25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo to tu vyhrál volby

Obecní volby a první kolo senátních máme úspěšně za sebou, a zatímco mnohdy překvapení vítězově dumají, co s nabytou odpovědností, jiní se ptají, kdo vlastně toto klání vyhrál. A kam to celou českou politiku posunulo. K vítězství se hlásí mnoho zájemců, poražený se necítí nikdo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 15.10.2014 17:05

Ano, rychlokvašená hnutí a různé slepence rychle vadnou

protože značnou část svých členů mají jen z kariérních důvodů a bez nějakého ideového základu. Teprve teď se ukáže stupeň odhodlání členů ODS i TOP 09 pracovat i zdarma pro stranu, aby přečkali pád z výšin a později se odrazili od dna. Také si musí uvědomit, že Praha není republika. V socdem také mají o čem přemýšlet, uvidíme v sobotu odpoledne jak je lidi podpořili v druhém kole senátních voleb. Je vidět, že zpytování svědomí lidovcům pomohlo a také odchod do TOP 09 těch, kteří se shlédli v praktikách M.Kalouska. Chce to čas. Ale ten už mnoho nemají soudruzi, protože sjíždějí do politického sklepa neodvratně.

P. Gabriel st. 15.10.2014 8:19

Hloupé zobecňování pane Kubičko!

Hlavními poraženými jsou neseriózní a neschopní konkrétní politici, kterým alespoň někteří voliči, kteří nad svou volboiu začali přemýšlet na základě hodnocení konkrétních skutků a výsledků těchto politiků nedali hlas. A to nejenom z ODS, ČSSD a Top09, ale i leckde ze Stanu. To, že jej dali jakémusi Ano, ve kterém se soustředili často dosud neúspěšní a leckdy nepříliš schopní, svědčí o tom, že voliči ještě dostatečně neprohlédli permanentní boudu různých VV, STAN, ANO, Úsvitů, soumraků a jak se všechna ta oportunistická uskupení jmenují a jmenovala. Příznivé je i to, že klesá, konečně, podpora KSČM. Takže žádné paušální odmítnutí a porážka klasických politických stran. Naopak, strany, které prošly katarzí a očistou od šíbrů, hledají věcnou shodu a ne ideologické šavlovačky pro nic a za kterými je vidět poctivá práce pro lidi dostaly vyšší podporu.

V. Čermák 15.10.2014 13:50

Já bych nad ANO už dopředu nos neohrnoval.

U Stan a Úsvitu také zatím nevím. VV byly jasné. Také ODS kdysi začínala od nuly a lidi znali většinou jen Klause a měla docela úspěchy, než ji rozložili vlastní straníci.

V. Čermák 15.10.2014 13:52

Re: Já bych nad ANO už dopředu nos neohrnoval.

A ODS začínala také jako oportunistická proti vládnoucímu OH, že ano?

J. Stejskal 15.10.2014 1:20

Ano, tak to je.

Myslím si totéž. Bohužel. Sežrali se sami, protože řešili především sebe. A pořád si mysleli, že jim to tam budou házet. A najednou jim to tam nehodili a oni kvičí o nebezpečí a konci demokracie, pokud to bude bez nich. Není to žádný konec tradičních politických stran. Je to možná konec politických stran, jak je známe my a to není špatně. To, co se zvolilo, možná není dobré. Ale ti dřívější dostali už tolik šancí, že si žádnou další nezasloužili. Teď mají jen šanci začít od začátku tak, jak to měli dělat dvacet let. A to je dobře. Lidi nejsou blbí, jak říkal ten hasič z Hoří má panenko.

R. Hroza 15.10.2014 12:53

Re: Ano, tak to je.

Mluvíte mi z duše, pane Stejskal. Nemám co bych dodal.

V. Čermák 15.10.2014 13:32

Politické strany byly příliš zahleděny do sebe

řekl Sobotka, ono to ale prakticky neznamená vůbec nic, řekl na to pan Aston ve svém včerejším úvodníku. Můj souhlas s Vámi i se Sobotkou, no a Aston plácá, protože mu to vynáší.