20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Ke sjezdu míří i lidovci

Sněm hnutí ANO a sjezd ČSSD doprovodila intenzivní slovní palba mezi koaličními partnery. Lidovci se k ní přidali jen nesměle – je čeká sjezd až v květnu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 28.3.2015 22:34

Jen blbec

Jen blbec (včetně Jelínka) nedokáže též otevírat témata, na který záleží hlavně jemu. To je parafrázovaná první věta Jelínka. Je naprosto jasné, že každý v politice hájí hlavně své zájmy, tedy otvírá témata, na kterých mu záleží. To jen Jelínek, přebíhající , chvíli chválící a nenávidějící ČSSD,

chvíli chválící a už méně nenávidějící (může se mu to hodit) ANO, nehájí své zájmy ? On si sám sobě lže.

F. Kusák 28.3.2015 11:32

Jestli někdo hledá stranu,

jejíž program vychází z podstaty západní civilizace, ať je volí. Výkyvy sice může způsobit ten který politik, ale podstata strany zůstává. Kdo sází na konzervativizmus, rodinu, společenský řád, pak není lepší strany než křesťanské, a nemusí být zrovna náboženský fanatik. Já vím, české společnosti se to těžko vysvětluje, když lidé nevěří v nic a nikomu, když jediným motivem jsou prachy a když víru spojují s chováním katolické církve a dost často si za to církev může sama. V Boha věřit nemusím, ale v jistý kodex morálky ano. A kde ho hledat? U sousedů nebo v politice nebo ve světském právu. To těžko. Ale to si musí každý srovnat v hlavě sám. Je to každého věc.

A. Reček 28.3.2015 12:49

Re: Jestli někdo hledá stranu,

Je na tom dost pravdy. Protože má členskou základnu dost solidní, podařilo se jim situaci po krizi v r.2010 stabilizovat. Bez členské základny v obcích a menších městech nemají různé partaje nebo hnutí vyhlídky do budoucna nadějné.

J. Slanina 28.3.2015 8:57

Jéžíšikriste, ten zase perlí.

"Pro KDU-ČSL je typické, že dokáže též otevírat témata, na které záleží hlavně jí."

To by němý neřekl kdyby mu hubu rozbil.

Š. Hašek 28.3.2015 12:21

Re: Jéžíšikriste, ten zase perlí.

Typická "geniální" věta současných "komentátorů".