25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo vyhrál volby

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PRASÍ DENT 9.8.2006 20:42

ZDÁ SE OVŠEM

 Že opět vyhrál Klaus......

Vocílka 9.8.2006 18:41

Ať to Paroubek zkusí

Mnoho diskutujících se děsí možnosti, že Paroubek dostane příležitost pokusit se sestavit vládu. Já v tom žádné nebezpečí nevidím. Pokud poslanci ODS,KDU-ČSL a SZ mu nedají hlas, žádnou vládu nesestaví.

Dáša 9.8.2006 18:32

nesmysly

 "....vítěz voleb je určen tím, zda je schopen sestavit takovou vládu, která v zastupitelském orgánu dostane důvěru. Je přitom naprosto lhostejné, zda získal procent 15 či 40. "

"....nýbrž skromné vyslovení touhy po čistých úmyslech a zachovávání jistých principů."

Jak jdou tyto dva nesmysly dohromady? Neuznáváte voliče a voláte po čistých úmyslech?

franta 9.8.2006 21:26

Dášo, nic ve zlém, ale nejste náhodou blondýna ?

Olinka 9.8.2006 21:41

Re: Dášo, nic ve zlém, ale nejste náhodou blondýna ?

franto, nic ve zlem, ale nejste vy nahodou plesatej a s pupkem?;-D doporucuji precist clanek znovu...

Elias 9.8.2006 16:29

Srovnávat ODS s nacisty nebo komunisty opravdu nelze, tak proč to sakra děláte?!

?!!

Petr Btrodský 9.8.2006 16:04

Joulovi,Volby rozhodují o složení poslanecké sněmovny

Volby rozhodují o složení sněmovny:

ne o tom, která z politických stran má dostat zlatou medaili. Volby zkrátka nejsou fotbal. Vládu vytvoří ten, kdo získá důvěru většiny poslanců. Co je na tom tak těžkého k pochopení?

re

jepice 9.8.2006 15:36

Kdopak povídal,

že ČSSD pošlapává výsledky voleb, když se chce (nedej Bože) podílet na vládě? Vždyť ona se nechce podílet na vládě! Přesněji řečeno:  Paroubek to odmítl. Nebo už si to nepamatujete? ;-D

Ladislav N. 9.8.2006 16:05

Re: Paroubek volby nevyhrál a KSČSSD ani nemá většinu ve sněmovně...

Paroubek chce vládnout a pokračovat v ráchání se v korytě ... na dluh.

Petr M. 9.8.2006 22:33

Re: Re: Paroubek volby nevyhrál a KSČSSD ani nemá většinu ve sněmovně...

Ano a nechce tam pustit Topolánka a jeho modré zbojníky, kteří chudým berou a zbohatlíkům dávají (rovná daň .....) !!

Ladislav N. 10.8.2006 0:21

Re: Re: Re: Paroubek volby nevyhrál a KSČSSD ani nemá většinu ve sněmovně...

Bože, tyhle debilní kecy - jako komunisti za totality!

mirek 9.8.2006 14:42

Paroubkovo sestavení vlády

Myslím si, že jestliže teď skutečně dostane Paroubek mandát k sestavení vlády, je to v pořádku a v souladu s logikou(bez mé podrobné znalosti ústavy). Druhou věcí je, jestli udrží dosavadní členové koaličního projektu skore 100 : 100 v počtu spolupracujících poslanců. Jestli ano, udrží si svou důvěryhodnost a zvýší šance v předčasných volbách, ke kterým se rozhodně přikláním.

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:49

dagu špatný hochu....

Menachem Begin vedl útok na Hotel Král David to bezesporu......že to byl terorista to jistě ( ostatně Jschka Fischer k nim taky neměl daleko) ale šef Irgunu byl Akiba , bratr 1 prezidenta. A Irgun neměl nic společného s Likudem to byste měl vědět. Ostatně členů Irgunu bylo tak 50 a přestala fungovat v roce 48 při vyhlášení státu Izrael.....takže bych byl s tím doplněnín vzdělání opatrný. Mimochodem Těch teroristů jak jim říkáte bylo na blízkém východě dost a dost na obou stranách. Bohužel se ani jedni ani druzí nedají napasovat do evropských měřítek a mantinelů. B.V. je prostě region velice specifický.

Dag Badman 9.8.2006 15:15

Re: dagu špatný hochu....

Begin byl šéfem Irgunu od 1944. O Likudu psal spaldings, nikoliv já. Jinak Irgun nezanikl, ale byl začleněn do IDF. 50 členů měl těžko, protože jenom sabotáže jižní železnice se zúčasnilo okolo 100 bojovníků.

Jirka ( původní) 9.8.2006 17:15

Re: Re: dagu špatný hochu....

trochu jsm se koukal do knihovny......v době toho atentátu byl skutečně velitelem Irgunu AKIBA  a opravdu měl tak 50 členů jak jsem psal....ale co bylo potom je jiná věc.....A s tím Likudem máte pravdu , že to psal S. omlouvám se , doufám , že omluva bude vyslyšena?;-)

Dag Badman 9.8.2006 17:56

Re: Re: Re: dagu špatný hochu....

jasně, omluva přijata  :-)

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:32

jistě existují země

kde se platí malé daně a stát tudíž vyvíjí velice malou činnost , a je to krušnější život , než v sociálním státě....jednoznačně. Ale riziko, které si ovšem snižujete individuálně, pojištěním, osobní zodpovědností, i tím, že když k Vám příjde zloděj Vás okrást tak si to sním vyřídíte na místě, je vyvážené osobní svobodou, a dobrým životem, i těch chudých......U nás je běžné, když i chudý ( s malým příjmem) si může dovolit dům na předměstí ve většině auto a i pár dětí ( u nás nejsou přídavky).....a daně se platí od určité hranice příjmu. A nevím o nikom kdo by utekl do Evropy za prací....

PP 9.8.2006 13:26

Předčasné volby? Proč by ne...

Vlastně by mi předčasné volby až tak moc nevadili - za jediného předpokladu: že by na (za) ně neodstávaly strany žádný státní příspěvek.

Narozdíl od níže uvedené diskuse soudím, že právo volit by měl mít každý občan, bez ohledu na to, zda a kolik platí na daních. Ale strany by měly být čistě "zájmová" sdružení, financovaná svými sympatizanty. Přdstava, že každé volby zatínají sekeru do našeho státního rozpočtu o kousek hlouběji mi je poněkud proti srsti.

Jen se obávám, že čím častěji půjdeme volit, tím nižší bude účast a tím vyšší podíl (při jejich známé disciplinovanosti) získají komunisté. :-(

franta 9.8.2006 13:53

Naprosto s Vámi souhlasím

Taky nechápu, proč by stát měl partajím přispívat. Taky je to přerozdělování peněz daňových poplatníků, ne ? Ať si zvýší členské příspěvky

jakovy 9.8.2006 13:10

Prosím Vás, pane Joudo, a jsou teda vůbec třeba volby?

Dyť Vy nám tak hezky vysvětlíte, že ten, co dostal víc gólů měl více ze hry a je tedy VELKÝM VÍTĚZEM . Kurva, nezažil jsem to už někdy? Cca 40 let ?

Petr Btrodský 9.8.2006 16:01

volby rozhodují o složení sněmovny

ne o tom, která z politických stran má dostat zlatou medaili. Volby zkrátka nejsou fotbal. Vládu vytvoří ten, kdo získá důvěru většiny poslanců. Co je na tom tak těžkého k pochopení?

Jirka ( původní) 9.8.2006 12:46

teda přátelé přerozdělovacích pořádků

uvědomujete si , že nereformy ekonomiky, státní dluhy, a tak podobně na 100% odskáčou Ti kteří jsou chudí a žijí od výplaty k výplatě. Trochu i ta proklamovaná střední vrstva, ta se ale stane jenom o trochu chudši než je teď . Ti bohatí a bohatší, srdečně kašlou na to jestli bude nebo je krize, státní bankrot a tak podobně.. Je jim celkem taky jedno jestli vládne Petr , nebo Pavel, protože už spíše řeší kde platit daně a kde ne....Ti se přinejhorším odstěhují k moři.....ale co Vy .....domysleli jste to?

spaldings 9.8.2006 12:51

Re: teda přátelé přerozdělovacích pořádků

jasně že nedomysleli. Ty učitelky, úředníci a další. Oni žijí ještě ve výjezdních doložkách. A nevědí, že převést většinu majetku je možné " za odpoledne" a odjet za hodinu. Ani netuší, že každý papiňák má svůj ventil.

franta 9.8.2006 13:05

Jen tak ze zvědavosti

by mě zajímalo, kam budete případně "odjíždět"? Do socialistické západní Evropy nebo někam na východ do některé země s rovnou daní ? 

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:11

Re: Jen tak ze zvědavosti

Třeba si to neuvědomujete, ale jsou tu drobné nepřesnosti.....nemusíte žít v zemi kde platíte daně. Takže si spíše vybíráte místo kde se dobře žije a třeba svítí sluníčko.....nebo jsou tam hory. A ne podle toho jaké jsou tam daně. Teď je to přeci možné. A to že někdo žije v čechích neznamená, že tam platí daně, už rozumíte? Nebo je něco nejasného?

franta 9.8.2006 13:16

Naopak, je to naprosto jasné

tedy upřesňuji: Kde máte v úmyslu platit daně ? A kde máte v úmyslu žít ? Třeba mě to inspiruje.

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:21

Re: Naopak, je to naprosto jasné

řekněme to takhle své daně neplatím v čechách , daně své firmy ano. a taky diky nemožnosti mít dvojí občanství nemohu volit, bohužel pro mne , bohudík pro Vás. A v čechách jsem tak pár týdnů v roce......a jestli mě řeknete, že do toho tedy nemám co mluvit, tak se velice mýlite

franta 9.8.2006 13:26

Děkuji za informaci

a rozhodně nepatřím k těm, kteří se někomu snaží něco nařídit nebo zakázat nebo vázat třeba na placení určité výše daně jako Vy. Ať se Vám v Česku líbí.

Jirka ( původní) 9.8.2006 13:36

Re: Děkuji za informaci

nevím proč by se mi nelíbilo, žil jsem v čechách přes 30 let a narodil jsem se tam....A já nic nikomu nenařizuju, jen uvažuji, a to je rozdíl a taky jsem napsal, že je to minimálně neprůchodné...Co je špatné na tom o něčem se bavit, nestavím barikády, nestřílím a nikdy to dělat nebudu.

franta 9.8.2006 14:01

Omlouvám se,

pokud mé přání bylo špatně pochopeno. Nemyslel jsem to ironicky. A k barikádám mám taky daleko. Ale už dost, proboha, nebo budeme za chvilku slzet jeden druhému na rameni.