20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: KDU-ČSL a hrátky s čertem

Obdržel jsem od brněnského vedení KDU-ČSL e-mail, ve kterém nám prostřednictvím organizačního pracovníka, pana Bc. Jakuba Hrušky, nabízí pan Mgr. Petr Hladík zájezd klimatizovaným autobusem na nedělní (23.6.) pražskou demonstraci na Letenské pláni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 11.6.2019 12:00

Re: KDU-ČSL

Určitě svůj příspěvek jste dal jako vtip.

T. Nemec 11.6.2019 13:33

Re: KDU-ČSL

ocenil bych váš drsnej humor, kdyby to do pr.... nebyla pravda.

K. Janyška 11.6.2019 8:53

No, konečně, autore.

Já to tu píši roky. Jsme tedy aspoň dva... Dzp.

A. Alda 11.6.2019 8:21

Souzním s Vámi, pane.

Léta jsem volil KDU-ČSL. Teď už ne, už to prostě nezkousnu. Pohár přetekl.

J. Ráž 11.6.2019 10:53

Re: Souzním s Vámi, pane.

Každý slušný člověk, který vstoupí do politiky, je na nejlepší cestě stát se falešným " (J.P.Sartre)

K tomu: Luxe jsem znal před vstupem do politiky a tak vím, jak je tento citát blízko pravdě!

PS. Taky jsem byl kdysi sympatizantem KDU/Čsl, nikoliv voličem. Ovšem po politických experimentech, kdy nadbíhala tu ČSSD,jindy ODS, podle toho, která z nich sestavovala vládu, aby příště v jiné mocenské konstelaci vedení této strany navrhovalo vznik koalice se Zelenými a TOP09, mé sympatie opadly.

J. Pospíšil 11.6.2019 14:04

Re: Souzním s Vámi, pane.

J.P.Sartreovi se to stalo. Nevěděl jsem, že si svou falešnost uvědomuje.

V. Braun 11.6.2019 7:32

Současná nula promluvila

Dočetl jsem k větě "To si nějaké současné nuly ...." tyším ve druhém odstavci a dál sjem nečetl. Kdo takto oslovuje jiné si nezaslouží být slyšen.

P. Götze 11.6.2019 7:46

Re: Současná nula promluvila

Tak nikdo vam to nerbere, ale lide s timto nazorem jsou dosti omezeni. nemusim s mnohym souhlasit, ale rpestat cist, to opravdu ne. kdybych cetl jen to, co se mi libi, bneslo by cist a docist temer nic.

I. Emr 11.6.2019 8:43

Re: Současná nula promluvila

Souhlas. "Nula" je pro někoho, kdo má na transparentu nápis RUDÁ MARIE příliš kompromisní. Co takhle prolhaný štváč - je to lepší? I. Emr

O. Mayer 11.6.2019 13:30

Re: Současná nula promluvila

.. jo, když se někdo zčuchne s partou grázlů (a jinak to panoptikum kolem pana nejvyššího nazvat nelze), musí počítat, že na něj část té špíny taky spadne. A protože tedy pí ministryně evidentně podobnými skrupulemi netrpí, holt bude muset vydržet i tu Rudou Marii (ostatně asi bude i hůř)

J. Pospíšil 11.6.2019 19:58

Re: Současná nula promluvila

To jako, že každá nadávka je na transparent správná? Kdo se "zčuchne", tomu se má nadávat, a to bez ohledu na to, jak?

P. Jaroš 11.6.2019 8:46

Pane Braune Nenulo

Mohl byste nám každý den tady na Psovi dát seznam povolených korektních článků a jít demonstrovat za smazání těch ostatních. Článek mimochodem dobrý, Vaše škoda, že jste jej nečetl.

V. Braun 11.6.2019 19:00

Re: Pane Braune Nenulo

Píšu někde, že by tento článek měl být zakázánnebo že by měl být smazán? Nesmíte podle sebe hned soudit jiné.

J. Anděl 11.6.2019 6:33

Volby? Jistě, nakonec jak jinak, ale.

Paní Benešovou jako osobu nehodnotím, nemám podle čeho. S volbami je jediný problém, nemohou (stejně jako demonstrace) rozhodnout tam, kde musí rozhodnout soud.

Nejsem zastánce demonstrací a dokáži s tím být až otravný. Jeden z důvodů je, že se na ni vždy nalepí tací, co přinesou blbej transparent nebo dělají bordel (jiný je ten, že vytvářejí dav a potlačují individualitu). Tady (v ČR obecně většinou, pokud vím) nehoří auta a i ty výlohy jsou rozbité spíš výjimečně. Což není špatné.

Transparent Svobodné volby dnes ve svobodné společnosti s funkčními volbami jednoduše nemá ten efekt. A tady se kolo uzavírá: volby samozřejmě ano, ať regulérní nebo předčasné, ale tohle ukončí (tedy pokud vůbec) jen vyšetření a soud. A jestli jsou tyto zmanipulované? No, to pak potěš koště. Pak ani volby nestačí.

V. Církva 11.6.2019 5:34

KDU už taky nevolím

Souhlasím s článkem. Článek naznačuje co je dnes problémem křesťanů a hlavně KDU. Lidovci jsou vesměs slušní bezkonfliktní lidé. A to je ten problém. Když jsem se před pár lety začal trochu zajímat o světovou politiku, zhrozil jsem se. Modernisté jako gendristky, feministky, neomarxisté, multikulturalisté mají obrovskou podporu, jsou agresívní a nastavili si mechanismy politické korektnosti tak, že proti nim bezkonfliktní lidé nic nezmůžou. Vlastně se prokazatelné nesmysly staly státní doktrínou západních zemí. Proto vyhrává Islám, a zmar. Jenže pasivita nebo dokonce spolupráce se zlem je proti odkazu Krista. Proto už leta KDU nevolím. Rodina snad nějak ze setrvačnosti občas ano, občas ne, ale spokojení s KDU nejsou.

Co se týká demonstrací za naši záchranu. asi nejlépe to vystihuje

https://www.denik.cz/z_domova/venkov-se-divi-co-ti-prazaci-blbnou-rika-o-demonstracich-politolog-lukas-vales-20190608.html

Takže, pěkný článek.

J. Ráž 11.6.2019 10:57

Re: KDU už taky nevolím

Hezky napsané!

M. Weingart 11.6.2019 14:20

Re: KDU už taky nevolím

Venkov volí komunistu Zemana a KSČM.Tak se nemá čemu divit. Spíš mi by jsme se měli divit proč jsou na venkvě tak hloupý a volí takové kreatury jako Zeman. V roce 1948 to byl hlavně venkov který byl oporou bolševického totalitnímu režimu.A totalitní smýšlení venkovským vidlákům zůstalo proto jsou na venkově silné totalitní a autoritářské strany jako KSČM,SPD,ANO a ČSSD.

T. Wiszniewski 11.6.2019 4:02

Kněžky lásky a KDU-ČSL

mají společné heslo: "Dám tomu, kdo dá víc!"

V. Kotas 11.6.2019 6:09

Re: Kněžky lásky a KDU-ČSL

Tak jest.

P. Han 11.6.2019 1:25

Politická, sociální a profesní sebevražda?

Paní Benešová se zasebevraždila tím, že dle vlastního vyjádření dvakrát odmítla vstoupit do KSČ. Nevím, jaké měla v té době politické ambice, ale jako nečlenka libovolné strany (nejen KSČ) patrně žádné. Sociální sebevražda? V tomto státě skutečně nebylo 100 % komunistů a z lidí, v jejichž okruhu jsem se pohyboval, by ji za to nepranýřoval nikdo. A ta profesní sebevražda se projevovala tak, že od r. 1971 až do r. 1991 pracovala na prokuratuře jako prokurátorka, poté na státním zastupitelství jako státní zástupkyně. Takže během normalizace by jí tu "sebevraždu" lidi, vyhození ze zaměstnání za podobný "delikt", patrně dost záviděli. Takže nad tou paní patrně bděl Duch Svatý, převtělený do nějakého okresního papaláše KSČ. A asi dobře věděl proč.

L. Novák 11.6.2019 1:51

Re: Politická, sociální a profesní sebevražda?

Přirovnávat tuhle bábu ke Kristovi, to už je hodně na palici. Jen ať se lidovci navzájem žerou a perou, pěkná cháska je to. :-P

P. Dvořák 11.6.2019 4:49

Re: Politická, sociální a profesní sebevražda?

Marie Benešová pracovala na okresní prokuratuře v Kladně jako prokurátorka v oblasti obecné kriminality, zejména násilné trestné činnosti, později jako prokurátorka-specialistka v oblasti dopravy.

Ano, máte pravdu, V tomto státě skutečně nebylo 100 % komunistů, takže nemohli veškerou práci vykonávat pouze komunisté. Zřejmě jste ovlivněn chartizány - disidenty, ale nevšiml jste si, že to většinou byli komunisté, kteří to prostě v osmašedesátém špatně odhadli a byli na nesprávné straně. Vyhráli ti druzí komunisté kolem Husáka.

Mimochodem ani není divu. Protože když si vzpomenu na Dubčeka . . . :-))

A. Alda 11.6.2019 8:23

Jo.

R. Vacek 11.6.2019 6:02

Re: Politická, sociální a profesní sebevražda?

Pravděpodobně si nepamatujete správně minulou dobu. Nadějným kádrům komunistická strana nabídla, aby se staly jejími členy. Odmítnout nebyl zločin, občas se nabídka i zopakovala, pokud byl člověk šikovný a něco uměl. Ale odmítnutí se hodnotilo jako charakterová vada, mající nemilý vliv na profesní kariéru, protože soudruh měl při postupu přednost.

A samozřejmě - odmítnutí vstupu do strany o člověku celkem dost vypovídá. Zvlášť ve světle toho, že mnozí o vstup (z kariérních důvodů) žadonili.

A. Alda 11.6.2019 8:27

Hodně záleželo na uváděném důvodu odmítnutí.

Ženy to mívaly snazší - odvolávaly se na péči o manžela a děti, případně o nemocné rodiče... Odmítnutí z důvodu "nechodťe na mne s politikou" nebo "politika mne nezajímá" bylo skoro jako vyhlášení nepřátelství vůči komunismu, to znamenalo nejen zastavený kariérní postup, ale přímo jeho pád a občas i vyštvání ze zaměstnání.

T. Nemec 11.6.2019 0:40

Evropa konzervativní?

Pane Kalužíku, myslíte Evropu nebo EU? Být v Evropě je náš osud, s tím nic nenaděláme. Být v EU znamená nechat si vzít hodnoty jako je rodina, výchova vlastních dětí, respektive jejich plození a vybavení matkou a otcem, stejně jako pocit že někam patřím a že nechci aby mi do života mluvil někdo, kdo za tučné (zčásti moje) peníze zasedá v nějaké Bruseli... Selhání KDU-ČSL stejně jako CDU/CSU je tragické. Ale to ještě neznamená, že nás musíte posílat k Tomiům a Václavům mladším !

V. Církva 11.6.2019 5:37

Re: Evropa konzervativní?

Víceméně máte pravdu. Co ale znamená Vaše poslední věta. V článku nic o SPD ani VK ml. není ani slovo.

R. Langer 11.6.2019 6:23

Re: Evropa konzervativní?

Ale, to je jenom to "selektivní" myšlení. Na víc už tam holt není místo. ;-)

A. Alda 11.6.2019 8:31

Asi tak.

A navíc: na Klause jun. se těším - snad zase budu mít koho volit, když už nemohu volit Lidovce.

J. Pospíšil 11.6.2019 12:40

Re: Evropa konzervativní?

Albert Salický jen domýšlí, kam může dát hlas konzervativně myslící člověk. Nic víc a nic méně. Jak tak vidím vývoj situace, domýšlí správně.