jednak se slovem lotři a jednak, že mi něco celkově neštymuje. Pokud vím, tak štrasbruselští aktivisté v Praze (plus Schw.) se mohou zbláznit ze "všímprostupujícího šovinismu a čecháčkovství" presidenta republiky. Zkráceno.

Jsou to všichni ti, kteří se celou noc nespí, aby president něco nevyvedl a naše republika se najednou neocitla na jiném místě Země, mimo Evropu.

K. Janyška 8.2.2019 11:00

Re: Za Zemana není možná a za Babiše nemožná.

Všechno naoko, jak se ukazuje... Dzp..

V. Čermák 8.2.2019 18:38

Re: Za Zemana není možná a za Babiše nemožná.

Zase Sám v odpojeném vagónu...

P. Kmoníček 8.2.2019 9:10

Žít S.Bandera dnes

na Krymu, tak se tam proti ruské anexi bojuje. A Donbas by už dávno byl ukrajinský.

Š. Hašek 8.2.2019 9:21

Re: Žít S.Bandera dnes

Aha, vražděním civilistů, žen a nemluvňat! Vypalováním vesnic! Sekerami na děti!

Najděte si "historiku", kolik vojáků pravidelné sovětské/Rudé armády banderovci zabili. A srovnejte, kolik zabili civilistů, i našich krajanů.

Potom nebudete psát takovéhle kraviny.

A na Donbase by se možná "opakovala" historie. Totiž, že rusky mluvící obyvatelstvo by vstoupilo do neomezeného partyzánského boje proti bojůvkám kyjevské vlády. Víte o tom pendrek. Celý východ Ukrajiny je ruský, národnostně, jazykově, cítěním ......... . Ti kyjevští banderovci jsou echt gauneři, zahrávají si s ohněm.

P. Kmoníček 8.2.2019 10:10

Re: Žít S.Bandera dnes

A co dělal Váš hrdina ze školních let při "spanilých jízdách"do Bavorska ? Nosíte na Vítkov květiny, Hašku ?

M. Krčmář 8.2.2019 11:31

Protože zahraničí mise stojí v počátku naší armády, vždyť kolik našich králů padlo na našem území,i když oni to tak tehdá nebrali. No,a pak už to jde postupně přes spanilé jízdy,při pádu monarchie český voják na všech frontách (v různých uniformách), legionáři na transsibiřské magistrále,čeští letci v Anglii,a zas brigády v Rusku (pro změnu na straně rudých). Halt máme v těch zahraničních misích tradici. Že byl Bandera bandita a Žižka lapka,tož bojovali za svůj národ.

K. Salajka 8.2.2019 11:45

Re: Žít S.Bandera dnes

Banderovci mají na svědomí 300 volyňských Čechů a naopak Český Malín se pokusili bránit proti německému útoku. Na území Československa je jim připsáno 49 obětí z řad členů bezpečnostních složek.

Prokazatelná je účast na pogromu ve Lvově v r. 1941, ale v tom si nepočínali jinak než ruská armáda. Všem šlo o etnické vyčištění "svých teritorií" . Části Ukrajiny velmoci po roce 1920 přiřkly Polsku jako obranu před pronikáním bolševismu. Po uzavření paktu Molotov - Ribentrop si je přisvojili Sověti.

Leninův dekret národům přiznával právo na sebeurčení až do odtržení. Ukrajinci se pokusili tohoto práva využít na území, kde představovali 80 % obyvatelstva /zbytek byli Rusové, Poláci a Bělorusové/. Že to bolševici nepřipustili a že rozpoutali rudý teror je obecně známo. Odhady obětí teroru a hladomoru, který Stalin řídil, kolísají /miliony, nebo desítky milionů ?/ , ale je nepochybné, že nejvíc obětí bylo právě na nejúrodnější Ukrajině a nikoli v Rusku. Banderovci ovládli během války území na kterém žilo 10 mil. obyvatel a jejich nepřáteli byli nejen Rusové, ale i Němci, kteří chtěli Ukrajinu dobýt, ne osvobodit. Proto také Banderovci osvobodili Prahu. Sám Bandera pobýval od roku 1941 do r. 1944 v koncentračním táboře Sachsenhausen a ani po propuštění se už přímých bojů zřejmě nezúčastnil.

Lidé, kteří oslavují Stalina, zavírají expozici v Gulagu na Solovkách, promítají filmy jako " Zapomenutý vojevůdce Berija" se nemůžou divit uctívání Bandery. Celkově Banderu lze jistě odsoudit ale nikoli za jednání, kterým se bránil zvůli sovětského režimu a Stalina. Rafinovanou krutostí a počtem obětí nesahá Stalinovi ani po kotníky.

Š. Hašek 8.2.2019 12:32

Re: Žít S.Bandera dnes

Uznávám, pane Salajko, že to není jednoduché.

Beriju neoslavuji. I oslavuji pražské banderovce.

Moje poznámka se týkala vlastně jen postoje současné kyjevské vlády a našeho ministra. Náš ministr je přímo posedlý tím, nenaštvat si pražské antiruské aktivisty. Protože ti ho, paradoxně, drží ve vládě. ČSSD už nemá, čeho by se chytila ....... po tom hlupci Sobotkovi.

P. Kmoníček 8.2.2019 17:00

Re: Žít S.Bandera dnes

Konečně jste uznal, že to nebylo jednoduché. A už buďte raději ticho ! A malá poznámka. Divil bych se, kdybyste svého času Sobotku nevolil !

Š. Hašek 8.2.2019 19:29

Re: Žít S.Bandera dnes

Jste ůl.

Nesledujet cvrkot, i ta bába netzerka si neumí představit, že bych volil studentského právnického koncipienta, puberťáka, Sobotku.

J. Kanioková 8.2.2019 19:41

Vy taky vidíte druhým do hlavy ?

J. Jurax 8.2.2019 17:50

Víte, banderovci Prahu neosvobodili. Pražským povstalcům pomáhali vlasovci, což byla dost jiná sorta.

Tohle objevné tvrzení o osvobození Prahy Vaše ostatní argumenty poněkud znevěrohodňuje.

Š. Hašek 8.2.2019 20:09

Re:

Máte recht, nějak mi to uteklo, pane Juraxi.

M. Mikulec 8.2.2019 8:06

To je tak,

když socani dostali od voličů usmudlanych 7% a obsadí si 5 ministerstev! Petříček je stejný bezpaterny eurohujer jako Poche.

Š. Hašek 8.2.2019 8:40

Re: To je tak,

Ano, tak to je.

J. Jurax 8.2.2019 17:52

Sedm procent a pět ministerstev ... toť reálná politika!

Š. Hašek 8.2.2019 20:13

Re:

Faktem je, že takto se tvoří koalice. Běžně.

Fiala mohl mít víc. Jenže on umí jen přednášet, a poslouchat brusel ..... ale řídit stát ........... ?!

Z. Rychlý 8.2.2019 7:19

Banderovci, banderovci.

Co takhle zamést si před vlastním prahem Jelene?

Co třeba říct něco ke zločinecké organizaci KSČ a jejím pohrobkům KSČM ?

Š. Hašek 8.2.2019 8:49

Re: Banderovci, banderovci.

Copak o to. O zločinecké KSČM se denně píší stohy článků ........ . Ale co takhle mutanti KSČ - rozlezlí pod všelikými názvy a "skvělými plány" všude.

Tak mě napadlo - začněme komunisty s lidskou tváří (typ Pithart, Rychetský, Šiklová), dále socialisty komunistické (Maláčová), komunisty digitální (bukanýři námořní). Co takhle brusel?

A co se týká Banderovců - očekávám, že dostanou Nobelovu cenu míru, za hrdinný odboj proti Stalinovi, v partě s Hitlerem. Za odboj, který znamenal, hlavně, vraždění civilních Židů, Poláků, Čechů. Z toho Petříčka mi je blivno.

P. Kmoníček 8.2.2019 9:12

Re: Banderovci, banderovci.

Z Vás je blivno, Hašku, také dost lidem.

Š. Hašek 8.2.2019 9:25

Re: Banderovci, banderovci.

Děkuji.

Kmoníčku, kolik podpisů máte pod peticí rozhořčených dělníků a dělnic - "Je nám blivno z Haška"? Jste jen další dáreček, který si usmyslel, mluví za "všechny rozumné lidi". Za proevropské lidi, na to slovo, módní, jste zapomněl.

P. Kmoníček 8.2.2019 18:00

Já mluvím jen a jen za sebe! Nevím jak jste přišel na to, že mluvím za jiné

V. Čermák 8.2.2019 18:50

Re:

Konečně rozumná a sebekritická řeč, pane Kmoníčku. Jste Sám, tak se taky tak chovejte, s pokorou...

Z. Rychlý 8.2.2019 10:33

Re: Banderovci, banderovci.

Ta Nobelova cena za mír, to se asi chystá. Když blbnout, tak konzistentně :-)