23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jelínková 23.9.2009 21:35

Moc řečí

Všichni mlátíte prázdnou slámu.Ze všedo nejvíc je třeba v zákonodárných sborech odhlasovat zákon o většinovém výsledku voleb.Pak nebudou žádní přeběhlíci a každá vláda bude přesně vědět ,že teda za všechno může sama a tak bude muset a moci všechno dělat pořádně a i finance nevyhazovat oknem a pro stavební firmy.Třeba by taky mohla zadat dálnice Číňanům

SuperBloger 23.9.2009 0:39

Já osobně v tom mám jasno :

Po přečtení článku jsem na vážkách, četl jsem totiž i tento článek : http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1633-ZHAVE-AKTUALITY/n2212-CSSD-zastavila-volby-2009-Proc a zajímalo by mě, jaké důvody mají ostatní !

Jura Jurax 21.9.2009 17:49

Blábol

A referendem se moc neohánějte, autore. Blbost stvrzená referendem nepřestane býti blbostí (viz Zwettendorf v Rakousích), referendící lid v mnohých otázkách nemá dost informací ani volné myšlenkové kapacity k racionálnímu posouzení a posuzuje podle mohutnosti předchozího oblbení v kampani - prostě vyhraje ten, kdo do toho vrazí víc peněz a má šikovnější PR agenturu. Referendum je akorát alibi pro politiky, aby mohli dát ruce pryč od toho, za co je platíme, a říct já nic, já muzikant, to Lid, před jehož vůlí se skláním. Co myslíte, jak by dopadlo referendum o trestu smrti, o výši daní, o školném a lecčems jiném? Navíc referendum je z principu binární - ano, ne - kdežto třeba problémy vedoucí k rozpadu Československa byly poněkud složitější.

www racek 21.9.2009 18:11

Re: Blábol

no, víte, zcela z veřejných zdrojů jste se mohl, kdyby jste chtěl, dozvědět, že k sestřelování iránských ... čti ruských... raket mířících na evropu jsou vhodnější a vlastně jednině použitelné systémy, aegis, thaad nebo patriot.

což tvrdilo moc lidí už dávno.

no, teď vám to řekl i obama naplno ...

takže, moudrost lidu bych nepodceňoval. například zařídil, že si teď můžem i vzájemně nadávat a to i politicky ...:-D

Jura Jurax 21.9.2009 19:04

Re: Blábol

No, právě že mne militaria, letadla a rakety dost zajímjí, takže zjevně na rozdíl od Vás vím, k sestřelování jakých raket a za jakých podmínek jsou určeny uvedené systémy.

Stručně:

THAAD je mobilní protiraketový systém, který je stále vyvíjen a je určen k ničení balistických raket krátkého a středního dosahu ve velkých výškách (150 až 200 km) v konečné (sestupné) fázi letu.

Aegis je určen k ničení raket krátkého a středního doletu. V budoucnu by měl být schopen zastavit i střelu dlouhého doletu v jakékoli fázi jejího letu. V současnosti je systém umístěn na 15 amerických torpédoborcích a třech křižnících.

Patriot je znám od války v zálivu. Primárně byl protiletadlový, jeho pozdější verze umožňuje i obranu proti raketám krátkého a středního doletu; Efektivní dálkový dosah je 69 km, výškový dosah 100 až 24 000 metrů.

honzak 21.9.2009 20:00

Re: Blábol

to jsi zwracku zase docela poszral, co? Stařecká demence postupuje.

Zeměžluč. 21.9.2009 16:12

Podrazy

Jen tak pro osvěžení paměti, vy modří poblblí ptáci (včetně níže se vyexpandovvávající Lucky) kdo začal s podrazy v této poslanecké sněmovně, kdo postavil vládní koalici s modrým Kalouskem, který chtěl ještě před 14 dny vládnout s komunisty? Kdo založil většinu v PS na přeběhlících, kteří byli z bůhvíjakého důvodu, buď vydíratelní nebo uplacení? Kdo to samé zopakoval při volbě toho komika na Hrad? kdo vládl s pomocí zelených žabiček, které udělaly největší podraz minulých voleb na na své voliče a nakonec byli tak rozhádaní, že položili vládu? Kdo podrazem začne, ten s ním taky skončí a ukázalo se to kupodivu rychle, sám jsem to nečekal. Ještě například ty kamarádčofty s Mrázkama a různýma Pitrama, zrušení finanční poicie ( Íčko, že) a prosazování politiky horních 10 tisíc , no a kyvadlo se zase trochu vychýlí a asociálové pudou na chvilku od koryt. Největší sranda bude až ti co dští špínu na Oranžového Jiřího si budou muset vnitřně zdůvodnit a obhájit vytvoření velké koalice ODS a ČSSD - to budeme svědky tolika názorových kolotočů na hraně debility, že už ale opravdu , opravdu nebude třeba politiku sledovat. Pá modří ptáci a chystejte se na koalici s Buldozerem, bude vám to slušet, jen ten chlap s gulama u toho asi nebude, ale co v Bruselu není až tak zle a králíčka Dalíka(s tebou stojím i padám) si veme sebou jako maskota.  

Kecal. 21.9.2009 16:16

Re: Podrazy

Ještě ti žluč nepraskla?:-D

Jirka 21.9.2009 17:12

Re: Podrazy

Žluč mu nepraskla,ale prdlo mu v bedně.:-P

Jura Jurax 21.9.2009 17:50

Re: Podrazy

 ... no a když si uvědomím, že i tohle žlučovité má volební právo jako normální lidi ... 8-o8-o8-o

RosPerot jr 21.9.2009 13:11

je to vool

Je to vul a jeho rec je blabol. Necte to. Usetrite si nervy. Zil jsem na Slovensku v r. 90. a vim ze vetsina Slovaku chtela svuj stat a vsechno svoje a to take ustavnim zakonem (svym vlastnim) vyhlasili. Krome toho lide by nemeli rozhodovat v referendu o vecech kterym nenohou rozumet. A obranna politika je takovou veci stejne jako ty dalsi, o kterych ten Paroubek pise. Referndum prosaziji intosi posedli svou vlastni destrukcni predstavou a touhou vryt se do dejin, alespon sve obce.

RPj

Lucka 21.9.2009 14:38

Re: je to vool

Lze s Vámi jen souhlasit.

Jen bych ještě připodotkla, že žádný Paroubkův "boční tah" nemůže být, už z principu, NIKDY žádným "menším zlem" - to jen ještě tak k tomu článku

Jura Jurax 21.9.2009 17:52

Re: je to vool

Ano, neboť cokoliv Jyrka činí, dobře činí, neboť to činí Jyrka. ;-)

Jura Jurax 21.9.2009 17:51

Re: je to vool

R^R^R^

Cricket 21.9.2009 11:56

Pane autore

K Vaším "příkladům" : Chtěli-li češii slováci společný stát, proč si tedy převážně většina slováků zvolila representanty, kteří chtěli samostatný stát slovenský?

Česko, vypadnuvší z obranných struktur socialismu, cítíce se částí euroatlantické civilizace potřebovalo silný obranný pakt. Kdo jiný než NATO? Snad si nepředstavujete spolu s většinou zdejších kazišuků se silným postkomunistickým sentimentem, řvoucích po referendech všeho druhu, řadu bilaterálních smluv jak s rusem, tak s evropskými státy?

Podobně k radaru - zde jste měl především uvést Paroubkův útok z boku, když torpédoval to, o čem jeho ČSSD vlastně velmi logicky začala sama vést řadu úvodních jednání! 

Nemyslíte si tedy, že krize - tedy politická - by čekala ČR daleko dříve, kdyby přeběhlíci nepomohli složit vládu? Že to byla vláda slaboučká, opět trojkoaliční a tudíž nepříliš schopna prosadit čistější řešení je nasnadě, nicméně na to, jak byla slabá odvedla dost práce právě v těch směrech, kde se socani stále tváří, že se nic neděje. To je totiž zse ten jejich boční manévr. Kdyby přeběhlíci nepřeběhli, byly by nové voby? Vláda tutana Paroubka?.. a kdoví co. Ostatně práce s přeběhlíky tady existuje od Wagnera a Teplíka, přes Kotta až do dnešních smutných dnů.Takže je něco shnilého, nikoliv však nového ve státě Českém.

Celkově je váš článek velkým blafem. 

Kolombo 21.9.2009 11:48

Čím dál tím víc

je mi jedno, co by chtěla "většina". ta ať si s pánem Bohem dělá co chce, má na to sílu. Ale neměla by nutit menšinu se podřídit, pokud nejde o využití nedělitelného zdroje. Já jsem narozdíl od autora přesvědčen, že "většina" na Slovensku chtěla samostatnost nebo "vysokou míru autonomie" plus přísun peněz z Čech. Možná  jen "menšina" slováků by stále hrála kartu českého "utiskování", požadovala by stále víc za mlčení většiny, která by se větší a větší "solidární pomoci "  taky nebránila. A cokoli by se na Slovensku nepovedlo, mohli by za to Češi. Děkuji, nechci. A NATO? Většina nechtěla? Většina nechce  platit daně a naopak podporuje trest smrti. A když se většina nechce bránit, pak by měl mít každý právo bránit se sám a mít doma třeba kulomet.

Zeměžluč. 21.9.2009 16:16

Re: Čím dál tím víc

Proboha jen zbraně ne, to chcete té zběři co si říká český národ dát kvéry domů - vždyť vypukne občanská válka, poslouchejte domluvme se, stačí myslivci.

Jura Jurax 21.9.2009 17:54

Re: Čím dál tím víc

Hm, a já jako Moravan bych kvér doma mít mohl? ;-D;-D;-D

JaS 21.9.2009 11:23

Článek jako od Jelínka.

Dušan Streit 21.9.2009 10:13

Chápu Vaše rozhořčení

Ale ten článek je salát.

Krize však je skutečná:

http://streit.blog.idnes.cz/c/100611/Desiva-krize-teprve-pomalu-prichazi.html

A máte pravdu, že "elity" dělají všechno pro to, abychom si tu dršťku nabili.

DS 21.9.2009 9:57

Pečínka

To je jak vystřižené z Rdého Práva!Já radar chtěl a chci a ve svém okolí neznám nikoho,kdo by byl proti.Nikdo se nikoho z nás na názor neptal asi nejsme ti správní,které si Moskva vybrala

idol 21.9.2009 10:01

Re: Pečínka

Musíš z toho kanálu vylézt. Okolí je širší pojem. Vystřižený z Kráva jsi sám, sice s opačným znaménkem, ale bolševik z Kráva.

Jura Jurax 21.9.2009 17:58

Re: Pečínka

No, víte, že jsem na tom stejně jako DS? Ono asi máme s Vámi nedisjunktní okolí. Není to Vaše okolí doruda, oranžova nebo zelena? Automatické tykání i vytříbenost argumentace by ukazovala někem tam ... ;-)

-ferry- 21.9.2009 9:44

S Vaším článkem souhlasím ...

... pane Pečínko.Ale trochu se divím.Nepsával jste jinak ...?

Pan Vajíčko 21.9.2009 14:32

Re: S Vaším článkem souhlasím ...

No - pletete si Pavla Pečínku zde a Bohumila Pečinku z Reflexu... :-D Popravdě - tenhle pseudocikán Pavel nesahá Bohumilovi pokud jde o komentáře ani po kotníky... Dnešní superblábol je toho důkazem... ;-D

michal 21.9.2009 9:40

rozpad ČSFR

referendum by se muselo konat jako dvě smostatná referenda - české a slovenské. Výsledek při tehdejších náladách lze s jistotou odhadnout: v Českých zemích PRO, na Slovensku PROTI. A včil mudruj, Pečínko, čo s tým!!!

Většinový systém, při vší nedokonalosti má jednu velkou výhodu. Vítěz se nemůže vymlouvat při neplnění volebního programu na nutnost koaličních kompromisů. Je zcela zodpovědný za vedení země a lze mu to vše spočítat při dalších volbách. Tolik teorie a čístečně i realita, i když lidi jsou nevděčný...

Parvus 21.9.2009 11:41

Re: rozpad ČSFR

Referendum by se mohlo klidně konat jako jedno, ale hlasy by musely být sčítány zvlášť v ČR a zvlášť v SR. Souhlasím s vaším předpokladem, že v ČR by to většinově dopadlo pro a v SR proti. S přihlédnutím k zákazu majorizace by se tento výsledek musel interpretovat jako ANO pro rozdělení

VL 21.9.2009 15:44

Re: rozpad ČSFR

Případné referendum by podle mého odhadu spíš skončilo v ČR proti. Dost velká část lidí v Čechách už měla názor "Ať už konečně Slováci jdou do ......".

Jde o to jak by hlasovali Slováci na půli cesty do Čech - okolo Brna. Ti dokonce šli v roce 1939 do Berlína s peticí, že jsou Slováci, a že by proto měli patřit do Slovenského štátu a ne do Protektorátu. Vůdce na to měl ovšem poněkud odlišný názor ;-D

Eva 21.9.2009 18:46

Re: rozpad ČSFR

Jenom připomínám, že existuje několik variet většinového systému, vy mluvíte pravděpodobně o tom, který existuje ve VB,ale i tak je možné, že kromě tradičně se střídající dvojice konzervativců a labouristů se vynoří liberálové-v místních samosprávách mají určité pozice

honzak 21.9.2009 8:02

takže Cikáni jsou

definitivně v propadlišti dějin a pán se dal trvale na poblitologii? Nebo jen vyschnul cikánský penězovod?