25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: KDU-ČSL a hrátky s čertem

Obdržel jsem od brněnského vedení KDU-ČSL e-mail, ve kterém nám prostřednictvím organizačního pracovníka, pana Bc. Jakuba Hrušky, nabízí pan Mgr. Petr Hladík zájezd klimatizovaným autobusem na nedělní (23.6.) pražskou demonstraci na Letenské pláni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Wiszniewski 11.6.2019 4:02

Kněžky lásky a KDU-ČSL

mají společné heslo: "Dám tomu, kdo dá víc!"

L. Novák 11.6.2019 1:51

Re: Politická, sociální a profesní sebevražda?

Přirovnávat tuhle bábu ke Kristovi, to už je hodně na palici. Jen ať se lidovci navzájem žerou a perou, pěkná cháska je to. :-P

P. Han 11.6.2019 1:25

Politická, sociální a profesní sebevražda?

Paní Benešová se zasebevraždila tím, že dle vlastního vyjádření dvakrát odmítla vstoupit do KSČ. Nevím, jaké měla v té době politické ambice, ale jako nečlenka libovolné strany (nejen KSČ) patrně žádné. Sociální sebevražda? V tomto státě skutečně nebylo 100 % komunistů a z lidí, v jejichž okruhu jsem se pohyboval, by ji za to nepranýřoval nikdo. A ta profesní sebevražda se projevovala tak, že od r. 1971 až do r. 1991 pracovala na prokuratuře jako prokurátorka, poté na státním zastupitelství jako státní zástupkyně. Takže během normalizace by jí tu "sebevraždu" lidi, vyhození ze zaměstnání za podobný "delikt", patrně dost záviděli. Takže nad tou paní patrně bděl Duch Svatý, převtělený do nějakého okresního papaláše KSČ. A asi dobře věděl proč.

T. Nemec 11.6.2019 0:40

Evropa konzervativní?

Pane Kalužíku, myslíte Evropu nebo EU? Být v Evropě je náš osud, s tím nic nenaděláme. Být v EU znamená nechat si vzít hodnoty jako je rodina, výchova vlastních dětí, respektive jejich plození a vybavení matkou a otcem, stejně jako pocit že někam patřím a že nechci aby mi do života mluvil někdo, kdo za tučné (zčásti moje) peníze zasedá v nějaké Bruseli... Selhání KDU-ČSL stejně jako CDU/CSU je tragické. Ale to ještě neznamená, že nás musíte posílat k Tomiům a Václavům mladším !

S. Kalužík 11.6.2019 0:30

Obávám se,

že na cestě do pekla jste vy. Máte k disposici SPD či novou Klausovic stranu, ale nemluvte o konzervativních hodnotách, o těch s velkou pravděpodobností víte málo. Mimo jimé, být v Evropě je např. konzervativní!

J. Peták 11.6.2019 0:24

Diskutujete, vystupujete a kritizujete. A voláte taky po předčasných stranických volbách uvnitř KDU tak, jak to radíte těm, kteří diskutují, vystupují a kritizují na náměstích?